Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #11425. hozzászólásra
Komolyra fordítva a dolgot,attól függ,hogy a foglalkoztatottad a képzetségének megfelelően dolgozik:pl szakmunkás,középfokú,felsőfokú végzetségű-e.Mindhárom esetben más a minimálbér,ennek megfelelően állapítható meg a járulék!Könyvelőhöz fordulj!
nem az a lényeg. a melós akar x forintot keresni, de valamennyire() be is kell jelenteni. tehát nem a melós x+fizetnivalót kerül. az a röhejes, hogy ha felveszek egy embert, akkor többet fizetnék utána, mint magam után
A tévedés abból szokott lenni, hogy mindenki a munkavállaló szemszögéből számol, a 71,5-ből eleve csak 59-et kap kézhez, ergo 34-et elvitt az állam. De ebből közvetlen 22 a munkáltató terhe, a 12-t a munkavállaló béréből vonnak el. De a munkáltatónak tök mindegy, így is úgy is 93-ba fáj neki. Ja és az szja előleg itt nincs kalkulálva.
Fan !
Ez a debreceni lemezre azt mondják, hogy nem igazán jó tetőre csak oldalfalnak, mert vékony és nincs tartása.
Állítólag a festés vastagabb, mint az anyag.
Vélemény ???????
úgy ahogy írod! használtban is drága és új-ba is. a szervizelése meg duplája, mint másnak. a fogyasztását hagyjuk. meg ha jd-om lenne, akkor a földtulajdonosok is tartanák a markukat a magasabb bérleti díjért.
új gépnél nem lenne miről gondolkodnom: MF6485!!!!!!
de mivel nem akarok sokat áldozni rá, ezért marad a használt
Szerintem átt kellene keresztelni az egész fórumot Jd honlappá mást se olvas az ember mint Jd JD ,akinek nincs pénze az Jd-ről álmodozik,akinek az apja ellopta a tszt az Jd-t vesz (könnyen) de aki megdolgozik a pénzért az keményen meggondolja hogy mire költi kevés pénzét,Az öreg Jd-k tul vannak értékelve Hartmi vette reális áron ,a 4 misi a valós ára egy 10-en 20-on ezer órás 8000-ért,és ugy van ahogy K Pisti irta én 30-35%-al olcsobban vettem a Valtrákat jó vétel volt, ha nagy traktorra lenne szükségem talán szóba jöhetne a 7-8000-es joni de a kicsik ugyanolyan szarok mint a többi
azért mindig több a joni hiddel...
mire odaérsz párezerrel több lesz...
ezt az IH-sok játszották el most a szomszédoknál...
beharangozták,hogy 10misiért lesz 95lovas powershift-es kis IH nekik....aztán lett is de 12,6forint lett a vége...mire a papírt lerendezték és ment a dolog ennyi lett az ára...szóval több mint egy 5455-ös Fergáért, a két gép meg ég és föld...
Jó kis gép az biztosan, csak 1tonnával kevesebb, majd 20lóerővel gyengébb, egy régi olcsó konstrukció, mehanikus adagoló, powershiftel egyet tudsz kapcsolni.....mint 95-ben egy lamborghini kb...vagy még annyi sincsen technikailag...
jó lesz az nekik, csak ennyi pénzért "mtz-t" venni azért...
de ez más kérdés...
ááá nem értitek a viccet...
nem kell a magyarázkodás! Megvan az az árrés ami miatt sokan nem vesznek JD-t,mert 5millió az azért 5 millió...
Én nem azért vennék gépet,hogy aztán 5évesen eladjam, vagy hamarabb és az nem vígasztal,hogy akkor mennyit ér.
nagyon sokan adják el a fiatal jonijukat melyek elméletileg örök életűek és megdönthetetlenek és kiválóak és kimagaslóak... mégis nagyon sokat passzolják el és éppen a leg újabbakat.
A JD régen jó traktorokat gyártott, mára lejjebb esett a nívó...
Én is láttam már párat, próbáltunk párat, vannak ismerősi körökben, tudom az anyagi vonzatait...
de amíg egy új 7820-asnak talán vagy mittudomén 200lóerős az a lényeg, szóval amíg 27,x milla plussz áfáért nem bírtak rátenni a háromponthoz egy vízszintes állító orsót addig ne pampogjon senki nagy márkanévről vagy nagy "igen, jól odatettük magunkat"-ért...
Ugyanekkor igaz nekünk kicsit használt volt a gép, de akkoris zsírújonnan bőven olcsóbban kijött volna full felszereltséggel(minden rugózott,minden van fronton, monitor, minden fék, minden hidraulika, tonnásfrontsúly miegymás....) ÉS VAN RAJTA MINDKÉT ÓDALT VÍZSZINTES ORSÓ VAZZEG!!!! és a gép is kicsit több papíron, élőben meg másfélszer annyit tud, leadni is, nem csak elméleti síkon....
miről beszélünk???
ezért gazdag a JD-s...
vehet 120+áfa-ért 1db orsót rá, és kettő kell belőle. Ennyi pénzből az okos Fergás-Valtrás szervízel és már régen dolgozik amíg a jonival csak aszfalton tudsz menni...
Újonnan majdnem ugyanannyiba kerül egy JD is mint egy Valtra vagy egy MF. Használtan meg a JD sokkal drágább mint a másik két márka
Addig mig a Valtra 30-40 % -al olcsóbb volt mint a JD jó döntés volt , de ugyanannyiért csak a nagyon fanatikusak veszik .
Az aki ztvel tud profitot produkálni, az nem hülye, hanem kibaszott ügyes
Az a hülye, aki azé gürizik reggeltől estig, hogy a gyártók, kereskedők, bankok, jól éljenek
Jó állapotú használt JD kevés van, ha véletlenül találsz 1-et akkor mire megnézed meg gondolkozol már meg is vették
Én a hírdetés feladásátol számitott 3-ik napon már le is előlegeztem .
JD-t csak gazdag emberek vesznek....
mert kuuva drága, mert nagyon sokat fogyaszt, mert ngyon költséges a fenntartása, és mert nagyon presztízs már csak az egész hűdehő.....
divat traktor
szivesen vennék én is jd. csak nekem sajnos nem megy olyan jól, hogy drága gépet vegyek és drága pénzért üzemeltessem.
ZT-t meg azért nem veszek, mert hülye se vagyok
15927 hozzászólás
Komolyra fordítva a dolgot,attól függ,hogy a foglalkoztatottad a képzetségének megfelelően dolgozik:pl szakmunkás,középfokú,felsőfokú végzetségű-e.Mindhárom esetben más a minimálbér,ennek megfelelően állapítható meg a járulék!Könyvelőhöz fordulj!
A minimálbér 8 órára szól, részmunkaidőben is foglalkoztathatod!
Válasz #11424. hozzászólásra
nem az a lényeg. a melós akar x forintot keresni, de valamennyire() be is kell jelenteni. tehát nem a melós x+fizetnivalót kerül. az a röhejes, hogy ha felveszek egy embert, akkor többet fizetnék utána, mint magam után
Válasz #11423. hozzászólásra
Hát, ha a melós beéri Feri boros elszámolási módszerével, akkor annyi!
Válasz #11422. hozzászólásra
tahát legalább 34-be havonta
Válasz #11420. hozzászólásra
A tévedés abból szokott lenni, hogy mindenki a munkavállaló szemszögéből számol, a 71,5-ből eleve csak 59-et kap kézhez, ergo 34-et elvitt az állam. De ebből közvetlen 22 a munkáltató terhe, a 12-t a munkavállaló béréből vonnak el. De a munkáltatónak tök mindegy, így is úgy is 93-ba fáj neki. Ja és az szja előleg itt nincs kalkulálva.
Válasz #11420. hozzászólásra
Nem elég? az első félévben több volt, valamelyest mérsékeltek rajta. Így is 100-ban van egy koponya havonta.
Válasz #11419. hozzászólásra
nem több annál?
Válasz #11418. hozzászólásra
71500-nál +21-22 ezer forint.
)Válasz #11415. hozzászólásra
engem összegbe érdekelne. mennyibe van a munkabérén kívül 1 ember legálisan() havonta
Válasz #11416. hozzászólásra
Azért gondolom a landini pilótájával nem így szoktál elszámolni?!
Válasz #11415. hozzászólásra
Ha a leteresre gondolsz,akkor a minimálbér:2l/nap,ebből a járulék 0,8l a kiszolgálandó maradvány=1,2l
Válasz #11414. hozzászólásra
minimálbérre?
Válasz #11412. hozzászólásra
1 alkalmazott után mennyi járulékot illik fizetni?
Válasz #11412. hozzászólásra
szerintem jól. jó választás volt! nekem 50cm-ként van lécezve
Válasz #11410. hozzászólásra
És jól áll a 0,4-es
Válasz #11408. hozzászólásra
mennyi hó van nálatok?
Válasz #11409. hozzászólásra
nekem 0.4-rs jött Debrecenből. fönt is van már! majd 10 év múlva mondok véleményt
Válasz #11408. hozzászólásra
Százalékban meg 20 ! Ha rádobom az 1200-ra akkor már 1440-nél járnánk árilag.
Válasz #11407. hozzászólásra
csak 1 tized
Válasz #11406. hozzászólásra
Hát akkor én tetőileg asszem el is döntöttem, hogy nem lesz debrecen.
Válasz #11405. hozzászólásra
0,6
Válasz #11404. hozzászólásra
Amúgy a nevesebb cégek(lindab,riukki stb..) milyen vastag lemezből dolgoznak ???
Válasz #11403. hozzászólásra
a 40-es a jó tetőre is,az vastagabb,de én se kapkodom el
Fan !
Ez a debreceni lemezre azt mondják, hogy nem igazán jó tetőre csak oldalfalnak, mert vékony és nincs tartása.
Állítólag a festés vastagabb, mint az anyag.
Vélemény ???????
Válasz #11392. hozzászólásra
Válasz #11400. hozzászólásra
nem kell 100 méter, mert 50-en is megfordul 5-6 tolatásbol félóra alatt
Válasz #11399. hozzászólásra
a ZT-nek kellene elhagynom 100 métert a végekből a megforduláshoz
Válasz #11398. hozzászólásra
Vagy 40 Zt-vel
Válasz #11397. hozzászólásra
De mégse 30 mint Jonival
Válasz #11396. hozzászólásra
ma még a kemény jó földet szántok, aminek szét kell fagynia a télen. kicsit több, mint 15. lesz az 22 is!
Válasz #11395. hozzászólásra
akkor ma nyomj ki egy 50 hekit gyorsan,15 literes fogyasztással,
Válasz #11394. hozzászólásra
elöbb próbálok magamhoz térni! nálam a reggel nehezen indúl mindig. kemény volt a hétvége
szerintem ma van az utolsó szántós nap. holnapra havazás
Válasz #11393. hozzászólásra
Hali Géza ménem karistolod a fődet?
Válasz #11382. hozzászólásra
úgy ahogy írod! használtban is drága és új-ba is. a szervizelése meg duplája, mint másnak. a fogyasztását hagyjuk. meg ha jd-om lenne, akkor a földtulajdonosok is tartanák a markukat a magasabb bérleti díjért.
új gépnél nem lenne miről gondolkodnom: MF6485!!!!!!
de mivel nem akarok sokat áldozni rá, ezért marad a használt
Szerintem átt kellene keresztelni az egész fórumot Jd honlappá mást se olvas az ember mint Jd JD ,akinek nincs pénze az Jd-ről álmodozik,akinek az apja ellopta a tszt az Jd-t vesz (könnyen) de aki megdolgozik a pénzért az keményen meggondolja hogy mire költi kevés pénzét,Az öreg Jd-k tul vannak értékelve Hartmi vette reális áron ,a 4 misi a valós ára egy 10-en 20-on ezer órás 8000-ért,és ugy van ahogy K Pisti irta én 30-35%-al olcsobban vettem a Valtrákat jó vétel volt, ha nagy traktorra lenne szükségem talán szóba jöhetne a 7-8000-es joni de a kicsik ugyanolyan szarok mint a többi
Válasz #11389. hozzászólásra
(én ha valami olyat írok ami szerintem humoros akkor nyomok egy szmájlit vagy ehhez hasonlót a végére)
Válasz #11388. hozzászólásra
MF5455...
azért mindig több a joni hiddel...
mire odaérsz párezerrel több lesz...
ezt az IH-sok játszották el most a szomszédoknál...
beharangozták,hogy 10misiért lesz 95lovas powershift-es kis IH nekik....aztán lett is de 12,6forint lett a vége...mire a papírt lerendezték és ment a dolog ennyi lett az ára...szóval több mint egy 5455-ös Fergáért, a két gép meg ég és föld...
Jó kis gép az biztosan, csak 1tonnával kevesebb, majd 20lóerővel gyengébb, egy régi olcsó konstrukció, mehanikus adagoló, powershiftel egyet tudsz kapcsolni.....mint 95-ben egy lamborghini kb...vagy még annyi sincsen technikailag...
jó lesz az nekik, csak ennyi pénzért "mtz-t" venni azért...
de ez más kérdés...
ááá nem értitek a viccet...
nem kell a magyarázkodás! Megvan az az árrés ami miatt sokan nem vesznek JD-t,mert 5millió az azért 5 millió...
Én nem azért vennék gépet,hogy aztán 5évesen eladjam, vagy hamarabb és az nem vígasztal,hogy akkor mennyit ér.
nagyon sokan adják el a fiatal jonijukat melyek elméletileg örök életűek és megdönthetetlenek és kiválóak és kimagaslóak... mégis nagyon sokat passzolják el és éppen a leg újabbakat.
A JD régen jó traktorokat gyártott, mára lejjebb esett a nívó...
Én is láttam már párat, próbáltunk párat, vannak ismerősi körökben, tudom az anyagi vonzatait...
de amíg egy új 7820-asnak talán vagy mittudomén 200lóerős az a lényeg, szóval amíg 27,x milla plussz áfáért nem bírtak rátenni a háromponthoz egy vízszintes állító orsót addig ne pampogjon senki nagy márkanévről vagy nagy "igen, jól odatettük magunkat"-ért...
Ugyanekkor igaz nekünk kicsit használt volt a gép, de akkoris zsírújonnan bőven olcsóbban kijött volna full felszereltséggel(minden rugózott,minden van fronton, monitor, minden fék, minden hidraulika, tonnásfrontsúly miegymás....) ÉS VAN RAJTA MINDKÉT ÓDALT VÍZSZINTES ORSÓ VAZZEG!!!! és a gép is kicsit több papíron, élőben meg másfélszer annyit tud, leadni is, nem csak elméleti síkon....
miről beszélünk???
ezért gazdag a JD-s...
vehet 120+áfa-ért 1db orsót rá, és kettő kell belőle. Ennyi pénzből az okos Fergás-Valtrás szervízel és már régen dolgozik amíg a jonival csak aszfalton tudsz menni...
Hát igen, az n92 valtra 45000juró környékén a mf5455 is 45000 és jd 6230 is ennyi bócsán, ha jól emlékszem. Szerintem elég 1értelmű a választás.
Válasz #11381. hozzászólásra
Újonnan majdnem ugyanannyiba kerül egy JD is mint egy Valtra vagy egy MF. Használtan meg a JD sokkal drágább mint a másik két márka
Addig mig a Valtra 30-40 % -al olcsóbb volt mint a JD jó döntés volt , de ugyanannyiért csak a nagyon fanatikusak veszik .
Tudod is te mi a drága, mikor apád fizet mindent
Válasz #11384. hozzászólásra
erröl az a mondás jut eszembe, hogy " én túl szegény vagyok ahhoz , hogy olcsó dolgokat vegyek "
én csóró gyerek vagyok,de szart nem akartam venni,mert az lett volna a"legdrágább"!
Válasz #11380. hozzászólásra
Az aki ztvel tud profitot produkálni, az nem hülye, hanem kibaszott ügyes
Az a hülye, aki azé gürizik reggeltől estig, hogy a gyártók, kereskedők, bankok, jól éljenek
Válasz #11380. hozzászólásra
Jó állapotú használt JD kevés van, ha véletlenül találsz 1-et akkor mire megnézed meg gondolkozol már meg is vették
Én a hírdetés feladásátol számitott 3-ik napon már le is előlegeztem .
JD-t csak gazdag emberek vesznek....
mert kuuva drága, mert nagyon sokat fogyaszt, mert ngyon költséges a fenntartása, és mert nagyon presztízs már csak az egész hűdehő.....
divat traktor
Válasz #11378. hozzászólásra
ez jó volt!
szivesen vennék én is jd. csak nekem sajnos nem megy olyan jól, hogy drága gépet vegyek és drága pénzért üzemeltessem.
ZT-t meg azért nem veszek, mert hülye se vagyok
Válasz #11378. hozzászólásra
Válasz #11377. hozzászólásra
ezek a valmetok örökéletű traktorok
(eccer megveszed , sose tudsz megszabadulni tőle)