Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR401.93 FtUSD385.06 FtCHF426.08 FtGBP482.86 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #5190. hozzászólásra
Üdv!
Nem is neked akartam eladni,egy kolléga keresett ilyet,neki szántam ha gondolja
Meg ha valakinek zöldrendszámozáshoz kell,mert az okmányirodában a kisujjadra nem fogják kiadni rá
Igen,nekem is volt ilyen gondom.Gabona szezont úgy tudtam végaratni,hogy asztalhajtás elindítása után,kitámasztottuk a munkahengert.Szezon végén Varga Albert megcsinálta Püspökladányba.Van neki csereszivattyú is.
Elosztó? Hol van az az elosztó?
És mi az a forgó kapcsoló?
Mi csak jövő héten kezdünk szerelni és szakítok rá időt hogy megnézzem.
Az elektromos szelepet hová kötötted?
Hány bárt kell kibírnia szerinted?
Nem az a gond! Mindene fel van újítva ,Új motolla rudak perselyek,meg az egész asztal, a kaszahajtástól kezdve, csak egy pár rugó hiányzik, mert volt törött és így nem lett rá elég!Legyen egybe!
A forgó kapcsolóban van egy karmantyú az csere,tiz perc+ 3 sör...vagy az elosztó de az sütiii..Az enyémnek az elosztó baja van két éve,beraktam egy elektromos szelepet és góóóó..
Válasz #5165. hozzászólásra
Üdv!
Nekem van egy 106-os gépkönyvem újszerü állapotban!
Fényesek a lapok benne,és éles fényképek ábrázolják a leírtakat.És persze magyarnyelvü.
Ha gondolod eldó!
Persze nekünk is az a gondunk!
Nekünk a fülke alatt a vezérműtömbje átereszt és lassan elmegy a nyomás és időnként ujra be kell kapcsolni.
Ha beiktatsz a vezérműtömb után egy nyomásmérőt ott láthatod ha esik a nyomás .
Ha nem csepeg sehol a cső akkor az vezérműtömb hiba lesz.
Eszembe jutott mégeggy megoldás vízkő ellen!
Az ecet! A kávéfőzővel is csodákat művel
És garantált a hatás.
1-2 litert beleönt az ember a hűtőbe bemelegíti a motort járatja egy kicsit és leengedi.
Egy próbát biztos megér.A vizet érdemes egy tömlővel leengedni egy tiszta edénybe és akkor látszok hogy mit hozott ki a motorból.
Arra is fel kell készülni hogy a vizkő eldugíthatja a leeresztőcsapot ez egy dróttal megpiszkálva újra használható.
Elég lenne az a víz csak a vízkő jó hőszigetelő!
Ami lerakódik a motorban és a hűtőben. Aztán a hűtő kivül is rakódik elfelé állandóan ezzel csökken a hűtőfelület.
Nekünk a melegedéssel eddig semmi gondunk nem volt remélem nem is lesz. A lényeg a tiszta hűtő amit nem érhet sem olaj sem víz kivülről mert akkor ott a por megragad.
Belül meg néha kap egy kis trisót és benne van 1 napig munka közben rendesen dolgozik a motor belsejében, aztán este leeresszük és feltöltjük esővizzel.
Fagyira nem fussa!:-)
A trisót nem szabad benne hagyni mert az alut marja főleg melegen.
Ahogy le eresztettem a vizet,rájöttem hogy mi a baj! Kevés a víz a rendszerben!Azt hittem van benne vagy 50 lityi,de olyan harminc körül jött le!A Honecker gépében is van ennyi,pedig kisebb motor van benne.Nem csoda ha minden második kávéfőző!
az 516-on a lapát forgásiránya változtatható egy irányváltó segítségével.van olyan is amire te gondolsz,hogy maga a lapátok iránya változtatható,de hogy elkeserítselek,többe kerül mint a géped ér (4-500000ft)
Nem az anyákkal van baj, hanem az alsó gumicsővel illetve annak levételével, meg visszarakásával! Kiszedtem a tartály oldalát hogy egyáltalán kézzel el lehessen érni!Egyáltalán hogy lehet ékszíjat cserélni, hűtőmaszk meghajtásnál!Az sem ember volt aki kitalálta!Szívás, szívás hátán!
Haló, melyik szalmaköpködőn fordítható a ventilátor lapát állása??? valakitől hallottam h létezett ilyen is.KIköpi ami a hűtőben van és vissza áll! beépíteném de fogalmam sincs nem láttam még ilyet. ez csak 1 epple és nincs porleválasztó.
Válasz #5169. hozzászólásra
Jótanács a hűtőhöz hogy alul a hűtő alján az anyákat ne tedd vissza csak sima csapok legyenek így sokkal könnyebb nekem KB 1,5 óra és kinn a hűtő a domiból , napokban lehet is megint gyakorlatoznom majd vele .
Akkor nem olyan régi hütö lehet benne..
A fagyállónak nevezett folyadékra az is rá van irva,hogy korróziógátló-ez itt a lényeg-mivel ezek a gépek 30 év körüliek.Aki leveszi az legalsó csövet az farkasszemet néz a ...
Sajnos nincs időm,akkorákat szívok a sajáttal is hogy aztsem tudom, mi is ebben a 106-ban nekem a jó!Egy éve van meg, de még nem tudott elvarázsolni! Csak a szívás! Ma hűtő kivétel! Nem tudom kinek hogy megy de a nap alig volt elég rá.Visszatérve: Keress egy vastagfalú csövet, félbevágod, majd hegesztővel összecsípeted!Ezután odaadod az esztergályosnak hogy esztergálja meg a tengelyed méretére! Ennyi az esztergályos munka! Ha kifuratolta, szétflxeled hegesztesz rá füleket összecsavarozod, és a képen látható módon csinálsz hozzá lemezt.A láb hosszúsága állítható, hogy tudd a szitához közelíteni, vagy távolítani: Zsírzó szem és kész.A képen nincs, de a szita alá kell egy vékony kis kefe, ami alul leszedi a pelyvát.
Hello Medikus! Mennyiért csinálnád( esetleg csináltatnád) meg ezt a lemezt? Mert én nem tudom és a környékünkön sincs senki. Ha mehet elküldhetnéd a számod az ifiedzo@freemail.hu címre.
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség valakinek nincs véletlenül beszkennelve 106-oshoz gépkönyv vagy valami hasonlók ha van eltudnátok küldeni erre a címre a.rolly007@hotmail.com
Ma nem volt időm fényképezni, majd holnap, mert én meg a hidraulikával küzdök! Feljavíttattam a szivattyút, és amióta felszereltem zúg a hidraulika rendszer!Úgy mintha nem engedné visszaáramlani valami az olajat!Üresjáratban! Ha működtetek valamit akkor addig elmúlik az a zizegés.Szerintem az olajat is melegíti,20 perc alapjárat, és 60 fok körüli az olaj hő! Mi lehet a baja.A rendszerben a végnyomás 180 bar, azt lemértem, mert ki kellett vennem hézagolót a nyomásszabályzóból. A kormányművet is feljavíttattam,az jó lett.
Nemtudom,nem most vettem.Na itt a lényeg,mindenki a pénzt sajnálja.Gondolj bele.Megeszi a rozsda,vízkő a házat,lapátot,a vízszállítás kevesebb,ezért melegszik.
8399 hozzászólás
Válasz #5200. hozzászólásra
OK.Alles klar!..
Válasz #5190. hozzászólásra![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Üdv!
Nem is neked akartam eladni,egy kolléga keresett ilyet,neki szántam ha gondolja
Meg ha valakinek zöldrendszámozáshoz kell,mert az okmányirodában a kisujjadra nem fogják kiadni rá
Mennyit ér az a csere szivattyú?
Válasz #5186. hozzászólásra
Igen,nekem is volt ilyen gondom.Gabona szezont úgy tudtam végaratni,hogy asztalhajtás elindítása után,kitámasztottuk a munkahengert.Szezon végén Varga Albert megcsinálta Püspökladányba.Van neki csereszivattyú is.
Válasz #5192. hozzászólásra
Elosztó? Hol van az az elosztó?
És mi az a forgó kapcsoló?
Mi csak jövő héten kezdünk szerelni és szakítok rá időt hogy megnézzem.
Az elektromos szelepet hová kötötted?
Hány bárt kell kibírnia szerinted?
Nem az a gond! Mindene fel van újítva ,Új motolla rudak perselyek,meg az egész asztal, a kaszahajtástól kezdve, csak egy pár rugó hiányzik, mert volt törött és így nem lett rá elég!Legyen egybe!
Válasz #5194. hozzászólásra
Ha jó az anyag nyomod neki,döl befele ,mint állat..
A motolla rugó jelentőségére gondolsz?
Válasz #5183. hozzászólásra
Ha csak vizkü lenne,de a cellákban rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda rozsda van..
Válasz #5185. hozzászólásra
A forgó kapcsolóban van egy karmantyú az csere,tiz perc+ 3 sör...vagy az elosztó de az sütiii..Az enyémnek az elosztó baja van két éve,beraktam egy elektromos szelepet és góóóó..
Válasz #5187. hozzászólásra
Annak nem sok a jelentösége,csak ha le van dölve...
Válasz #5189. hozzászólásra
Nekem meg a kisujjamban van a gépköny,de az nem eladó..
Válasz #5165. hozzászólásra
Üdv!
Nekem van egy 106-os gépkönyvem újszerü állapotban!
Fényesek a lapok benne,és éles fényképek ábrázolják a leírtakat.És persze magyarnyelvü.
Ha gondolod eldó!
csertéld ki a súlyszelepet a tömbe
Hol lehet motolla rugót kapni? Vártam rá 2 hetet és nem jót adtak.Van a 106-ra több féle is? Ilyen kellene.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120615194037_DSCF1247.jpg)
Persze nekünk is az a gondunk!
Nekünk a fülke alatt a vezérműtömbje átereszt és lassan elmegy a nyomás és időnként ujra be kell kapcsolni.
Ha beiktatsz a vezérműtömb után egy nyomásmérőt ott láthatod ha esik a nyomás .
Ha nem csepeg sehol a cső akkor az vezérműtömb hiba lesz.
Valaki tudna véleményt mondani miért kapcsol ki az asztal hajtás álandóan.
Válasz #5182. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Eszembe jutott mégeggy megoldás vízkő ellen!
Az ecet! A kávéfőzővel is csodákat művel
És garantált a hatás.
1-2 litert beleönt az ember a hűtőbe bemelegíti a motort járatja egy kicsit és leengedi.
Egy próbát biztos megér.A vizet érdemes egy tömlővel leengedni egy tiszta edénybe és akkor látszok hogy mit hozott ki a motorból.
Arra is fel kell készülni hogy a vizkő eldugíthatja a leeresztőcsapot ez egy dróttal megpiszkálva újra használható.
Válasz #5182. hozzászólásra
Elég lenne az a víz csak a vízkő jó hőszigetelő!
Ami lerakódik a motorban és a hűtőben. Aztán a hűtő kivül is rakódik elfelé állandóan ezzel csökken a hűtőfelület.
Nekünk a melegedéssel eddig semmi gondunk nem volt remélem nem is lesz. A lényeg a tiszta hűtő amit nem érhet sem olaj sem víz kivülről mert akkor ott a por megragad.
Belül meg néha kap egy kis trisót és benne van 1 napig munka közben rendesen dolgozik a motor belsejében, aztán este leeresszük és feltöltjük esővizzel.
Fagyira nem fussa!:-)
A trisót nem szabad benne hagyni mert az alut marja főleg melegen.
Ahogy le eresztettem a vizet,rájöttem hogy mi a baj! Kevés a víz a rendszerben!Azt hittem van benne vagy 50 lityi,de olyan harminc körül jött le!A Honecker gépében is van ennyi,pedig kisebb motor van benne.Nem csoda ha minden második kávéfőző!
Válasz #5173. hozzászólásra
Az nem semmi!!! A motorblokk az nem új?
De a viharfelhök ott is gyülekeznek..
Válasz #5173. hozzászólásra
Kb.4 éves,T-150-es hűtő van benne,+egy új mtz hűtő.
Válasz #5177. hozzászólásra
az 516-on a lapát forgásiránya változtatható egy irányváltó segítségével.van olyan is amire te gondolsz,hogy maga a lapátok iránya változtatható,de hogy elkeserítselek,többe kerül mint a géped ér (4-500000ft)
Nem az anyákkal van baj, hanem az alsó gumicsővel illetve annak levételével, meg visszarakásával! Kiszedtem a tartály oldalát hogy egyáltalán kézzel el lehessen érni!Egyáltalán hogy lehet ékszíjat cserélni, hűtőmaszk meghajtásnál!Az sem ember volt aki kitalálta!Szívás, szívás hátán!
És ez bevált ?
Válasz #5175. hozzászólásra
az 516-osokon lehet a lapát forgásirányát változtatni
Haló, melyik szalmaköpködőn fordítható a ventilátor lapát állása??? valakitől hallottam h létezett ilyen is.KIköpi ami a hűtőben van és vissza áll! beépíteném de fogalmam sincs nem láttam még ilyet. ez csak 1 epple és nincs porleválasztó.
Jótanács a hűtőhöz hogy alul a hűtő alján az anyákat ne tedd vissza csak sima csapok legyenek így sokkal könnyebb nekem KB 1,5 óra és kinn a hűtő a domiból , napokban lehet is megint gyakorlatoznom majd vele .
Válasz #5166. hozzászólásra
Akkor nem olyan régi hütö lehet benne..
A fagyállónak nevezett folyadékra az is rá van irva,hogy korróziógátló-ez itt a lényeg-mivel ezek a gépek 30 év körüliek.Aki leveszi az legalsó csövet az farkasszemet néz a ...
Veszel egy ipari partvist, abból birsz kivágni olyan csíkot ami oda elég! Elég hosszú a szőre, meg puha is.
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Nekem egy rongy van felkötve,az leszedi a pelyvát.
Kisvuk! Úgy van ahogy mondod, a képen nem nagyon látszik de a lábak állíthatóak, hosszított furat van bennük.
Sajnos nincs időm,akkorákat szívok a sajáttal is hogy aztsem tudom, mi is ebben a 106-ban nekem a jó!Egy éve van meg, de még nem tudott elvarázsolni! Csak a szívás! Ma hűtő kivétel! Nem tudom kinek hogy megy de a nap alig volt elég rá.Visszatérve: Keress egy vastagfalú csövet, félbevágod, majd hegesztővel összecsípeted!Ezután odaadod az esztergályosnak hogy esztergálja meg a tengelyed méretére! Ennyi az esztergályos munka! Ha kifuratolta, szétflxeled hegesztesz rá füleket összecsavarozod, és a képen látható módon csinálsz hozzá lemezt.A láb hosszúsága állítható, hogy tudd a szitához közelíteni, vagy távolítani: Zsírzó szem és kész.A képen nincs, de a szita alá kell egy vékony kis kefe, ami alul leszedi a pelyvát.
Hello Medikus! Mennyiért csinálnád( esetleg csináltatnád) meg ezt a lemezt? Mert én nem tudom és a környékünkön sincs senki. Ha mehet elküldhetnéd a számod az ifiedzo@freemail.hu címre.
Válasz #5164. hozzászólásra
Köszi a képeket, gondolom a lemezt olyan közel kell tenni hogy éppen ne érjen hozzá a forgódobhoz.
Válasz #5162. hozzászólásra
Az enyémbe víz van,és nem melegszik.De lehet fagyállót teszek,megnézem a különbséget.
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség valakinek nincs véletlenül beszkennelve 106-oshoz gépkönyv vagy valami hasonlók ha van eltudnátok küldeni erre a címre a.rolly007@hotmail.com
Előre is köszönöm még ha nincs is
Medikus légyszives elküldeni azt amit a hütönél átalakitottál, cimet megadni ,hogy magnézhetném .dutra90@freemail.hu
Hütöbe ugye nem vizet kellene önteni,ha meg beleöntitek kinlódjatok..
Válasz #5151. hozzászólásra
Az a csö amin a vizleeresztö csap van legalul,nézd meg mi van benne..
Válasz #5159. hozzászólásra
mindenesetre a két csavar távolságát mérd meg (ami benne is van)ott van pár mili eltérés
Válasz #5158. hozzászólásra
Van mindkettőből nekikCD 106
Válasz #5156. hozzászólásra
de nem ugyanolyan mint a Steigeré.az öreget vigyed mert van vagy 4 fajta
Ma nem volt időm fényképezni, majd holnap, mert én meg a hidraulikával küzdök! Feljavíttattam a szivattyút, és amióta felszereltem zúg a hidraulika rendszer!Úgy mintha nem engedné visszaáramlani valami az olajat!Üresjáratban! Ha működtetek valamit akkor addig elmúlik az a zizegés.Szerintem az olajat is melegíti,20 perc alapjárat, és 60 fok körüli az olaj hő! Mi lehet a baja.A rendszerben a végnyomás 180 bar, azt lemértem, mert ki kellett vennem hézagolót a nyomásszabályzóból. A kormányművet is feljavíttattam,az jó lett.
Válasz #5155. hozzászólásra
Köszi közben megtaláltam,itt van a szomszédomban
Válasz #5153. hozzászólásra
http://webshop.keletagro.hu/index.php?search_group=1&search_word=r%C3%A1ba+vizszivatty%C3%BA
Válasz #5153. hozzászólásra
Nemtudom,nem most vettem.Na itt a lényeg,mindenki a pénzt sajnálja.Gondolj bele.Megeszi a rozsda,vízkő a házat,lapátot,a vízszállítás kevesebb,ezért melegszik.
Válasz #5152. hozzászólásra
Gondoltam már arra is de sajnáltam rá a lóvét de lehet megérné ha nem kellene kínlódni a melegedéssel,mi pénz most egy szívattyú?
Válasz #5151. hozzászólásra
Vízszivattyú csere.Nállam megoldotta a problémát.