Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.33 FtUSD388.8 FtCHF429.37 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #3051. hozzászólásra
Na ez azért teljesen más...ez nem csupán csak belevettem a tarlóba vagy betonba,mert azok a hatalmas tárcsák ééés a mögötte lévő "bicska" ami egy lazító tüske na ez már rendes munkát csinál...ennek már van létjogosultsága BÁRHOL az országban...a strpitill az ehez képest gyerekjátékos probálkozás...
Nekem Pl a videón látható állapot igencsak furcsa és meglepő!! Nem tudom hogy a klima vagy a GMO-teszi De a videón látható szár maradvány nálunk szinte elképzelhetetlen hogy a semitöl ennyire elbomoljon!! Söt még a talajba forgatott kóró sem bomlik ennyire le mint ez..Talán le szokták valami anyaggal ezt kezelni??? Ha mi csak igy szimplán kinn hagynánk ugyan úgy találnánk kinn a kórót mint ősszel mikor a kombájn le jött rola!! Valakinek egy okos ötlete??
A kitétől alapból nem,csak a promax tárcsákhoz jó.
Egy kis műanyag kerék,ami kilöki a tárcsa furatából a beleragadt koszt.Ami sajnos a magyar vetőmagban elég gyakori...Pláne napraforgónál lényeges,de tavaly a dekalb kukorica magban is volt a kosz,ami nem esik ki a lukból amikor már nincs vákum.
Szóját nem próbáltam,ha a napraforgó nagyon apró akkor kell a kisebb furatú promax.Én megvettem a jd technikától azt is. Plussz még ami kell ezekhez a tárcsákhoz a duplázásgátló (amit ad a kite a cellás tárcsákhoz,de ahhoz viszont nem jó)és ami lényeges még a magkilökő kerék. Ha ezek megvannak és odafigyelsz lehet jó tőtávegyenletességgel vetni jd vetőgéppel is.
Én már kínlótam annyit életembe nekem mindí mások elhasznált dolgaira futotta.Most megtehetem hogy kipróbálom úgy mint a nagyok új jd 6330+jd 1750 de felkelteted a fantáziámat no -till megvan hozzá?Az plusz lóvé?Lóg minden része?Hány éves hektár mennyi?Az utolsó, miért adod el?Mert az enyém még csak le van előlegezve
de ha szimpi lenne a tied akkor vennék helyette egy jd permetezőt.
A másik Massey Fergusson lett volna 33 000 Euro-ért!! Arra az 100ha-ra amit egy évben dolgozni fog szerintem tök jó!! A szomszéd gazdaságban van egy már 5 éve nyúzzák 200-400ha vetnek vele!! Semmi különösebb probléma nincs vele!!
Én messze vagyok attól hogy raktáram legyen, de ha lenne is télen akkor is a traktorokat kin hagynám az udvar közepén.Egy két ismerősöm már megjárt sajnos.
Nekünk a traktoro csámcsogtak meg pár kábelt.Munkalámpák szeretnek néha működni néha meg nem.Egy fél kenyeret bányásztunk ki a fülke alól.Gondolom nem valami kutya ment oda be.
Nincs mit megenni?
Akkor vettem észre, mikor az adagoló mellett lévő ponyvaszerű anyagot rágták le a dögök, de szó szerint megkóstolták a műanyag fogaskerekeket. Csak tudnám mi a franc ízlett nekik a műanyagban, a tároló másik felében jóformán volt még kukorica, lehet, hogy ők is változatos étrendre vágytak!
Kiszoktam venni azt a tömörítő nyelvet meg a magleeresztő ajtaját nyitva hagyom, így ha be is megy nincs mit szétrágni, meg nemigen tud elbújni benne.Meg ami a mag adagoló és a ventilátor ház között van cső, azt is.
Nem olcsó de szeretek pontosan vetni.Digitális mérlegen kiszoktam mérni a magot, így kiszokott pontosan jönni, de idén kicsivel többet vetett, ezért gondoltam a cserét.
Nekem az a gumi lap kellene ami a magot visszatartja az adagolónál, kicsit kivan nyúlva, meg kopottas.Gabonánál elmegy de repcéhez jó lenne. Ha tudnál valahol jó áron és leírnád megköszönném.
8260 hozzászólás
Válasz #3055. hozzászólásra
Cellulóz bontó baktérium.Meg szerintem a mikroklíma,párásabb a levegő,több a csapadék.
Válasz #3054. hozzászólásra
Ja értem a sávtisztítót eladtad de a vetőgép még meg van.
Válasz #3056. hozzászólásra
Van még wájt,nagy nyolcas összecsukható Optima,Wéder stb...A JD a legidősebb
Na ez azért teljesen más...ez nem csupán csak belevettem a tarlóba vagy betonba,mert azok a hatalmas tárcsák ééés a mögötte lévő "bicska" ami egy lazító tüske na ez már rendes munkát csinál...ennek már van létjogosultsága BÁRHOL az országban...a strpitill az ehez képest gyerekjátékos probálkozás...
Válasz #3054. hozzászólásra
De ha már ennyire eladó a vetőgéped azt áruld már el milyen lesz a következő????
Válasz #3053. hozzászólásra
Nekem Pl a videón látható állapot igencsak furcsa és meglepő!! Nem tudom hogy a klima vagy a GMO-teszi De a videón látható szár maradvány nálunk szinte elképzelhetetlen hogy a semitöl ennyire elbomoljon!! Söt még a talajba forgatott kóró sem bomlik ennyire le mint ez..Talán le szokták valami anyaggal ezt kezelni??? Ha mi csak igy szimplán kinn hagynánk ugyan úgy találnánk kinn a kórót mint ősszel mikor a kombájn le jött rola!! Valakinek egy okos ötlete??
Válasz #3049. hozzászólásra
A direkvető tárcsákat adtam el...azt kérdezted hogy az megvan e még
És a kukorica félig elbomlott szármaradványában megtelepedő gombától nem félsz? Napraforgóra gondolok elsősorban.
Király az idén már én is így nyomom mondjuk nem tarlóba de a kormányt én se fogom.
Ez tetszik!
Válasz #3048. hozzászólásra
Lizingre eladó?
Válasz #3048. hozzászólásra
Lehet nehéz a felfogásom de akkor mit akarsz 4.4-ért adni?
Válasz #3037. hozzászólásra
Azt már eladtam...
Válasz #3045. hozzászólásra
AZ alku már meg van de márciusig van még idő variálni.
köszi
Válasz #3032. hozzászólásra
Nézd meg ezt is!Kverneland Accord Optima. Sok opciót lehet hozzá kérni. Alap 18000 euro.
Válasz #3043. hozzászólásra
Napi árakat nem tudok,de adok cikkszámot és próbáld ezeket belealkudni és mondd le a cellás tárcsákat:
6 soros gépre:
6 aprószemű napratárcsa:A52390
6 kuk promax 40 tárcsa :A52391
6 magkilökő kerék :AA37348
6 duplázás gátló :AA61046
Válasz #3042. hozzászólásra
A kitétől alapból nem,csak a promax tárcsákhoz jó.
Egy kis műanyag kerék,ami kilöki a tárcsa furatából a beleragadt koszt.Ami sajnos a magyar vetőmagban elég gyakori...Pláne napraforgónál lényeges,de tavaly a dekalb kukorica magban is volt a kosz,ami nem esik ki a lukból amikor már nincs vákum.
Esetleg ha nem kapom meg hozzá ezt a másikfajta szettet az mennyibe kerül
Válasz #3041. hozzászólásra
na valami ilyesmikre voltam kíváncsi.mag kilökő kerék az meg mi.Olyat kapok hozzá?Meg a két tárcsa között
mi a kölömbség vetéskor? Köszi.
Válasz #3040. hozzászólásra
Szóját nem próbáltam,ha a napraforgó nagyon apró akkor kell a kisebb furatú promax.Én megvettem a jd technikától azt is. Plussz még ami kell ezekhez a tárcsákhoz a duplázásgátló (amit ad a kite a cellás tárcsákhoz,de ahhoz viszont nem jó)és ami lényeges még a magkilökő kerék. Ha ezek megvannak és odafigyelsz lehet jó tőtávegyenletességgel vetni jd vetőgéppel is.
Válasz #3039. hozzászólásra
azzal mindent el tudsz vetni nap kuk szója?
Válasz #3038. hozzászólásra
promax40
Válasz #3033. hozzászólásra
promav40 vetőtárcsát kérjél hozzá,a többi cellás nem is kell
Válasz #3034. hozzászólásra
Én már kínlótam annyit életembe nekem mindí mások elhasznált dolgaira futotta.Most megtehetem hogy kipróbálom úgy mint a nagyok új jd 6330+jd 1750 de felkelteted a fantáziámat no -till megvan hozzá?Az plusz lóvé?Lóg minden része?Hány éves hektár mennyi?Az utolsó, miért adod el?Mert az enyém még csak le van előlegezve
de ha szimpi lenne a tied akkor vennék helyette egy jd permetezőt.
Válasz #3026. hozzászólásra
Egy indításkor 3 marék kukoricát, és véres patkánycafatokat dobált ki a ventilátor 2 oldalra.
A másik Massey Fergusson lett volna 33 000 Euro-ért!! Arra az 100ha-ra amit egy évben dolgozni fog szerintem tök jó!! A szomszéd gazdaságban van egy már 5 éve nyúzzák 200-400ha vetnek vele!! Semmi különösebb probléma nincs vele!!
Válasz #3033. hozzászólásra
Az enyém miért nem jó brutto 4,4-ért? Jd 1750...A monosem helyet is jobb lenne,miért monora esett a választás?yé
Most veszek jd 1750 vetőgépet van amire jobban oda kell figyelni mint a többinél ?
Sziasztok! Most kaptam Monosem NG 6 kompletten 23 400 Euro ajánlatot!!
Válasz #3030. hozzászólásra
Többet még azért is vethet, mert a lejjebb belinkelt képen levő alkatrész meg a párja ki van kopva és ott kimegy a mag.
Válasz #3029. hozzászólásra
Ok
Válasz #3028. hozzászólásra
Még a granitot is meg lehetne kérdezni, de azoktól nagyon bonyolult árat megtudni.
Én a prillingert is megkérdeztem, de jövő hétre ígértek csak árat.
Ha beszélsz a szegánával, írd már meg ide az árát a guminak.
Válasz #3027. hozzászólásra
A Szegánát is megkérdem, a Mascar is ugyan az lehet szerintem, az vogel koppintás.
Válasz #3017. hozzászólásra
Akkor a vogel olcsóbb, mert ott most bruttóba ennyi. De ez is aranyár!!!!!!!
Itt is megpróbálhatod, Szabi itt a fórumon tud árat is mondani, van Krampt hozzáfáráse.
Válasz #3025. hozzászólásra
Én messze vagyok attól hogy raktáram legyen, de ha lenne is télen akkor is a traktorokat kin hagynám az udvar közepén.Egy két ismerősöm már megjárt sajnos.
Válasz #3024. hozzászólásra
eddig nekünk sajnos minden kint ált, de most teő alá került 2 pótkocsit 1 trágyaszórót a tárcsát és a tigert kivéve minden.
Megmondom őszintén én nyáron tető alatt, télen pedig az ég alatt tartom a traktorokat.
Válasz #3022. hozzászólásra
Nekünk a traktoro csámcsogtak meg pár kábelt.Munkalámpák szeretnek néha működni néha meg nem.Egy fél kenyeret bányásztunk ki a fülke alól.Gondolom nem valami kutya ment oda be.
Válasz #3020. hozzászólásra
Nincs mit megenni?
Akkor vettem észre, mikor az adagoló mellett lévő ponyvaszerű anyagot rágták le a dögök, de szó szerint megkóstolták a műanyag fogaskerekeket. Csak tudnám mi a franc ízlett nekik a műanyagban, a tároló másik felében jóformán volt még kukorica, lehet, hogy ők is változatos étrendre vágytak!
Válasz #3019. hozzászólásra
Ez adódhatott a vetőmag heterogenitásából is, elég vegyes volt a magméret!
Válasz #3018. hozzászólásra
Kiszoktam venni azt a tömörítő nyelvet meg a magleeresztő ajtaját nyitva hagyom, így ha be is megy nincs mit szétrágni, meg nemigen tud elbújni benne.Meg ami a mag adagoló és a ventilátor ház között van cső, azt is.
Válasz #3017. hozzászólásra
Köszönöm!
Nem olcsó de szeretek pontosan vetni.Digitális mérlegen kiszoktam mérni a magot, így kiszokott pontosan jönni, de idén kicsivel többet vetett, ezért gondoltam a cserét.
Válasz #3010. hozzászólásra
Baszki szó szerint ugyanígy jártam, azóta megnézem, hogy melyik tárolóba állítom be!
Válasz #3016. hozzászólásra
AC489151 tömörítő nyelv, bármelyik kverneland márkakereskedő meghozza neked, én 2011 őszén 7344+Áfáért kaptam.
Válasz #3015. hozzászólásra
Igen arra
Válasz #3012. hozzászólásra
Arra gondolsz, amit bekereteztem?
Válasz #3013. hozzászólásra
Nekem accord van de sztem tök egyformák.
Válasz #3009. hozzászólásra
Úgy szemre ez egy az egyben accord!
Válasz #3009. hozzászólásra
Nekem az a gumi lap kellene ami a magot visszatartja az adagolónál, kicsit kivan nyúlva, meg kopottas.Gabonánál elmegy de repcéhez jó lenne. Ha tudnál valahol jó áron és leírnád megköszönném.
Válasz #3010. hozzászólásra
Az alsó képen látható műanyag meg a háza, és a magtakarító gumisáv.
Esetleg az aprómagvető fogaskerékpár, bár az annyira még nem fontos.
Ez csak szerencsére simán kikopott és egyre többet kikotor a nyíláson, de a patkányos sztori jó tanulópénz lehetett.