Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP493.34 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
válasz #1 hozzászólásra ť | Mf 7272 küldte be 2013-01-28 16:32:39-kor
Én 2010-ben vettem egy 6-soros ACCORD OPTIMA HD vetőgépet,nekem nagyon jól bevált már nem egyszer vetettünk vele direktbe és úgy is megállta a helyét.Ez egy csupasz gép se teleszkópos váz se műtrágyaszóró nincs rajta,ennek az árán már kaptam volna egy full extrás olasz vagy neve nincs másfajta vetőgépet.Ebbe beletették az anyagot nem spóroltak az MTZ 820.2-el nem is tudok vele menni felemelt állapotban 15-nél jobban mert emelgeti a traktor elejét,de egy nagyon pontos masszív gép.Akinek van ilyen vagy venni szeretne írjon!!!!
Válasz #3193. hozzászólásra
Sebességtől függetlenül az előre beállított tőszámot kiveti a vetőgép,nem is ez a gond. Csakhogy minél jobban eltérsz a gyártó által megadott sebességtől annál pontatlanabb lesz a vetés. A pontatlanság legfőképpen abban nyilvánul meg, hogy 2-3 magot tesz egy csomóba. Szerintem. Az meg hogy milyen márka a vetőmag Pio vs Dk az tökmindegy.
Üdv!
Érdeklődni szeretnék nem vagyok jártas a kukorica vetőgépek terén, szeretnék venni egy négysoros mechanikus vetőgépet. Mire figyeljek oda mi szokott a bajuk lenni? Kb. évente 0,5-1 hektárt szeretnék vetni vele.
Én nem, de van itt felénk 2-3 gazda akik nem 7-tel, hanem 17-18km/ó val vetnek monoval, és falu szinten nekik van legjobb átlag termésük. Tolják a tápanyagot, és piot vetnek, azt mindegy hogy mekkora sebességgel veti, darabszámra kiveti a gép, DK-nál már van kihagyás ekkora sebességnél, és 70000e tőszámnál már nem foglalkoznak vele hogy 17 vagy 21cm-re vannak a magok egymástól.
Én még mindíg az mondom hogy egy precízen beállított csúszó csoroszlyás géptől nincs pontosabb (nem spc)ott a magokat toló mérővel mérheted mind egyforma távolságra van .A mag útja vetőtárcsától a földig 3-4 cm nem kóvályog a hosszú csőbe.
nekem a gabona és szemenkénti vetőgépemen is seed mester van szerintem jó cucc a szemenkéntin van egy test gomb elindulás után megnyomod 200 méteren belül megmutatja a hektáron kenti tőszámot +- 1000 eltérésel e beállított hoz szerintem ez jó.A gabonánál meg úgy van hogy rá állsz egy bizonyos sebességel amennyivel szeretnél dolgozni ott is nyomsz egy kallibrálás gombot rá áll pl 12km/h 140 búza szem esik másodpercenként és ha ez a magszám eltér a kalibrálttól akkor jelez lehet állítani % ban az érzékeny séget ha lassabban vagy gyorsabban szeretnél menni a kilóméter órát össze kell állítani a vetés ellenőrzővel másképp nem pontos.
Ha a monót húzzák 10-el akkor is szebb a kelés, meg a tőszám mint a jd után....nekünk 11 körül szokott menni a gép aki vet, de tavaly nagyon jó kelés volt utána repce földbe, a búza előveteménybe is jó lett volna csak a férgek kiették a magot, az idén minden cruiseres lesz emiatt
Ez egy digitr magyar ez diagarammosnak diagramos,de csak saccolja a tőszámot,mert képtelen a radarjelet fogadni(gyártót faggattam...) és ITT VAN A MONONAK A GYENGE PONTJA AMIT CSAK A VETÉSI SEBESSČG 7KM-ES KORLÁTOZÁSÁVAL TUDTAK TUDNAK KOMPENZÁLNI...így viszont nyugodtan berakahatnak egy sima csipogós monitort ugyanannyitnér mint ez...
Onnan, hogy a kerekekhez behúzza a 2. és az 5. kocsit. -20-30 cm még, de plusz kopóalkatrészek és tömeg
A teljesen fulloson a műkaki sornyitónak illene tárcsásnak lenni, de ettől függetlenül jó gép.
Ez szép volt...de 110ezeres digitrolt erre is fel lehet rakni,mert ez van a monotokon is(persze a tiéden nem,mert a tiéden az ővé van...)...de az enyémmel vakon is lehet biztonságosan vetni...Jaaaaa és 75hektár volt a 24órás csúcsa,műtrágya nélkül
Azt mondta az értékesítő hogy az eredeti vetésellenőrző monitor az nem jó amit adnak hozzá ha elromlik lehet küldeni kifelé külföldre és addig áll a gép
Nem lesz vele komoly probléma biztos, de ha lenne is kell nekik szólni és segítenek. Nekem a monitor rosszalkodott, és szó nélkül kiküldték a szervizest és kicserélték.
Kukorica,Napra ,Repce tárcsa lesz hozzá meg ezekhez a bronz betétek!
Hát igen csak nem én koptatom le!Bár nincs ez annyira még megkopva.Csak én néztem anno az axiál oldalán egy ilyen 2012 es monosemet és azt hittem hogy ez az lesz és az elég erősen megvolt kopva.De elmentünk megnézni orosházára és szinte új meg ugyanúgy megy rá a 2 év gari
Azt nem tudom még hogy milyen digitroll monitorral jön
Akkor csaknem te koptatod le az új gépről a festéket?
Grat hozzá!
Remélem a tiéddel sem lesz több gond mint az enyémmel. Rica kuki tárcsát kaptál csak hozzá, vagy van más is? Néztem a repce tárcsákat elég húzós árba vannak, pedig tervbe van nekem is a 76cm-es sortávú repce.
Ez úgy indult hogy igazából újat szerettünk volna de a 6 soros ebből 7millió+Fa körül van.Nekünk elég lett volna a 4 soros is de mire felöltöztettük azokkal az opciókkal amik nekünk kellettek elérte közel ennek a "használtnak" az árát mert a 4 soros lett volna 4,8 millió ez meg 5,3 lett így
8249 hozzászólás
Én pedig keresnék egy 12soros kukorica vetőgépet!
Használt jóképű kellene. Aki lát ilyet linkelje már be köszönöm
Válasz #3196. hozzászólásra
Pont most hirdetünk egy ilyet.Felújított állapotban, de az tudja a műtrágyát is.
Válasz #3196. hozzászólásra
hat éve használom!Nt-HD kocsival!
válasz #1 hozzászólásra ť | Mf 7272 küldte be 2013-01-28 16:32:39-kor
Én 2010-ben vettem egy 6-soros ACCORD OPTIMA HD vetőgépet,nekem nagyon jól bevált már nem egyszer vetettünk vele direktbe és úgy is megállta a helyét.Ez egy csupasz gép se teleszkópos váz se műtrágyaszóró nincs rajta,ennek az árán már kaptam volna egy full extrás olasz vagy neve nincs másfajta vetőgépet.Ebbe beletették az anyagot nem spóroltak az MTZ 820.2-el nem is tudok vele menni felemelt állapotban 15-nél jobban mert emelgeti a traktor elejét,de egy nagyon pontos masszív gép.Akinek van ilyen vagy venni szeretne írjon!!!!
Válasz #3193. hozzászólásra
Sebességtől függetlenül az előre beállított tőszámot kiveti a vetőgép,nem is ez a gond. Csakhogy minél jobban eltérsz a gyártó által megadott sebességtől annál pontatlanabb lesz a vetés. A pontatlanság legfőképpen abban nyilvánul meg, hogy 2-3 magot tesz egy csomóba. Szerintem. Az meg hogy milyen márka a vetőmag Pio vs Dk az tökmindegy.
Üdv!
Érdeklődni szeretnék nem vagyok jártas a kukorica vetőgépek terén, szeretnék venni egy négysoros mechanikus vetőgépet. Mire figyeljek oda mi szokott a bajuk lenni? Kb. évente 0,5-1 hektárt szeretnék vetni vele.
Válasz #3188. hozzászólásra
Én nem, de van itt felénk 2-3 gazda akik nem 7-tel, hanem 17-18km/ó val vetnek monoval, és falu szinten nekik van legjobb átlag termésük. Tolják a tápanyagot, és piot vetnek, azt mindegy hogy mekkora sebességgel veti, darabszámra kiveti a gép, DK-nál már van kihagyás ekkora sebességnél, és 70000e tőszámnál már nem foglalkoznak vele hogy 17 vagy 21cm-re vannak a magok egymástól.
Válasz #3190. hozzászólásra
Én még mindíg az mondom hogy egy precízen beállított csúszó csoroszlyás géptől nincs pontosabb (nem spc)ott a magokat toló mérővel mérheted mind egyforma távolságra van .A mag útja vetőtárcsától a földig 3-4 cm nem kóvályog a hosszú csőbe.
nekem a gabona és szemenkénti vetőgépemen is seed mester van szerintem jó cucc a szemenkéntin van egy test gomb elindulás után megnyomod 200 méteren belül megmutatja a hektáron kenti tőszámot +- 1000 eltérésel e beállított hoz szerintem ez jó.A gabonánál meg úgy van hogy rá állsz egy bizonyos sebességel amennyivel szeretnél dolgozni ott is nyomsz egy kallibrálás gombot rá áll pl 12km/h 140 búza szem esik másodpercenként és ha ez a magszám eltér a kalibrálttól akkor jelez lehet állítani % ban az érzékeny séget ha lassabban vagy gyorsabban szeretnél menni a kilóméter órát össze kell állítani a vetés ellenőrzővel másképp nem pontos.
Ha a monót húzzák 10-el akkor is szebb a kelés, meg a tőszám mint a jd után....nekünk 11 körül szokott menni a gép aki vet, de tavaly nagyon jó kelés volt utána repce földbe, a búza előveteménybe is jó lett volna csak a férgek kiették a magot, az idén minden cruiseres lesz emiatt
Így van mutathat a monitor így bármit,az nem pontos.
A JD-nél már a radaron is túljutottak,a seedstar már gps-ről veszi a sebességet
Válasz #3175. hozzászólásra
Ez egy digitr magyar ez diagarammosnak diagramos,de csak saccolja a tőszámot,mert képtelen a radarjelet fogadni(gyártót faggattam...) és ITT VAN A MONONAK A GYENGE PONTJA AMIT CSAK A VETÉSI SEBESSČG 7KM-ES KORLÁTOZÁSÁVAL TUDTAK TUDNAK KOMPENZÁLNI...így viszont nyugodtan berakahatnak egy sima csipogós monitort ugyanannyitnér mint ez...
Válasz #3185. hozzászólásra
És akkor a szlippel mi van?
Válasz #3177. hozzászólásra
Azért annyira nem olcsó szerintem.
Új Kvernerland Optima HD-t vehetsz kb ennyiért. Vontatott,HD kocsik, nagy műtrágyatartály, csukható...
Válasz #3184. hozzászólásra
Radar
Vetőgép hajtókerék.
Válasz #3183. hozzászólásra
És ez honnan veszi a pontos sebességet,radaros ez is?
Válasz #3182. hozzászólásra
Seed Master plus
Válasz #3181. hozzászólásra
És ez névileg melyik akar lenni? A DM08 LCD monitor?
Válasz #3175. hozzászólásra
Soronként tudja mérni a kivetett magszámot, a csokros vetést és a kihagyást
Soronként százalékba mennyit vet plusz mínusz
Terület, és hektárra kivetett mag
Válasz #3176. hozzászólásra
nem is tévedtem sokat, ha az alap árból ugrik a 30 procent majdhogynem ottvagyunk
Viszont EZ jó árban van ha valakit érdekelne
vagy 5 miller+ jaffa
Olcsó
Ez mennyi lehet??
Válasz #3174. hozzászólásra
Ez ilyen diagrammosan mutatja a dolgokat? százalékosan
Válasz #3156. hozzászólásra
Szerintem te is ilyet kapsz hozzá.
Válasz #3168. hozzászólásra
Bocsi, de nem bírtam kihagyni!
Hiába tud az a gép, pl. felénk ahogy szét vannak darabolva a földel , sok helyen meg sem tudnák fordulni vele, így marad a függesztett.
Válasz #3170. hozzászólásra
Fölősleges...
Válasz #3170. hozzászólásra
Az plusz 600e+fa!
http://www.monosemalkatresz.hu/vetogep_alkatreszek/monosem_mutragya_tarcsas_csoroszlya_komplett__tartoval_egyutt/25611
Válasz #3169. hozzászólásra
Igen ez hibázik még.De így meg akarjuk próbálni aztán ha nem működik így akkor át lesz rakva tárcsás csoroszjára
Válasz #3149. hozzászólásra
Onnan, hogy a kerekekhez behúzza a 2. és az 5. kocsit. -20-30 cm még, de plusz kopóalkatrészek és tömeg
A teljesen fulloson a műkaki sornyitónak illene tárcsásnak lenni, de ettől függetlenül jó gép.
Válasz #3166. hozzászólásra
Ez szép volt...de 110ezeres digitrolt erre is fel lehet rakni,mert ez van a monotokon is(persze a tiéden nem,mert a tiéden az ővé van...)...de az enyémmel vakon is lehet biztonságosan vetni...Jaaaaa és 75hektár volt a 24órás csúcsa,műtrágya nélkül
Válasz #3160. hozzászólásra
Ha engedsz vagy két milkót biztos ráharap valaki
Válasz #3164. hozzászólásra
A lényeg hogy monitor végett nem kell állni mint...
Válasz #3164. hozzászólásra
Kizártnak tartom!
Válasz #3163. hozzászólásra
Jaaa az jó mert az aGergö87 mostani vetőgépéé volt... Frankó mert legalább "családban" maradt...
Válasz #3159. hozzászólásra
Nem tudom, nekem a magot nem számolta pontosan, kijött a szervizes látta hogy mit csinál, kivette betette a másikat és kész.
Válasz #3160. hozzászólásra
Frankó a gép !
Mit tudtok a régi monosem 4 soros vetőgépekről??
Válasz #3151. hozzászólásra
Jó lesz ez, ezzel nincs is baj...viszont csak lassan cammogva 7km-rel tudsz vele vetni...A másik baj meg az hogy miért vesz valaki 7millió bruttoért vetőgépet amikor az enyém 4,4 bruttoban...csak egy érv lehet mono mellett a teleszkópos vázhttp:// http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2815270/JD_RADARos_vet%C5%91g%C3%A9p,_visszahozhatod_b%C3%A1rmikor_ha_meggondoln%C3%A1d_magad____persze_csak_vet%C3%A9s_el%C3%B6tt_(lol).html...atyddfFhteęgcftfddhdhrmfdgmbtxcdbfvccbxdxgv dgdj,dayQPœOtkscX...na mindegy felrakom a külföldi lapokra...itthon nem lehet eldadni semmit...az Orbán már aratni akar,neki nem is kell "vetőgép"(hiszen kaphat az régiós integrátoroktól amit "akar" hiszen ő hozza most ezeket (még nagyobb) létre az új földtörvényben...
Válasz #3158. hozzászólásra
Azt mondta az értékesítő hogy az eredeti vetésellenőrző monitor az nem jó amit adnak hozzá ha elromlik lehet küldeni kifelé külföldre és addig áll a gép
Válasz #3156. hozzászólásra
Digitrollos igen, de meg nem mondom most hogy melyik. Szomszédba van a trakiba, reggel megnézem.
Válasz #3154. hozzászólásra
Nekem nem adtak rá garit, de attól függetlenül nem kellett fizetni semmit. Van ismerősöm Baján ha esetleg vmi gond van.
Válasz #3155. hozzászólásra
Digitrollos? Melyik fajta van neked?
Válasz #3152. hozzászólásra
Nem lesz vele komoly probléma biztos, de ha lenne is kell nekik szólni és segítenek. Nekem a monitor rosszalkodott, és szó nélkül kiküldték a szervizest és kicserélték.
Válasz #3153. hozzászólásra
Kukorica,Napra ,Repce tárcsa lesz hozzá meg ezekhez a bronz betétek!
Hát igen csak nem én koptatom le!Bár nincs ez annyira még megkopva.Csak én néztem anno az axiál oldalán egy ilyen 2012 es monosemet és azt hittem hogy ez az lesz és az elég erősen megvolt kopva.De elmentünk megnézni orosházára és szinte új meg ugyanúgy megy rá a 2 év gari
Azt nem tudom még hogy milyen digitroll monitorral jön
Akkor csaknem te koptatod le az új gépről a festéket?
Grat hozzá!
Remélem a tiéddel sem lesz több gond mint az enyémmel. Rica kuki tárcsát kaptál csak hozzá, vagy van más is? Néztem a repce tárcsákat elég húzós árba vannak, pedig tervbe van nekem is a 76cm-es sortávú repce.
Remélem beválik és sokáig jó vetőgép lesz!
Válasz #3150. hozzászólásra
Ez úgy indult hogy igazából újat szerettünk volna de a 6 soros ebből 7millió+Fa körül van.Nekünk elég lett volna a 4 soros is de mire felöltöztettük azokkal az opciókkal amik nekünk kellettek elérte közel ennek a "használtnak" az árát mert a 4 soros lett volna 4,8 millió ez meg 5,3 lett így
Új ár hány %-a volt?