Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mi úgy szoktuk, hogy 30-40 ora setáltatás aztán 100 oráig konnyű munka. Aztan a 100 orás olajcsere után irány szántani. Hivatalosan a valtra motorokat nem kell bejáratni mert valamennyi próbajáratás már van a gyárban de azt minden ember(aki kicsit is ért hozzá)tudja, hogy kell a gépnek a bejáratás. Bármilyen optimisták is legyünk az első 50 orában nem érdemes szántani a trakival. Mindenki mondjon amit akar de én már láttam bemutató gépet amivel 2 üzemóra után szántottak mert a nagyfőnök személyesen akarta kipróbálni és azóta is eszi az olajat és nincs ereje.
Sziasztok!
Igaz szakmámat tekintve autó szerelő vagyok de a motor ugyan az itt is ott is és mindenki mondja h nem kell a modern motorokat gépeket bejáratni...
Én az gondolom h amíg nem készül olyan gyártósor amely olyan felületminőséget képes csinálni mint mondjuk 1000km 1 autoban vagy 100üo 1 trakiban addis igen is ovatosabban kell kezelni az uj gépeket.
Szerintem meghálálja késöbb
Pont ez az. Az 50 óra! Szerinted 50 óráig csak félgázzal félterheléssel mennek a bemutató gépek? Talán most hogy annyira pontos illesztések vannak, óriási nyomással dolgoznak a gépek, mint pl. Common rail motorok, nem kizárt hogy a bejáratásnak nagyobb szerepe van mint eddig. De majd egy szakember megmondja.
Pl. arra is kíváncsi lennék, hogy egy új gépnél csak a motor miatt kell a bejáratás, vagy a többi résznek se árt "bekopni"? Egy gépkönyvben olvastam azt, hogy: a bejáratási idő alatt sokszor használjuk a kuplungot, de finoman bánjunk vele.
Igazából ezeket már nem is kell járatni.Gondolj bele egy kamion is egyből kapja a terhelést nem félfuvarral mennek,meg az ipari gépek se félterhelésen.A megmunkálási pontosság fejlődött annyit, hogy már nemigen kell a dolgoknak összekopniuk.
Persze az 50 óra alatt azért nem árt kímélni kicsit.
Na ez a baj a bemutatógépekkel. Beleülnek a 0-órás gépbe a majmok, a bemutatókon meg ugye arról szól minden, hogy lefulladás előtt a p*nahajszállal kell ölni, hogy degyorsan megy az ekével! Eddig még minden bemutatón ahol voltam ezt láttam. Na az ilyen 7-800 órás bemutatógépet öröm megvenni. Lehet annyit kapott már, mint rendes embernél 2-3000 óra alatt.
az új gépeknél úgyvan,hogy 50óránál kell motorban olajat cserélni, addig járatós. Bár a kereskedők azt mondják,hogy mehet egyből szántani, azért kell neki a fokozatosság! Egy napot szerintem üresen mehet,majd félterheléssel vagy 50óráig,majd mehet szántani,de még mindig egy fokozattal visszakapcsolva! Nemszabad meghajtani egyből!
ja új gépeknél elvileg gyárban járatják a motorokat,azért lehetne szántani velük egyből.
Nekünk a kicsi 5455MF még mostsem ment nehézmunkára, bár ha lehet szántani majd,akkor már megy neki a barázdának majd. Most 80-90óra lehet benne valahol kb
Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy ezeket a SISU motorokat mennyire kell járatni? Nekem van egy N92-es Valtrám, járogattam vele, meg szántottam homokot aztán úgy 40 üzemóra körül beleálltam egy agyagos földbe szántani, (2-szer majdnem le is fulladt). Remélem nem ártott neki.
Hali Szabi,kösz nagyjábol jól vagyok,felmondott egy emberem azon vagyok kiakadva,elment kukásautóra söförnek,kevesebb munka ,de sokkal kevesebb lóvé,eljöhetnél errefelé szívesen látunk.
15927 hozzászólás
Válasz #11176. hozzászólásra
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
merre forduljak Komáromnál?
Válasz #11175. hozzászólásra
( " nem semmi figura ez a" Fan ... hehehehhe )
Válasz #11174. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
lehet kiugrok felétek,merre is????
Válasz #11172. hozzászólásra
A totalitarizmus elleni harc napja!
Utánanéztem, no eztet kapd .....
.... KI! hehehehee
Válasz #11172. hozzászólásra
Hát nekem arról Blgőzöm sincsN.
Mert ugyebár nem is lehet... heheheee
Válasz #11171. hozzászólásra
Hali holnap milyen nemzeti ünnep van nálatok?
Válasz #11170. hozzászólásra
Járatunk és kész.
Mondjanak amit akarnak a mírnökök...
Válasz #11157. hozzászólásra
Mi úgy szoktuk, hogy 30-40 ora setáltatás aztán 100 oráig konnyű munka. Aztan a 100 orás olajcsere után irány szántani. Hivatalosan a valtra motorokat nem kell bejáratni mert valamennyi próbajáratás már van a gyárban de azt minden ember(aki kicsit is ért hozzá)tudja, hogy kell a gépnek a bejáratás. Bármilyen optimisták is legyünk az első 50 orában nem érdemes szántani a trakival. Mindenki mondjon amit akar de én már láttam bemutató gépet amivel 2 üzemóra után szántottak mert a nagyfőnök személyesen akarta kipróbálni és azóta is eszi az olajat és nincs ereje.
Válasz #11168. hozzászólásra
Hát a Vlagyi szerinted van olyan fejlett gép hogy ne keljen járatni???
Válasz #11163. hozzászólásra
Sziasztok!
Igaz szakmámat tekintve autó szerelő vagyok de a motor ugyan az itt is ott is és mindenki mondja h nem kell a modern motorokat gépeket bejáratni...
Én az gondolom h amíg nem készül olyan gyártósor amely olyan felületminőséget képes csinálni mint mondjuk 1000km 1 autoban vagy 100üo 1 trakiban addis igen is ovatosabban kell kezelni az uj gépeket.
Szerintem meghálálja késöbb
Válasz #11166. hozzászólásra
Aztszem kicsit vastagabb 0,6
Válasz #11165. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
már nem veszem le
az is ilyen vékony?
Válasz #11164. hozzászólásra
hali most a 40-es akcios 1200 ért
Válasz #11155. hozzászólásra
ma felraktuk végre a lemezt
Válasz #11162. hozzászólásra
Pont ez az. Az 50 óra! Szerinted 50 óráig csak félgázzal félterheléssel mennek a bemutató gépek? Talán most hogy annyira pontos illesztések vannak, óriási nyomással dolgoznak a gépek, mint pl. Common rail motorok, nem kizárt hogy a bejáratásnak nagyobb szerepe van mint eddig. De majd egy szakember megmondja.
Pl. arra is kíváncsi lennék, hogy egy új gépnél csak a motor miatt kell a bejáratás, vagy a többi résznek se árt "bekopni"? Egy gépkönyvben olvastam azt, hogy: a bejáratási idő alatt sokszor használjuk a kuplungot, de finoman bánjunk vele.
Igazából ezeket már nem is kell járatni.Gondolj bele egy kamion is egyből kapja a terhelést nem félfuvarral mennek,meg az ipari gépek se félterhelésen.A megmunkálási pontosság fejlődött annyit, hogy már nemigen kell a dolgoknak összekopniuk.
Persze az 50 óra alatt azért nem árt kímélni kicsit.
Na ez a baj a bemutatógépekkel. Beleülnek a 0-órás gépbe a majmok, a bemutatókon meg ugye arról szól minden, hogy lefulladás előtt a p*nahajszállal kell ölni, hogy degyorsan megy az ekével! Eddig még minden bemutatón ahol voltam ezt láttam. Na az ilyen 7-800 órás bemutatógépet öröm megvenni. Lehet annyit kapott már, mint rendes embernél 2-3000 óra alatt.
Válasz #11159. hozzászólásra
Ennél 100 üó-nál cserélnek le minden olajat. A cégnél azt mondták, hogy nem kell járatni, de ez szerintem is hülyeség
az új gépeknél úgyvan,hogy 50óránál kell motorban olajat cserélni, addig járatós. Bár a kereskedők azt mondják,hogy mehet egyből szántani, azért kell neki a fokozatosság! Egy napot szerintem üresen mehet,majd félterheléssel vagy 50óráig,majd mehet szántani,de még mindig egy fokozattal visszakapcsolva! Nemszabad meghajtani egyből!
ja új gépeknél elvileg gyárban járatják a motorokat,azért lehetne szántani velük egyből.
Nekünk a kicsi 5455MF még mostsem ment nehézmunkára, bár ha lehet szántani majd,akkor már megy neki a barázdának majd. Most 80-90óra lehet benne valahol kb
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
40 nél, már nem olyan nyers, semmi baja nem kéne, hogy legyen, de nem árt visszakapcsolni nem kell túlértékelni a gépet
Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy ezeket a SISU motorokat mennyire kell járatni? Nekem van egy N92-es Valtrám, járogattam vele, meg szántottam homokot aztán úgy 40 üzemóra körül beleálltam egy agyagos földbe szántani, (2-szer majdnem le is fulladt). Remélem nem ártott neki.
Válasz #11153. hozzászólásra
Szerinted...
Válasz #11154. hozzászólásra
Én is járok feléjük,Szabit személyesen ismerem
Válasz #11153. hozzászólásra
Sokat járok feléjük, hiddel nem érdömlikmög. Inkáb mi érdömöljük mög a gyáva nemzet jelzőt.
Válasz #11152. hozzászólásra
nem mindenkit ,csak aki megérdemli
Válasz #11151. hozzászólásra
Majd jól elküld a nagy román .........ba.
Válasz #11150. hozzászólásra
Talán a tél folyamán arra járok es akkor benézek. Nyáron voltam Forma 1-en akkor lemehettem volna de el is felejtettem.De majd legközelebb.
Válasz #11149. hozzászólásra
Hali Szabi,kösz nagyjábol jól vagyok,felmondott egy emberem azon vagyok kiakadva,elment kukásautóra söförnek,kevesebb munka ,de sokkal kevesebb lóvé,eljöhetnél errefelé szívesen látunk.
Válasz #11143. hozzászólásra
Hogy vagy barátom? Kipihented magad?
Válasz #11146. hozzászólásra
Most akarod épp megvenni mi????
Válasz #11146. hozzászólásra
Há jó hogy! Mit vártál?
A T180-as még meg van?
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Hát honne...
Föleg TESZERINTED!!!!!
No és mi van ottann????
Válasz #11142. hozzászólásra
Belépett volna valaki a nevedben, és megváltoztatta a jelszót?
Válasz #11141. hozzászólásra
Pihiztem a mult héten az alsó tátrában dukonkán,de te biztos tudod mi az
Válasz #11139. hozzászólásra
Persze mert valamelyik ökör szorakozik a dolgokkal és fan néven nem tudtam belépni utána már a másikon se most itt a 3.
Válasz #11136. hozzászólásra
Mi az h. chelloo ztam??????
Válasz #11138. hozzászólásra
Semmiféle emilt nem ír neked ... hehhehehheheheeeeeeeee
csak 1 kis érdekesség
K.J.nevére rákattintva a fórum nyitóoldala jön be ,F-ra kattintva is ugyanaz
Hol?Írd már meg,ha nem ide az email címemre.
Kéne ösmernem???
Válasz #11134. hozzászólásra
Hali barátom multhéten nállatok csellóztam,Dukonkát ismered
Válasz #11120. hozzászólásra
Ezt meg minek töröltétek ki?????????
NEMIS VÓT BENNE SEMMI!!!!!!!!!!!!!
Jobb lesz parasztok ha hátratekertek mert 1 7 után mindenünket kitörlik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az biztos h. a Valtrások nem gyávák.......![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
Viszont nem kitartóak sajnos...
Igazam van vagy igazam van??????????
Fan Van igazam?
Válasz #11131. hozzászólásra
Látom van élettapasztalatod!!!!!
Ltaláltad!!!!!!
Minek inni ha anélkül is albánszamárnak nézünk ki??????
Válasz #11131. hozzászólásra
Má bocs de áruld már el mit nem értesz ?
Annyira 1xü gyerek mint a FUCKocka
Válasz #11125. hozzászólásra
Paldo te nem vagy alkohol vagy valamilyen más szer hatása alatt?
Válasz #11127. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Ja ja, a samet arról kopintották, de ezek a divat traktoristák ezt nem tudják
Válasz #11127. hozzászólásra
Csatlaozom tanult kollégámhoz!
Válasz #11125. hozzászólásra
nem tudom pedig 1xüN fogalmazol