Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A kitétől alapból nem,csak a promax tárcsákhoz jó.
Egy kis műanyag kerék,ami kilöki a tárcsa furatából a beleragadt koszt.Ami sajnos a magyar vetőmagban elég gyakori...Pláne napraforgónál lényeges,de tavaly a dekalb kukorica magban is volt a kosz,ami nem esik ki a lukból amikor már nincs vákum.
Szóját nem próbáltam,ha a napraforgó nagyon apró akkor kell a kisebb furatú promax.Én megvettem a jd technikától azt is. Plussz még ami kell ezekhez a tárcsákhoz a duplázásgátló (amit ad a kite a cellás tárcsákhoz,de ahhoz viszont nem jó)és ami lényeges még a magkilökő kerék. Ha ezek megvannak és odafigyelsz lehet jó tőtávegyenletességgel vetni jd vetőgéppel is.
Én már kínlótam annyit életembe nekem mindí mások elhasznált dolgaira futotta.Most megtehetem hogy kipróbálom úgy mint a nagyok új jd 6330+jd 1750 de felkelteted a fantáziámat no -till megvan hozzá?Az plusz lóvé?Lóg minden része?Hány éves hektár mennyi?Az utolsó, miért adod el?Mert az enyém még csak le van előlegezve
de ha szimpi lenne a tied akkor vennék helyette egy jd permetezőt.
A másik Massey Fergusson lett volna 33 000 Euro-ért!! Arra az 100ha-ra amit egy évben dolgozni fog szerintem tök jó!! A szomszéd gazdaságban van egy már 5 éve nyúzzák 200-400ha vetnek vele!! Semmi különösebb probléma nincs vele!!
Én messze vagyok attól hogy raktáram legyen, de ha lenne is télen akkor is a traktorokat kin hagynám az udvar közepén.Egy két ismerősöm már megjárt sajnos.
Nekünk a traktoro csámcsogtak meg pár kábelt.Munkalámpák szeretnek néha működni néha meg nem.Egy fél kenyeret bányásztunk ki a fülke alól.Gondolom nem valami kutya ment oda be.
Nincs mit megenni?
Akkor vettem észre, mikor az adagoló mellett lévő ponyvaszerű anyagot rágták le a dögök, de szó szerint megkóstolták a műanyag fogaskerekeket. Csak tudnám mi a franc ízlett nekik a műanyagban, a tároló másik felében jóformán volt még kukorica, lehet, hogy ők is változatos étrendre vágytak!
Kiszoktam venni azt a tömörítő nyelvet meg a magleeresztő ajtaját nyitva hagyom, így ha be is megy nincs mit szétrágni, meg nemigen tud elbújni benne.Meg ami a mag adagoló és a ventilátor ház között van cső, azt is.
Nem olcsó de szeretek pontosan vetni.Digitális mérlegen kiszoktam mérni a magot, így kiszokott pontosan jönni, de idén kicsivel többet vetett, ezért gondoltam a cserét.
Nekem az a gumi lap kellene ami a magot visszatartja az adagolónál, kicsit kivan nyúlva, meg kopottas.Gabonánál elmegy de repcéhez jó lenne. Ha tudnál valahol jó áron és leírnád megköszönném.
lehet tudok egyet darabokban, attól függ mi kell hozzá, igaz az kverni. ki kellett cserélnie, mert benne hagyta a magot és a patkányok felrágták magukat az adagolón
Válasz #3007. hozzászólásra
Hát ez akkor egy elég ritka fajta gép gondoltam itthon csak elterjedt.De hol van az a 68Km-re tölem ha már tudod hogy én hol vagyok.Ismered tán az eladót?Kezdenek kételyeim lenni hogy ez egy nem bevált gép vagy csak túl drágán adták újan az spc-hez képest?Megiformálnád nekem ha megkérlek!
Szép Estét!
Hát nem sokat adtak el belőle. A 00001-es tudom, hogy ano hová került. Lehet, hogy már nincs meg nekik.
Megkérdezhetem Öket, hogy mi a véleményük.
Hát tényleg nem ismeri senki ezt a vetőgépetVagy itt már mindenki csak nyugati vagy spc-vel veti a kukit meg a szotyit?
Gondolnám hogy egy Khüne gépet csak ismer valaki vagy használ is tán ilyet kis hazánkban.Érdemes egyáltalán egy ilyen gépbe gondolkodni?
Hát a török tényleg jónak néz ki, ma néztem az Agriont, már műanyag neki a műtrágyatartálya is, és elég masszív az egész gép, az AZIM-ot még nem láttam élőben az valamivel talán olcsóbb.De ezek csak újban vannak azt meg nem nagyon akarok , jó lenne nekem a használt is ha jó.
Ha tömör műanyag akkor még sokkal jobb is mint a gumi, mert az jobban öregszik mint a műanyag. Max a sár vagy föld másképp tapad rá.
Masszívságra meg sztem csak akkor szempont, ha olyan földbe akarsz vetni mint egy kavicsbánya ott meg úgyse kel ki semmi se lehet bármivel vetni
8249 hozzászólás
Válasz #3048. hozzászólásra
Lehet nehéz a felfogásom de akkor mit akarsz 4.4-ért adni?
Válasz #3037. hozzászólásra
Azt már eladtam...
Válasz #3045. hozzászólásra
AZ alku már meg van de márciusig van még idő variálni.
köszi
Válasz #3032. hozzászólásra
Nézd meg ezt is!Kverneland Accord Optima. Sok opciót lehet hozzá kérni. Alap 18000 euro.
Válasz #3043. hozzászólásra
Napi árakat nem tudok,de adok cikkszámot és próbáld ezeket belealkudni és mondd le a cellás tárcsákat:
6 soros gépre:
6 aprószemű napratárcsa:A52390
6 kuk promax 40 tárcsa :A52391
6 magkilökő kerék :AA37348
6 duplázás gátló :AA61046
Válasz #3042. hozzászólásra
A kitétől alapból nem,csak a promax tárcsákhoz jó.
Egy kis műanyag kerék,ami kilöki a tárcsa furatából a beleragadt koszt.Ami sajnos a magyar vetőmagban elég gyakori...Pláne napraforgónál lényeges,de tavaly a dekalb kukorica magban is volt a kosz,ami nem esik ki a lukból amikor már nincs vákum.
Esetleg ha nem kapom meg hozzá ezt a másikfajta szettet az mennyibe kerül
Válasz #3041. hozzászólásra
na valami ilyesmikre voltam kíváncsi.mag kilökő kerék az meg mi.Olyat kapok hozzá?Meg a két tárcsa között
mi a kölömbség vetéskor? Köszi.
Válasz #3040. hozzászólásra
Szóját nem próbáltam,ha a napraforgó nagyon apró akkor kell a kisebb furatú promax.Én megvettem a jd technikától azt is. Plussz még ami kell ezekhez a tárcsákhoz a duplázásgátló (amit ad a kite a cellás tárcsákhoz,de ahhoz viszont nem jó)és ami lényeges még a magkilökő kerék. Ha ezek megvannak és odafigyelsz lehet jó tőtávegyenletességgel vetni jd vetőgéppel is.
Válasz #3039. hozzászólásra
azzal mindent el tudsz vetni nap kuk szója?
Válasz #3038. hozzászólásra
promax40
Válasz #3033. hozzászólásra
promav40 vetőtárcsát kérjél hozzá,a többi cellás nem is kell
Válasz #3034. hozzászólásra
Én már kínlótam annyit életembe nekem mindí mások elhasznált dolgaira futotta.Most megtehetem hogy kipróbálom úgy mint a nagyok új jd 6330+jd 1750 de felkelteted a fantáziámat no -till megvan hozzá?Az plusz lóvé?Lóg minden része?Hány éves hektár mennyi?Az utolsó, miért adod el?Mert az enyém még csak le van előlegezve
de ha szimpi lenne a tied akkor vennék helyette egy jd permetezőt.
Válasz #3026. hozzászólásra
Egy indításkor 3 marék kukoricát, és véres patkánycafatokat dobált ki a ventilátor 2 oldalra.
A másik Massey Fergusson lett volna 33 000 Euro-ért!! Arra az 100ha-ra amit egy évben dolgozni fog szerintem tök jó!! A szomszéd gazdaságban van egy már 5 éve nyúzzák 200-400ha vetnek vele!! Semmi különösebb probléma nincs vele!!
Válasz #3033. hozzászólásra
Az enyém miért nem jó brutto 4,4-ért? Jd 1750...A monosem helyet is jobb lenne,miért monora esett a választás?yé
Most veszek jd 1750 vetőgépet van amire jobban oda kell figyelni mint a többinél ?
Sziasztok! Most kaptam Monosem NG 6 kompletten 23 400 Euro ajánlatot!!
Válasz #3030. hozzászólásra
Többet még azért is vethet, mert a lejjebb belinkelt képen levő alkatrész meg a párja ki van kopva és ott kimegy a mag.
Válasz #3029. hozzászólásra
Ok
Válasz #3028. hozzászólásra
Még a granitot is meg lehetne kérdezni, de azoktól nagyon bonyolult árat megtudni.
Én a prillingert is megkérdeztem, de jövő hétre ígértek csak árat.
Ha beszélsz a szegánával, írd már meg ide az árát a guminak.
Válasz #3027. hozzászólásra
A Szegánát is megkérdem, a Mascar is ugyan az lehet szerintem, az vogel koppintás.
Válasz #3017. hozzászólásra
Akkor a vogel olcsóbb, mert ott most bruttóba ennyi. De ez is aranyár!!!!!!!
Itt is megpróbálhatod, Szabi itt a fórumon tud árat is mondani, van Krampt hozzáfáráse.
Válasz #3025. hozzászólásra
Én messze vagyok attól hogy raktáram legyen, de ha lenne is télen akkor is a traktorokat kin hagynám az udvar közepén.Egy két ismerősöm már megjárt sajnos.
Válasz #3024. hozzászólásra
eddig nekünk sajnos minden kint ált, de most teő alá került 2 pótkocsit 1 trágyaszórót a tárcsát és a tigert kivéve minden.
Megmondom őszintén én nyáron tető alatt, télen pedig az ég alatt tartom a traktorokat.
Válasz #3022. hozzászólásra
Nekünk a traktoro csámcsogtak meg pár kábelt.Munkalámpák szeretnek néha működni néha meg nem.Egy fél kenyeret bányásztunk ki a fülke alól.Gondolom nem valami kutya ment oda be.
Válasz #3020. hozzászólásra
Nincs mit megenni?
Akkor vettem észre, mikor az adagoló mellett lévő ponyvaszerű anyagot rágták le a dögök, de szó szerint megkóstolták a műanyag fogaskerekeket. Csak tudnám mi a franc ízlett nekik a műanyagban, a tároló másik felében jóformán volt még kukorica, lehet, hogy ők is változatos étrendre vágytak!
Válasz #3019. hozzászólásra
Ez adódhatott a vetőmag heterogenitásából is, elég vegyes volt a magméret!
Válasz #3018. hozzászólásra
Kiszoktam venni azt a tömörítő nyelvet meg a magleeresztő ajtaját nyitva hagyom, így ha be is megy nincs mit szétrágni, meg nemigen tud elbújni benne.Meg ami a mag adagoló és a ventilátor ház között van cső, azt is.
Válasz #3017. hozzászólásra
Köszönöm!
Nem olcsó de szeretek pontosan vetni.Digitális mérlegen kiszoktam mérni a magot, így kiszokott pontosan jönni, de idén kicsivel többet vetett, ezért gondoltam a cserét.
Válasz #3010. hozzászólásra
Baszki szó szerint ugyanígy jártam, azóta megnézem, hogy melyik tárolóba állítom be!
Válasz #3016. hozzászólásra
AC489151 tömörítő nyelv, bármelyik kverneland márkakereskedő meghozza neked, én 2011 őszén 7344+Áfáért kaptam.
Válasz #3015. hozzászólásra
Igen arra
Válasz #3012. hozzászólásra
Arra gondolsz, amit bekereteztem?
Válasz #3013. hozzászólásra
Nekem accord van de sztem tök egyformák.
Válasz #3009. hozzászólásra
Úgy szemre ez egy az egyben accord!
Nekem az a gumi lap kellene ami a magot visszatartja az adagolónál, kicsit kivan nyúlva, meg kopottas.Gabonánál elmegy de repcéhez jó lenne. Ha tudnál valahol jó áron és leírnád megköszönném.
Válasz #3010. hozzászólásra
Az alsó képen látható műanyag meg a háza, és a magtakarító gumisáv.
Esetleg az aprómagvető fogaskerékpár, bár az annyira még nem fontos.
Ez csak szerencsére simán kikopott és egyre többet kikotor a nyíláson, de a patkányos sztori jó tanulópénz lehetett.
lehet tudok egyet darabokban, attól függ mi kell hozzá, igaz az kverni. ki kellett cserélnie, mert benne hagyta a magot és a patkányok felrágták magukat az adagolón
Pneumatikus vetőgép adagolójához hol lehet kedvező árban kapni alkatrészeket?
Nekem vogel-hez kell konkrétan, de talán a legtöbb más gépen is ugyanilyen magadagoló van.
Kellene pl. ilyen is:
Kérdeztem egy helyen, háát
Válasz #3007. hozzászólásra
Hát ez akkor egy elég ritka fajta gép gondoltam itthon csak elterjedt.De hol van az a 68Km-re tölem ha már tudod hogy én hol vagyok.Ismered tán az eladót?Kezdenek kételyeim lenni hogy ez egy nem bevált gép vagy csak túl drágán adták újan az spc-hez képest?Megiformálnád nekem ha megkérlek!
Válasz #3004. hozzászólásra
68km-re volt/van a gép tőled.
Szép Estét!
Hát nem sokat adtak el belőle. A 00001-es tudom, hogy ano hová került. Lehet, hogy már nincs meg nekik.
Megkérdezhetem Öket, hogy mi a véleményük.
Válasz #3004. hozzászólásra
Ha ez megnyugtat, én nem ismerem. De ha valaki ismerné, akkor biztos mondana valamit. Még akkor is, ha csak a szomszédjának van.
Hát tényleg nem ismeri senki ezt a vetőgépetVagy itt már mindenki csak nyugati vagy spc-vel veti a kukit meg a szotyit?
Gondolnám hogy egy Khüne gépet csak ismer valaki vagy használ is tán ilyet kis hazánkban.Érdemes egyáltalán egy ilyen gépbe gondolkodni?
Hát senki sem ismeripedig ez magyar.Vagy csak titkolózik mindenki.
A Khüne Drill szemenkénti vetőgépet ismeri valaki vagy haszál-e pár infót megoszthatna itt.
Válasz #3000. hozzászólásra
Hát a török tényleg jónak néz ki, ma néztem az Agriont, már műanyag neki a műtrágyatartálya is, és elég masszív az egész gép, az AZIM-ot még nem láttam élőben az valamivel talán olcsóbb.De ezek csak újban vannak azt meg nem nagyon akarok , jó lenne nekem a használt is ha jó.
Válasz #2999. hozzászólásra
Ha tömör műanyag akkor még sokkal jobb is mint a gumi, mert az jobban öregszik mint a műanyag. Max a sár vagy föld másképp tapad rá.
Masszívságra meg sztem csak akkor szempont, ha olyan földbe akarsz vetni mint egy kavicsbánya ott meg úgyse kel ki semmi se lehet bármivel vetni
A törököt egyébként erre felé dicsérik.