Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #6846. hozzászólásra
3,5t-s naprában, 118slmaxi , 7km/ h -val tudtam aratni.A veszteségérzékelőket most cseréltem egyértelmű volt a szórás a rostáknál,ha közelitettem a 8km/h felé! Megérte a rossz érzékelőt cserélni!
Egy kérdésem lenne 106-ossal kapcsolatban. Nézegetem az újabb típusokat, h. milyen gyorsan mennek a forgóban. Még a Medionok, vagy a 204-es Megák is, amiknek kisebb a rostája a 106-osénál. Ebből csak arra tudok következtetni, h. én megyek túl lassan. Az lenne a kérdésem, h. ti hanyas lindével mentek, illetve ha túl gyosr a tempó, akkor milyen gond jelentkezik legelőször:( pl nyers kukoricában először a szemfelhordó áll meg, v. búzában a szalmarázó szíj csúszik meg........) Akinek van bármilyen idevágó tapasztalata, ne tartsa magában
Az egy csőből összehegesztett valami, amivel valamikor körbálát cipeltünk.
Semmi extra, a ferde nincs rögzítve rajta.
Alátolat, picit megemel,munkahenger csapok kihúz,utána addig emelni,míg alul fölfekszik, utána a kombájnt megtolom,akkor a hátsó csapok könnyen kijönnek, utána újból ráemelek, hogy a traktor tartsa a ferdét aztán go.
Visszafele ugyan úgy. Ha kell kép majd később csinálok,de most más dolgom van.
Korni! igazat szólsz! 2009ben vettünk egy CD106-ost. A gazdája esküdözött, hogy nem melegszik. kibírta a 2010,2011,2012,2013-as szezont először levegő, majd kicsi magasnyomású mosóval . csak akkor melegedett (2013) a miénk is, amikor már olyan koszos, hogy a levegő sem viszi ki a piszkot a hűtőből . Akkor kivettük idén szezon elött és kivül belül nagytakarítás volt.
kívül magasnyomású mosó saroktól sarokig brigicollal
Belül vízhűtő tisztító adalékkal
FONTOS! csak FAGYÁLLÓVAL FELTÖLTVE EGÉSZ ÉLETÉBEN!!!!!!!
Próbálkozott valaki olyannal hogy a 106oson az olajhütöt kitenni a szabadba és elektromos ventillátorral hüteni?Igy a vizhütö folyamatosan kinti levegöt kapna.
Szia tennél fel képet a traktoron lévő szerkezetről, Valamivel rögzíted a ferdét rajta, vagy csak sima villa? Az mitől van, hogy menet közben mozog a dobkosár, nekem bele ért a dob is annyira mozog? Szerintem nem lenne szabad mozogni neki. Kikophatott valamelyik csap?
Kosarat be kell tenni dob alá, hozzákötözni dobhoz, dobot forgatva felhúzni, belsöcsap ki, az elsöcsapok mar csak hab a tortán, lemezt fel a szalmaládák elejére és csak oda kell huzni ha a kosár a helyén
Ha felfújod az arcod es birsz a kosárral magad is kicseréled és girbegörbe vas sem kell hozzá, dróttal hozzákötözöd kosarat dobhoz kézzel beforgatod, megtartod benyulsz es kilököd hátsó csapokat...... Müködik
Simán megy oldalról, az oldalsó ajtókon keresztül.Minden esetre a biztonság kedvéért tegyél be egy jó karvastagságú fát a kezed elé,-a kosár, meg a rázóasztal közé, nehogy kicsússzon a vas, és a kosár levágja a kezedet.Nameg az első csavarok legyenek benn. 10 perc mulva jövök, ha még itt vagy, elmondom a pontos sorrendet.
Mos, főz, sörrel kínálgat..........meg csinálsz neki egy vasat, kb 1,5m, kb 20X40-es zártszelvény, és a végébe belehegesztel egy 30x5 ös laposvasat. Az egész élben áll, és a nőd bedugja a dobon keresztül a kosár hátsó két léce közé, és ezzel emeli meg a hátulját, amíg kiveszed a hátsó csapokat. Visszafelé is ugyanígy. Nameg segít a kivételnél, meg a betételnél.
8399 hozzászólás
Majd a visszajelző lámpák megmutatják.Addig tolhatod amíg a magláda nem kezd jelezni!!!
Válasz #6848. hozzászólásra
Honnan tudtad beszerezni az érzékelőket?Mennyiért?
Köszi
3,5t-s naprában, 118slmaxi , 7km/ h -val tudtam aratni.A veszteségérzékelőket most cseréltem egyértelmű volt a szórás a rostáknál,ha közelitettem a 8km/h felé! Megérte a rossz érzékelőt cserélni!
Itt az újabbak se mennek gyorsan.Ezek,5,5-6 km/h val mentek.
Egy kérdésem lenne 106-ossal kapcsolatban. Nézegetem az újabb típusokat, h. milyen gyorsan mennek a forgóban. Még a Medionok, vagy a 204-es Megák is, amiknek kisebb a rostája a 106-osénál. Ebből csak arra tudok következtetni, h. én megyek túl lassan. Az lenne a kérdésem, h. ti hanyas lindével mentek, illetve ha túl gyosr a tempó, akkor milyen gond jelentkezik legelőször:( pl nyers kukoricában először a szemfelhordó áll meg, v. búzában a szalmarázó szíj csúszik meg........) Akinek van bármilyen idevágó tapasztalata, ne tartsa magában
Válasz #6828. hozzászólásra
Az egy csőből összehegesztett valami, amivel valamikor körbálát cipeltünk.
Semmi extra, a ferde nincs rögzítve rajta.
Alátolat, picit megemel,munkahenger csapok kihúz,utána addig emelni,míg alul fölfekszik, utána a kombájnt megtolom,akkor a hátsó csapok könnyen kijönnek, utána újból ráemelek, hogy a traktor tartsa a ferdét aztán go.
Visszafele ugyan úgy. Ha kell kép majd később csinálok,de most más dolgom van.
Válasz #6843. hozzászólásra
FBS-el felragasztja.
Válasz #6841. hozzászólásra
És a takaró lemezek is rajta vannak a csapokon.Nagyon ügyes vagy!!
Válasz #6837. hozzászólásra
Korni! igazat szólsz! 2009ben vettünk egy CD106-ost. A gazdája esküdözött, hogy nem melegszik. kibírta a 2010,2011,2012,2013-as szezont először levegő, majd kicsi magasnyomású mosóval . csak akkor melegedett (2013) a miénk is, amikor már olyan koszos, hogy a levegő sem viszi ki a piszkot a hűtőből . Akkor kivettük idén szezon elött és kivül belül nagytakarítás volt.
kívül magasnyomású mosó saroktól sarokig brigicollal
Belül vízhűtő tisztító adalékkal
FONTOS! csak FAGYÁLLÓVAL FELTÖLTVE EGÉSZ ÉLETÉBEN!!!!!!!
Válasz #6829. hozzászólásra
Értetlen, hogy csúszna ki mikor azert kell bentröl kitolni mert mar benne a belső biztositás.... Axialos eseti oraberben elmegyek megmutatni xd
Válasz #6826. hozzászólásra
61000 tőszám, jó keléssel, nulla vadkárral. Ez brutto 4tonnás volt. 6km/h-val nyomtam neki.
Válasz #6835. hozzászólásra
Minden eladó azt mondja...
Remélem igazat mondott.
Válasz #6834. hozzászólásra
csak akkor melegszik ha tele van a hűtője,vagy a blokk kosszal.
A hűtő tisztitás minden napos levegővel.
Válasz #6835. hozzászólásra
Az enyém se melegszik, egész télen nem forralta a vizet.
De lehet nem fog,mert az ex tulaj azt álitotta hogy ez aztán nem melegszik.
Még nem,de próbálok elöre gondolkodni
Válasz #6831. hozzászólásra
miért? melegszik?
Válasz #6831. hozzászólásra
Nem hinném hogy sokat javít a helyzeten,sőt szerintem semmit.
Próbálkozott valaki olyannal hogy a 106oson az olajhütöt kitenni a szabadba és elektromos ventillátorral hüteni?Igy a vizhütö folyamatosan kinti levegöt kapna.
Válasz #6779. hozzászólásra
Bécó megoldódott a melegedési problémád már?
Válasz #6827. hozzászólásra
Ha csak kívűl biztosítodakkor a csap kifelé ki is csúszhat.A csapokon levő lemezeket hogy rakod fel?
Szia tennél fel képet a traktoron lévő szerkezetről, Valamivel rögzíted a ferdét rajta, vagy csak sima villa? Az mitől van, hogy menet közben mozog a dobkosár, nekem bele ért a dob is annyira mozog? Szerintem nem lenne szabad mozogni neki. Kikophatott valamelyik csap?
Válasz #6821. hozzászólásra
Még mikor a földön van a kosar, csapok bele, helyén csak ki kell tolni es kivül biztositani......
Válasz #6825. hozzászólásra
Elég ritkának tűnik innen ez a forgó. 35q forgóban mennyivel tolod neki egyesben?
Délutáni elfoglaltság!!!
Délutáni elfoglaltság
Válasz #6822. hozzászólásra
Szól Uri Gellernek az meg annyit mond "múkögy"...
Válasz #6821. hozzászólásra
És még van ott zárólemez is,minden csapon!!
Válasz #6817. hozzászólásra
És a csapokban levő biztosító szegeket hogy rakod be?Oldalanként kettő van belül!
Válasz #6818. hozzászólásra
Kosarat be kell tenni dob alá, hozzákötözni dobhoz, dobot forgatva felhúzni, belsöcsap ki, az elsöcsapok mar csak hab a tortán, lemezt fel a szalmaládák elejére és csak oda kell huzni ha a kosár a helyén
Válasz #6818. hozzászólásra
Igy ment, mikor még 106 volt, ha volt segitség akkor nagyon gyorsan ment
Válasz #6817. hozzászólásra
Te úgy csinálod ahogy mondod? Dob ki be megy egyedül is de meg spórolnám a melót ha lehet.
Válasz #6816. hozzászólásra
Ha felfújod az arcod es birsz a kosárral magad is kicseréled és girbegörbe vas sem kell hozzá, dróttal hozzákötözöd kosarat dobhoz kézzel beforgatod, megtartod benyulsz es kilököd hátsó csapokat...... Müködik
Válasz #6815. hozzászólásra
Figyelek
Válasz #6814. hozzászólásra
itt vagy még?
Válasz #6813. hozzászólásra
És a lemezt a kosárra hogy csinálod? A dobon keresztül csavarozod?
Válasz #6812. hozzászólásra
Simán megy oldalról, az oldalsó ajtókon keresztül.Minden esetre a biztonság kedvéért tegyél be egy jó karvastagságú fát a kezed elé,-a kosár, meg a rázóasztal közé, nehogy kicsússzon a vas, és a kosár levágja a kezedet.Nameg az első csavarok legyenek benn. 10 perc mulva jövök, ha még itt vagy, elmondom a pontos sorrendet.
Válasz #6811. hozzászólásra
Akkor nekem be kell másznom hátúlról ,vagy megy oldalról is a csap dugdosás?
Válasz #6809. hozzászólásra
Mos, főz, sörrel kínálgat..........meg csinálsz neki egy vasat, kb 1,5m, kb 20X40-es zártszelvény, és a végébe belehegesztel egy 30x5 ös laposvasat. Az egész élben áll, és a nőd bedugja a dobon keresztül a kosár hátsó két léce közé, és ezzel emeli meg a hátulját, amíg kiveszed a hátsó csapokat. Visszafelé is ugyanígy. Nameg segít a kivételnél, meg a betételnél.
35q forgóban hanyas lindével nyomjátok neki?
Válasz #6808. hozzászólásra
Feleségem az van. Mi lenne a dolga?
Válasz #6805. hozzászólásra
A dobot én még soha nem vettem ki, de magad nem tudod kicsrélni. Nekem a feleségem szokott segíteni
Válasz #6806. hozzászólásra
Ezt hogy érted?
Válasz #6805. hozzászólásra
Lehet,veszel egy nagy 106-ost és fél óra alatt kész...
Üdv!
Át lehet szerelni kukoricára vagyis ki tudom cserélni a kosarat úgy,hogy nem szedem ki a dobot?
És mindezt egyedül.
Válasz #6802. hozzászólásra
Küldj már egy telefonszámot légyszives a pocsik1989@gmail.com ra.
Klímáról kérdeznék pár dolgot.
Előre is köszönöm.
Üdv.Rába motoros 106-osba milyen motorolaj dukál?
Válasz #6801. hozzászólásra
Ha gyári akkor hátul a dobozban, sztem keress szakembert......