Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Példát vehetnél róluk, pár év múlva császárok lesznek a környéken köszönhetően a két inasnak! Jól pörgetik a dolgokat, és már a tőkéjük is meglesz hozzá! Nem semmi mennyi kukoricájuk lesz!!!!!
No itt megint vettek a srácok egy kis 6000-es valtrát, így van már nekik 5db Valmet meg egy másik testvérpárnak is kettő, ebből 6 lemez kocka valmet egy T180.
Claastra! Amit mágocsról vettek 160-as gépet úgy rendbevágták mint a sicc! igaz ráment a gép vételára de patent zsír az egész.
Csináltatok-e már olyat,hogy a váltva forgatós ekénél a traktor függesztő orsóját kicserélni munka hengerre,ugyanis fordításkor a támasztó kerék beleér a földbe így nincs lendület és nem sikerül a fordítás.Viszont ha munka hengeres lenne akkor fordításkor feljebb emelném,és akkor meglenne a lendület a fordításhoz.Jól gondolom??és van-e ilyen munkahenger,, gyári esetleg?,
Leengedtem a gázolajat,, és vagy 10szer vissza öntöttem alul meg kifolyt és hozta kifelé ,ami nem fért ki a lyukon azt össze nyomkodtam az ujjammal ,benyúlva a leeresztőn.
Válasz #14388. hozzászólásra
Nekem is volt ilyen problémám a régeb egy ford furgonnal jártam ott is ez volt rozsdásodott a tank, levettük fényesre mostuk a belét kiszárítottuk csak MOL számlás gázolaj ment bele mégis félévre ismét rozsdás lett.
A régi FIAT 850 trakim tankjába néha bele pillantok mivel nem megy a szintmérő, a mai napig olyan mint a tükör pedig abba 30 év alatt járt már mindenféle gázolaj.
Itt tényleg anyagprobléma van.
Tiszteletem uraim érdeklődnék hogy a valtra üzemanyag beöntője másnak is rozsdásodik-e. Hiába állunk le tele tankkal este hogy ne csapódjon ki a pára. Mtz-nek is vastankja volt sose volt ilyen baj vele.
Igazatok van. Itt tényleg az van. Régebbi A85 és A95 -ben még 4 hengeres 4400 ccm-es motor volt. Viszont ezekben már 4400 ccm-sek a 3 hengeres motorok is.
Az A-s 3 hengeres,szerintem lóerőtöl függetlenül. Ugyan az a 3 hengeres sisu motor van benn mint a mi fendt 208 as 80 lóerős traktorunkba. A fendt 70-110 Le-ig használja ezt a motrot. Néztem bábolnai napokon a valtrát és dettó ugyan az a két motor.
15927 hozzászólás
Válasz #14425. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
a trakin tedd lejebb és jo lessz tuti.
Válasz #14420. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
majd ha fényes lesz
Válasz #14422. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Na ezt még nem próbáltam,a legfelsőben van az ekén is meg a trakin is,de elméletileg ez bejöhet.
Válasz #14418. hozzászólásra
öreg vd
mármint a harmadik pontot
Válasz #14402. hozzászólásra
Az ekénél probáld a legfelso pontba tenni a trakinál meg lejjebb ha van lehetoség és magasabra fog emelni.
Válasz #14419. hozzászólásra
Fel a fejjel haver ha bármi van rám és még sokunkra bármikor számíthatsz legyen az bármi!!!!! !!!!!
Válasz #14416. hozzászólásra
Egy fotót tudsz tenni róla?,
Válasz #14417. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Legyen így!
Örülök neki hogy jól haladnak, ott összetart a család, én meg magam vagyok (és egyre inkább...)
de azért 100 vs 200hektár kukorica nem mindegy
Válasz #14416. hozzászólásra
Novinka?
Válasz #14414. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Példát vehetnél róluk, pár év múlva császárok lesznek a környéken köszönhetően a két inasnak! Jól pörgetik a dolgokat, és már a tőkéjük is meglesz hozzá! Nem semmi mennyi kukoricájuk lesz!!!!!
Tanulhatnál tőlük,
A műhelyük nagyon tetszik!!
Válasz #14412. hozzászólásra
, de ősztől kvernivel nyomom
nekem is van ih
Válasz #14413. hozzászólásra
Ez még nem az a típus ,ezt orsóval állítom.A lemkennél már láttam ilyet,ott is a mélység állító kerék a gond.
No itt megint vettek a srácok egy kis 6000-es valtrát, így van már nekik 5db Valmet meg egy másik testvérpárnak is kettő, ebből 6 lemez kocka valmet egy T180.
Claastra! Amit mágocsról vettek 160-as gépet úgy rendbevágták mint a sicc! igaz ráment a gép vételára de patent zsír az egész.
Válasz #14412. hozzászólásra
az ih-hoz lehet venni vázbehuzó hengert ami visszaveszi a fogásszélességet átfordításkor
Válasz #14411. hozzászólásra
Így csinálom most,de ez nem az igazi.
Válasz #14404. hozzászólásra
rad be az első kereket a barázdába és úgy forgasd
Válasz #14409. hozzászólásra
IH 4fejes váltva forgatós,de még tavasszal megvettem.
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Aztán milyen ekét vetté mámegin Tibóbá?
Válasz #14407. hozzászólásra
Akkor beszerzek egyet ,,,kitől vegyem ?axiál.
Válasz #14406. hozzászólásra
Ekéhez nem de a kultivátorhoz igen
Válasz #14405. hozzászólásra
TE nem használsz véletlenül?
Tehát létezik.........
Ezt mondják higraulikus harmadik pontnak,80-100 nettó ami neked kell
Válasz #14403. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Ezen már túl vagyok,javult egy kicsit de még mindig keresnem kell egy kis dombot fordítás előtt.
tekerd össze teljesen a függesztőkar orsóját
Csináltatok-e már olyat,hogy a váltva forgatós ekénél a traktor függesztő orsóját kicserélni munka hengerre,ugyanis fordításkor a támasztó kerék beleér a földbe így nincs lendület és nem sikerül a fordítás.Viszont ha munka hengeres lenne akkor fordításkor feljebb emelném,és akkor meglenne a lendület a fordításhoz.Jól gondolom??és van-e ilyen munkahenger,, gyári esetleg?,![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz #14398. hozzászólásra
Igen
Válasz #14399. hozzászólásra
És már ezek is 3 hengeresek!
VALTRA N93, N103
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120914212932_valtra.jpg)
Válasz #14397. hozzászólásra
Melyikbe tankolsz, csak az eredetibe?
Válasz #14396. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
A bal oldalon van a lépcső alatt,nem látni,hogy hogy hozták össze alól haspáncéltól nem látom,az,hogy egyformán fogy-e belőle ,,passz.
Válasz #14395. hozzászólásra
a pót tank hova van felszerelve és hogy van összekötve a simával? Mindkettőből fogy egyszerre?
Válasz #14394. hozzászólásra
Abba nem is gondolkodtam ,mivel a pót tank az múanyag a vastank pedig gyárilag a traktor közepe amit csak széthúzás után lehetne kiszerelni.
Válasz #14393. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Így kicsit egyszerűbb mint a tankot leszedni.
Válasz #14392. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Leengedtem a gázolajat,, és vagy 10szer vissza öntöttem alul meg kifolyt és hozta kifelé ,ami nem fért ki a lyukon azt össze nyomkodtam az ujjammal ,benyúlva a leeresztőn.
Válasz #14390. hozzászólásra
Hogy tudtad kitakarítani?
Válasz #14385. hozzászólásra
Nem volt ilyen gond.
Tegyél fel eldobható, átlátszó előszűrőt. Az legalább megfogja a java rozsdát.
Az enyém is rozsdásodik,ez van ,a tank is rozsdásodik 2éve kitakarítottam tele volt rozsdával.
Válasz #14388. hozzászólásra
Nekem is volt ilyen problémám a régeb egy ford furgonnal jártam ott is ez volt rozsdásodott a tank, levettük fényesre mostuk a belét kiszárítottuk csak MOL számlás gázolaj ment bele mégis félévre ismét rozsdás lett.
A régi FIAT 850 trakim tankjába néha bele pillantok mivel nem megy a szintmérő, a mai napig olyan mint a tükör pedig abba 30 év alatt járt már mindenféle gázolaj.
Itt tényleg anyagprobléma van.
Válasz #14387. hozzászólásra
Valami tipp esetleg kiküszöbölni ezt a problémát?
amióta biondiesellel (etalonnal)keverik az üzemanyagot azóta savas kémhatásúúúúúúúúú és ezért gyakori probléma ez
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
mtz be van ANYAG--------------
Tiszteletem uraim érdeklődnék hogy a valtra üzemanyag beöntője másnak is rozsdásodik-e. Hiába állunk le tele tankkal este hogy ne csapódjon ki a pára. Mtz-nek is vastankja volt sose volt ilyen baj vele.![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #14383. hozzászólásra
Igazatok van. Itt tényleg az van. Régebbi A85 és A95 -ben még 4 hengeres 4400 ccm-es motor volt. Viszont ezekben már 4400 ccm-sek a 3 hengeres motorok is.
Az A-s 3 hengeres,szerintem lóerőtöl függetlenül. Ugyan az a 3 hengeres sisu motor van benn mint a mi fendt 208 as 80 lóerős traktorunkba. A fendt 70-110 Le-ig használja ezt a motrot. Néztem bábolnai napokon a valtrát és dettó ugyan az a két motor.
Válasz #14381. hozzászólásra
nem, a 90lovas is 3 cilinder
Válasz #14376. hozzászólásra
4 hengeres mindkettő. A 70 lovas a 3.
Válasz #14378. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
De jobban megnézve az A-s a barna ,félreérthető tehát vissza az egész
Válasz #14378. hozzászólásra
És balra illetve jobbra a szöveg hogy melyik milyen modell.
Válasz #14377. hozzászólásra
Árcimkén ott a madzag