Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR401.93 FtUSD382.85 FtCHF426.08 FtGBP482.39 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Valamit a tengelyen alakítottunk,mert a tengelynél fogva ki lehet csavarni a tartóból, és úgy pucolja ki a hűtőt hogy ki tekeri.Pontosan nem emlékszem, mert tavaly csináltuk, de holnap lefotózom,biztos sokaknak segít!
Nincs csapágyazva csak egy lemez az egész, de amit én csináltam abban műanyag persely van.A lényege hogy lezár egy részt a hűtőmaszk ból ahol gyengül a szívás, ezáltal a maszk alatt lévő kicsi kefe lekotorja a pelyvát.Sosem rakodik meg.Egyik havernak is csináltam 514-re dominátor maszk van feltéve,ha nem tette még fel, majd lefényképezem holnap, akkor látható lesz valójában miről is beszélek! Nekem is 14-es volt, előtte meg 24, onnan van a katalógus, amiből én az egészet legyártottam eredetibe, csak kicsinyítve, mert a 14 hűtője kisebb.Soha nem volt gond még kukiban sem, nem kell kiszállni egész nap tisztogatni!
#1. hozzászólás, taktor küldte be 2012-06-09 23:46:46-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Szevasztok! Már három éve küszködök a 106-os vizhűtöjével, kitakaritattam a hűtót, lecseréltem a forgódobról a kefét, midennap igyis telerakodi. Ez még hadján,mivel a napi karbantartásnál kitakaritom,de hátszélnél vagy szecskázásnál avizmérő közeljár a100 c"-nál. Már kérdeztem 3 kolegát, aztmondták az övékis ilyen. Biztos hogy nincs megoldá? Aki tud segitsen!Köszönöm
Kicsi esztergályos munkával átkell alakítani a forgó dobot.A tengelyére fel kell szerelni két lelógó ( hajtókart) olyan mint az autóhajtókar, durván! Ez a két kar tart a dob belsejében közel a szitához egy 20cm széles íves lemezt.A dob ívének megfelelőt.Ott ahol ez a lemez lóg, megszűnik a szívás, ezáltal alulról könnyen leveszi a pelyvát akármilyen kicsi kefe! És nem rakódik be sosem.Ezt a megoldást alkalmazza a német az 524-en.Ha érdekel valakit, a katalógus kép akkor be skennelem.Ezt a megoldást át tettem másik gépre is és egész nap mehet a meló!
Hallottam olyanrol,hogy aszelelöventillátor elészerelttek eggy nagytölcsért,ezt összekötötték a forgóbbal egy 110-es gégecsővel. Ha valaki csinált ilyet mondja el avéleményét
Sajnos nálam is ugyan ez a probléma 2 éve vetem uj hutöt motort átmostuk az sem köszös reggel nekiálok aratni 2-3 kor már kikel fujni mert telimegy porral meg miden féle szalma darabbal port nem szivja át a hütö bordákon mert alég vékony a borda, kolégának olyan volta hütöje ami rika bordás az soha nem melgedet egy napot kibirt én is ezzel kilodok ez rohatul idegesit és nem hald a munka sajnos
válasz #1 hozzászólásra ť | taktor küldte be 2012-06-09 23:46:46-kor
Szevasztok! Már három éve küszködök a 106-os vizhűtöjével, kitakaritattam a hűtót, lecseréltem a forgódobról a kefét, midennap igyis telerakodi. Ez még hadján,mivel a napi karbantartásnál kitakaritom,de hátszélnél vagy szecskázásnál avizmérő közeljár a100 c"-nál. Már kérdeztem 3 kolegát, aztmondták az övékis ilyen. Biztos hogy nincs megoldá? Aki tud segitsen!Köszönöm.
Üdvözlök mindenkit. Lenne egy olyan kérdésem hogy 3D rostaszekrény felső részt keresek mert az enyém leszakatt és öszegyűrt mindent, ha valaki beleakad kérem szóljon.
Mitől akad meg az ürítő csiga nyitás közben! Ezt már néha eljátszotta. Nyomás van, csak úgy látszik mintha megakadna.Ha kimegy egy méterre utána már megy oda-vissza.
A tengelynek van egy válla.A csapágy nekiütközik,utána távtartó,még egy csapágy,kúpkerék,és zégergyűrűvel biztosítva.Ez rendben. Ez az egész bele van ütve a házba,aminek a tartály felöli végén van egy nagy zégergyűrű,aminek a csapágy nekimegy,tehát a tartály felé nem tud kicsúszni.Viszont a ház belseje felé nincs semmi.Sem zégergyűrű sem váll.Így viszont az egész tengely csapágyastól bele tud csúszni a házba.Igaz,hogy a másik kúpkerék megfogja,de akkor mit hézagoljak?
Üdv!
Azt áruld el nekem,hogy a rövidebbik tengely,ami a tartályba néz,hogyan van rögzítve a házban.
A tetején ugye van egy zégergyűrű,ez oké.
De mi rögzíti a másik irányban? Mer az enyémben semmi.
Na ez élőben így néz ki.Annyi korrigálásra szorul az előbb elmondott (most látom a képen)h.az alsó tengely keresztül megy a hajtásházon,ezért a hátsó csapágyából (ami a képen a vörös pasztával lekent zárófedél alatt van)nem kell kiütni a zárást,csak az ürítő csiga felőliből.
Ez a fajta hajtásház a 900-as alvázszám után van?És előtte mi van?.......A fityegő lemez????????Hát csak találgatok,de ha így van,akkor amit leírtam,nem a lemzfityegősre vonatkozott!
8399 hozzászólás
Válasz #5150. hozzászólásra
Igen tavaly előtt lett a hűtő kitakarítva de így is melegszik,milyen csőre gondolsz?
Válasz #5149. hozzászólásra
Neked is melegszik??Vedd le a csövet és nézd meg mi van benne..
Válasz #5148. hozzászólásra
Hát ettől nem,de ha csak fele annyi port enged be akkor nem is melegszik úgy fel hátha segít valamit.
Válasz #5142. hozzászólásra
Ettöl a viz nem hülik le,max kukoricában ér valamit..
Válasz #5130. hozzászólásra
Nagyon érdekelne ez a megoldás Légyszives elszkennelni a dutra 90@freemail cimre
Válasz #5145. hozzászólásra
Várom a további fotókat,ezt a megoldást tuti megcsinálom aratás előtt.
Valamit a tengelyen alakítottunk,mert a tengelynél fogva ki lehet csavarni a tartóból, és úgy pucolja ki a hűtőt hogy ki tekeri.Pontosan nem emlékszem, mert tavaly csináltuk, de holnap lefotózom,biztos sokaknak segít!
Nincs csapágyazva csak egy lemez az egész, de amit én csináltam abban műanyag persely van.A lényege hogy lezár egy részt a hűtőmaszk ból ahol gyengül a szívás, ezáltal a maszk alatt lévő kicsi kefe lekotorja a pelyvát.Sosem rakodik meg.Egyik havernak is csináltam 514-re dominátor maszk van feltéve,ha nem tette még fel, majd lefényképezem holnap, akkor látható lesz valójában miről is beszélek! Nekem is 14-es volt, előtte meg 24, onnan van a katalógus, amiből én az egészet legyártottam eredetibe, csak kicsinyítve, mert a 14 hűtője kisebb.Soha nem volt gond még kukiban sem, nem kell kiszállni egész nap tisztogatni!
Válasz #5142. hozzászólásra
Köszi,a lemeznek a tartója ami a tengelyen van csapágyazott?
Válasz #5140. hozzászólásra
Fájl kiválasztás ,feltölt, beilleszt ha jó benne lesz a szövegsávban.
Miért nem megy a kép.Hogy tudom feltenni!Írjátok már le!
-
Itt a hűtőmaszk képe.
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Így igaz a többi gyártó is alkalmazza csak tesznek ellen szívást. De ha neked így is be vállt akkor az BABA
meg van a kép csak nem megy! Gyakorolnom kell!
hűtőmaszk
A 9 számú alkatrész a lényeg, azt kell ráépíteni a tengelyrew!
Van két hütö között egy csö,azt vegyétek ki és...
Okos megoldásnak tűnik,tegyél fel képet róla.
#1. hozzászólás, taktor küldte be 2012-06-09 23:46:46-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Szevasztok! Már három éve küszködök a 106-os vizhűtöjével, kitakaritattam a hűtót, lecseréltem a forgódobról a kefét, midennap igyis telerakodi. Ez még hadján,mivel a napi karbantartásnál kitakaritom,de hátszélnél vagy szecskázásnál avizmérő közeljár a100 c"-nál. Már kérdeztem 3 kolegát, aztmondták az övékis ilyen. Biztos hogy nincs megoldá? Aki tud segitsen!Köszönöm
Kicsi esztergályos munkával átkell alakítani a forgó dobot.A tengelyére fel kell szerelni két lelógó ( hajtókart) olyan mint az autóhajtókar, durván! Ez a két kar tart a dob belsejében közel a szitához egy 20cm széles íves lemezt.A dob ívének megfelelőt.Ott ahol ez a lemez lóg, megszűnik a szívás, ezáltal alulról könnyen leveszi a pelyvát akármilyen kicsi kefe! És nem rakódik be sosem.Ezt a megoldást alkalmazza a német az 524-en.Ha érdekel valakit, a katalógus kép akkor be skennelem.Ezt a megoldást át tettem másik gépre is és egész nap mehet a meló!
Válasz #5126. hozzászólásra
A lóször kefe csak akkor jó,ha nehezen tudod forgatni..
Hallottam olyanrol,hogy aszelelöventillátor elészerelttek eggy nagytölcsért,ezt összekötötték a forgóbbal egy 110-es gégecsővel. Ha valaki csinált ilyet mondja el avéleményét![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Csináljatok a dobra elszívót,és jól körbe kell nézni a felnyitható ajtót (dobot)a hűtő előtt,mert valahol befér a szalma,és a pelyva.
Sajnos nálam is ugyan ez a probléma 2 éve vetem uj hutöt motort átmostuk az sem köszös reggel nekiálok aratni 2-3 kor már kikel fujni mert telimegy porral meg miden féle szalma darabbal port nem szivja át a hütö bordákon mert alég vékony a borda, kolégának olyan volta hütöje ami rika bordás az soha nem melgedet egy napot kibirt én is ezzel kilodok ez rohatul idegesit és nem hald a munka sajnos![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #5124. hozzászólásra
A teteje le volt véve a hütönek???
válasz #1 hozzászólásra ť | taktor küldte be 2012-06-09 23:46:46-kor
Szevasztok! Már három éve küszködök a 106-os vizhűtöjével, kitakaritattam a hűtót, lecseréltem a forgódobról a kefét, midennap igyis telerakodi. Ez még hadján,mivel a napi karbantartásnál kitakaritom,de hátszélnél vagy szecskázásnál avizmérő közeljár a100 c"-nál. Már kérdeztem 3 kolegát, aztmondták az övékis ilyen. Biztos hogy nincs megoldá? Aki tud segitsen!Köszönöm.
Válasz #5121. hozzászólásra
Mi tavaly vettünk ilyen rostaszekrényhez felső rostát a kombeltnél, és mondták van mindenük hozzá ha kell. 1 telefont megér.
Claas Dominator 105-höz keresek gépkönyvet, megvételre! Ha valaki tud valamit kérem szóljon!
Üdvözlök mindenkit. Lenne egy olyan kérdésem hogy 3D rostaszekrény felső részt keresek mert az enyém leszakatt és öszegyűrt mindent, ha valaki beleakad kérem szóljon.
Válasz #5119. hozzászólásra
Zsirmérgezés.. zsirozd meg...
Mitől akad meg az ürítő csiga nyitás közben! Ezt már néha eljátszotta. Nyomás van, csak úgy látszik mintha megakadna.Ha kimegy egy méterre utána már megy oda-vissza.
Válasz #5117. hozzászólásra
A tengelynek van egy válla.A csapágy nekiütközik,utána távtartó,még egy csapágy,kúpkerék,és zégergyűrűvel biztosítva.Ez rendben. Ez az egész bele van ütve a házba,aminek a tartály felöli végén van egy nagy zégergyűrű,aminek a csapágy nekimegy,tehát a tartály felé nem tud kicsúszni.Viszont a ház belseje felé nincs semmi.Sem zégergyűrű sem váll.Így viszont az egész tengely csapágyastól bele tud csúszni a házba.Igaz,hogy a másik kúpkerék megfogja,de akkor mit hézagoljak?
Válasz #5116. hozzászólásra
Ott válla van szerintem,de nem tegnap szedtem szét..
Válasz #5115. hozzászólásra
Üdv!
Azt áruld el nekem,hogy a rövidebbik tengely,ami a tartályba néz,hogyan van rögzítve a házban.
A tetején ugye van egy zégergyűrű,ez oké.
De mi rögzíti a másik irányban? Mer az enyémben semmi.
Na ez élőben így néz ki.Annyi korrigálásra szorul az előbb elmondott (most látom a képen)h.az alsó tengely keresztül megy a hajtásházon,ezért a hátsó csapágyából (ami a képen a vörös pasztával lekent zárófedél alatt van)nem kell kiütni a zárást,csak az ürítő csiga felőliből.
Válasz #5112. hozzászólásra
ez még nem sajnos, azért is verte szét szerintem,az átkos tsz-ből 106-os készletből maradt,
Válasz #5111. hozzászólásra
a régik is azok voltak..
Válasz #5110. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
rablás,ez gyári 3 éves volt de még münyagbetét nélküli,most müanyagbetétest veszek
nem OK
Válasz #5109. hozzászólásra
O.K...
Válasz #5108. hozzászólásra
hát az 210+198 lenne
Válasz #5106. hozzászólásra
Dobre,de az nem originál erzatzteile..
helló. van egy 106-os eladó vasalján a tsz-ben. ha keres valaki ilyent.
Válasz #5105. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Kaptam szelelő variátort zsír 31+28 nettó ,nem is vészes
Válasz #5104. hozzászólásra
Na ugye,hogy ugye..
Válasz #5101. hozzászólásra
Ez a fajta hajtásház a 900-as alvázszám után van?És előtte mi van?.......A fityegő lemez????????Hát csak találgatok,de ha így van,akkor amit leírtam,nem a lemzfityegősre vonatkozott!
Válasz #5102. hozzászólásra
Dobre..
Jót beszélgettünk.Remélem mindenkinek tanulságos volt.Már csak az a baj,h. én nem értettem belőle egy kukkot sem.![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)