Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Műtrágya árak új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- AKG támogatás új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Grubber új
- Eke minden mennyiségben új
Cikkajánló
Támogatott tartalom
1580 hozzászólás
Válasz #578. hozzászólásra
Mi most igy csináljuk.. ahol van eséj de már egy gyürüs tengely eltört!!
Válasz #572. hozzászólásra
Hozánk bár mikor!!Holnap megyek egy havernak rába+ih job hiján..De a carier a gyom maradványt bekeveri? Mivel nem ismerem azért kérdem? A holnapiban van rendesen és zuzva sincs ugyhogy ere való az ih csak sajnos rögöl rendesen!!
Válasz #557. hozzászólásra
a 2 sornak azért nincs látszata mert a porhanyosabb között levö rög csak dobálodik oda vissza nem tud csinálni velle semmit
a két menet közé hengert kell beiktatni és nem ismersz rá
Válasz #572. hozzászólásra
Hozánk bár mikor!!Holnap megyek egy havernak rába+ih job hiján..De a carier a gyom maradványt bekeveri? Mivel nem ismerem azért kérdem? A holnapiban van rendesen és zuzva sincs ugyhogy ere való az ih csak sajnos rögöl rendesen!!
Válasz #575. hozzászólásra
Itt a szántás, de ezek ilyen gecis talajok, a jó q-va an.át.
Válasz #571. hozzászólásra
És ha a szántást összehasonlítod a lazítással ugyanakkora gázolajráfordításnál,akkor szerinted melyik terem többet?
Válasz #573. hozzászólásra
A legrosszabb volt 3,5
Válasz #571. hozzászólásra
Nekem az idén ugy alakult hogy az egész éves odafigyelésel a dülö szomszédot meg tudtam verni 50% sujal azaz 30-45arányba buzában !! Véleményem szerint a legjobb viszonyitás mindig a szomszédokhoz lehet hisz akor biztos hogy ugyan az a nap sütöt rá!!
Napra tarló + carrier jöhet ??????
Válasz #569. hozzászólásra
7 fölött............ :-)
Válasz #565. hozzászólásra
Persze adig ih vagy valami hasonló és csak utána carier én igy gondoltam!!
Válasz #564. hozzászólásra
mennyi termett akkor szántásban?
Válasz #563. hozzászólásra
Azért csodák nincsenek, itt voltak azok a talicska és autó keréknyi porhanyok, egy egy baxott nagy szik :
Válasz #564. hozzászólásra
Ha egy kicsit is normális az év akor böven megtérül a szántás ára még szolgáltatási tarifán számolva is!! Nekem volt csökentet menetszámu napraforgóm is és szántot is kb 6m a külömbség tehát megérte..
Válasz #556. hozzászólásra
felénk régen a téjecsé csinált ilyen módszereket
dt vel szántás,mtz50 fogas ,rcw szóróval buzavetés fogassal magtakarás.aztán valamikor kikelt.
Válasz #563. hozzászólásra
4-5 soron húzzák ???????????????
Válasz #561. hozzászólásra
Igen, de csak az idén, meg lehet, hogy előszőr és utoljára, borzasztó a gázolaj felhasználásom.
Meg mellesleg, tavaly amelyik kalászos alá felszántottam, meg mások is, ott 25-30 q-val több termet, mint a tárcsázásban.
Válasz #560. hozzászólásra
Ere a célra kiváló !Nálunk ojan 4-5ik sora használják!! Van aki csak ezt de szerintem nálunk ugy kevés..
Válasz #559. hozzászólásra
Majdnem, de jó a szemed ! Amúgy Paldoo-nak szántam azt a képet, figyeltem, hogy csak egy kis részlet látszódjon. :-))
Válasz #554. hozzászólásra
minden alá szántasz?
a vadernek minek szántani?
Válasz #558. hozzászólásra
Jesssszzzzzzzzz ! :-)
(Ez is el......) :-)))))
rönó húzzza?
Ez mi is pontosan?Carier?
Válasz #551. hozzászólásra
Itt a gyógyszere:
Itt megpróbáltam 2. soron, de semmi látszat:
Válasz #552. hozzászólásra
Nekem ijenböl van 20-ha és buza kelene bele!! De mint tudjátok ez a probléma már tavaj elkezdödöt!!És már a kor látam hogy a szomszédomba egy cég elkezdte jd vel vetni de félteték a gépet ezért kiáltak és egy másik modszeral folytaták-8300jd-ih6.2 rolex henger amazon mütrágya szoró-mtz velÉs nekik sikerült!!Elég jó buza let..
Válasz #553. hozzászólásra
nincs művelőut gps el permetezünk.
Válasz #552. hozzászólásra
A terv: kalászos.
Válasz #550. hozzászólásra
És a művelő utakba mennyire fogsz belekeveredni, mire a végére érsz ????
Válasz #546. hozzászólásra
ez a talaj mi alá lesz csinálva?
Válasz #546. hozzászólásra
Szia szabi!!Igen mostmár itt vagyok.. Látom tudod te hogy én mire gondolok!! Azt elmondom azért hogy ezt a talajt nem várom el egy vetögéptöl sem hogy bevese..De azt igen hogy miután mindent elkövetünk és megtetünk amit tudtunk azután a leges leg jobb munkát végeze!!
Válasz #549. hozzászólásra
arra,én 6vagy 7 szer megkerültem a táblát aztán kész a dülő
Válasz #548. hozzászólásra
A tábla sarkok bevetésére gondolsz ???
Válasz #547. hozzászólásra
arra gondolok hogy lehet-e vele kerülni a táblát magyarul fordulni vele.A kezelésije erről nem ír semmit,de így sokkal gyorsabb mintha tolatgatni kéne meg nincs annyi taposás.
Válasz #544. hozzászólásra
Egyszer csak kell kanyarodni is !!! :-)))))
Fejtsd ki bővebben, mert nem vágom, hogy mit is akarsz.
Satyesz vagy ?
Csináltam képeket, szerintem ilyenekről beszélhetsz te is :
Válasz #543. hozzászólásra
Kár.
Akkor talán vennénk hasznodat... hehehehehheheeeeeee
Válasz #543. hozzászólásra
Szabolcs , ti kanyarodtok a vaderral?Már a föld sarkán értem.Ez a tume leirás erről 1 szót se ir.Én kanyarodok vele mert igy sokkal gyorsabb.
Válasz #542. hozzászólásra
A tököm tudja !
Mi vagyok én, lexikon !?
Válasz #541. hozzászólásra
Azok mekkorák is?
Válasz #540. hozzászólásra
Így jártam a gumizással, megvettem a művelő garnitúrát.
Válasz #539. hozzászólásra
a fogas 7,5 széles
de csak száraz tavaszon használom,vizes tavaszon közvetlen vetem aztán fujom.az nh val vetek,a hátsókerék széllei közel vannak a második meg a negyedik sorokhoz,leengedem a gumikat 1 barra de még ezeken a sorokon észrevehető a lemaradás igy is,de csak ezeken a talajtipusokon van ez.
Válasz #538. hozzászólásra
Csak ha az őszi lazítózás után tavasszal a forgóboronás hókuszpókkal mennél ki, az úgy nem jó ? Nincs fogasolás, meg egyebek.
Válasz #534. hozzászólásra
triplarugós ng3assal elvetem ezeket mindenféle hókuszpókusz nélkül,tele szoktam még tenni a tartályokat is,igy simán áttöri akármilyen a föld.
Válasz #536. hozzászólásra
Ilyenből nekem is van vagy 60 heki.
sok az olyan földem ami egész évbe 10 centi alatt olyan mint a fogkrém,nem lehet semmivel gyurni mert akkor megcsünik benne a növény.ez csak nyáron művelhető némileg,nehézagyag vagy vmi ilyesmi a hivatalos neve.labor szerint 60 65 a kötöttségi szám de foltokba sokkal kötöttebb ennél.Ősszel kuk után 60 littyóból lehetne kiszántani 25 28 centin.többféle trakival próbálták mind ekörül evett.Meg ha nincs hosszantartó fagyos tél akkor tavasszal jön a feketeleves.elmunkálhatatlan ha meg sokszor rámész meggyurod nem terem semmit se.
Bocs, az 1. mondat végére kérdőjelet kívántam tenni......
Válasz #530. hozzászólásra
A lazítás, majd gruberezés az gáz lenne. Írtaná a gyomott is tavasszal, de igaz, ha vizes a talaj ez már nem járható út. De remek lenne az agressive vader is, de iszonyatos drága. Illetve a forgóboronás szemenként vetőgép kombináció is.
Válasz #530. hozzászólásra
nekem a lazító megy mindig utoljára ezen van tüskéshenger megböködi a talajt meg a kórót is.tavasszal a duplafogas finom talajt csinál meg kevés a kerékcsapás.viszont a gyomosodást el kell kerülni.Ha a lazító megy utolján akkor a télen kiszórt alaptrágyát bemossa a résekbe az eső vagy a hólé lemegy 30 40 centire és igy nyáron aszályba is fel tudja venni a gyökér mert lenn akkor is nedves a föld.
Válasz #524. hozzászólásra
Állambácsi ilyet támogat !!!!?????? Bexarok !
Válasz #529. hozzászólásra
biztos van
volt talajvizsgálat tavaly,de a cinket nem nézték
majd nyomunk valami cinkes műganyét