Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- AKG támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica vetőmagok új
Cikkajánló
Hirdetés
1580 hozzászólás
Válasz #1126. hozzászólásra
Valami ilyesmire gondolsz http://www.agriaffaires.com/occasion/semoir-monograine/1991705/ribouleau---monosem-ng-2.html ??? Ennél az elképzelésnél sokkal jóbb a fronthidraulikára szerelt művelő eszköz...
Válasz #1128. hozzászólásra
kb
Válasz #1119. hozzászólásra
ez is csak egy újabb farokhosszabító lesz a magyar parasztoknak
A 12km/h ás vetéssel 54 ha gondolom menet közben tankolva annyi illetve a traktoros flakonba végzi a dolgát. Persze 10km hosszú táblában. Abból nyugodtan le lehet venni 10 hektárt, ha kisebb táblákról van szó akkor pedig még 15öt is... azt a vetőgépet még nem találták ki amit néha nem kell megnézni hogy minden rendben van e...
Válasz #1122. hozzászólásra
mondjuk nekem meg első szavam lenne, hogy baxátok le a kardánd a francba, tegyétek hátra a ventillátort a vázra, és tegyetek rá hidraulikus szívattyút...
Azzal legalább nem kell pörgetni a motort, hogy ne ejtse el a magokat...
Amúgy szerintem akkor lenne jó, ha lehetne az NZ vagy a Swift után vontatni, mert akkor normális nagy gép is tudna vele dolgozni...
A rapidnál is az az előnye, hogy egybe végzi a magágykészítéssel, és a frissen megnyitott magágyban sokkal jobb munkát tud végezni a vetőgép... Ezen így első ránézésre a festék, a matricák, meg a Terminál a Vaderstad, a többi egytől egyig új fejlesztés...
Reméltem, hogy a talajművelők rajta maradnak a rapidról vagy a Spiritről, akkor lett volna igazi újdonság... Így most egel több vetőgéptipusból lehet választani, de semmi több...
Úhhh , de vártam már...
jó konstrukciójú gépnek néz ki de a gyakorlatban lehet hogy lesznek meglepetések, a vizesebb fekete földben tuti hogy ki kell szedni belőle a pro kereket mert beragadna, és mivel komoly nyomólevegő kell a magszállításhoz a magok eléggé felgyorsulnak és ha nincs ami megfogja őket a barázdába éréskor akkor szerintem eléggé leromlik a tőtávpontosság
Pro kerek-et vizesben fel kell emelni, nem kell annak mindig lent lennie
Válasz #1121. hozzászólásra
Ezen én is pislogtam egy kicsit. Puha talajon még a mélységhatároló kerék is lemegy 10cm-re. Kíváncsi leszek az árára én a 6 sorost 12 körülre várom. Azt a pro kerék-szerűséget az első 100m után ki fogják hajigálni belőle a fekete földön gazdálkodók mint az összes többiből, de nem baj. Miért nem egy olyan ynelv van, mint a horsch ronto-nál? Láttam a youtube-on ilyen nyelvvel szerelt jd-t. Gondolom saját átalakítás lehetett. Érdekes ez a nyomó levegős rendszer is. Ami viszont élből tetszik, végre nem kell egy fél millás kardános hidraulikaszivattyút megvenni a gépre, hogy normálisan lehessen vele dolgozni. Visszatértek az alaphoz, a sima kardános meghajtáshoz.
300 kg maximális csoroszlyanyomás, ezzel a betonba is lehet vetni
Ha tényleg ilyen precízen vet, ezzel a tempóval, akkor az (már közepes táblákban is) 1,5-2 monosem teljesítménye
3....2....1....Nyálcsorgatás indul!
Válasz #1117. hozzászólásra
3m carieren már én is cseréltem pár csapágyat. (4-5db) De az cseszett ki vele hogy egyik frissen bérelt földön amin égigérő paszuly volt évekkel ezelőtt rajta hagytak csomó kisbálát. A carier meg feltekerte a madzagot róluk... onnantól kezdve megvannak számlálva a napjai a csapágnak...
Válasz #1115. hozzászólásra
A Vader sem elnyűhetetlen. Bár, a Rapid megmarad és már szinte minden kopóalkatrész új rajta, a kerekek csapjai már nagyon kivannak kopva. A nyomjelző is mindkét oldalon eltört már. A Carrieren már 4 csapágy ment ki, 27e+ áfa/db. Persze elég sokat megy, zsírozni meg nem lehet. A Rollex gumicsapágyazásai feladták a küzdelmet, cserére szorulnak, az egyik már össze is szakadt. A vázát már hegeszteni kellett, és a simító egyik rugóját is. A biodrill még jól bírja....a.sufniban.
De azt nem mondom h másik Gyártó gépei bírták volna eddig.
Válasz #1096. hozzászólásra
Nem érdemesebb külön elszórni a műtrágyát és útána lazán elvetni ???Mert nagy tömegekkel minig minden nagyon nedevesség függö...A termés eredmény mindig hatóanyag függő azonos visszonyok esetén...
Na akkor jöhet az info, hogy szuperál a vader szemenkéntvetőgép! Valakinél csak volt demo-n! Konkrétan a magadagolás érdekelne főképp. Lesz e valami vaderos nagy újítás, vagy sem? Mert amit láttam belőle az nem sok sajnos. (A ház előtt fűnyírás közben láttam egyet traileren) Mintha másabb lett volna ez valamelyest, mint amit tavaly láttam, de ugye ott se akartam odapofátlankodni. Annyit már tudok róla, hogy a váz meg a kocsik olyan masszívak, hogy egy jd-t szét lehetne vele verni. De erre lehetett is számítani. Nem tudom konkrétabb dolgokat írhatok e róla, de ha egyszer vader színre van fújva meg kani betűkkel rajta a márkajelzés, akkor olyan nagy titok nem lehet gondolom.
Válasz #1111. hozzászólásra
Vagy elvetett , vagy laptopot akar venni!
Válasz #1112. hozzászólásra
Válasz #1111. hozzászólásra
miután felvilágosítottak........
Válasz #1110. hozzászólásra
Jók a megérzéseim
Válasz #1109. hozzászólásra
Miből gondolod ????
Válasz #1108. hozzászólásra
Cimbi?
Köhömm...köhömm.......
"........szuperszonikus sebességgel eladó..............."
Valaki ezt felismeri ???????
igen bekötöttük
Alap sprinter volt, de mivel az optimához fronttartályt használtunk, adta magát a dolog.
a szerelvény 16 m hosszú, nem mondom h nem kellett megszokni...
Válasz #1105. hozzászólásra
Bekötöttétek a sprinter műtrágyaelosztójába?
A fronttartály sztem jó dolog.
2 éve használjuk zökkenőmentesen, nincs gond a forgókban, 5 ször vetem körbe az optimával is, meg a sprinterrel is, ugyanis azonis elölről megy a műszar,
Feco nem hiszem h mondjuk egy 8, vagy 12 soros maistroval kisebb helyen fordulsz, mint egy ilyen fronttartályos függesztett géppel, ha már ezekről a nagytartályos szemenkéntikről volt szó.
Az pedig egyértelmű előny, hogy a műtrágya egy zárt rendszerben repül, nem érintkezik a vetőgép semmilyen elemével, könnyen tisztítható, és egyébként simán lehet 1000 liter feletti...
Mi bírná ezt rajta kívül?
Válasz #1102. hozzászólásra
Csak a kukoricásról veszem le a példát, Pedig az nagyrészt műanyag, meg le is van takarítva rendesen szezon után, mégis mire következő évben előveszem, a műtrágyacsövekről két ujjal tekerem le a bilincseket. Gondolkodtam olyanon, hogy elől a tartály, földre lepakolja munkaszélességben a műtrágyát, a vetőgép elmunkáló tárcsái meg szépen bedolgozzák, de abban meg Feconak van igaza, hogy így olyan hosszú mint a pesti gyors, így is elég vele megfordulni a dülőn, hát még ha 1,5 méterrel hosszabb!
Válasz #1100. hozzászólásra
nem alaptalan az aggodalmad, itt a H.spr.-be tettek műtrágyát , kimosták, kitakarították rendesen és mégis rozsdásodott, úgyhogy azóta nem is tesznek bele
Válasz #1100. hozzászólásra
Sajnos az a gond hogy sokónknak az a 10mill kibb sok pénz!! Pedig annak csak a teermelésre forditot eszköz beruházás kicsiny részének kellene lenni... Tehát gondolom ezért van benned ez a reflex..Pedig hidd el megtérülö beruházás lenne megfelelö birtok nagyság és bérmunka esetén!! A you tube-nm látható sok videó ebben a témában ott egy osztot tartályos kocsi látható és abbol áramlik a mag és a mütrágya a vetögéphez..Lehet hogy pont ez a megoldás arra hogy ne legyen az egész vetögép ösze B va mütrágyával csak anyi ami feltétlenül fontos..
Válasz #1098. hozzászólásra
Amit számszakilag levezettél azzal nehéz vitatkozni, talán annyit lehet hozzáfűzni, hogy igencsak tetemes mennyiségű terület kell hozzá.Nekem elég lenne egy fronttartály is a hatsorosra. Mindettől függetlenül én még mindig irtózok tőle, hogy egy 10 millós vetőgépbe műtrágyát tegyek, de lehet hogy én közelítem meg rossz oldalról a kérdést.
Válasz #1094. hozzászólásra
Mondjuk szerintem ez is lesz...
Ugyanis értesüléseim szerint(mert Qrvára jól értesült vagyok mindig ), úgy tudom hogy már tesztelik erősen a szemenkénti Vader-t...
Már Magyarországon is volt vető kocsi tesztjük .
De csak kocsi ami egy ideiglenes vázon volt. Lesz állítólag függ és vontatottban is.
Szerintem ez lesz a vontatott.(mármint a Spirit vázra szerelve ), ez csak úgy megérzés.
Válasz #1097. hozzászólásra
nekem ez nagyon nem szimpatikus... már a homlokrakodót is utálom, és néha szoktuk a melső függesztőn kivinni a földre a műtrágyaszórót, borzalmas vele közlekedni, alig lehet kilátni, és iszonyatosan nagy ívek kellenek a forduláshoz. ráadásul ezek elég kicsik is, a legnagyobb fronttartályok 1.000 literesek, azaz 1 tonnás bigbag üresen sem megy bele... másrészt viszont egy 6 m-es vetőgépre egy 8 soros kukorica vető óránként 5-6 hektárt, míg egy 9 m-es vetőgépre szerelt 12 soros kukoricavetőgép 8-10 hektárt tudna elvetni, azaz 1000 literes tartállyal és 250 kg-os műtrágyamennyiséggel 25 illetve 15 percenként kellene megállni tankolni, míg a spirit majd' 4000 literes tartályával 1,5-2 óráig dolgozhat megállás nélkül.
Egy 9 m-es gép egy avataromban látható traktorral megcsinálna magágyat, vetést, műtrágyázást egyetlen menetben napi 60-100 ha-on! és mindezt kitűnő minősségben!
Válasz #1096. hozzászólásra
én sajnálnám telerakni műtrágyával, akkor inkább egy frontfüggesztésű tartály, mit ez:
http://www.youtube.com/watch?v=qtIk5PElJ4Y
Válasz #1095. hozzászólásra
műtrágyának.... mint ahogy a Horsch és a Rabe esetén is...
Válasz #1094. hozzászólásra
Mi a fenére kell neked a kukorica vetőgép elé egy ekkora tartály?
Válasz #1093. hozzászólásra
mondjuk én el tudnák képzelni egy olyan megoldást is, hogy a spiritról lehetne levenni a gabona vetőelemeket, és helyére feltenni szemenként vető gépet, mint a Rabe-nél, és a Horsch-nál...
elég gyorsan bepályáznék egyet!
Válasz #1077. hozzászólásra
És tényleg. Pedig többször néztem kiállításon, de ezek szerint benéztem. Mindjárt jobban is tetszik. Azért lehet így, hogy ugyanolyan vagy erősebb csapágyazás mellett is keskenyebb magárkot nyisson? Ötletes! De mi mást várhatnánk a vadertól! Most már tényleg nagyon várom a szemenkéntvetőgépet!
Válasz #1091. hozzászólásra
tetszetős egy masina!!! Csak az árára vok kíváncsi.
Cimbika...
Válasz #1089. hozzászólásra
Itt van egy kettő forgóboronás kombináció, igaz az enyém nem az. Nos amit én látok, a max sebesség ezeknél 8 km/h, de inkább 6. Jó szántásban elmegy mindenféle elmunkálás nélkül, de az idei szalonnás hurkákban mindenki alkalmazott valami elmunkálást. Valaki megjárta ásóboronával, másik módszer a egy ékgyűrűs henger volt, mint amit az ekékkel szoktak huzogatni. Kevésbé érzékeny a nedves talajra, ergo szélsőségesebb időjárás mellett is alkalmazható, de ami szerintem hátrány, az a területteljesítmény, a teljesítményigény ezzel összefüggésben az üzemanyag-felhasználás.
Válasz #1088. hozzászólásra
látszolag tényleg eldolgozza. bár a sebesség elég kicsinek tünik ( vagy nem akarja az ekéket kergetni)
személyes tapasztalat? nem akarom elhinni hogy senki nem használ forgoborna+vetőgép kapcsolatot...
Válasz #1083. hozzászólásra
itt müködik, pedig elég nedvesnek látszik a talaj
persze kötött földben megint más lenne
hát ha látnátok milyen pl szendrő szalonna között a szórvavetés lehet nem ezt mondanátok. Meg az összes többi száraz rögbe vetett betárcsázott anyag is úgy kél mint a nap minden reggel.
Nem akarom itt erőltetni a kényszermegoldásokat, de mivel idén egyetlen egy táblát sikerűlt elvetni a 120hektár búzából vetőgéppel és egyedül annyival jobb mint a többi, hogy sorol a búza nem pedig szórt elrendezésű, így abszolút nem lett volna érdemes szétveretni a rögön, plusz voltak ollyan igazán kegyetlen részek ahol a tárcsa mindenképpen jobb mukát végzett, a vetőgép betapadt volna a sárban, a félfejnyi rögeken meg nemtud vetni egyiksem rendesen. és itt a rög nem omlik meg semmitől csak ha jól beiszapolja az eső.
Az egész lényege, hogy kifog derűlni mit mutat a szórás. (mivel a kelések nagyon jók így minden esély megvan a sikerhez, nem ezen fog múlni)
Ermike ha van időd csinálj már fotót a rakaca partról tudod ahol megverte a repcét a jég!
csakhogy ne nevezzenek gánykókánynak senkit aki szórva tudott vetni
Válasz #1082. hozzászólásra
aztán nehogy meglepődj hogy csak a forgóban kell majd aratni
ott lesz minden mag háháháháhá
330kg-vel szokták nyomni a magyar fajtákat. az egyik cimbimnek idén is volt 50mázsás búzája zsórva. az idei búzákról teszek fel képet
Hát szerintem meg a szórva vetés az maximum egy kényszermegoldás lehet egy Intenzív, de akár egy félintenzív technológiában is, és még véletlenül sem kell versenyeztetni egy sorbavetett állománnyal, mert a közelébe se fog kerülni. Pont ilyen körülmények között tudják hozni magukat ezek a vetőgépek, mert a csoroszlyanyomás miatt akármilyen nyers a föld megnyitja a magárkot nem pedig a föld tetejére szórja ki. Ha meg már ez se megy, akkor meg el kell felejteni a vetést, mert gazdaságosabb lesz valami tavaszival elvetni és abból valami hasznot lehozni, mint kókányolni utána meg vakarni a kobakot.
sziasztok
a vader még nem, de több gyártó már csinált forgóborona +vetőgép kombinációt.a lemkennek régóta van, már a horsch is csinált.stb... ilyennel tapasztalat? ez nem sokoldalubb jobban használható bármelyiknél? (most nem az extrém nedves esetekre gondolok)
Válasz #1081. hozzászólásra
annyiban szerencsés volt nekünk a szórvavetés bedolgozása, hogy a rövidtárcsát nagyon fínoman belehet lőni mélység szempontjából, aztán épen megfelelő helyre kerűl a mag 5-6centi mélység között vannak szépen. PErsze van ahol 4 nyílván de ahogy túrogattam 5centi átlagos mélységben, vagyis kiváló a dolog. Mélyebbre nem akartam most így gondoltam a vetést.
De csináltunk olyat is -mert nagyon nemvolt idő- jött az eső és ígyis az utolsó pillanatban végeztünk az utolsó pillanat után novemberben, szóval, hogy elszórtuk, nekünk csak egy kéttárcsás Baqballe van, a szóró emberke alig lát meszebbre de mivel 30éve jó traktoros pontosabban csinálja mint a GPS és erre a nyakam merném tenni!!! de tényleg
szóval szórás a tárcsázott nemtúl jó talajba, aztán Dalbo maxiroll cambridge hengerrel bedolgoztuk úgy,hogy elől a simító rugólapokkal takarta a magot aztán a henger meg letömörítette rögeket szétnyomta lezárta. Azóta jó idpő nevolt még nagyon, de kel szépen úgy mint aki vetőgéppel nyomta el. A vetőmag így is tudja azt a kb5centis mélységet, megvagyok elégedve vele és időben végeztünk a melóval
Válasz #1069. hozzászólásra
Én is gondolkodok ezen a szórva vetésen,van amazone 2500 literes szórónk meg gps is,úgyhogy el lehetne pontosan vetni még a szegélyeket is.Csak arra lennék kíváncsi hogy a magdózist és a takarást hogy célszerű beállítani ill megoldani?
Az idei év megmutatta hogy nem mindíg használható a vetőgép az időjárás miatt,pedig közel sem olyan feszített a vetésszezon mint pl a szemenkénti vetésnél.
Szerintem a 6 soros kuk vetőgép szűkebb keresztmetszet mint a 3 méteres tume vetőgép.8 hekit elvetek buzából 1 feltöltéssel napi 4 töltés simán elmegy ha sokáig kinn maradok akkor 5 is,igaz ehhez hajtani kell a lovakat rendesen.