Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #11368. hozzászólásra
Na az falya bár én a helyedbe szereznék egy teljesen rozsdamentes anyagból készült gépet az agrosaton régebben voltak ilyenek .
Eszembe jutott megint az, hogy már egyre kevesebb 2-3000 üzemórás, hagyományos adagolós t szériás trakit lehet már kapni. Vagy hamarosan cserélni kellene, vagy marad még sokáig a 6650.
nem zudom ,hogy mi a külömbség ,a cr-ek 2006 év végétöl vannak a mieink mind a régi motoros a 130-as 2006 májusi a 180-as 2006 novemberi,akkor már voltak cr-esek,de én úgy voltam vele,hogy kisérletezzen,más vele ,nekem nagyon bejöttek a régiek is
Fan, mi a különbség a 2002-04 -es, és a 2004 utáni t szériák között. A 0 végűekre gondolok. Itt külön vannak felsorolva. A 2004 utániak cr motorok lennének? A te 130-sod mikori? Az sima köradagolós ha jól emlékszem.
Kivéve, ha olyan kemény a föld, hogy az eke hátulját kilöki a földből. Látszik, hogy nem igazán vagy kötött földhöz szokva. Ha az ovális furatban van a csap, akkor előfordulhat, hogy a csap a furat hátuljának van feszülve állandóan, mert az eke fara kifelé igyekszik a földből. Ennek csak akkor van értelme, ha nincs ilyen gond, mert akkor az erőszabályzó csak az eke elejét emelgeti, vagy ha hosszabb az eke, 4-5 fejes, akkor lehet olyan hullámos föld, hogy csak így tudja rendesen követni a talajfelszínt. Lehet, hogy ekéje válogatja, de amikkel még én találkoztam, azoknál ritkán volt értelme használni az ovális furatot. Pont nem rég figyeltem meg, egy 3 fejes vogel váltva forgatós ekénél, hogy ez a szitu jött elő ott is. De volt már 4 fejes váltva forgatós ekével is ugyanez a gond. Ha jó a talajállapot, akkor már érdemes ezzel játszani.
Alul írtam.hogy a függ.karokat a fix-be használd.Vf ekénél a merevítő orsók lefixálva,középső kitámasztó az ovális furatba,csak igy lehet normálisan dolgozni!
Válasz #11332. hozzászólásra
A függesztő karokat én az ovál furatba raktam, hogy legyen egy kis mozgása az ekének oldalra is, ha kell, nehogy törjön rajta valami
Sziasztok!
Hosszú évek óta, vf.ekével dolgozom.A fűggesztő karok fix furatban, a kőzépső kitámasztó az ovális furatban dolgozik helyesen.Szántás közben az eröh.szabályzó ugy mozgatja az ekét,hogy a furaton belül mozog 1-2cm eltéréssel.Ha fixen lenne a középső pont akkr kis mozdulatoknál,szabályozásnál kiemelné az eke hátulját.Nem lenne jó!
Sziasztok!
Hosszú évek óta, vf.ekével dolgozom.A fűggesztő karok fix furatban, a kőzépső kitámasztó az ovális furatban dolgozik helyesen.Szántás közben az eröh.szabályzó ugy mozgatja az ekét,hogy a furaton belül mozog 1-2cm eltéréssel.Ha fixen lenne a középső pont akkr kis mozdulatoknál,szabályozásnál kiemelné az eke hátulját.Nem lenne jó!
Gondold el, hogy pl. pont az ovális közepén van a csap, ekkor tud játszani felfele és lefele is. Hirtelen nehéz lesz a gépnek húzni, akkor emelne az ekén egy kicsit és akkor ott a nagy játék.
Szerintem itt össze-vissza dolgozna az erőszabályzó.
15927 hozzászólás
Válasz #11376. hozzászólásra
nézegettem a katalogusokat. a 8750 nem túl könnyű a teljesítményéhez képest? nem gond, hgoy öregecskék ezek?
Válasz #11375. hozzászólásra
szerintem csak lóerő és köbcenti a külömbség
Válasz #11374. hozzászólásra
azért már elég öreg masinák
miben különbözik a kettő a motoron kivül?
Válasz #11372. hozzászólásra
nem tom,kb 5-6 között ,itt is számoltak be egy 8750-et 6-ért ugytudom ,januártol elérhető
Válasz #11372. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
1 nem Valtrásnak kb. fél fabatkát!
van az axialnál egy 8450-es. mit érhet az?
Na léptem csákó mert reggel fél 5-kor ébresztő .
Na az falya bár én a helyedbe szereznék egy teljesen rozsdamentes anyagból készült gépet az agrosaton régebben voltak ilyenek .
Válasz #11367. hozzászólásra
Jöhet ,várom
Válasz #11366. hozzászólásra
ja havernak volt egy hajtóműhibás gépe, odaadta csak úgy ,az emberek meg kifoltozták a régit ,most van egy rezerva,ahogy paldo mondaná
Válasz #11365. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Ha várod akkor bizakodj h. betemet.
Déli fuvallattal küldöm hozzád....................
Válasz #11365. hozzászólásra
Na az jó . Sikerült putonyt találnod a szóróra ?
Válasz #11364. hozzászólásra
Hali ,kész minden munka,várjuk a havat,
Válasz #11363. hozzászólásra
Mi a helyzet arra felé Fan mester .
Válasz #11362. hozzászólásra
bármijen fiztőeszjözt elfogadok,csak a vatikánit nem
Válasz #11361. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Mivel pannonlírát csak képen láttam mi?
Válasz #11359. hozzászólásra
![smile glare](/oldforum/images/smiles/glare.gif)
eurófüggő az ára de az neked jó
Válasz #11359. hozzászólásra
na ez a tuti
Válasz #11358. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
SEMMIT TE KÖCSÖG!!!
Sztem. ez az ún. TUTI.
Válasz #11354. hozzászólásra
hivj fel és megmondom a tutit
Válasz #11352. hozzászólásra
igen,a 8750ben is 7,4-es mint a t180-ban
Válasz #11353. hozzászólásra
Jó a kapcsolat velük,csak ugy feltették,3-an nézték is ,2 komolynak tűnik
Válasz #11352. hozzászólásra
Szerintem csak az adagoló beállításán változtattak.
Válasz #11351. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Ha én bazigazdag lennék...
Mennyit leengedést eszközölnél NEKEM?
Mennyit érne meg neked 1-2mről 1 szemtőlszembe vigyor????
Mennyi mínusz %ot? hehehe
Válasz #11351. hozzászólásra
Hogy-hogy a valkon is hirdeti? Beszámoltatnád valamibe?
Válasz #11350. hozzászólásra
a régebbiekbe(8...) is az a motor van, mint a sima T-k-be?
Válasz #11350. hozzászólásra
pedig kitalálnánk rá egy Tescós árat
Válasz #11349. hozzászólásra
Ha csere lenne, akkor csakis rugózott hidas 130-ra.
Válasz #11348. hozzászólásra
ja
Válasz #11346. hozzászólásra
A böhöm kékbálnát?
Válasz #11346. hozzászólásra
Mit? 180-ast?
Válasz #11345. hozzászólásra
tudok,ha érdekel
Válasz #11344. hozzászólásra
Eszembe jutott megint az, hogy már egyre kevesebb 2-3000 üzemórás, hagyományos adagolós t szériás trakit lehet már kapni. Vagy hamarosan cserélni kellene, vagy marad még sokáig a 6650.
Válasz #11342. hozzászólásra
traktort akarsz venni?
Válasz #11342. hozzászólásra
nem zudom ,hogy mi a külömbség ,a cr-ek 2006 év végétöl vannak a mieink mind a régi motoros a 130-as 2006 májusi a 180-as 2006 novemberi,akkor már voltak cr-esek,de én úgy voltam vele,hogy kisérletezzen,más vele ,nekem nagyon bejöttek a régiek is
Fan, mi a különbség a 2002-04 -es, és a 2004 utáni t szériák között. A 0 végűekre gondolok. Itt külön vannak felsorolva. A 2004 utániak cr motorok lennének? A te 130-sod mikori? Az sima köradagolós ha jól emlékszem.
Válasz #11338. hozzászólásra
Kivéve, ha olyan kemény a föld, hogy az eke hátulját kilöki a földből. Látszik, hogy nem igazán vagy kötött földhöz szokva. Ha az ovális furatban van a csap, akkor előfordulhat, hogy a csap a furat hátuljának van feszülve állandóan, mert az eke fara kifelé igyekszik a földből. Ennek csak akkor van értelme, ha nincs ilyen gond, mert akkor az erőszabályzó csak az eke elejét emelgeti, vagy ha hosszabb az eke, 4-5 fejes, akkor lehet olyan hullámos föld, hogy csak így tudja rendesen követni a talajfelszínt. Lehet, hogy ekéje válogatja, de amikkel még én találkoztam, azoknál ritkán volt értelme használni az ovális furatot. Pont nem rég figyeltem meg, egy 3 fejes vogel váltva forgatós ekénél, hogy ez a szitu jött elő ott is. De volt már 4 fejes váltva forgatós ekével is ugyanez a gond. Ha jó a talajállapot, akkor már érdemes ezzel játszani.
Válasz #11337. hozzászólásra
Jól tetted, főleg ha jól van beállítva az eke!
Válasz #11336. hozzászólásra
Te is katasztrófális figura vagy áááááá...
Válasz #11337. hozzászólásra
Alul írtam.hogy a függ.karokat a fix-be használd.Vf ekénél a merevítő orsók lefixálva,középső kitámasztó az ovális furatba,csak igy lehet normálisan dolgozni!
A függesztő karokat én az ovál furatba raktam, hogy legyen egy kis mozgása az ekének oldalra is, ha kell, nehogy törjön rajta valami
Válasz #11335. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Van ami lötyög,és nem tágul nem kopik,de van ami tagul,lötyög,kopik cuppog,na találd ki melyik-melyik!
Válasz #11334. hozzászólásra
Áááá vannak itt öregebbek is...
Ovlacon a variós állítás nem lötyög kopik ..... vagy mittomén?
Válasz #11333. hozzászólásra
![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
Lehet,hogy már öreg vagyok,de baszki nem értem mire gondolsz!
Na most elkaplak!
Azt mondd meg végre, h. neked ez a varió megoldás nem pusztul nagyon?
Válasz #11329. hozzászólásra
Sziasztok!
Válasz #11329. hozzászólásra
Sziasztok!
Válasz #11319. hozzászólásra
Na mit dolgoztatok vele mi halt meg benne?
Mesélj, ne csak szárazon álljunk itten....
Válasz #11328. hozzászólásra
Gondold el, hogy pl. pont az ovális közepén van a csap, ekkor tud játszani felfele és lefele is. Hirtelen nehéz lesz a gépnek húzni, akkor emelne az ekén egy kicsit és akkor ott a nagy játék.
Szerintem itt össze-vissza dolgozna az erőszabályzó.
Köszi a tippeket, majd kipróbálom.
De aztegyébként még mindig nemértem, hogy erőszabályzásnál miért kell a fix furatba tenni?