Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Grubber új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Napraforgó ára új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- AKG támogatás új
- Egészséges életmód, sport szabadidő... /fotelból nézve is/ új
1580 hozzászólás
Válasz decsi #1429. hozzászólásáraSzerintem egy 6méteres Spiritet vegyél.
Ahová járok aratni ott annó az országba érkező első 5 rapid vetőgép egyike van újkora óta és kétéve vettek mellé egy 6méteres spiritet. Azt mondják ég és föld! Mivel úgyis valamilyen szinten művelt földbe vetsz nincsen jelentősége 95%-ban a Rapid nehéz csoroszjanyomásának viszony hátránya meg nagyon sok amikor puha a főd vagy saras.
Azt mondja a gépész, hogy a rapidot rég elfelejtették a spirittel még száz hektárokat vetettek el utána, tárcsasor nélkül az egyik legtovább húzható masína.
Válasz .Feco. #1427. hozzászólására10 misi lenne rá. És mindenképpen 6 méterest akarok. Ez a gép pont annyiba kerül. De van másik 2007-es rapid is enyiért csak engem megfogott ez a kerék sor! Esetleg nem lehet ezt felemelni?
Válasz .Feco. #1427. hozzászólásáraMiért könnyebb húzni az újat mint a régit?
Válasz decsi #1416. hozzászólásáraAz a gép nagyon nem neked való! Laza homok talajokra, amelyek sosem nedvesek de mindig lazák. Azért van a plusz kerek sor hogy a tarcsak által fellazitott földet visszanyomja úgy, mint a Spirit vagy a Horsch Pronto, de azok egyike sem igazán jó kötött talajon, csak laza-közepesen.
Ha jó vetogepet akarsz magadnak vegyél új rapid-ot! A te régi gepedhez képest összehasonlíthatatlanul jobb lesz a munkája és könyebb lesz húzni is.
Válasz Dinnyés Laci #1423. hozzászólásáraPicit nedvesbe szivás volt,dugult hátul a tömöritő kerék. Ha nagyon jó magágyat csináltál megtolta maga előtt a földet.De mégis a rapid fele húzok. Pedig az idén szorva velettem el az árpa végét.
Válasz 2266 #1422. hozzászólásáraNem tudom repcében hogy viselkedne. Nagyon bojgatja a talajt.Nedvesben a sprinternek sincs jó munkája.
Válasz 2266 #1420. hozzászólásáraMiért? ez annyira jó gép?
Válasz decsi #1421. hozzászólásárami volt a rapiddal a baj?
Válasz decsi #1421. hozzászólásáraEsetleg Demózni kihozhatnád?? A legg korrektebb az lenne ha a saját területeiden tudnád próbálgatni mire is képes valójában..
Válasz 2266 #1418. hozzászólásáraItt meg van aki hengerezik utána mert nem jól tömörit.
Eladtam a rapidot,de nem tudom hogy be merjek e válalni egy h sprintert helyette?
http://www.youtube.com/watch?v=kl2S_1sV3do Inkább ezzel a gépel probálj megbarátkozni!!!
Válasz decsi #1415. hozzászólásáraJó most már vissza zökkentem. Az ellen nyilván némileg segít ha előtömörít. Amit látni véltem, ezek a gépek elé nem nagyon szabad agyongyűrni a talajt. Laza talajon inkább direktbe. Figyelgetem a környéken az ilyen gépek munkáját. Van hol a szója tarló is látszott még a tél elején vetés után. Pláne tavaly. Mára viszont szépen nő a búza benne.
Válasz decsi #1416. hozzászólásáraAz a véleményem hogy az esetek kis % ban! Amikor olyan száraz és kérges a talaj hogy minden egyéb vetögép inkább széthúl minthogy be vesse a területet!!! Egyébként tényleg nem viccből írtam azt hogy a Rapid akármilyen jó vetőgép ha nyirkos a talaj akkor azonnal jelentkezik az úgynevezett túl tömörítés ami igencsak rossz hatással van a kelö kultúrára!!
Válasz decsi #1412. hozzászólásáraszerintem nagyon jó az a keréksor a vetőtárcsák előtt igy nem túr be a tárcsák nem álnak meg olyan könnyen
Ősszel mi mentünk a rapid előtt a hengerrel sokkal jobb volt hamarabb beragadt a tömörítő kerék minthogy betúrt volna a tárcsa
Válasz 2266 #1414. hozzászólásáraszerinted nem ide való?
Válasz Vinkó75 #1413. hozzászólásáraLaza földet hamar megtolta ha nincs ellenállása.
Válasz decsi #1412. hozzászólásáraEz aztán a tökéletes döngölö gép Bizonyára kibirja taposni a nyirkos talajból a vizet!! Az elvetet mag meg gondolkodhat hogy merre is induljon a talajban
Válasz decsi #1412. hozzászólásáraBár nem tudom mi volt a gond a sima rapiddal. De a nedves ragadós őszt nem szereti egyik ilyen gép sem, így láttam.
Válasz Vinkó75 #1411. hozzászólásáraEzt értem!De a hagyományos rapiddal szembeni kinlódás igy elmarad?
Válasz decsi #1410. hozzászólásáraGyakorlatilag mára már a Horsch is kínál ilyen megoldást. Kverni U-drilt láttam dolgozni. A lényege a kerekeken támaszt a traktor ilyen formában tehermentesítve. Valamint szépen lenyomja a talajt, egyenletesebb talaj megy a tárcsára.
valaki látott már ilyen gépet dogozni?Jobb lehet hogy elöl van az a sor tömöritő kerék?Kerestem volna a youtube-on de nem találtam videót.Jól látom hogy légrugós az eső sor kerék?
http://www.traktorpool.co.hu/details/Drillmaschinen-Bestellkombinationen/Vaederstad-RAPID-A-600-S/3036518/
Vader Rapid 3-4 méteresre kért valaki mostanság árat kb mennyi lehet?
Válasz Gergő1220 #1407. hozzászólásáraCsak a tartó konzol és a csoroszlya közé kell egy darab.
A másikra én se tudom a választ de az biztos hogy csoroszlyát nem veszünk többé csak eredetit!
Talán igazad van, hogy kellet volna?Válasz apuci #1405. hozzászólására
Válasz apuci #1404. hozzászólásáraAz a baj hogy függőleges irányban kellene megváltoztatni a csoroszlya szögállását, ha a két anyát eltérően húzom meg akkor csak vízszintes irányban változik.
Válasz Gergő1220 #1403. hozzászólásáraDe szerintem a gumi alátéteket nem jól raktad föl!!
Válasz Gergő1220 #1403. hozzászólásáraA gépkönyv szerint nem egy formán kell húzni a két csavart és azzal lehet hézagolni!
Egyébként at utángyártott nem egy nagy durranás egy év alatt nagyon sokat kopott!!!
Válasz Gergő1220 #1402. hozzászólásáraoh elnéztem ezek már bruttó árak!!
Válasz Dinnyés Laci #1401. hozzászólására9.500 a csoroszlya, 7.250 a tárcsa +áfa.
Válasz Gergő1220 #1400. hozzászólásáramennyi volt a tárcsa meg a csoroszlya?
Ja amúgy az eredeti csoroszlya szögállása stb ugyanúgy néz ki, és az is féloldalasan kopott szóval nem értem az egészet.
Válasz cimbike. #1397. hozzászólásáraOtt van a gumi alátét mindkét oldalon, ha többet rakok még rosszab, kivenni meg nem kéne.
Válasz Gergő1220 #1396. hozzászólásáraVidd vissza nekik hogy nem jó. Ennyi pénzért lehetne már pontos is a gyártás.
Válasz Gergő1220 #1396. hozzászólásárapróbáltad hézagolni gumi alátétekkel? Próbáld ki!
Tanácsot kérnék, Ujj csoroszlyát, és tárcsát szerelek fel rapid vetőgépre, de az a gond hogy a csoroszlya nem illeszkedik megfelelően a tárcsára. Úgy tudom hogy a csoroszlya első élének hosszában fel kellene feküdnie a tárcsára, de itt csak a sarka ér hozzá alul. Nem eredeti csoroszlya, hanem Axiálos utángyártott.
Válasz Csókási Gergő #1394. hozzászólásáraAzért ez durva, ennyi pénzért még a "strapát" sem bírja!
Válasz B.laca #1391. hozzászólására
Javítható! (Asszem fel kell tölteni folyadék kristállyal!) Utána pedig csak akkor legyen a gépben, ha vetés van! 1 perc kivenni és vissza szerszám nélkül! Legjobb helye a kazánházban! Ha óvod a fagytól, melegtől, rázkódástól akkor nem lesz gond! Nem olcsó a javítás! Nekem minden ősszel és tavasszal egy-két csíkkal több volt, de mióta kiszedem (4 éve)ha nincs vetés semmi baja!
Válasz B.laca #1391. hozzászólásáraÁllítólag javítható,amivel én dolgozok azt is néha nagyon kell nézni hogy mit is akar mutatni!
Válasz B.laca #1391. hozzászólásáraÉn mar javittattam, de meghalt már az öreg bácsi. De javítható.
Rapid vetőgép monitorjának a kijelzője javítható? Tele van függőleges csíkokkal.
Válasz Szeni #1387. hozzászólásáraEsetleg tök egyformák a munkahengerek, majd egyszőr kiállításon megnízzük.
Mongyuk a bal kerík rámegy valamire, amitő kinyom 30 at , hogy ezt kinyomja be kő gyünnie 25 nek, amit a többi 3 kerík ad me azok nem mentek rá semmire(meg a visszacsapó szelepek a traktó felé nem engednek semmit hehe). Tehát a bal a fítéglán megemekedett 10 et mongyuk akkó mennyive kő megemekedni az egísz gípnek, ha csak 25 köbcenti gyütt vissza??
A háromba ment 5 köbcenti ami emeni akargya esetleg az égísz gépet, ha a 10 centi emelkedíshe 30 köbcenti gyüt le, akkó a hengerenkínt 5/3 -ad esetleg megemeli a gípet fé centive, amitő má a fítéglán nem tíz centire akar áni csak 9,5-re.........
Szal amikó bal kerík benyomódott a jobb fő akart emekedni ettő a gíp jobban nyomja a többi három kereket a balt főleg meg a jobb közípsőt mer azt a jobb is ka akarja nyomni ez meg a bal középsőt akargya, ami meg a balba tóná azt a 25-öt ami oda kéne, aztán lássad át okával az egész gondolatment hibáit hehe.
Válasz apuci #1386. hozzászólására A keret nincs rajtuk csak a műtrágya illetve vetőmag csoroszlyák van másik gazdának akinek fent van a tárcsasor de nem igen használja mert kicsi a traki elé kicsit elméretezték a lóerőt.
Válasz Szeni #1387. hozzászólásáraAzért más az átmérő, mert így mozdul egyenlően az összes henger. Ez amiatt van, mert egy munkahenger 2 oldalába nem egyforma mennyiségű olaj fér, mert a rúd felől kisebb a térfogata (a rúd térfogatával), mint a másikon. Pl. ha a vastagabb henger rúd felőli végéből kimegy az olaj egy vékonyabb henger abba az oldalába ahol nem a rúd van (remélem érthető ), akkor fog a két henger ugyanakkora úton járni. Persze a két henger vastagságát egymáshoz méretezni kell!
Válasz efge #1381. hozzászólásáraElég érdekes találmány, beleszédültem, mire végignéztem okával az egészet. Már csak egy nem világos ( nem csak egy ) Egyforma átmérőjünek mutatja a 4 munkahengert, de valószínűleg a két baloldali véknyabb, v. ha mégis egyforma, akkor más a kerék lengőkarjához való becsatlakozása........vagy egy harmadik variáció, amit nem tudok. Szóval melyik a sok közül ????????????????????????
Válasz kovacs22 #1385. hozzászólásáraÉs a tárcsa sor szélén tartó "laposvas"ami előre nyúlik (tulajdonképen egy keretben van a tárcsa)azt mással van helyesítve?
Válasz apuci #1375. hozzászólására Az előző meló helyemen már úgy lett véve hogy nem volt rajta a tárcsa sor csak a műtrágya+vetés ment inkább egy Carriert vett a főnők. Tavasszal hoztak egyet ide de arra sem kért a gazda tárcsa sort ő is inkább vett egy Carriert.
Köszi a válaszokat!!!!
Válasz Netparaszt #1334. hozzászólásáraNetparaszt mi lett a direkt vetéses búzákkal és hogy ment az iszapban????
Válasz szanberg #1370. hozzászólásáraMond már meg nekem hogy szója után minek kell műtrágya? Most ne gyertek nekem azzal hogy komplex nélkül bezzeg nem lehet mert az Ő termési szintjei 5 tonnánál így sem meg úgysem mennek feljebb.
Válasz Szeni #1378. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=aoBxAIJF5XQ