Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.42 FtUSD402.41 FtCHF440.92 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Lehet "olcsóbb" és kihasználhatóbb lehetne egy 2 cm-es pontosságú gps-es történettel elvetni...........ezen is elgondolkodhatnál, erre felé fog menni a világ úgy is.
de szeretnék egy 12soros vetőgépet mert eleve 12-es az adapterem is kombájnra továbbá korán pár nap alatt elakarok kotorni mindent április elején.
Mellette párhuzamosan menne a monosem is, illetve napraforgót csak azzal vetnék, még öregecskén is félkopottan is a monosem napraforgóban zsilett.
műtrágya mennyiség, táblaméret és domborzat függő.
25-30hektárt délután 5-6-ig.
Ha csak magot kell rakni akkor 30 felett is nagy táblán, ha sok műtrágya kell meg kis táblák forgózni sokszor akkor inkább a 20.
Dehogynem!
Ha meglenne a keret az újra akkor csakis egy 12-es monót vennék ár-érték aránya végett, továbbá ismerem és jól bevállt. meg kb 2/3-as ára johndeerhoz képest is ahogy láttam horschról nem is beszélve.
Az a nagy májsztró nem idevaló itt dombok is vannak, ide ügyesebb gép kell.
007!
dede néztem beszéltem lebeszéltem megyek megnézem a héten
csak jólenne némi infó pontos e, jó e tartós e az adagolóház.
A gép maga biztos hogy jó, cyclo kocsik sőt olyan mint a white-on
Ne rémiszgesetek,nekem is van egy nagy optimám,fronttartály meg minden és ez lesz az első éve...Te meg szanberg vegyél má egy horscht vagy egy tempot,de van itt baranyába a Homman Endrének kettő optimája is,hatsor nagy műtrágya tartály, tökéletes álapot ötért vagy van egy szép JD is "errébb"...(de ezt kühnét biztos nem venném meg,de ami már biztos hogy a te monosemet nem fogsz venni pedig egyfolytába istenitetted és mégis HŰTLEN" leszel a márkához...
Válasz #3229. hozzászólásra
A kerék ugyanaz, csak a csapágy nagyobb. Egyébként neked kell tudnod mi jó a pénztárcádnak. Évente több tíz db csapágy, vagy egyszer a kerék. Kb 5-600 ha-t vetek évente s volt olyan hogy kb 50 db csapágyat kellett cserélni a kisebb csapágyú tömörítőből. Megvettük a nagyobbat s bírja egész évben. A gép nem az enyém csak dolgozom vele.
Cyclo 800-al megegyező kocsik, magárok nyitó záró berendezések, csak éppen kocsinkénti tartályos és vákuumos mint egy monosem pl.
Digitroll monitorral vetésellenőrző rendszerrel vannak ezek.
Csak nem ismerem a típust mennyire jól adagolna mennyire tartós és pontos ez a része, mert a többi az tuti szerkezet a cyclo-k legjobb kukorica vetőgépek voltak mindigis.
Felhoztam a papírt amire leírtuk a részleteket meg az árakat:Maestro 8cc 21950 8 sor 40540 ventillátor direkt 2810 mikrogranulátum 3410 barázdatisztító 3620 takarótárcsa 2380 napraforgó tárcsa 530 cirok tárcsa 350 aprómag szenzor 220 ikerkerék 2560 szállítás 1500
Tokkal vonóval 79870euró+áfa. Tavaly tavasz óta ment a box, már akkor jeleztük hogy szeretnénk igényt tartani egy 8 soros gép demójára(tavaly 12 sorost húzunk),esetleges megvételére.Már akkor szóltak, hogy a gyártókapacitás le van foglalva, nem biztos hogy fog kapni mo szabad demó gépet.Így megrendeltük és felajánlották azt a lehetőséget hogy demóznának vele ha nem baj, az esetleges károkat természetesen javítják, cserélik, szóval teljesen korrekt a hozzáálás.
Idén 400 ha sajátot meg reméljük jut neki pár ha bérmunka.Elvileg 100 már tárgyalás alatt áll.Hogy demóba menyi megy bele azt még nem tudjuk.Elvileg a dunántúlt fogja járni déltől észak felé.
Mivel még gyártás alatt van és demó gépként vettük meg így 20+áfa.Ikerkerékkel mikrogranulátum adagolóval ciroktárcsával meg ilyen aranyos nyalánkságokkal.
Nekem is voltak ilyen problémák azzal a fajtával amelyikbe 6004-es csapágy kellett.Tedd a következőt: komplett cseréld le a tömörítő kerekeket a 6204-es csapággyal szereltre.
Üdv.!
Napraforgó vetéshez ki milyen lyukú vetőtárcsát használ??Most 2,5-ös van,de nagyobbat akarok,mert nagy szemű maghoz nem a legjobb.Milyet ajánlotok??Monosem vetőgéphez kellene.
SZevasztok van itt valakinek Accord Optima hd vetőgépe?Nem boldogulok a tömörítőkerekek csapágyaival,kimentek rajta raktam be ujjat de 1-napnál többet nem bír!Írjatok már valami okosat!!!!
Akkor bízhatunk benne ezek szerint!
Nekünk majd egy 6 soros monosemet kell megemelnie műtrágyával.De a leírásban is ezt írja valahol
"pl: a 2.2 tonnás bruttó össztömegű Monosem vetőgépet alapjáraton emeli!!!),megkímélvén a főmunkahengert, az olajszivattyút, a vezértömböt és az emelő karokat"
Mi az elejére majd akarunk egy kis súlyt rakni hogy lehessen normálisan kormányozni is
ezeket zömmel úgy építik, hogy a troktor hidraulikájáról kapjon olajat. Csak itthon az MTZ-k és Zetorok miatt kezdték el a tlt-ről hajtatni ezeket a gépeket. Csak hát amit nem lehet, azt nem lehet...
A cyclo-k gyárilag ilyenek voltak, emiatt azonban nagyon komoly hűtőrendszer volt rajtuk....
Mtz szervizes ismerös szerelt már be egy párat.Pont ilyen elvárással hogy felbirja emelni iván az ujjab tipusu vetögépeket.Mondjuk én egy azimet tudok sima 82-es tökéletesen üzemelteti a segéd szettel 45kg-os sulyokkal az orrán és meglehet tölteni mütrágyával is rendesen.
Igazából nem tudtam máshova berakni ezt a kérdést de félig meddig vetőgépes a dolog mert a monosemhez kellene.
Tehát arról lenne szó hogy ilyen segédemelő szettet vett e már valaki és hogy bevált e
Erről lenne szó: BOHR
Tudja e azt ami elvárható tőle meg ami a leírásban van
Ez elvileg féligmeddig a traktorra is fogható.Annak is kéne hűtenie az olajat, és akkor nem lehetne ilyen gond.Ugyan ezen az elven működik a vader meg a horsch is.A visszafolyó ág hova van kötve?
Az egész 8 soros kivitelnek a legnagyobb problémája a hidromotoros hajtás. A ventillátort ami a vákumot és a műtrágyának a nyomást állítja elő hidromotor hajtja. Ugyanaz a probléma mint régen a Rábára szerelt Huniper permetezőnél. Ha felmelegszik az olaj szívsz mint a torkos borz.Ugyanis kicsi az olaj mennyisége, kicsi az olajhűtő, ami persze egész alul található így hamar telekapja magát. De nem csak sima porral, hanem a műtrágyában levő porral is , ugyanis a műtrágya adagoló sem tömitett egészen. Mindezt gyári új korától kezdve.
8249 hozzászólás
Válasz #3248. hozzászólásra
Nem,csak vetőgép.
Válasz #3247. hozzászólásra
De azt traktorral pilótával együtt adják csak én úgy tudom!
Válasz #3245. hozzászólásra
Tegnap kérdeztem.
Válasz #3243. hozzászólásra
nekünk a félautomata szölöültetőgépünk csak ezzel a pontossággal tud dolgozni
Válasz #3244. hozzászólásra
Ha ez így van , akkor nem szabad vetőgépet venni...
Ha tudnál egy haveroddal két műszakba vetni , akkor simán elmenne 24 óra alatt egy 50 heki , az ingyé van akkor...
Nincs alkatrész , kopás költség , és egy megbízható új vetőgéppel dolgozhatsz...
Válasz #3239. hozzászólásra
manax 65 ért ad egy gépet/24 órára.
Válasz #3241. hozzászólásra
Lehet "olcsóbb" és kihasználhatóbb lehetne egy 2 cm-es pontosságú gps-es történettel elvetni...........ezen is elgondolkodhatnál, erre felé fog menni a világ úgy is.
Válasz #3240. hozzászólásra
Értelek Fecó ettől függetlenül több embert meg kell kérdezni, utánajárni a dolgoknak főleg mert még idő is van most rá
de ha eljössz április elején arra a pár napra és még lenne szilárd műtrágyaszóró egységed is a white-ra akkor nem keresgélek.
de szeretnék egy 12soros vetőgépet mert eleve 12-es az adapterem is kombájnra továbbá korán pár nap alatt elakarok kotorni mindent április elején.
Mellette párhuzamosan menne a monosem is, illetve napraforgót csak azzal vetnék, még öregecskén is félkopottan is a monosem napraforgóban zsilett.
Válasz #3237. hozzászólásra
"A gép maga biztos hogy jó"
hát én ezt nem állítanám ennyire magabiztosan....
felénk vett valaki, de olyan gyorsan leadta, hogy nem is emlékszem ki volt az. Talán valamelyik TSZ....
Válasz #3238. hozzászólásra
műtrágya mennyiség, táblaméret és domborzat függő.
25-30hektárt délután 5-6-ig.
Ha csak magot kell rakni akkor 30 felett is nagy táblán, ha sok műtrágya kell meg kis táblák forgózni sokszor akkor inkább a 20.
Válasz #3237. hozzászólásra
Egy 6 soros mono-val mennyit vetsz el egy nap?
Válasz #3236. hozzászólásra
Dehogynem!
Ha meglenne a keret az újra akkor csakis egy 12-es monót vennék ár-érték aránya végett, továbbá ismerem és jól bevállt. meg kb 2/3-as ára johndeerhoz képest is ahogy láttam horschról nem is beszélve.
Az a nagy májsztró nem idevaló itt dombok is vannak, ide ügyesebb gép kell.
007!
dede néztem beszéltem lebeszéltem megyek megnézem a héten
csak jólenne némi infó pontos e, jó e tartós e az adagolóház.
A gép maga biztos hogy jó, cyclo kocsik sőt olyan mint a white-on
Válasz #3216. hozzászólásra
Ne rémiszgesetek,nekem is van egy nagy optimám,fronttartály meg minden és ez lesz az első éve...Te meg szanberg vegyél má egy horscht vagy egy tempot,de van itt baranyába a Homman Endrének kettő optimája is,hatsor nagy műtrágya tartály, tökéletes álapot ötért vagy van egy szép JD is "errébb"...(de ezt kühnét biztos nem venném meg,de ami már biztos hogy a te monosemet nem fogsz venni pedig egyfolytába istenitetted és mégis HŰTLEN" leszel a márkához...
És ez?Dupla gerendelyes,teleszkópos váz,fullosan,3,8 milla irányár.
Ehhez mit szoltok?
Válasz #3230. hozzászólásra
Annyit tudok róla , hogy van egy a szomszéd faluba , de tavaly vettek mellé egy JD-t.
Ők már helyette is JD-t vesznek majd ...
Válasz #3229. hozzászólásra
A kerék ugyanaz, csak a csapágy nagyobb. Egyébként neked kell tudnod mi jó a pénztárcádnak. Évente több tíz db csapágy, vagy egyszer a kerék. Kb 5-600 ha-t vetek évente s volt olyan hogy kb 50 db csapágyat kellett cserélni a kisebb csapágyú tömörítőből. Megvettük a nagyobbat s bírja egész évben. A gép nem az enyém csak dolgozom vele.
Válasz #3230. hozzászólásra
Csak nem a békési12sorosra gerjedtél rá?
A szívólevegős Kühne Ciklont ki ismeri esetleg???
Cyclo 800-al megegyező kocsik, magárok nyitó záró berendezések, csak éppen kocsinkénti tartályos és vákuumos mint egy monosem pl.
Digitroll monitorral vetésellenőrző rendszerrel vannak ezek.
Csak nem ismerem a típust mennyire jól adagolna mennyire tartós és pontos ez a része, mert a többi az tuti szerkezet a cyclo-k legjobb kukorica vetőgépek voltak mindigis.
Válasz #3216. hozzászólásra
Te vettél rá másik nagyobb tömörítő kereket?Mennyi volt darabja?Én úgy tudom hogy valami fantasztikus ára van!
Válasz #3227. hozzászólásra
Ez az egyezség tárgya volt.
Válasz #3225. hozzászólásra
Csak majd nálad legyen amikor te akarsz vele vetni!!!
Válasz #3225. hozzászólásra
Sok sszerencsét hozzá,azért a kelésröl képeket tegyél fel.
Válasz #3224. hozzászólásra
Felhoztam a papírt amire leírtuk a részleteket meg az árakat:Maestro 8cc 21950 8 sor 40540 ventillátor direkt 2810 mikrogranulátum 3410 barázdatisztító 3620 takarótárcsa 2380 napraforgó tárcsa 530 cirok tárcsa 350 aprómag szenzor 220 ikerkerék 2560 szállítás 1500
Tokkal vonóval 79870euró+áfa. Tavaly tavasz óta ment a box, már akkor jeleztük hogy szeretnénk igényt tartani egy 8 soros gép demójára(tavaly 12 sorost húzunk),esetleges megvételére.Már akkor szóltak, hogy a gyártókapacitás le van foglalva, nem biztos hogy fog kapni mo szabad demó gépet.Így megrendeltük és felajánlották azt a lehetőséget hogy demóznának vele ha nem baj, az esetleges károkat természetesen javítják, cserélik, szóval teljesen korrekt a hozzáálás.
Válasz #3219. hozzászólásra
Mennyi lett volna ha nem demógép?
Válasz #3222. hozzászólásra
Idén 400 ha sajátot meg reméljük jut neki pár ha bérmunka.Elvileg 100 már tárgyalás alatt áll.Hogy demóba menyi megy bele azt még nem tudjuk.Elvileg a dunántúlt fogja járni déltől észak felé.
Válasz #3221. hozzászólásra
Mennyit fog vetni évente?
Válasz #3220. hozzászólásra
FT
Válasz #3219. hozzászólásra
Euró vagy Forint?
Válasz #3218. hozzászólásra
Mivel még gyártás alatt van és demó gépként vettük meg így 20+áfa.Ikerkerékkel mikrogranulátum adagolóval ciroktárcsával meg ilyen aranyos nyalánkságokkal.
Válasz #3217. hozzászólásra
Az komoly, mi az ára?
Horsch Maestro 8.70 - 75 - 80 CC Április 5-15 közötti szállítással megrendelve.
Válasz #3214. hozzászólásra
Nekem is voltak ilyen problémák azzal a fajtával amelyikbe 6004-es csapágy kellett.Tedd a következőt: komplett cseréld le a tömörítő kerekeket a 6204-es csapággyal szereltre.
Üdv.!
Napraforgó vetéshez ki milyen lyukú vetőtárcsát használ??Most 2,5-ös van,de nagyobbat akarok,mert nagy szemű maghoz nem a legjobb.Milyet ajánlotok??Monosem vetőgéphez kellene.
SZevasztok van itt valakinek Accord Optima hd vetőgépe?Nem boldogulok a tömörítőkerekek csapágyaival,kimentek rajta raktam be ujjat de 1-napnál többet nem bír!Írjatok már valami okosat!!!!
Válasz #3212. hozzászólásra
Vontatott, egy nagy központi műtrágya tartályos, mikrogranulátum szórós. A szélső két-két sort becsukod kézi erővel a vetőgép elé.
Válasz #3202. hozzászólásra
A tiéd hidrós?Az enyém össze ill felcsukhatós nyolcas,de azt kardán hajtja...
Válasz #3210. hozzászólásra
Szintén zenész csak mi a nyusziról akarunk 8db 45kg táskát átrakni az helyett ami most van rajta súlynak az MTZ-n
Válasz #3208. hozzászólásra
Mi is akarunk rakni most a 82-esre ugyan ilyen dolog miatt. Az elejére pedig a JD-ról rakunk majd át egy két súlyt.
Válasz #3208. hozzászólásra
Akarok a 820-asra tenni énis,igaz mütrágyás spc-ét emeli igy is de vannak munkagépek amihez jol jön az a plussz amit rásegit.
Válasz #3206. hozzászólásra
Akkor bízhatunk benne ezek szerint!
Nekünk majd egy 6 soros monosemet kell megemelnie műtrágyával.De a leírásban is ezt írja valahol
"pl: a 2.2 tonnás bruttó össztömegű Monosem vetőgépet alapjáraton emeli!!!),megkímélvén a főmunkahengert, az olajszivattyút, a vezértömböt és az emelő karokat"
Mi az elejére majd akarunk egy kis súlyt rakni hogy lehessen normálisan kormányozni is
Válasz #3204. hozzászólásra
akkor ez a gond valójában...
ezeket zömmel úgy építik, hogy a troktor hidraulikájáról kapjon olajat. Csak itthon az MTZ-k és Zetorok miatt kezdték el a tlt-ről hajtatni ezeket a gépeket. Csak hát amit nem lehet, azt nem lehet...
A cyclo-k gyárilag ilyenek voltak, emiatt azonban nagyon komoly hűtőrendszer volt rajtuk....
Válasz #3205. hozzászólásra
Mtz szervizes ismerös szerelt már be egy párat.Pont ilyen elvárással hogy felbirja emelni iván az ujjab tipusu vetögépeket.Mondjuk én egy azimet tudok sima 82-es tökéletesen üzemelteti a segéd szettel 45kg-os sulyokkal az orrán és meglehet tölteni mütrágyával is rendesen.
Sziasztok
Igazából nem tudtam máshova berakni ezt a kérdést de félig meddig vetőgépes a dolog mert a monosemhez kellene.
Tehát arról lenne szó hogy ilyen segédemelő szettet vett e már valaki és hogy bevált e
Erről lenne szó: BOHR
Tudja e azt ami elvárható tőle meg ami a leírásban van
Válasz #3203. hozzászólásra
A traktor nem hűti az olajat mert a vetőgépnek külön olajrendszere van. Kardáncsonkon hajtod a vetőgép szivattyúját.
Válasz #3202. hozzászólásra
Ez elvileg féligmeddig a traktorra is fogható.Annak is kéne hűtenie az olajat, és akkor nem lehetne ilyen gond.Ugyan ezen az elven működik a vader meg a horsch is.A visszafolyó ág hova van kötve?
Válasz #3201. hozzászólásra
Az egész 8 soros kivitelnek a legnagyobb problémája a hidromotoros hajtás. A ventillátort ami a vákumot és a műtrágyának a nyomást állítja elő hidromotor hajtja. Ugyanaz a probléma mint régen a Rábára szerelt Huniper permetezőnél. Ha felmelegszik az olaj szívsz mint a torkos borz.Ugyanis kicsi az olaj mennyisége, kicsi az olajhűtő, ami persze egész alul található így hamar telekapja magát. De nem csak sima porral, hanem a műtrágyában levő porral is , ugyanis a műtrágya adagoló sem tömitett egészen. Mindezt gyári új korától kezdve.
Válasz #3200. hozzászólásra
?
Biztos jó a 6 soros accord én nem vitatom. Cirka 4 éve használok egy 8 sorost, de senkinek nem kívánom az átélt "borzalmakat"