Hirdetés
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Faapríték fűtés-tüzelés új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Körbálázót, de milyet? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Műtrágya árak új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Mtz műszakiztatás új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
172 hozzászólás
Válasz csferri #121. hozzászólásáraAz a baj, hogy hosszabb távon így szétb....a a földet az ember. Az lenne a jó, ha lenne állandóan, legalább több éven át pihentetett terület, amit inkább kaszálni, zúzni kellene, így kialakulna egy egészséges, valóban "zöldített" terület. Persze ez is többszöri kezeléssel jár, ingyen ez sincs.
Válasz Bárány #120. hozzászólásáraÉn is így csinálom a zöldítést, időjárás függő is de 3x deinkább 4x meg kell egy évben.
Válasz 5465 #119. hozzászólásáraAz kevés lesz. Havonta, vagy még sűrűbben rá kell menni, és ha ennyiszer tárcsázol, az nem lesz faxa.
Válasz borda77 (Joe) #114. hozzászólásáraén inkább pihentetek. maradt az 1-es szorzó.
kétszer letárcsázom aztán kakukk
Válasz csoppika #115. hozzászólásáraNálam a Dual+pledge vált be :)
Állományba még sose kellett belemennem ;)
Válasz 5465 #108. hozzászólásáraA papír sokmindent elbír.
Válasz Ares 826 #113. hozzászólásáraNincsenek rossz, zergeb...ta területeid? Gyakran vízállásos, rendszeresen vadkáros, stb?
Az ugar 1-es szorzó. Igaz, azt meg zúzni, kaszálni kell.
Válasz 5465 #108. hozzászólásáraNálam normál időben nincs gond a parlagfűvel. Wing v pledge. Pulsar. Persze a gondom a termésmennyiséggel van:-(
Válasz Ares 826 #113. hozzászólásáraJa ez a 0.3 szorzó jó szemétség...
Válasz 5465 #110. hozzászólásáraVáltozik a világ változnak a dolgok EFA majd a gabonák után lesz szerintem több termelőnél. Igaz az a gond vele hogy 3X annyit kell vetni mintha a főnövényt borsót vagy szóját vetne valaki EFA terület miatt!
Válasz mate21 #111. hozzászólására
Válasz 5465 #110. hozzászólásáraén azért csinálom mert jó elővetemény a gabonának.
meg nem sokat kell bajlódni vele ( ha jól sikerül a gyomirtás)
persze a lóvé az se rossz :D
Válasz bandigh #109. hozzászólásáraPersze, én sem erre mondtam, hanem az EFA - ra.
Sokan ezért csinálták meg a + lóvéért.
Válasz 5465 #108. hozzászólásáraLehet szóját termelni, meg lehet vegyszerezni is. Csak akkor nem számít zöldítésbe.
Válasz Ares 826 #105. hozzászólásáraNa ezen b@sztam fel én is az agyam.
Ezerrel sulykolják, hogy mekkora buli a GMO - mentes szója, termesszünk azt.
Nem tudom ki meri bevállalni gyomirtó nélkül, így is egy parlagfű fészek...
Válasz Ares 826 #106. hozzászólásáraAnnyira azért nincs sok vad, csak a kukoricának ennyi is sok :(
Zöldítést másodvetéssel oldom meg. Meg van pihentetett terület is ;)
Válasz mate21 #101. hozzászólásáraDe ha sok a vad akkor gabona mert másban rengeteg kárt tudnak tenni!
Válasz mate21 #101. hozzászólásáraA szója az jó cask akkor jelölheted ki EFA területnek fő növénynek ha nem vegyszerezed, új EU rendelet 2018-tól!
Válasz csoppika #102. hozzászólásáraInkább vaddisznó gond van. Kukit állandóan kiturja....
Szarvasokat párszor megijesztem és akkor átszoknak máshová :)
Válasz 1965 #55. hozzászólásáraÉn a Ranconát ajánlom annak is az IMI-s változatát az kimondottan erre való.De jó a Witavax is!!
Válasz mate21 #101. hozzászólásáraA szóját is szereti a vad... Szarvas, őz legeli...
Sziasztok.
Azzal fordulok hozzátok, hogy adott egy vadkáros föld és erre tervezek vetés forgót. Szója-gabona-szója-gabona vetés váltással, gabona után mindig zöldtrágya.
Kérdéseim:
Szója vethető kétévente?
Ha igen kapok utána minden szójával vetett évben támogatást? (Szemesfehérje)
Köszi a válaszokat!
Válasz Ares 826 #94. hozzászólásáraOlvass először aztán okoskodhatsz.
Válasz colizoli #98. hozzászólásáraMár az őszi zab is hiánycikk lett, MV nem tud adni állítólag, lassan nálam lesz a génbankjuk ? !
Válasz Zoli 63 #97. hozzászólásáraJa tavaszit vetni, felér egy öngyilkossággal. Gabona még kis szerencsével kihozható nullásra, de ott is bele lehet szalad jó kis pofonokba
Válasz colizoli #96. hozzászólásáraMég jó hogy ennyi év után sem tudják, nekünk a homokon mindenhez érteni-tudni kell a túléléshez !
Válasz Ares 826 #93. hozzászólásáraVan 2 táblám is amibe, csak gabona mehet évtizedek óta (árpa-búza-triti)és mindig megkapom rá a támogatást.
Válasz Ares 826 #93. hozzászólásáraAkár 100X-is. Csak ugyanazon gabona kultúra vethető 2 évig.
Válasz Ares 826 #93. hozzászólásáraESZE-LÉNY így akartam!
Válasz esze-lény #91. hozzászólásáraEszednél legyél ESZ-LÉNY, ha igényel támogatást akkor NEM! Kalászos csak kétszer vethető egymás után!
Válasz experteureka #84. hozzászólására
Válasz rsándor #90. hozzászólásárapersze
2 év tritikálé után lehet e vetni őszi árpát nem akg-s területen??
Válasz experteureka #84. hozzászólásáraA feltett kérdésre javaslom az alakorbúza vetését.
Mivel lucerna volt benne nagy valószínűséggel megkapja a Bio minősítést. és a felár bőven megéri.
Csak el kell vetni és majd learatni.
Nekem, kísérletként vetettem 4.27ha.on
15.78t. termett A lucerna után is adni fogja szerintem.
Sok sikert.
Válasz experteureka #84. hozzászólásáraBúzát!!!!
Válasz Ares 826 #86. hozzászólásáraeddig3x vetett, de azt mondta, h annyiszor vethet ahányszor neki tetszik.. kiváncsi lennék arra az okosra aki ezt a sületlenséget tanitotta
Válasz JOSEY #85. hozzászólásáraNem is vethet ötször kuccát ha igényel rá támogatást.
azt mondja egy aranykalászos gazda, hogy nehogy megmagyarázzam neki, hogy hogy kell csinálni a vetésforgót, mert ha ő ugy akarja akár 5x vethet bele tengerit.. és csodálkozik, hogy egyre kevesebb terem neki....
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni. Hozzájutottam 10 ár termőföldhöz. Lucerna volt benne tavaly de mivel mi azt nem tudnánk mire használni, így felszántottuk.
A kérdésem az lenne, hogy mit ajánlanátok hogy termesszek az adott területen, vagyis lucerna után? Azt mondták, hogy fokhagymára, lilahagymára ne is gondoljak mert egy ideig visszajön a lucerna és nagyon sok gondom lesz vele.
Kukoricát nem igen szeretnék.
Hogy tudnánk mihamarabb eltüntetni a lucernát?
Ha egy mód van rá nem szivesen használnánk gyomírtó szert.
Köszönöm a segítségeteket.
Válasz #77. hozzászólásra
Egyet értek, mehet, ha nincs jobb, de nem lesz az igazi.
Válasz #80. hozzászólásra
Igen és már másodjára se az igazi...
Válasz #80. hozzászólásra
Köszönöm
Válasz #79. hozzászólásra
Ezek önmaguk után kétszer mehetnek.
Válasz #78. hozzászólásra
Köszi, tehát ugyanaz.a gabona féle harmadjára nem mehetne.
Válasz #77. hozzászólásra
Mehet.
Sziasztok! Kérdésem a következő lenne.: őszi búza-őszi árpa-őszi búza sorozat után mehet ősz árpa újra? Sajnos napraforgó után nem tudunk gabonát tenni az már látszik, főleg ha jól összegányoljuk az aratással.Sík víz minden. 3 nap 120 mm
Válasz #70. hozzászólásra
Haddnyomja.
Minél nagyobb a veszteség meg a szívásráfaragás TALÁN annál gyorsabban megtanulja az ember mit má hogyan ne a jövőbe......
Válasz #74. hozzászólásra
Én a káposztát csak a másod vetés miatt írtam (azért írtad akkor a mustárt másod vetésnek)és akkor még nem tudtam hogy külterületen akarod a gazdálkodást és ilyen nagy területben gondolkozol
Bocsánat a kis félre mondásért...
de még csak most tanulom az egészet és azért kérdezek meg mindent és olvasok utána..
de én a káposztát azért nem tartom nálam jó ötletnek mert nem tudom h tudnék e rá piacot találni viszont a krumplinak már van piac és a búza meg a kukorica kell az állatoknak
Válasz #72. hozzászólásra
Na most amiről én beszélek ott először is nem vetik a káposzta féléket hanem ültetik a palántáját a másik meg ezek a kertek nem 100-200nm-esek hanem 1500-2500nm-esek és ebből is akár több is van tehát akár lehet 1 hektár és intenzíven termelnek!!!