Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Eke minden mennyiségben új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gyümölcs és kertészeti ültetvények korszerűsítése, létesítése új
- Kukorica vetőmagok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
1580 hozzászólás
Válasz #1029. hozzászólásra
Na ez-az kell elé gép
Válasz #1028. hozzászólásra
nh t7000 húzták dupla kerékkel
Válasz #1027. hozzászólásra
meg tulértékeli a z 5455-öst,kicsit nagy lenne néki
Válasz #1025. hozzászólásra
mi a f...nak neked Rapid?
hány ha földed van ?
vagy esetleg presztízsnövelőnek kellene;?
Válasz #1025. hozzászólásra
azt ne vedd meg itt ment gesztelybe egy vállalkozóval sokat ment, repcét nekünk is vetett már vele
Helló szeretnék venni gabonavetőgépet és kilestem az AXIAL nál egy Rapid 400 S -t! Valaki infót a tipusról tudna mondani? http://www.axial.hu/hasznaltgepek.php?lang_hg=hu&fID=453&gyID=3422
Beleolvastam a hozzászólásokba de nem találtam erről a gépről.
Válasz #1023. hozzászólásra
Javasolnám az N01-et is de az "csak" 380-as FAO számú de hamarább is levághatod, hogy legyen vized. Erre eléggé viszik.
Válasz #1022. hozzászólásra
agroyal.hu
Válasz #1021. hozzászólásra
Az szép termés...remélem kapok ilen fajtákat..te hol veszed a vetőmagot???
Válasz #1020. hozzászólásra
2007-ben 5143 öntözve 15 t fölött volt
Válasz #1019. hozzászólásra
De itt nálunk a kftbe így működik...Mérnek egy napi átlagot és mindenkinek egy tarifát számolnak...Köszi a fajtákat...Holnap hívom az agroszigetet és megkérdezem Imrét van e neki...
Válasz #1018. hozzászólásra
K67
F73
Colomba
F38
Florencia
DKC5143
Nem értem azt a szárítási tarifákat amit írtál !!!
Akkor is mondjuk 1000 ft tonnája ha 15-ös vagy ha 30-as a vize ???? Ne má !!!
Sziasztok!
Feri!Szabi!
Milyen kukoricát vessek???Valami magas FAOjú kéne...
Válasz #1016. hozzászólásra
FAxa lett a mák !
Jövőre is megmutathatom
Válasz #1012. hozzászólásra
Szia Szabi!
Vetőgép beállitás ügyben kerestél? Voltak nálam sokan,elfelejtettelek hívni!
Válasz #1013. hozzászólásra
Nem lenne rossz a tálcázás sem, de mit kezdesz a széllel, vagy ami váletlen mellé esik.
Igen, minden sor.
Én is szoptam vele sokat, nem egyszerű.
Ha elfogadsz egy javaslatot, és meg tudod technikailag oldani, és van segítséged, mérj ki 2 kg-ot és hajrá 1 ha- t, megnézed mennyi fogyott, ez a legfontosabb. a segítség csak addig kell, hogy basztassa a magot a tartályba, hogy biztosan vigye az elem. De ez csak javaslat. pl amikor a simítót használtam, ugyan ilyen beállításnál 2 kg fölött volt.
Legjobb lenne meghuzni a földön mondjuk 250 méteren hogy a tálcába vessen.A rázkódás rátehet 20 30 % ot is a leforgatotthoz képest ,mi legalább is a tuménál ezt tapasztaltuk.
Válasz #1011. hozzászólásra
Minden sor vet ????????
Baxi így 0,4kg.....de....ez lehet 1-1,4kg !!!!?????????????
Nagyon pöpec helyre kéne mennem vetni, ott nincs tévesztési lehetőség !!!!!
Szeva Szabi!
Billenő kar, amivel le tudod engedni a magot az1- es
A vetőelemnél lévő csúszó 1- es
A skála pedig 22-ő igy leforgatva, ha minden igaz 0,4 kg, de vetéskor ez talaj függő is 1- 1,4 kg
Rapid tulajdonosok segítsetek !
Mákot kéne vetnem 4 méteres Rapid-al max. 1 kg/ha mag-al !!
Mit hogyan állítsak be ?????????????
Válasz #1007. hozzászólásra
Az karaj lenne föleg ha pozitívan döntenek
Válasz #1007. hozzászólásra
Válasz #1003. hozzászólásra
Most olvastam, hogy az NDP-s pályázatokat márciusig !!! elbírálják mindenképpen!!!!!
Válasz #1005. hozzászólásra
Ügyesek, de gondolom blindre 360 Ha-t nem vetnek el nem hülyék!
http://automenedzser.hu/teher/20100128_havas_foldbe.aspx
Válasz #1003. hozzászólásra
Semmi, csak nagy csend ebben az ügyben is :) Én bevállaltam midnent plusz munkaerőt is mindent amit lehetett...
Válasz #1002. hozzászólásra
Gőzöm nincs mennyi,a pályázatírónk szerint sokan pályáztak,ráadásul a össz keret 7 milliárd Ft ez állítólag annyira kevés ,hogy csak a csókosoknak fog jutni belőle.Különben tényleg jó a 40% én elég nagy értékben adtam be a lehetőségeimhez képest úgyhogy nagyon várom a fejleményeket.Tudsz valamit arról mikorra bírálnak el?
Válasz #1001. hozzászólásra
Hallottál róla mennyi igény ment be? Mert a feltételek jók voltak... jó lenne szakítani belőle kicsit...
Válasz #990. hozzászólásra
Diverzifikációs,de nem vettem,még csak most lett beadva a pályázat.
Válasz #999. hozzászólásra
NA persze ezekből mikor lesz karika itt választási lázban kiváncsi vagyok... remélem minél több zsetont kiszórnak.. mert akkor ha nem nagyon elhúzódik szerintem, és itt most pályázat idén nem sok minden lesz az is biztos!
Válasz #998. hozzászólásra
Az állatost vágom, abban mi is indultunk új telep létrehozással.
Válasz #997. hozzászólásra
7-es NH-ra...Persze én már tök szkeptikus vagyok mindenben, mert nincs állat rajtam kívül :) a gazdaságban. Egy lehet, hoyg a plusz pont bár itt is járt az állatosnak de párhuzamosan írtak ki állatosra is külön talán így ide nem jönnek be akkor :)
Válasz #996. hozzászólásra
Az frankó! Nem jártatok rosszul. Milyen trakira pályáztál?
Válasz #995. hozzászólásra
Kaba Petőháza meg nem tudom én még hol volt cukorgyár annak a vonzáskörzetébe lévő falukat sorolták fel, és lehetett pályázni. Végül is marha jó mert a katakógus full árral így el lehet 45-50%-ot is érni :)
Válasz #993. hozzászólásra
Aha. Na engem ez kajakra nem érint.
Válasz #992. hozzászólásra
JA és itt 40%-os volt a támogatás mértéke, persze ha nyerek :)
Válasz #992. hozzászólásra
Nemzeti Diverzifikációs Program...
A volt cukorrépa körzetekbe tartozó települések adhattak be pályázatot... Én Győrújbaráti vagyok, és a falum benne volt... ennyi...
Válasz #991. hozzászólásra
NDP? Na az meg mi? Ha szabad érdeklődni?
Válasz #990. hozzászólásra
Gondolom NDP pályázaton belül, én is abba adtam be traktorra...
Válasz #923. hozzászólásra
Milyen pályázatba tetted a vetőgépet??
Válasz #936. hozzászólásra
Felénk több bérmunkázós alakulatnak elvitték a bankok a gépeit!
Önköltségi árakon nem tudták nyomni a megemelkedett lizingeket meg a munka is egyre kevesebb meg rosszabb lett.
Ez már 5-6 éve elkezdődött errefelé, mi szerencsére tudtunk még venni meg bérelni területet így háttérbe szorult a bérmunka.
Ha így emelkednek a bérletidíjak akkor szerintem egyre csökkenni fog a műveltetés,kevés tulajnak van elegendő tőkéje az intenzív termesztéshez
a finanszírozás költsége meg a kockázat nagy
meg gyakran a jó termés nagyobb csapás mint amikor kevés van!
Válasz #987. hozzászólásra
ha látsz skype-on, keress meg! Tegnap megnéztem a Peti fejőrobotjait... nyammm...
Válasz #985. hozzászólásra
Válasz #984. hozzászólásra
Válasz #983. hozzászólásra
De a tavasszal én nem, ugye?!
Válasz #983. hozzászólásra
majd kap is érte Bálint!!!
Válasz #981. hozzászólásra
nekem elsőnek a forgoját vetették el rapiddal
az igazság az, hogy azokat a földeket, amiken a traktoros nehezen üli meg a traktort, de a vetőgép már beleteszi a magot, nem vetjük el lehetőleg, hanem adunk neki mégegy sort. Talán ezt a vaderes vetést még tanulni kell, hogy mikor érdemes már elvetni.
basszus, elmegy az ember ebédelni, és alig győzi visszaolvasni...
néhény gondolat a korábbiakhoz:
- A középső tömörítő egy vicc... meg sem közelíti a tömörítése pl. a traktor kerekiét, így mindig domb van középen, bármi legyen is az oka, ha betolul, akkor ott fog...
- A Rapidnak állandó csoroszlyanyomása van, mégpedig 250 kg. Ezt a gumibakkos felfüggesztés biztosítja, szóval a vetőgép, és a magtartályban lévő mag tömege csak a visszatömörítésre van hatással, a magára a vetőtárcsára szerintem nem, vagy minimálisan...
- A lazító, vagy a TD, vagy bármilyen más talajművelő után a Rapidot akkor lehet húzni, ha normálisan le van tömörítve. Ezt a TD simán megcsinálja, vagy a Gaspardo lazítónk is, de pl. a Soós Úr által tervezett lazító után már akkor sem tudtunk vetni, he előtte meg is Carriereztük...
-A 750 A (és a vele rokon amerikai JD vetőgépek, pl. 1890, 1990) mélységállítása, és csoroszlyafeszítése eltér a rapidtól. Ott a vetőgép váza, magtartálya, talajkerekei stb fixen vannak felépítve, és a földvégeken a meg utazáskor a hidraulika a csoroszlyákat rögzítő tengelyt fordítja fel, kiemelve a vetőelemeket (a vetőgép vázához képest). Leginkább az IH vetőgépre lehetne hasonlítani... A csoroszlyák fölött van egy feszítőrugó, ami a kiemelő tengelyhez képes feszíti a vetőcsoroszlyák tartókarját, azaz hogy leengedett állapotban az alsó ponthoz viszonyítva mekkora erőre van szükség a kiemeléshez... Ezt a rugót szintén egy központi rudazattal lehet hidraulikusan feszíteni, és így szabályozni az erősségét...
A Rapiddal mi is mindig a végén forgózunk (ha csak a traktoros nem hiszi magát éppen okosabbnak, és mégis előre csinálja meg, ami úgy minden 2-3. napon előfordul, a következő leb@szásig). Bár ki nem tárcsázná, azért nagy traktorral, nagy vetőgépsúllyal, szűk fordulókkal nagyon csúnyán ki lehet rugdosni, össze lehet vágni, vagy nyers talaj esetén meg lehet taposni a végeit...