Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR401.93 FtUSD385.06 FtCHF426.08 FtGBP482.86 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tiszteletem uraim , lenne egy fontos kérdésem .Meg jött a Valtránk t171 van már benne vagy 70 óra és ha terhelve van mindegy menyire, eregeti a füstöt (végig pipál). A szervizes azt mondta mindegyik ilyen mert hogy common rail . Másoknak is tényleg ilyen irjon már akinek ilyen trakija van mi a tapasztalata elöre is köszönöm.
Szívat a nyomásszabályzó szelep.
3 bárig egyből felmegy a nyomás és innen szépen lassan elkezd kinyitni a nyomásszabályzó, és 4 bárnál teljesen ki is nyit. Pár napja még tökéletesen szisszent le 8 bárnál.
Szétszedtem többször is, kitakarítottam, mindent teljesen rendben találtam. A kis furatokra gondoltam, hogy koszosak, de mind rendben.
Találkoztatok már ilyennek? Mi lehet a gubanc?
Ismerős vett ugyanitt ugyanilyet csak front hidro nélkül. Szégyenlik a gépek valódi üzemóráját. Ellenben amit ismerős elhozott pöpecül néz ki és dolgozik is mint a kisangyal, hogy a sok Üo. mikor ütközik ki és hogyan az kérdés. Mondjuk ez még 6000, ennek még bírnia kell 10k felett is.
ja meg ha annyira fanatikus lennék akkor egész időmben babusgatnám pucolgatnám vixolgatnám a Fergákat.
Kb az a helyzet, hogy 4-en dolgozunk rajtuk de tegnapelőtt pl volt egy 5.beugró rá mert muszály volt a munka nem állhat meg. Amikor szól hogy pisilne lecserélem az olajakat szűrőket, minden nap tankoláskor a vízülepítőt megnyitom, portól függően fújogatjuk és kész.
Kicsit cseszlovák a rendszer, de ismétlem a munka nem állhat meg és ülönben is nem én vagyok a gépért hanem a gép mi értünk.
ja meg ha annyira fanatikus lennék akkor egész időmben babusgatnám pucolgatnám vixolgatnám a Fergákat.
Kb az a helyzet, hogy 4-en dolgozunk rajtuk de tegnapelőtt pl volt egy 5.beugró rá mert muszály volt a munka nem állhat meg. Amikor szól hogy pisilne lecserélem az olajakat szűrőket, minden nap tankoláskor a vízülepítőt megnyitom, portól függően fújogatjuk és kész.
Kicsit cseszlovák a rendszer, de ismétlem a munka nem állhat meg és ülönben is nem én vagyok a gépért hanem a gép mi értünk.
Énsem hinném, Ő sokkal fanatikusabb
Plusz én elismerem, hogy főleg a régi kockaorrú valtrák világbajnok könnyű és középnehéz kategóriás univerzális traktorok, de Ő azt nem hogy az újabbaknál egy T180 mondjuk illetve egy 6495 nem ugyanarra képes...
de nem is érdekes, kell ide a kontraszt, én a piros vagyok
nem hinném,a Valtra egyszerűen jó,ódákat sose irtam róla,egyébként sima munkaeszköznek tekintem a gépeimet amikre bármikor számithatok,sajnos a multhéten cserbenhagyott a kicsike,a 14 éves elsőgummák elszáltak,hétfőn 1 és pénteken a másik,mintára még 50%-osak de elfáradtak
a Jd-t ne emlegesd egy lapon a Valtrával ,nagyon mincs a Valtra szinvonalán,a mi 6400 Valtránkban majd 8000óra van 1 hidrszivattyú(gépész hiba) és 2 elsőgumma a multhéten ennyi a 14 év javitása,és ha januárban megtankolom szilveszterkor még van benne 50liter
Ismerős volt már ott 2x, annyit mondott hogy szépen megfestett gépek, 5-6000 órára visszapörgetve. Annyira amatőrök voltak, hogy dicsekedtek a 6000-órás gép szervízkönyvével. Aztán ismerős fellapozta és benne virított, hogy szervíz 16.xxx óránál. Ennyit a "szép és jó" gépekről. De a Valtra hátulja is szépen meg van festve. Amúgy pofás kis gépnek tűnik. A bal oldali váltókar azért árulkodik róla, hogy volt már kézben rendesen. Viszont hogy pozitív példát is mondjak, vettek itt egy 6400-as JD-t pár éve, pótkocsizik, vet, permetez, szállít, eddig 0 Ft ráköltés.
Elnézést, ha kicsit offolok:
Életem első traktor vásárlása előtt állok. Sok fórumot átolvastam és úgy gondolom a Valtra/Ferguson topik az, ahol segítséget kaphatok a tapasztaltabbaktól.
Amit leszűrtem több éjszakás olvasás után, hogy leginkább a Ferguson/Valtra/Fendt a nyerő (AGCO).
A Case/NewHolland/Steyr felé pedig ha lehet ne kacsingassak.
Amiről nem olvastam igazán se jót, se rosszat az a JD és Claas. Tudom, hogy a Claas a Renault-ot vásárolta fel (pl Ares sorozat).
Hogy mire használnánk?
-120 hektár, közép kötött, dimbes-dombos földmunkára (Pécs-Mohács közti vidék) Kukorica-Búza termesztés.
-Welger RP302 fixkamrás körbálázó használatra
-Ha jól alakulnak a dolgok nagy kocka bálázót is tervezünk beszerezni (pl Quadrant 3200)
-70.000 db brojler csirkét nevelünk, amihez kell a szalma. Persze ha meglesz a traki, bérbe is báláznánk.
Faterom bele bolondult a Claas-ba, valamint az is szempont neki, hogy 20percre van AXIÁL a körzetben.
Én inkább Ferguson 7400/8600 vagy Valtra T,S szériával szemezek.
200-250LE, 2000 üzemóra körüli, használt gépeket nézegetünk a neten.
Jelenleg MTZ van, öreg német kiskocka bálázóval és egy Locust 752 csúszókerekes rakodó.
Próbáltam minden fontosabb információt leírni.
Mi a véleményetek? Melyik trakik felé érdemes nézelődni? Nyugodtan javítsatok ki, ha valamit rosszul írtam/gondoltam. Esetleg irányítsatok másik fórumba ha nagyon nem jó helyre írtam
Volt már olyan gondod, hogy ha meleg gépnél lekapcsoltad a főáramtalanítót (a műszerfalon levő kapcsolóval), utána egy jó ideig nem lehetett visszakapcsolni? Idáig pár percig volt ez a jelenség, de ma egy fél óra elteltével nem akart visszakapcsolni.
Valami mágneskapcsoló kattan be, de az a kérdés hogy az-e a hiba, vagy van ott mellette egy 3*3*3 cm -s kis bosch doboz, az haldokolhat?
mégegyszer köszi mindenkinek,egyébként hasonló nagyságú csöcsöket kaptam,a haveroktól csak az a baj,hogy torta alapanyagból,a bulin meg kellet szopogatnom a bimbókat!
15927 hozzászólás
Azt mondják ahol füst van ott meleg is![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
nekünk még 8 szelepes hagyományos edc-s motorosak vannak ,azok nem nagyon füstölnek
Tiszteletem uraim , lenne egy fontos kérdésem .Meg jött a Valtránk t171 van már benne vagy 70 óra és ha terhelve van mindegy menyire, eregeti a füstöt (végig pipál). A szervizes azt mondta mindegyik ilyen mert hogy common rail . Másoknak is tényleg ilyen irjon már akinek ilyen trakija van mi a tapasztalata elöre is köszönöm.![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Válasz #13673. hozzászólásra
Nincs rá munka,az osztrák becsődölt 600 heki elment, csak áll 2 éve, 2500 óra van benne,hivj ha érdekel
Válasz #13670. hozzászólásra
Nem én Mágocson a volt mezőgép telepen felujitanak légfék szerelvényeket és szocikhoz gyártanak ujakat Üsdbe a gugliba hogy Mágfék
Válasz #13672. hozzászólásra
Claastra ?
Válasz #13648. hozzászólásra
Miért adod el a 190 -est ? Mennyiért adod ? Mit veszel helyette ?
Válasz #13670. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Te foglalkozol ilyennel is, vagy valaki a környékeden?
A vacakoló áramtalanító helyére múlt héten russzki technika került!
Válasz #13669. hozzászólásra
tegyél rá egy olcsót(mtz)és küld el hozzánk felújitásra a rosszat
Szívat a nyomásszabályzó szelep.
3 bárig egyből felmegy a nyomás és innen szépen lassan elkezd kinyitni a nyomásszabályzó, és 4 bárnál teljesen ki is nyit. Pár napja még tökéletesen szisszent le 8 bárnál.
Szétszedtem többször is, kitakarítottam, mindent teljesen rendben találtam. A kis furatokra gondoltam, hogy koszosak, de mind rendben.
Találkoztatok már ilyennek? Mi lehet a gubanc?
ITT Van egy pár gép, árakat nem tudom, akit érdekel nézzen körül![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz #13666. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Keressél egy jó használtat,ha nem lelsz Magyarországon akkor keress külhonban,van csak meg kell keresni ,itt van rá az egész tél.
Válasz #13599. hozzászólásra
a T171 nagyon jó gép, de a jelenlegi euro árfolyam mellett már kicsit drága.
Válasz #13651. hozzászólásra
Ismerős vett ugyanitt ugyanilyet csak front hidro nélkül. Szégyenlik a gépek valódi üzemóráját. Ellenben amit ismerős elhozott pöpecül néz ki és dolgozik is mint a kisangyal, hogy a sok Üo. mikor ütközik ki és hogyan az kérdés. Mondjuk ez még 6000, ennek még bírnia kell 10k felett is.
Válasz #13650. hozzászólásra
Ennyiért van 180 -190 le is...
Válasz #13662. hozzászólásra
Így könnyebb http://www.valtra.com/images/Valtra_satu_nora_wide_1024x768.jpg
A kép lemaradt![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
http://www.valtra.com/images/Valtra_satu_nora_wide_1024x768.jpg
Lájkolom nagyon, természetesen a Valtrát![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Autó téma ugyanez...
Autó téma ugyanez...
Válasz #13656. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Énsem hinném, Ő sokkal fanatikusabb
Plusz én elismerem, hogy főleg a régi kockaorrú valtrák világbajnok könnyű és középnehéz kategóriás univerzális traktorok, de Ő azt nem hogy az újabbaknál egy T180 mondjuk illetve egy 6495 nem ugyanarra képes...
de nem is érdekes, kell ide a kontraszt, én a piros vagyok
Válasz #13656. hozzászólásra
nem hinném,a Valtra egyszerűen jó,ódákat sose irtam róla,egyébként sima munkaeszköznek tekintem a gépeimet amikre bármikor számithatok,sajnos a multhéten cserbenhagyott a kicsike,a 14 éves elsőgummák elszáltak,hétfőn 1 és pénteken a másik,mintára még 50%-osak de elfáradtak
Válasz #13653. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Te úgy vagy a Valtrával mint Szanberg az MF-el!
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
ocskavas,nagypénzé
Válasz #13653. hozzászólásra
Ja mer rövid a búvárcső és nem bírja kiszívni a maradék 50-et
Válasz #13652. hozzászólásra
a Jd-t ne emlegesd egy lapon a Valtrával ,nagyon mincs a Valtra szinvonalán,a mi 6400 Valtránkban majd 8000óra van 1 hidrszivattyú(gépész hiba) és 2 elsőgumma a multhéten ennyi a 14 év javitása,és ha januárban megtankolom szilveszterkor még van benne 50liter
Ismerős volt már ott 2x, annyit mondott hogy szépen megfestett gépek, 5-6000 órára visszapörgetve. Annyira amatőrök voltak, hogy dicsekedtek a 6000-órás gép szervízkönyvével. Aztán ismerős fellapozta és benne virított, hogy szervíz 16.xxx óránál. Ennyit a "szép és jó" gépekről. De a Valtra hátulja is szépen meg van festve. Amúgy pofás kis gépnek tűnik. A bal oldali váltókar azért árulkodik róla, hogy volt már kézben rendesen. Viszont hogy pozitív példát is mondjak, vettek itt egy 6400-as JD-t pár éve, pótkocsizik, vet, permetez, szállít, eddig 0 Ft ráköltés.
Válasz #13650. hozzászólásra
Ez inkább
Megér 6,5 millát?
Válasz #13648. hozzászólásra
Még egy bocsi, a szervizes meg Sombereki ami nagyon közel lehet hozzád
Válasz #13647. hozzászólásra
Hali hivj fel,én közel vagyok hozzád ,megnézhetsz 3 Valtrát ,egy 190 lovas eladó éppen 2500 órával
Sziasztok, üdv a fórumozóknak!
![smile offtopic](/oldforum/images/smiles/offtopic.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Elnézést, ha kicsit offolok:
Életem első traktor vásárlása előtt állok. Sok fórumot átolvastam és úgy gondolom a Valtra/Ferguson topik az, ahol segítséget kaphatok a tapasztaltabbaktól.
Amit leszűrtem több éjszakás olvasás után, hogy leginkább a Ferguson/Valtra/Fendt a nyerő (AGCO).
A Case/NewHolland/Steyr felé pedig ha lehet ne kacsingassak.
Amiről nem olvastam igazán se jót, se rosszat az a JD és Claas. Tudom, hogy a Claas a Renault-ot vásárolta fel (pl Ares sorozat).
Hogy mire használnánk?
-120 hektár, közép kötött, dimbes-dombos földmunkára (Pécs-Mohács közti vidék) Kukorica-Búza termesztés.
-Welger RP302 fixkamrás körbálázó használatra
-Ha jól alakulnak a dolgok nagy kocka bálázót is tervezünk beszerezni (pl Quadrant 3200)
-70.000 db brojler csirkét nevelünk, amihez kell a szalma. Persze ha meglesz a traki, bérbe is báláznánk.
Faterom bele bolondult a Claas-ba, valamint az is szempont neki, hogy 20percre van AXIÁL a körzetben.
Én inkább Ferguson 7400/8600 vagy Valtra T,S szériával szemezek.
200-250LE, 2000 üzemóra körüli, használt gépeket nézegetünk a neten.
Jelenleg MTZ van, öreg német kiskocka bálázóval és egy Locust 752 csúszókerekes rakodó.
Próbáltam minden fontosabb információt leírni.
Mi a véleményetek? Melyik trakik felé érdemes nézelődni? Nyugodtan javítsatok ki, ha valamit rosszul írtam/gondoltam. Esetleg irányítsatok másik fórumba ha nagyon nem jó helyre írtam
Előre is köszönöm a segítséget!
Válasz #13645. hozzászólásra
![smile ban](/oldforum/images/smiles/ban.gif)
![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz #13643. hozzászólásra
mondom, nehogy megsértődj!!!!
Válasz #13641. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Az a bosch az !!!! A bográcson nyáron cseréltem kb 300 ft
Válasz #13637. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Válasz #13641. hozzászólásra
nem volt ilyen gondom,nekem csak a 180-asban van ez a kapcsoló,ez opciós tétel
Válasz #13640. hozzászólásra
Volt már olyan gondod, hogy ha meleg gépnél lekapcsoltad a főáramtalanítót (a műszerfalon levő kapcsolóval), utána egy jó ideig nem lehetett visszakapcsolni? Idáig pár percig volt ez a jelenség, de ma egy fél óra elteltével nem akart visszakapcsolni.
Valami mágneskapcsoló kattan be, de az a kérdés hogy az-e a hiba, vagy van ott mellette egy 3*3*3 cm -s kis bosch doboz, az haldokolhat?
Válasz #13633. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
köszönöm annak aki megértette,minden faca
Válasz #13638. hozzászólásra
akkor most fogsz megsértődni, nem neked akartam gyűjtést szervezni, hanem tudod kinek? ;)
Válasz #13637. hozzászólásra
nem vagyok olyan sértődős,
Válasz #13636. hozzászólásra
dobjunk össze egyet a Hegyek Királyának, mindjárt nem lesz pangás :)
(nehogy megsértődj!!!!)
Válasz #13634. hozzászólásra
nem,csak nagy a pangás Valtra fronton
Válasz #13634. hozzászólásra
mégegyszer köszi mindenkinek,egyébként hasonló nagyságú csöcsöket kaptam,a haveroktól csak az a baj,hogy torta alapanyagból,a bulin meg kellet szopogatnom a bimbókat!
Válasz #13633. hozzászólásra
Elment?
Valtra hmmm![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #13628. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110915220822_1281089733_ktotut.net_samye-seksualnye-i-razvratnye-domoxozyajki-34.jpg)
Még egy ennyi Feri bácsi!!! Boldog 50-et!!!
Remélem legalább ilyen szép tortát kaptál
Válasz #13626. hozzászólásra
ISTEN ÉLTESSEN Feribácsi!
Akkor már lezúztatok vagy 300 fröccsöt azóta!
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110915212143_csaj_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Isten éltessen feribácsi
A nejed meg az ünneplés végét várja.
Válasz #13627. hozzászólásra
Nem kaptam,még nagyobb a sebbeségem!