Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mit is mondjak erre rengeteg jó john deeret látok a hirdetésekben ,több hónapon keresztül,és még mindig fenn vannak ,,két hónapja kinéztem egy 6420-ast és lehet ,hogy megvár engemet.
Annyit ér amennyit adnak érte,,nem lesz fenn egy hónapig és el fog kelni.Eddig az a tapasztalatom ,hogy mindegy mennyi üzem óra van egy valtrában vagy ,hogy mennyi éves ,valaki mindig megveszi.
üóra függő is. Ezen nincs orrsúly, gondolom keréksúly sem, nincs rajta sárvédő és az egyik tükör. Klíma is kétséges és talán az ülés is mechanikus. Az alap 8-as váltó van és mechanikus a hidraulika. Szerintem nem ér négyet, de ki mit gondol. (én 3 alatt adnék érte)
két váltókar ,egy h betűs 4 sebességgel plussz a másik kar az országuti,munka ,és hátramenetet kapcsolja,3 hengeres turbós ,ilyen volt az első valmetem 14000órával adtuk el,90-100hekit csinált egymaga anno,full mechanikus gép,a hidraulika is
Tudna valaki valami gyors infót adni erről a masináról?http://www.agrarkereso.hu/gep/megmutat.php?hird=103277&keresendo=&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=1&kereses= Pont ilyen felszereltségű gépet kerestem, és ez egész jó áron van. Arra lennék kíváncsi első sorban, hogy mien a sebváltó ezekbe, egyáltalán hogy néznek ki bellülről (mennyire fejlettek a kezelőszervek, Valmetet még nem nagyon vezettem, csak egy 150 lovas Valtrát.), és persze a tapasztalatok is érdekelnek, mennyit kell szerelni őket, lehet-e alkatrészt kapni hozzájuk, stb...
Másfajta olajjal.
Ha jól emlékszem akkor nem csak a saját munkagépeit használta, hanem másét is. Másnak meg nem olyan olaj volt a munkahengerekbe.
Emlékeim szerint a power lamellákkal lettek gondok. Megégtek és aztán csúsztak vagy valami hasonló.
Hallottam én is olyanokról, hogy az ifásnak a munkahengere nagyon folyt, nem győzte önteni a drága olajat, ezért úgy döntött, hogy felújításig jó lesz a használt motorolaj is.
No ezért nem szabad kölcsön adni, kérni semmilyen gépet.
Légyszíves segítsetek..............
A valtrában utána kellene tölteni a váltó olajat, ami ugye egyben a hidraulika olaj is. A rokon azt mondja, ő csak 20 literes kiszerelésben tud csak szerezni. És ha én akarom utána tölteni, és beszerezni is az olajat akkor a Shell Spiraxot ajánlja .... Na de abból is van több, most akkor melyik legyen??
Első év, az első szántás amit kizárólag magamnak csinálok, első videó amit a (nagy megosztóra) feltöltöttem. A szántás nem tökéletes, a videó nem a leghosszabb. De örülök, az én traktorommal, az én ekémmel, a család megélhetéséért ...
Úgy örülök mint egy kis szaros gyerek a csörgőjének.
Volt már más is így???.
Mélység 28cm..
A talaj ne tévesszen meg, csak csíkokban van dunai homok és föld keverék, sőt valahol kifejezetten csak szürke dunai homok...
Majd rakok fel olyan képet is ahol a 95%-ban található talajt lehet látni. A Duna mikor kiöntött, (nagyon-nagyon régen), ilyen csíkokban lerakta ezt a sz.r homokot is... Égetős résznek nevezem ezeket... De mint már régebben írtam is 24ak alatt nincs egy föld terület sem.. A legjobb az a 14 hektár ahol a 160le-s Joni csak 4 fejjel teker, 28-30cm mélyen...4-6km/ha-val...
A fogásszélesség 110 cm ......
Motor fordulatszámát meg told fel 1800-1900 közé, általában azt szokták ajánlani, de ha ismerős a szervizes egy telefont megér hogy a valtra milyen fordszám tartományt szeret
Válasz #14695. hozzászólásra
Üdv!
Szépen szánt az eke, mekkora fogással mész ? nekünk 120 lovas nyuszi egy vogel ekét 110 centi fogással húzza 33-35 centin 7km/h körül, kicsit fentebb lesz véve a mélységből 30 centi körülre úgy fogja vinni a 120 centit, nálunk azért sokkal keményebbek a talajok, ebbe lehetne vetni elmunkálás nélkül a búzát ! ( egy pár vágótárcsára vevő lennék :) )
Vágószélesség kisebbre véve...-Jelentem..
Nagyobb seb.tartományba is tudok kapcsolni (4/1)-(7-7.2km/ha).
Szerintem szépen dolgozik.. Köszönök mindenkinek mindent !!!!
Ja és nem utolsó sorban, igazán jól jött a közel 30mm eső...
Ha ez mind rajta van az ekéden és kapott két sor tárcsát ,akkor már megtettél mindent ,hogy jó legyen ,mást már nem tehetsz szántasz így vagy vársz egy kis esőre.
Kellene még egy kis eső, hogy ne íróasztal nagyságú rögöket fordítson ki az eke.
Bár még nem vagyok elkésve, de kipróbáltam a 6650-et szántás közben.
Hát kérem a következő van..... háromfejes váltva forgató rabe-eke, kb. 28-30cm mélyen , páncélos 3/3 ban, 1600-1700 fordulaton, 6.5-7km/h.
Fogyasztást nem mértem... Kicsit sajnálom a motort így pörgetni-vagy bírja ezt? Ja és valahol vissza kellett kapcsolni 3/2 be. Ahol kicsit könnyebb a talaj ott gyönyörűen fordított az eke.
A fent leírt adatok szerintetek optimálisak, ezen a mocskos szigeti talajon, fekete és kötött mint a beton.. Valaki mondjon már valamit...
Hmm. Most már még jobban érzem magam, hogy elolvastam. Eddig is tudtam, hogy jó választás volt 15 éve a 800-as de 2 éve is jól döntöttem a 6750-sel. Na jó, nem olvadok tovább.
Üdv Almás..
Hú vazze, én még nem is néztem a forgalmiját.....
Csak azt tudom mondani amit a valtra szervizes rokon mondott a gépről.
Szerinte a gardán kihajtásnál 110Le, de vonóerőre 130 Le....
Eddig csak tárcsáztam, de most lesz csak az igazi vallatás, szántásnál...
15927 hozzászólás
Válasz #14726. hozzászólásra
Van egy robi55-öt eladó!500000.
Válasz #14725. hozzászólásra
Képen minden gép patika,főleg a jd-k.
Válasz #14724. hozzászólásra
Minél kisebb egy traktor annál drágább pl tz4k egy jobb állapotú 1misi.
Válasz #14723. hozzászólásra
Mit is mondjak erre rengeteg jó john deeret látok a hirdetésekben ,több hónapon keresztül,és még mindig fenn vannak ,,két hónapja kinéztem egy 6420-ast és lehet ,hogy megvár engemet.
Mi ér egy 15éves gyenge szerkezrtben 4 millát???
Válasz #14722. hozzászólásra
De ezt mondhatjuk majdnem minden vmire való gépre.
Válasz #14719. hozzászólásra
Annyit ér amennyit adnak érte,,nem lesz fenn egy hónapig és el fog kelni.Eddig az a tapasztalatom ,hogy mindegy mennyi üzem óra van egy valtrában vagy ,hogy mennyi éves ,valaki mindig megveszi.
Válasz #14720. hozzászólásra
Kolléga említette a várható árat!De 3-at megérhet!
Válasz #14719. hozzászólásra
hol látod az árát?
15 éves köszörűért 4.5-öt?vicc!Túl van árazva!
Válasz #14717. hozzászólásra
üóra függő is. Ezen nincs orrsúly, gondolom keréksúly sem, nincs rajta sárvédő és az egyik tükör. Klíma is kétséges és talán az ülés is mechanikus. Az alap 8-as váltó van és mechanikus a hidraulika. Szerintem nem ér négyet, de ki mit gondol. (én 3 alatt adnék érte)
Válasz #14716. hozzászólásra
4-4,5 között árulják őket ,4-et biztos ér
Válasz #14715. hozzászólásra
Köszi! Szerinted mennyit szabad adni ezért, mien áron szoktak mozogni?
Válasz #14714. hozzászólásra
két váltókar ,egy h betűs 4 sebességgel plussz a másik kar az országuti,munka ,és hátramenetet kapcsolja,3 hengeres turbós ,ilyen volt az első valmetem 14000órával adtuk el,90-100hekit csinált egymaga anno,full mechanikus gép,a hidraulika is
Sziasztok!
Tudna valaki valami gyors infót adni erről a masináról?http://www.agrarkereso.hu/gep/megmutat.php?hird=103277&keresendo=&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=1&kereses= Pont ilyen felszereltségű gépet kerestem, és ez egész jó áron van. Arra lennék kíváncsi első sorban, hogy mien a sebváltó ezekbe, egyáltalán hogy néznek ki bellülről (mennyire fejlettek a kezelőszervek, Valmetet még nem nagyon vezettem, csak egy 150 lovas Valtrát.), és persze a tapasztalatok is érdekelnek, mennyit kell szerelni őket, lehet-e alkatrészt kapni hozzájuk, stb...
Válasz #14711. hozzászólásra
Másfajta olajjal.
Ha jól emlékszem akkor nem csak a saját munkagépeit használta, hanem másét is. Másnak meg nem olyan olaj volt a munkahengerekbe.
Emlékeim szerint a power lamellákkal lettek gondok. Megégtek és aztán csúsztak vagy valami hasonló.
Hallottam én is olyanokról, hogy az ifásnak a munkahengere nagyon folyt, nem győzte önteni a drága olajat, ezért úgy döntött, hogy felújításig jó lesz a használt motorolaj is.
No ezért nem szabad kölcsön adni, kérni semmilyen gépet.
Válasz #14710. hozzászólásra
Az enyém még 20 év alatt nem veszett össze,igaz donzsir...
Válasz #14710. hozzászólásra
És mivel veszett össze???
Válasz #14705. hozzászólásra
Óvatos legyél!
Több mint tíz éve még a csongrádiaknál volt egy valtra, amiben összeveszett a hidraulika olaj. Ha jól rémlik 2 milka volt a kár, akkor!
Válasz #14708. hozzászólásra
Köszi megvan !!!!!!!!
Válasz #14707. hozzászólásra
Üsd be gogliba Agip rotra JD/F 80
Válasz #14706. hozzászólásra
Még pontosabban!!?? Lehetne???
Teljes név, vizkozitás , Api. stb stb..
Köszönöm...
Válasz #14705. hozzászólásra
Én UTTO.s olajat használok ,jelenleg Agip rotra JD/F-et
Üdv Mindenkinek...
Légyszíves segítsetek..............
A valtrában utána kellene tölteni a váltó olajat, ami ugye egyben a hidraulika olaj is. A rokon azt mondja, ő csak 20 literes kiszerelésben tud csak szerezni. És ha én akarom utána tölteni, és beszerezni is az olajat akkor a Shell Spiraxot ajánlja .... Na de abból is van több, most akkor melyik legyen??
Köszönöm a segítséget.....
Válasz #14703. hozzászólásra
Az a tank még 1.5-2ha kiránt...
Amúgy ha totál tele van a tank akkor is csak 3/4-et mutat...
De köszönöm a jó szót !!!!!
Válasz #14701. hozzászólásra Szép a szántás ,de ilyen lapos tankal hogy lehet szántani?
Válasz #14701. hozzászólásra
Soha rosszabbat. Jól duruzsol a masina. Semmi szégyellni való nincs ebben. Grat hozzá
Üdv mindenkinek...
Első év, az első szántás amit kizárólag magamnak csinálok, első videó amit a (nagy megosztóra) feltöltöttem. A szántás nem tökéletes, a videó nem a leghosszabb. De örülök, az én traktorommal, az én ekémmel, a család megélhetéséért ...
Úgy örülök mint egy kis szaros gyerek a csörgőjének.
Volt már más is így???.
És a videó............ http://www.youtube.com/watch?v=4wI_Y4ptyKk
Mélység 28cm..
A talaj ne tévesszen meg, csak csíkokban van dunai homok és föld keverék, sőt valahol kifejezetten csak szürke dunai homok...
Majd rakok fel olyan képet is ahol a 95%-ban található talajt lehet látni. A Duna mikor kiöntött, (nagyon-nagyon régen), ilyen csíkokban lerakta ezt a sz.r homokot is... Égetős résznek nevezem ezeket... De mint már régebben írtam is 24ak alatt nincs egy föld terület sem.. A legjobb az a 14 hektár ahol a 160le-s Joni csak 4 fejjel teker, 28-30cm mélyen...4-6km/ha-val...
A fogásszélesség 110 cm ......
Válasz #14697. hozzászólásra
Ahogy írod, annyit ajánlottak.
Ebbe a talajba szerintem gyorsabban is mennie kellene, 3/3 vagy 4/2-val is. Mélység mennyi?
Motor fordulatszámát meg told fel 1800-1900 közé, általában azt szokták ajánlani, de ha ismerős a szervizes egy telefont megér hogy a valtra milyen fordszám tartományt szeret
Üdv!
Szépen szánt az eke, mekkora fogással mész ? nekünk 120 lovas nyuszi egy vogel ekét 110 centi fogással húzza 33-35 centin 7km/h körül, kicsit fentebb lesz véve a mélységből 30 centi körülre úgy fogja vinni a 120 centit, nálunk azért sokkal keményebbek a talajok, ebbe lehetne vetni elmunkálás nélkül a búzát ! ( egy pár vágótárcsára vevő lennék :) )
Üdv...
Vágószélesség kisebbre véve...-Jelentem..
Nagyobb seb.tartományba is tudok kapcsolni (4/1)-(7-7.2km/ha).
Szerintem szépen dolgozik.. Köszönök mindenkinek mindent !!!!
Ja és nem utolsó sorban, igazán jól jött a közel 30mm eső...
Válasz #14693. hozzászólásra
Vedd kisebbre a fogásszélességet.
OK!!!!!
Köszönök minden okos ötletet és bátorítást...
Válasz #14686. hozzászólásra
És ne sajnáld a motort ha pörög egy kicsit. Az a dolga. Többet árt, ha alacsony fordulaton van leterhelve, a nyomaték öl, nem a fordulat.
Válasz #14690. hozzászólásra
Ha ez mind rajta van az ekéden és kapott két sor tárcsát ,akkor már megtettél mindent ,hogy jó legyen ,mást már nem tehetsz szántasz így vagy vársz egy kis esőre.
Válasz #14688. hozzászólásra
Vagy probléma lehet még hogy a kormánylemezek hosszúak, esetleg a három pár vágó tárcsa, vagy a három pár elő hántoló???
Hmmmm. Szerinted????
Válasz #14688. hozzászólásra
Kétszer megtárcsázott földről van szó.......
Válasz #14686. hozzászólásra
Tárcsázd meg két sorral, akkor nem rögöl annyira meg egy fokozattal feljebb is kapcsolhatsz.
Hú de sz.r kezdőnek lenni......
Üdv..
Kellene még egy kis eső, hogy ne íróasztal nagyságú rögöket fordítson ki az eke.
Bár még nem vagyok elkésve, de kipróbáltam a 6650-et szántás közben.
Hát kérem a következő van..... háromfejes váltva forgató rabe-eke, kb. 28-30cm mélyen , páncélos 3/3 ban, 1600-1700 fordulaton, 6.5-7km/h.
Fogyasztást nem mértem... Kicsit sajnálom a motort így pörgetni-vagy bírja ezt? Ja és valahol vissza kellett kapcsolni 3/2 be. Ahol kicsit könnyebb a talaj ott gyönyörűen fordított az eke.
A fent leírt adatok szerintetek optimálisak, ezen a mocskos szigeti talajon, fekete és kötött mint a beton.. Valaki mondjon már valamit...
Válasz #14675. hozzászólásra
min 30 l 1900-es fordulaton.
Válasz #14683. hozzászólásra
azért annyival talán nem,persze függ az ekétől, földtől,lábától
Válasz #14675. hozzászólásra
25-28 liter/ha
Válasz #14679. hozzászólásra
Hmm. Most már még jobban érzem magam, hogy elolvastam. Eddig is tudtam, hogy jó választás volt 15 éve a 800-as de 2 éve is jól döntöttem a 6750-sel. Na jó, nem olvadok tovább.
Válasz #14676. hozzászólásra
Üdv Almás..
Hú vazze, én még nem is néztem a forgalmiját.....
Csak azt tudom mondani amit a valtra szervizes rokon mondott a gépről.
Szerinte a gardán kihajtásnál 110Le, de vonóerőre 130 Le....
Eddig csak tárcsáztam, de most lesz csak az igazi vallatás, szántásnál...
Válasz #14679. hozzászólásra
6750
Válasz #14678. hozzászólásra
üsd a gugliba hogy,valtra 6750 specs