Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A ferdét is nézd meg jól mert ott is a körömnél be szokott repedni mert száguldanak vele a földúton!
Ja és am szilentest vegyél csak mert a hagyományos tükosaras az nem túl jó nekünk a 105-be az volt 2 évente át kellet csapágyazni!
A szilentes meg örök életű!
Válasz #1190. hozzászólásra
Ha valamelyik csiga beleér az alatta lévő lemezbe azt meghallod.Ha csak simán szorul akkor a szöghajtásba bele ment a termény ez jellemző(1-2 hónapja leírtam h. hogy kell megcsinálni,érdemes megkeresni
Válasz #1179. hozzászólásra
Bocs az elöbbi malőrért én csak kombájnos vagyok nem hekker! de mostmár bele jövök. Hát ez egy kicsit erös de igaz! már mint hogy hol voltak a claasok, de arol nem tehetünk hogy 12 est és16 ost vetek zömében a nagyokosok..a gépészeket meg nem kérdeszte meg senki hogy mit szeretnének!
Válasz #1182. hozzászólásra
Nem szar a 106-os meg a 14-es se túl király de mind kettővel lehet szépen és jól dolgozni kis és nagy területen . Ha a kamion miatt nem kellene a nagyobb napi teljesítmény nem gondolkodnák egy percet sem
Dob és kosár kopás??Dobajtó le ( mind a 2 ) kosár teknősödés? ---Rázóasztal eleje szétrohadva?---rosta??-----Szalmarázó tengely: a görbület belső oldalán kopik,ha az a facsapágy jobban lötyög ámelyiknek lefelé görbül a csapja,mint amelyik előre v. hátrafelé áll,akkor kopott a tengely. max kop.:1mm, tehát ha kézzel érzed,akkor már cserés :450E+fa----
Na emberek száz szónak is egy a vége ezen beszélgetésen is jól látni azt a nagy igazságot hogy mindenki azt dicséri amije van, vagy amin már dolgozott!
Ugye bár Hús Futár is le akarja cserélni az Isten király 14-es a szar 106-ra még is a 14-es a király!
Akkor nem értem? :)
Már ne is haragudj!
Azért lóg,mert ürítés után nem csukják be,néha még teli is van kukival,és döngetnek vele a kukitarlón,pláne ha még fel is volt töltve,és szépen lekókad.Az enyém nem lóg,mert csak állva ürítek,és ürítés után becsukom,mielőtt elindulnék.
Válasz #1176. hozzászólásra
Kár ezen vitáznuk csak nem tudom minek kell lenézni a Fortschritt gépeket , mikor a maguk korában a claas még seholsem volt hozzájuk képest
Ha rendbe teszi az ember egyszer akkor a 14-es a nyomába sincs még most is!
Ja ha meg pl vennénk egy új 106-ost meg egy új 14-est biztos vagyok benne hogy tovább megy el a 106-os meghibásodás nélkül!
Ember viccelsz a miénkbe még eredeti csapágyakat cseréltünk! Akkor miről beszélünk?
Válasz #1169. hozzászólásra
ezek a 106-osok annyit arattak már amit a joni soha nem birna ki a Jd-nek nincs is multja nálunk 1990-ig nem is ismerték csak a 970-eseket 75-ből de azok játékok, a 1188-ak pedig mind lepusztultak a 10-15 év alatt
A kasza meghajtó excenter rúdja és a kasza között van egy kétágü öntvény . az szok. eltörni. A konzolcsiga bal tengelye megmozdul a csigában ,van aki 1-2 helyen belecsípi hegesztővel.Ferde felhordó alja kikopik elől. Ferd. felh. lánc mennyire van a elől a két oldal-burkoló lemeztől (addig lehet spanolni) A ferd.fe.oldala a felső felfüggesztésnél szokott elrepedni több irányba. fojt k.
Válasz #1166. hozzászólásra
Az első sebességet mondták nekem annó hogy az beszokott rohadni . Ami van a faluban abban nagyon a lindék a gomb a srác azzal nyomja egész nap
Szalmarázó csapágyakat lógasd meg, varijátor csapágyat, az asztalt nagyon nézd körbe mert azzal sokan nem szoktam foglalkozni utána meg szívják a fogukat, akkor a felhordó lapátokat mert az is nagy pénzek a rostákat a lepke rostákat hogy azok egyszerre nyitnak zárnak akkor ha beindítjátok varjáld fel és le a dobot mert az ois be szokott rohadni kérdezd meg hogy a szelelőbe mikor cseréltek utóljára csapágyat mert a középső csapágyat kicserélni az isten kísértés!
Ja a bordás asztal ha kivan belőle véve az pozitívum mert akkor rohad szét begyárosan ha benne hadják télére meg a rostákat is!
Ja lindén levő gombra ne alapoz mert szinte egybe se müködik kivételesen a miénkbe igen de nem jó vele aratni mert ejti az asztalt gyorsan nem lehet vele úgy érezni!
Na majd eszembe jutnak még dolgok:)
Sziasztok! Én még csak most kezdem a fórumot. Avéleményem a 6 ról.. Jó néhány claasal a hátammögöt mondhatom hogy dominátorok közzül a legjobb! A 80 és105 után már egy modern és hatékony volt de 1982 már nem most volt !Az árát még ma is meg éri de egyre kevesebre képesek egyre több javitásal ami a 10 ezer orának is betudható
8399 hozzászólás
Válasz #1197. hozzászólásra
A tartály alja úgyan úgy kirohad mint a 14-esnél az nem probléma mert rozsda mentes anyagból csináltatnék bele új alját .
Válasz #1198. hozzászólásra
Szerintem ez nem szilentes mert nem mondta csóka . Átlehet alakítani szilentesre ?
Válasz #1196. hozzászólásra
2X 12 órába,ha nemhiszed tudok telszámot aki rajta aratott.Most nyugdíjas,és bátyámnak a kombájnosa az 514-en.
Válasz #1193. hozzászólásra
A ferdét is nézd meg jól mert ott is a körömnél be szokott repedni mert száguldanak vele a földúton!
Ja és am szilentest vegyél csak mert a hagyományos tükosaras az nem túl jó nekünk a 105-be az volt 2 évente át kellet csapágyazni!
A szilentes meg örök életű!
A magtartályban az ürítő csiga alja kirohad.Potyog a termény a rostára.ezt is nézd.
Válasz #1189. hozzászólásra
Lehet hogy mentek három müszakba is mert azért 4000 hektár 2 kombájn-nak azért az nem semmi mégha Class-is.
Válasz #1190. hozzászólásra
Ha valamelyik csiga beleér az alatta lévő lemezbe azt meghallod.Ha csak simán szorul akkor a szöghajtásba bele ment a termény ez jellemző(1-2 hónapja leírtam h. hogy kell megcsinálni,érdemes megkeresni
Bocs az elöbbi malőrért én csak kombájnos vagyok nem hekker! de mostmár bele jövök. Hát ez egy kicsit erös de igaz! már mint hogy hol voltak a claasok, de arol nem tehetünk hogy 12 est és16 ost vetek zömében a nagyokosok..a gépészeket meg nem kérdeszte meg senki hogy mit szeretnének!
Válasz #1191. hozzászólásra
De ez csak akkor áll ha megy a 14-es és nem viszik a cuccot hozzá . De majd még beszélünk mert " hol van még karácsony "
Válasz #1184. hozzászólásra
Köszi ezt megjegyzem nagyon
Válasz #1145. hozzászólásra
Egyenlőre válság van, de majd még beszélünk.
Válasz #1187. hozzászólásra
Ha nem akkor mi lehet a baja .
Válasz #1173. hozzászólásra
Ez így van,nállunk a tsz-be,mikor meghozták a 2 106-ost,naprát azt 2 műszakba vágták éjjel nappal,a kukit is a 2db vágta le,és volt összesen 4000ha .
Válasz #1182. hozzászólásra
Nem szar a 106-os meg a 14-es se túl király de mind kettővel lehet szépen és jól dolgozni kis és nagy területen . Ha a kamion miatt nem kellene a nagyobb napi teljesítmény nem gondolkodnák egy percet sem
Válasz #1171. hozzászólásra
igen könnyedén
Különben is ne keverd ide a JD-t.
Itt most a14-es és a 106-os rol van szó!!!
Tudjuk hogy a class a jo hiszen rá van irva hogy CLASS!!!
A Veszekedés helyett aki tud segítsen még nehogy bakot lőjjek .
Dob és kosár kopás??Dobajtó le ( mind a 2 ) kosár teknősödés? ---Rázóasztal eleje szétrohadva?---rosta??-----Szalmarázó tengely: a görbület belső oldalán kopik,ha az a facsapágy jobban lötyög ámelyiknek lefelé görbül a csapja,mint amelyik előre v. hátrafelé áll,akkor kopott a tengely. max kop.:1mm, tehát ha kézzel érzed,akkor már cserés :450E+fa----
Na emberek száz szónak is egy a vége ezen beszélgetésen is jól látni azt a nagy igazságot hogy mindenki azt dicséri amije van, vagy amin már dolgozott!
Ugye bár Hús Futár is le akarja cserélni az Isten király 14-es a szar 106-ra még is a 14-es a király!
Akkor nem értem? :)
Már ne is haragudj!
Válasz #1180. hozzászólásra
Azt hiszem ezt már kitárgyaltuk veled . Kár ezen vitázni .
Válasz #1157. hozzászólásra
Azért lóg,mert ürítés után nem csukják be,néha még teli is van kukival,és döngetnek vele a kukitarlón,pláne ha még fel is volt töltve,és szépen lekókad.Az enyém nem lóg,mert csak állva ürítek,és ürítés után becsukom,mielőtt elindulnék.
elnézést de röhej
Kár ezen vitáznuk csak nem tudom minek kell lenézni a Fortschritt gépeket , mikor a maguk korában a claas még seholsem volt hozzájuk képest
Érdekes nálunk a tsz-be a 970-es játékszerek aratták le az össz kukit,mert nem kelett rájuk költeni!
4093 üzemóra és 93-as a gép .
Válasz #1175. hozzászólásra
De a tiédbe már ne is haragudj hány ü.ó van?
Mert az enyémbe 8500!
Válasz #1174. hozzászólásra
Nekem is volt benne eredeti csapágy . Azért ne vegyél rá mérget
Ha rendbe teszi az ember egyszer akkor a 14-es a nyomába sincs még most is!
Ja ha meg pl vennénk egy új 106-ost meg egy új 14-est biztos vagyok benne hogy tovább megy el a 106-os meghibásodás nélkül!
Ember viccelsz a miénkbe még eredeti csapágyakat cseréltünk! Akkor miről beszélünk?
ezek a 106-osok annyit arattak már amit a joni soha nem birna ki a Jd-nek nincs is multja nálunk 1990-ig nem is ismerték csak a 970-eseket 75-ből de azok játékok, a 1188-ak pedig mind lepusztultak a 10-15 év alatt
Ne kötekedj azért a 14-se tökéletes
Válasz #1168. hozzászólásra
Ha jól emlékszem azt is mondták annó hogy az ürítő csigát kézzel tudnom kell tekerni a végéről ez igaz ?
A kasza meghajtó excenter rúdja és a kasza között van egy kétágü öntvény . az szok. eltörni. A konzolcsiga bal tengelye megmozdul a csigában ,van aki 1-2 helyen belecsípi hegesztővel.Ferde felhordó alja kikopik elől. Ferd. felh. lánc mennyire van a elől a két oldal-burkoló lemeztől (addig lehet spanolni) A ferd.fe.oldala a felső felfüggesztésnél szokott elrepedni több irányba. fojt k.
Nem is olyan rosszak ezek a 106-ok!!!
Az első sebességet mondták nekem annó hogy az beszokott rohadni . Ami van a faluban abban nagyon a lindék a gomb a srác azzal nyomja egész nap
Válasz #1164. hozzászólásra
muszály, mert a csiga is nagyon elkopik benne
Válasz #1163. hozzászólásra
Szalmarázó csapágyakat lógasd meg, varijátor csapágyat, az asztalt nagyon nézd körbe mert azzal sokan nem szoktam foglalkozni utána meg szívják a fogukat, akkor a felhordó lapátokat mert az is nagy pénzek a rostákat a lepke rostákat hogy azok egyszerre nyitnak zárnak akkor ha beindítjátok varjáld fel és le a dobot mert az ois be szokott rohadni kérdezd meg hogy a szelelőbe mikor cseréltek utóljára csapágyat mert a középső csapágyat kicserélni az isten kísértés!
Ja a bordás asztal ha kivan belőle véve az pozitívum mert akkor rohad szét begyárosan ha benne hadják télére meg a rostákat is!
Ja lindén levő gombra ne alapoz mert szinte egybe se müködik kivételesen a miénkbe igen de nem jó vele aratni mert ejti az asztalt gyorsan nem lehet vele úgy érezni!
Na majd eszembe jutnak még dolgok:)
Áttettem ide satesz!!!
Sziasztok! Én még csak most kezdem a fórumot. Avéleményem a 6 ról.. Jó néhány claasal a hátammögöt mondhatom hogy dominátorok közzül a legjobb! A 80 és105 után már egy modern és hatékony volt de 1982 már nem most volt !Az árát még ma is meg éri de egyre kevesebre képesek egyre több javitásal ami a 10 ezer orának is betudható
Válasz #1160. hozzászólásra
értem , akkor azt már érdemes cserélni ?
Válasz #1161. hozzászólásra
OKÉ
Válasz #1158. hozzászólásra
Azért a 14-es meg a 106 között nincs akkora külömbség , mind kettő régi teknika
Ha megvárod nyomok egy pár adatot
azért log mert elvékonyodott az anyaga és a kitámasztásnál megrogyik
Mert eltalálta a 8 tonnás
Válasz #1153. hozzászólásra
A Vartburg is nagyon jó voltés megbízható stb. most BMW-m van. Talán ez egy kicsivel jobb.Ugyan ennyi a különbség a kombájnok között is
Valami tippet adjatok már domcsisok mire figyeljek a 106-osnál . Szerintetek miért lóg az ürítő csiga több 106-on ?
Válasz #1155. hozzászólásra
Csákó
Na jó éjszakát.
Válasz #1146. hozzászólásra
2007-ben a kukin buktak a betárolók 1000-2000 Ft-ot.Én nem irígyeltem őket, Te igen????????????
Válasz #1152. hozzászólásra
Nekem bejön a 14-es jó kis masina
Nekem régen volt 514 most van 105 meg 106 is.Hát nem cserélném vissza semmi pénzér...