Hirdetés
Fórum
- Poénok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Claas traktorok új
- Claas Lexion vélemények új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Strip-till (Orthman) féle sávos művelésé a jövő! új
- Karácsony új
708 hozzászólás
Válasz *** HM *** #155. hozzászólásáraNekem csak annyi, hogy nincsen belőle itthon egy
Válasz *** HM *** #155. hozzászólásáraNincs hozzá szép traktor
Válasz *** HM *** #155. hozzászólásáraDrága.
3mes topdownnal tulkippen mi a bajotok?
Hát azért éppen nem olyan szívósak felénk a földek hogy nemnagyon bírnak a gépek mert 90le John deere traktor 4 vogel noot ekével elég szépen megy.De nem homokok a földek.Szerintem 25-30 cm mélyen szárnykapa nélkül elbírja a 160as a cultust. Max lasabban.Mert nemhiszem hogy egy ekénél nehezebb húzni egy ilyen munkagépet.
Válasz #144. hozzászólásra
Tavaly volt akcióban kverneland grubber, azok is nagyon jó anyagból vannak.
Válasz #144. hozzászólásra
Ha 10 centin meg van aratás után tárcsázva, meg repcevetésre beérik a föld, akkor simán elviszi a 160 lóerő 20 centin.
A 3 fx-nél 120-200 lóerő vonóerőt ír a prosi. Értelemszerűen 120 a vakolóhomokra 200 meg a réti agyagra kell.
Amúgy alighanem a horsch a legdrágább. Esetleg kérdezz rá a köckerlingre az is durva erős. Vagy ha nem akarsz mélyen menni meg nem tervezel nagyobb traktort elé akkor a vogel és a hasonló kaliberűek is szóba jöhetnek. Azok jóval olcsóbbak, főleg mivel nyírócsaposak.
De ha sok a föld meg kemény akkor csak valami horsch kalibert vegyél mert előbb utóbb szétszakad.
Válasz #146. hozzászólásra
mi lÁtványra, minél több és nagyobb a cső annál jobban tetszik
Válasz #142. hozzászólásra
A horsch terrano 3fx olyan 15 ezer euro korul mozog amikor én kérdeztem. Rolflex hengerel.
Mi ki próbáltuk a cultust és egy vogelt az utóbbi nyert árban és munkában is.A horsch-ot nem ismerem de van egyik cégnél ott dicsérik .
Tavaly az üzlet kötővel 3 méteres Farmet Duolentet beszéltünk a 16245-ös krisztál mögé .
Felénk 4,5-ös duolentet a 8330-as Jony húzza
Hát persze nem látványra.Valaki tudna feltenni egy videót akinek van ilyen cultus 3m mert eddig amit láttam a youtuben azok közzül mind olyan földbe volt használva ami nem jellemző felénk
Válasz #145. hozzászólásra
Sokkal precízebb, normálisabb munkát lehet ezekkel kapirgálni, mint a tárcsával, pedig a tárcsa munkája látványosabb, de nem látványra termelsz te sem, ugye?
Válasz #143. hozzászólásra
Hidd el, hogy nem!
hát mostmár nemtudom.Akkor a gyártó minek ír max 160le ezeknek a gépeknek.De amúgy nehezebb húzni mint egy 4es ekét?
Válasz #142. hozzászólásra
15 centire szerintem tárcsa kell nem valami vakaró
15-20cm méllyen szerintetek elviszi? És mennyi a horsch és a vaderstad ára?
Válasz #139. hozzászólásra
A 820-as axionnak pont jó a 3m terrano fx. Szárnyak nincsenek feltéve.
Elvileg ezt könnyebb húzni mint a cultust mert az előre dolgozik meg meredekebben állnak a kapái. Van 160-lovas gépünk is de kötöttben én meg se próbálnám vele húzni, tudom mennyi a különbség a 2 traktor teljesítménye között.
Homokban biztos elvinné.
Viszont a függesztett cultusnál a kapa kioldóereje jóval kisebb mint a vontatottaknál, vagy a terranonál. Kötött földben az a fajta már mélyen nem használható. Ezért is drágább a terrano fx.
Válasz #139. hozzászólásra
Sekélyen elvinné, a mélyítő művelésnél lenne gondod.
Láttam már kötött földben TM190-et szenvedni 3-as Cultus előtt... Esetleg, ha a két szélső kapát felhajtod, de a legjobb, ha beszélsz velük
Válasz #138. hozzászólásra
Szerinted a 3m vaderstad cultus megfelelő? vagy még kisebbet ajánlassz
Válasz #137. hozzászólásra
Szerintem megellene előtte a traktor, sima 3 méteres gruberben érdemes gondolkodnod! A legtöbbjéhez kapni különböző szélességű kapát, tarlót hántani, sekélyen művelni széles kapa, esetleg szárnyas kapa. Ha mélyebben akarsz menni, akkor meg lehet érdemesebb feltenni keskenyebb kapákat, és akkor bírni fogja a traktor is.
Szeretném kérdezni hogy egy 160le trakihoz milyen munkagépet érdemes akasztani? Láttam a cultus 3mesbe arra aztírja a gyártó hogy 160le gép elég de mi elég kemény talajon vagyunk ártéri és kötött talajon.Nemtudom hogy bírná-e.És kérdezném hogy mennyibe kerül egy ilyen munkagép. Ja és búza tarlóba használnánk repce vetés előtt egy menet cultus aztán vetés.
Válasz #135. hozzászólásra
Őrültek h. abba a Q nagy aszályba vlk benézett vasért mi?
Válasz #134. hozzászólásra
A mienk 2007-es, az olyan régen volt, hogy nem is kertek akkor pénzt érte!
4es TDt milyen árba vettétek ?
Fecó?
Ez a 71ről 55re mekkora pofátlanság.........
Válasz #132. hozzászólásra
Igazából mélyebb művelésre ott lesz a 3m-es terrano fx.
Bocs kissé figyelmetlen voltam.420 as cultust már a tigerrel kellene összehasonlítanod.Az a párja. vagy as 17 kapával amit könnyebb valamelyest húzni mint a 19 es cultust, vagy az 5as 21 kapával, amit meg már nehezebben húzol.Kérdés hogy milyen mélyre akarsz menni.Ha gyorsan húzod nagyon nagy külömbség nincs.
Válasz #128. hozzászólásra
Igazából ha a 4 métereset nézzük külömbség csak súlyban van ami a cultus javára billenik.Ezen kívül mindenük azonos...
Válasz #128. hozzászólásra
Cultus , nem is kérdés...
Válasz #112. hozzászólásra
És mi lesz a talpon maradt kuk tövekkel , az nem zavar tavaszon , nem kóros az úgy talpon maradva ?
Mert ugye a Carrier nem vágja ki a töveket ...
Cultus vagy Terrano ??
Amit figyeltem, hallottam, láttam:
- Cultus intenzívebben kever, maga előtt görgeti a talajt ezáltal nehezebb is húzni.
- Terrano kevésbé intenzív, mert a kapák közé tolja oldalra ki a talajt, ezért jóval könnyebb húzású. Igaz rendesen csattognak is a rugói.
Amíg egy 260-300 Le vas a 420-as cultussal óvatosan ballag, addig lehetséges, hogy 5m-es tarranoval is el tud úgy ballagni a 4m-esel meg szépen halad.
Válasz #126. hozzászólásra
Eddig nem volt saját gép csak egy Mtz ezzel kisebb munkákat csináltunk meg, illetve öntöztünk.Tavaly vettem egy szemenkénti vetőgép is.
Ja és támogatás nélkül én sem vettem volna meg, az tuti biztos.
Válasz #125. hozzászólásra
Most kezded a gazdálkodást egy 7830-al?
Jó darabig tolhatod bele a pénzt mire visszajönnek a befektetések.Bár attól függ mekkora a terület.
Válasz #124. hozzászólásra
Ebbe igazad van,de nekem nincs is 2-3ha-tól több szikes földem,ezeket nem is művelem ki van adva bérbe.
Válasz #123. hozzászólásra
pedig a szikest nem ildomos gyakorta szántani.
Válasz #121. hozzászólásra
Jó "zsíros" fekete föld egy két helyen szikes.
Felénk inkább még az eke dívik egy két valaki használja a lazító+ tárcsa variációt de meg is lehet nézni gyomtenger mindenütt.De tudom mindkét fajta művelésnek van előnye is meg hátránya is.
Válasz #119. hozzászólásra
Hát az inkább úgy mondanám,hogy amikről itt beszélgetünk szinte egy árban mozognak pár száz1000es különbséggel,persze minél olcsóbban ha lehet
Válasz #118. hozzászólásra
egy 5 késes lazítót kapsz 2 milla körül, ami elég jó munkát végez. Talajkötöttség?
Válasz #117. hozzászólásra
Ja és még jó is, bár alapjában véve amire kitalálták külön külön a maga nemében biztos megállják a helyüket.
Válasz #118. hozzászólásra
el is mondtad a kérdést. Mennyit áldozol rá? ez behatárolja a lehetöségeket
Válasz #117. hozzászólásra
Mondjuk alapjában véve egyik sem az amikről itt beszélgetünk.Ezért is kérdezősködök ,hogy melyik lenne igazán a legjobb ha már áldoz rá az ember...
Válasz #113. hozzászólásra
a Top Down baromi jo müszer de az árát nem éri meg az tuti.
Ok
Válasz #114. hozzászólásra
jobb lenne ha a válasz-ra nyomnál, így nem tudjuk h kitől kérdezel.
És mi van a csutkatővel illetve a szármaradvánnyal?
Vagy TOP DOWN
Válasz #100. hozzászólásra
A kukorica elsősorban a kombájnon múlik. Amikor egy 106-os egy ezeréves oros vagy FKA adapterrel lepocsékol, azt elég lepusztítani bármivel is, míg mi a Geringhoff RotaDisk után Carrierrel tárcsázunk 4. éve...
Na erre lenne igazán jó a tiger
Válasz #108. hozzászólásra
én inkább 5 késes lazítót vennék, de olyan aminek 45 cm-es a késosztása, azt jobb híján kultivátorként is használhatod. És mellé mondjuk a carriert.
Válasz #108. hozzászólásra
ha a kukoricát egy jo adapterrel tudod aratni akkor egy lazitot neki és lehet vetni