Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- AKG támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica vetőmagok új
Cikkajánló
Hirdetés
1580 hozzászólás
Válasz #1079. hozzászólásra
vetőkultivátor? Az miért jó? ÉS milyen kuk után?
Válasz #1078. hozzászólásra
Azt nem tom ... Tipp:22-24mill
Még ez is egy alternatíva lehet asszem 12mill a 6 méteres...Katt....
Válasz #1076. hozzászólásra
nem alkudozni megyek, csak megnézem h hogyan csinálja a 200kg-os csor.nyomást.
És 8m-es spirit árát nem tudod?
Válasz #1068. hozzászólásra
miért lenne gömbsüveg???
síktárcsák, csak van bennük egy homorú kiképzés, hogy a tartó, és a csapágy elférjenek, szerintem...
vetőtárcsát gömbsüveggel csak amazont és Rabewerk-et láttam eddig, szerintem nem is nagyon gondolkodik ilyesmin senki, mert nehéz lehet a mélységtartás...
Válasz #1074. hozzászólásra
Ugye most csak viccelsz , hogy ezek után még beszélsz velük...
Válasz #1074. hozzászólásra
Ugye most csak viccelsz , hogy ezek után még beszélsz velük...
Válasz #1072. hozzászólásra
azért a vetőgépet még lecsekkolom, dehát, a spirit igencsak jobb/érték arányú.
Válasz #1068. hozzászólásra
Pfff....
Én még nem is figyeltem , hogy gömbsüveg...
Válasz #1066. hozzászólásra
Mondtam én , hogy drágák...
Meg hogy buzik...
Válasz #1053. hozzászólásra
Igen igen , persze
Válasz #1056. hozzászólásra
Ja , jobb is és olcsóbb is...
Persze mindenütt máshogy van ez. Itt borsoban kevesebb az a gazda sőt ilye nincs is, hanem cég, szóval akinek ilyen vetőgépe van. Stabilan működő 600hektáros vállalkozásba nemtudjuk megvenni. Persze meglehetne,ha a gatyánkat is fedezetnek adnánk a hitelhez de abból semmi jó nem származna abban biztos vagyok. Többet ér a megfontoltság és józan ész.
Érv s ellenérv pedig van mindenre. Van egy termelő cimborám. Doktorált mg. szakember jól is megy neki. Zsírúj T szériás660-as JD kombájn miegymás... a lényeg, hogy van rapidja is, mégis évek óta szórva vet, illetve 10%-ban vetőgépével és már vagy az 5. éve,hogy egy táblát fele így fele úgy kontrollozza. Szoktam látni a vetéseit az biztos,hogy senkimás nemtudna szebbet vetni, tehát betudja állítani a gépet abban biztos vagyok. A lényeg, hogy sok év óta többet art a szórva vetett területekről. Nem én tapasztaltam, hanem a cimbora, de elhiszem neki,mert ha nem így lenne akkr feszt a rapaddal vergődne nem pedig amazon szóróval meg rövidtárcsával vetne.
Aztmondta,hogy így kerül neki nemsokba a vetőgép idővel,mert 10év múlva is zsírúj lesz, a termései pedig jobbak mint vele, plusz nem kis szempont,hogy naponta sokkal többet elud vetni mint bármelyik sprinterrel prontóval rapiddal bármivel
Nem akadékoskodok, csak egyszerűen más világot képeznek a küönböző vidékek. Errefelé 1000hektárosok mg nemtudnak ilyet venni, akinek meg van idén pl gy fikarsztnit sem tudott vele dolgozni.
Az árát ha hozzátoldom a használt kombájnokéhoz akkor hozok egy újat vagy egykét éveset amivel bérmunkába kikeresem az árát, plusz a sajátomban is ütőképes vagyok nem kicsit.
Válasz #1051. hozzászólásra
Az biztos, hogy ránézésre a spirit-ben 2x annyi anyag van, mint pl. a horsch pronto-ban. Viszont azt nem értem hogy a dupla tárcsás csoroszja miért nem sík, hanem gömbsüveg akakú tárcsából áll? Valaki tud rá magyarázatot?
Válasz #1055. hozzászólásra
A szórva vetést is lehet kókány módon és odafigyelve is csinálni. Én 3 táblából 2-t szórva vetettem, 1-et rapiddal direktbe. A 2 szórva vetés legalábbis szerintem) jól sikerült. A direkt vetés meg elúszott.
A 6 méteres seed-imex-es SX vetőgép ára 15,7 M a 4,5 méteresé pedig 13,5M. Kicsit húzós árak.
Az SX tárcsás lazítóé pedig: 2,8 méteres: 8,8M
3,8 méteres: 9,8M
Drágább, mint a jd.
Válasz #1063. hozzászólásra
Én 8-ért oda adom
Válasz #1063. hozzászólásra
Hidd el hogy van egy ujabb feltörekvö termelöi réteg aki igencsak igényli ezt a számára jobban elérhetö kategoriát!! Talán a 10mill az kisé erös de hogy manapság a futot véderes cuccokat nem sokáig kell árulni az tuti!!
Válasz #1061. hozzászólásra
Az a baj,hogy szerinted ki fog megvenni egy öt évet sokezer hektárt futott gépet 10milláért???
Feco ne haraguggy meg de ezzel nem számolsz! akinek 10Ft-ja van vetőgépre a különbözetet inkább hozzárakja és megveszi az újat. Aztán 5évig tuti nemlesz baja, de a használtnál már másabb a helyzet, azt a bizonyos különbözetet rákölti majd neaggyisten de új gépe már sosem lesz csak 6-8-10éves...
és Ő márnem fogja tudni eladni majdnem annyiért mert majdnem méhbe gondolják majd akkor már azt.
Válasz #1061. hozzászólásra
Válasz #1058. hozzászólásra
Szerintem meg pontosan a vetőgép a leggyorsabban megtérülő eszköz! És minél rosszabbak a körülmnyek, annál gyorsabb a megtérülése! Nekünk a rapid 5 éve 10 milla volt (-támogatás), most is ér majdnem annyit, és ö éven keresztül vetettünk vele évente 50-80 millió ft értékű növényt!
Ha ekkora területet kókányolni kellett volna, sokszorosát buktuk volna, mind költségnövekedés, mind pedig bevételkiesés miatt!
Szerintem erőszakolásnak nincs értelme, addig vetünk, amíg vetni lehet! És pontosan ezért kell a legjobb, és a legnagyobb gép, hogy ha 4-5 nap van ideális, akkor annyi alatt vess el mindent!
Én ha vennék, 9 m-es Spirit-et vennék! Ha megy, napi 100+ hekit elvet. Nincs párja!
Válasz #1055. hozzászólásra
Nálunk a tsz több 100ha vetett szórva mert nem győzték a rapiddal de itt tökéletes lett
Válasz #1057. hozzászólásra
és is így gondolom. Meg azt olvastam h a rossz vízgazdálkodású földeken jobb a 16,5-ös sortáv.
A vetőgép nem tartozik az igazán megtérülő beruházásokhoz, pár naptól pár hétig használható eszköz, de szerintem igazán az a drága gép amit ebben a rövid időben sem tudsz használni, pl.van egy 5 millás gépem, de műtrágyaszóróval vetek !
Válasz #1056. hozzászólásra
Szerintem is... Van hej böven a szármaradványnak!! És ezáltal talán a még erösebb vasdarabok is elférnek!!
Én szemezgetek a Spirittel, persze csak szemezgetek. De talán jobb 16,5ös sortáv, nem?
Válasz #1054. hozzászólásra
Na én pontosan az ellenkezöjéröl tudok beszámolni... Felénk az mondható el hogy a leg rosszab vetés is utca hosszal megelözi a szorva vetést itt egy nagy cég teljes kapacitásal végezte a kókányolást!! Meg is lett az értelme!! KB:30% tol 70% tö álományt sikerült nekik ezzel elérni...Tehát ez már most is látszik hogy ebböl már közepes termés sem lesz... És ha a becslések beigazolódnak akkor akár 5000FT lehet a búza ami ezáltal tetemes veszteséget jelent!! És ha ez a veszteséget át tudta volna forditani egy jol sikerült vetés nyereségé akár sok 100Ha-on akkor már nem is olyan vészes az a vételár!! Ja és azt se feledjük hogy igencsak érték áló gépröl beszélünk!!
na ezek azok a gépek melyek soha az életben nem termelik ki az árukat...
Ha elszórod is kb annyit aratsz róla kalászost mint ezek után.
Mire meg odaérsz,hogy mégis kikereste az árát akkor vagy felújítod mégegyszer annyiból, vagy cseréled.
nem magyarhonnba valók ezek emberek
mármint ez a 6 m-es spirit, ugye?
Na ezek tényleg nem semmi árak, és akkor mtz egyiket sem húzza el:) Látom nekünk ilyen vetőgép a következő 10 évben nem lesz, hacsak nem nyerek a lottón egy ötöst...
Feco , Cimbika....
Megkérdeztem a Spirit árát a 16,5-ös sortávval nettó 17mill(275Eur) , a 12.5-össel +1,1mill...
Csak mellékesen egy 4-es Rapid kb 13,5mill egy 6-os meg 26mill
Aztán megkérdeztem a 740 A-t : 6-os nettó 14mill , 9es 19mill .Horror
Ráadásul a Spirit jövőre már ugyan az eredeti sima mintás , de Off Set elrendezésbe lesz kapható . Viszont új csoroszlya tartó karokat kap. Konkrétan ez is gumibakos lesz és a Carrierének egy hosszított változatát kapja(persze a V tárcsák maradnak) , ami innentől fogva munkahenger nyom a földbe könyörtelenül és így jobban ráültethető a gép súly(persze szabályozható)...
Ezek jó is újítások. Ugye eredetileg a Crossboard simító rúgó lapja volt a csoroszlya tartója , ami nem volt valami kemény.
Nekem simán a legjobb konstrukciónak tűnik...
Válasz #1039. hozzászólásra
Javult a helyzet.
Mégpedig úgy hogy a tárcsa melletti csoroszlyát közelebb húztuk-állítottuk és így nem ment közé a föld , és a szármaradvány. Jobb lett...
Válasz #1045. hozzászólásra
1ik ismerősöm úgy döntött , hogy 1forma földeken(mind3 tábla 1xtárcsázva) kiprobál :,1 horsch,1 rapid,1 kverne...
Azt mondja , hogy a rapid a nyerő.
Szemmel láthatóan a talaj is porhanyósabb ill. reméli hogy jobban is kikell.
Válasz #1035. hozzászólásra
Ezt ki árulja????? Mennyit kérnek érte????
Válasz #1046. hozzászólásra
Mi is úgy gondoltuk volna... De inkább a műtrágyaszórót kellett elővenni.
Válasz #1045. hozzászólásra
úgy gondoltam idén is hogy sokkal jobb a munkája igy idén megint nem vettük elö a saját IH .....ez van
Válasz #1040. hozzászólásra
mi is küszködtünk idén de ettöl fügetlenül kiváló gép !!!!
Válasz #1043. hozzászólásra
itt is a szomszéd talán 1szer tárcsáztatta le a nagy dzsmubujt és utána nyomta a rapiddal -és qva jó nézki a talaj.
kiváncsi leszek mit mutat, ha kikell
Válasz #1040. hozzászólásra
Én simán szántásba vetettem és nagyon szar volt a szántás.
Válasz #1041. hozzászólásra
Az 5 fejből 4-et használtam.(Bogrács annyit bírt)
Ha összébb húzod nem igazán lesz könnyebb húznod, mert a talajnak nem lesz helye a forgatáshoz.
Minek akarod a vizet is átszántani ??? Szerinted ahol most víz van ott tavaszra nem lesz !!???
A kverni ekét használtad 3 fejjel?
Mi is beujítottunk egyet és azon gondolkodok hogy lehet legegyszerűbben 3 fejesre átvariálni,a vizeken is át
akarom huzni azért kéne átszerelnem.
Ha a fogásszélességet legkisebbre venném akkor mennyivel lenne könnyebb huzni szerinted?
Azért kérdezlek hogy ne kelljen fölöslegesen annyit csavaroznom.
Ez mind semmit nem ér...
A röhej az maga , hogy ezeket mind alkalmazni kell...
A Rapidnak az erényei vesznek el minden ilyen kompromisszummal. Csak addig imádtam a Rapidot , még idén ki nem próbáltam , ez az igazság CSALÓDÁS .
Nedvesbe , gazosba , szépen-mélyen megműveltbe , rögesbe nem jó... Akkor mire is jó , miért is kell ennyi pénzt kiadni , ha a szélsőségekre vásárolt sztár nem bír a szélsőségekkel ?
Én már csak Spirit-et vagy 740 A-t szeretnék...
A baj az hogy túl sűrű és nem elég szellős . A nagy csoroszlya terhelés miatt csak kemény ,eleven földbe megy szépen(az meg ugye felénk nem nevezhető magágynak , ha a mag az elevenbe kell gyökeret eresszen )
Válasz #1038. hozzászólásra
Lassabban menjetek.
Simító kiemelve, tárcsák alig dolgozzanak, hogy a vetőtárcsák minél tömörebben dolgozzanak, no meg iker kerék.
Van valakinek SPIRIT-je . Tudja valaki róla hogy mennyi egy 6m-es ?
Hogy megy most a a saras-gazos talajon , mert a Rapid xarul...
Illetve fekete gyúrható talajon nem tömörít e vissza annyira a töm. kereke a Spirit -nek hogy esetleg nem teszi bele a magot ? Mert ugye ennek nincs akkora rúgó ereje.
Válasz #1036. hozzászólásra
Valamelyik gyökéréééé !!!!!!
Válasz #1035. hozzászólásra
Ez vajon kijafaké lehet?
Válasz #1025. hozzászólásra
Ez kikíméltebb :
Válasz #1031. hozzászólásra
horsch-ot
Módosítok Carrier drill lenne számomra a tuti!
Ez a gép nagyon megtecccet
Válasz #1025. hozzászólásra
Aránylag jó állapotú 3m Rapidok vannak a Vader-honlapján! Azokból válassz!
Válasz #1029. hozzászólásra
Horsch-t vagy Tume-t vettek
vettek helyette ?
(csak azért mert az Axiálnál van )