Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392 FtCHF433.28 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Claas adapterde van valoban 4 soros is.a Conspeedet 2002-től gyártják.Szerintem a csőveszteség oka lehet a nagy törőhenger fordulat is.Valóban nagyobb menetsebességnél kissebb a kiugrás veszélye.
Válasz #178. hozzászólásra
Átmentünk egy másik darabba am i nem miénk és ott mint az álom alig ugrott ki cső igaz ott 1,5 méter fölött voltak a csövek .
és ez novi új csak ki van állítva és megöregedett, mert akkor nem rossz ár, de egy oros-t úgy 4-6 áves zúzó nélkül szerintem 700-900 ft-nál nem ér többet
zúzos-e? és a törö hengereken kések vannak-e vagy síma csipkézett. mert igazán a henger aprít és a zúza szinte csak egyenletesen teríti szét az anyagot
Válasz #159. hozzászólásra
Én nem mondtam hogy nagyobbat akarok . Méret maradna csak újabb és valami komolyabb , de nem most cserélek kombájnt mert még marad a 14-es egy darabig .
ez a legfontosabb:törőlécek talajjal bezárt szöge és alacsony állománybab talán kevesebb cső essne ki belőle. az újabb oros-ok talán már ilyenek a régiek nem, azok vetettek is aratáskor rendesen. az olimac-ra aban az időben én is bokszoltam, de annyi lett volna mint a gyári conspeed így elvetettem. még nem láttam élőben olimac-ot. ha nem kel zúzós és nincs alacsony kuki aratni akkor úgy is emeltebb asztallal lehet dolgozni és már a szög változik
8399 hozzászólás
Válasz #198. hozzászólásra
nem dicsekszik vele.
Válasz #196. hozzászólásra
Már nem elősször hasonlóan gondoljuk ezt a kombájnoláa dolgot:)
Válasz #198. hozzászólásra
nem forgókéses,vizszintes tengelyű,és a sor alatt zúz.kissé morzsolja a csövet.
Válasz #195. hozzászólásra
Forgó késes a zúzója ? És amúgy hogy van vele megelégedve
Válasz #193. hozzászólásra
szoktam csinálni fajtasorokat és ott láttam már olyat, hogy megráztam a szárat és leesett a cső, tehát jelentős fajta kérdés is
Claas adapterde van valoban 4 soros is.a Conspeedet 2002-től gyártják.Szerintem a csőveszteség oka lehet a nagy törőhenger fordulat is.Valóban nagyobb menetsebességnél kissebb a kiugrás veszélye.
Válasz #194. hozzászólásra
zúzója nem tökéletes.nem dolgozik szépen.
Válasz #192. hozzászólásra
És hogy vált be neki ?
Válasz #191. hozzászólásra
Nincs nagy gáz mert a másik kukit is én vetettem és ott nem volt probléma . Egy sor van dőlve de nem vészes az sem
bátyámnak FKA ferdéjével van a gerinhoff adapter 514 en
Válasz #187. hozzászólásra
hát ha a sor köz 70 cm, az adapter meg 75-76 akkor ott van a gáz
Válasz #185. hozzászólásra
ebben nem vagyok biztos, de ki tudja vannak nálam már több gépet próbált fórumosok is itt majd csak egyik beírja, hogy nála mi jött be
Válasz #174. hozzászólásra
Van uni 4+2és egy 8 soros Conspeed.
Nem esküszök hogy conspeed de gyári claas adapter az tuti
Válasz #184. hozzászólásra
Szívem szerint mindet letépném mert a 70 cm-es sorok miatt azok is akadályok
Geringhoff-ba van, de azt már biztos kalapálni kell, hogy passzoljon:)!
Válasz #182. hozzászólásra
Az FKA ferdéjével és feltudom venni a dominátorok adaptereit ha jól tudom
Válasz #179. hozzászólásra
pl.: szerelj fel nagyobb elefánt füleket
Válasz #171. hozzászólásra
szerintem sincs de hát nagy a világ és még a 0,5 %-át sem láttam
Átmentünk egy másik darabba am i nem miénk és ott mint az álom alig ugrott ki cső igaz ott 1,5 méter fölött voltak a csövek .
Válasz #172. hozzászólásra
persze mert azt ahhoz gyártották. amikor rendel az emberke egy új asztalt mindig megkérdik a gép tipusát. már ott bukik a dolog, hogy 5 vagy 6 ládás
Válasz #179. hozzászólásra
Nekem ilyen gondom nincs.
Nem de pattognak a csövek rendesen
Válasz #177. hozzászólásra
Ahoz nem kell a földig letenni.
Idén is van vagy 2,5 máteres a szár de a csövek csak 1 méter körül vannak meg az alatt
Válasz #175. hozzászólásra
Hol van azon a cső?
Válasz #169. hozzászólásra
Valami kell mert nagyon zavar mikor 3-4 cső is kirepül egyszerre mert majdnem a földet túrom az adapterrel
Te mivel törsz?
Válasz #170. hozzászólásra
Sokkal nehezebben esik ki a cső, ha "ömlik" befele a szár.
A Claas felfogatása és az FKA ferdéjén a felfogó füleknek ugyan az a mérete .
Conspeedbe nincs 4 soros!A claas asztalt szerintem nehéz lenne amúgy is E kombájnra ráalakítani.
Válasz #152. hozzászólásra
akkor még nem arattál kukit.
Válasz #166. hozzászólásra
Annyival nem fog kevesebbet szórni, mint amibe kerül, de sztem nem is veszed meg.
Válasz #167. hozzászólásra
az neked örök élet !
Válasz #165. hozzászólásra
Gyári festés és kopás semmi nincs rajta úgy hogy tuti nem dolgozott
Válasz #165. hozzászólásra
Egy 14-es mellett néztem egy OROS HSA-t 3 évesen 1,6 . De a szöge ugyan az mint a régi FKA-nak
Válasz #164. hozzászólásra
és ez novi új csak ki van állítva és megöregedett, mert akkor nem rossz ár, de egy oros-t úgy 4-6 áves zúzó nélkül szerintem 700-900 ft-nál nem ér többet
Válasz #163. hozzászólásra
Ha jól emlékezek zúzós de mostanában nemjártam arra
Válasz #162. hozzászólásra
zúzos-e? és a törö hengereken kések vannak-e vagy síma csipkézett. mert igazán a henger aprít és a zúza szinte csak egyenletesen teríti szét az anyagot
Válasz #157. hozzászólásra
Gyári claas adapter . Pár éve ott áll egy emelvényen , lehet hogy van már 5-7 éves de més nem ment
Válasz #159. hozzászólásra
Én nem mondtam hogy nagyobbat akarok . Méret maradna csak újabb és valami komolyabb , de nem most cserélek kombájnt mert még marad a 14-es egy darabig .
Válasz #155. hozzászólásra
Nem zúzok de nem árt valami változtatás mert sok az alacsony kuki .
Válasz #156. hozzászólásra
Nem értem a logikád. A nagyobb kombájnhoz is 4-es asztalt akarsz?
Válasz #151. hozzászólásra
ez így igaz, olyan nincs, hogy ne lenne szórás, veszteség, csak az nem mindegy, hogy mennyi is ez !
Válasz #154. hozzászólásra
első olvasatra drága. de hát mikori gyártmány?
conspeed-ben van 4 soros?
Válasz #153. hozzászólásra
Jó az FKA de lehet váltani kell főleg ha később akarok másik kombájnt is
Válasz #150. hozzászólásra
ez a legfontosabb:törőlécek talajjal bezárt szöge és alacsony állománybab talán kevesebb cső essne ki belőle. az újabb oros-ok talán már ilyenek a régiek nem, azok vetettek is aratáskor rendesen. az olimac-ra aban az időben én is bokszoltam, de annyi lett volna mint a gyári conspeed így elvetettem. még nem láttam élőben olimac-ot. ha nem kel zúzós és nincs alacsony kuki aratni akkor úgy is emeltebb asztallal lehet dolgozni és már a szög változik
Válasz #153. hozzászólásra
Cornspeed-re gondoltam . Azt tudnék 4 sorost 2,4 millerért
Válasz #150. hozzászólásra
Az fka az claas adapter. :)
Válasz #148. hozzászólásra
Sztem ha gyorsan megy a kombájn, akkor kevesebb csövet szór.