Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mate21 #7741. hozzászólásáraHa meg találtam volna a mail címed
Kukoricában nem próbáltam még de tervben van.
+36309415843
Hivj fel és többet tudok mondani!
Sziasztok!
Szeretnélek megkérdezni benneteket,
Kinek van tapasztalata, vagy véleménye az Agrofarmer vetőgégről.
Szerkezetileg hasonlìt a lajtához.
Ez a tìpus 3,5 munkaszéles
Műtrágya kijuttatás is van rajta plusz apròmag vető rész.
28 soros.
Vétel előtt állok, megköszönném ha tudnátok véleményezni.
Mégegyszer köszi, és szép napot Nektek!
Sziasztok.
Matermacc vetőgépet használ valaki?tapasztalatok érdekelnének?lenne egy tárcsás vetőgép jó áron csak nem ismerem ezt a tipust.válaszotokat előre is nagyon köszönöm
Válasz Fegya95 #7719. hozzászólásáraVan itt egy...gondolkoztunk is páran rajta,viszont a kerekenkénti mélységtartás jobb lett volna,nekem ez a véleményem.
Válasz Celtises #7709. hozzászólásáraMennyire pontos, meg ilyen dolgok...Monosemhez mennyire hasonlitható? Nem nagyon van a környéken kverneland ezért a munkáját se igazán láttam.
Válasz lacimtz80 #7715. hozzászólásáraegyáltalában nem pontatlan.Nyomásmérő óra ment tönkre és egy prókerék lett csapágyas és szét is ment.Mondjuk én elég morgós vagyok nehéz megfelelni
Válasz Laci0723 #7705. hozzászólásáraAkkor tudnám elképzelni hogy a vetőgép a hibás, ha könnyű a kocsi és kevés rugóerővel terhelhető. Ez erre nem igaz. Esetleg ha előtte nagyon megtaposták a lágy földet magágykészítésnél és a keréknyomba nem úgy tette bele. 115 kg a kocsi+rugó ami nem rossz, persze vannak komolyabbak is. https://www.auditker.hu/node/94
Válasz VMisi #7704. hozzászólásáraVan akinek ez a típusú vetőgépe van és most cseréli mert egyenetlen volt mindig a kelés. Állítólag voltak kint nála "hozzáértő szakemberek", de nem tudták megállapítani mi lehet a probléma.
Nem lehet tudni mennyi a valóság alapja. Nem személyesen az illetőtől kaptam az információt és a mi tapasztalataink sem ezt támasztják alá.
Több területet vetettünk ugyanazzal a beállítással és vetőmaggal. Előtte lévő műveletek is teljesen megegyeznek. Mindenhol szép egyenletes a forgó, talajtípustól függetlenül kivéve ezt az egy táblát.
Válasz Laci0723 #7696. hozzászólásáraMiért lenne pont ezután egyenetlen a kelés? Ez hülyeség. Én az előtte levő művelet(ek)ben vagy a vetőmagban keresném a hibát. Szántás-lazítás? Hány sorral volt előkészítve a magágy? Taposás, keréknyomok?
Nem lehet, hogy régi a mag? Csírapróba.
Válasz Bárány #7697. hozzászólásáraÉrdekes mert van ahol csak éppen került a magra föld. Vizes volt és nem tudta rendesen betakarni. Ott a minimális takarás ellenére is szépen kifejlődött a mag. Esetleg néhány helyen a vizes földet nagyon letömöríthette a kerék.
Válasz #7700 fexco hozzászólására
A vetést megelőző műveleteknél nem volt eltérés az eddigi évekhez képest. Igaz a szántás kicsit elhúzódott az időjárás miatt, de mindent igyekeztünk optimális körülmények között elvégezni.
Egyébként jogos az észrevétel.
Válasz Bárány #7697. hozzászólásáraaz a probléma,amikor már kelés ideje van,és jönnek a problémák--heterogén kelés---csak a vetőgép jön szóba,hogy az a hibás.már rég elvan felejtve esetleg az ősziszántás-simitózás minősége,ideje,magágyelőkészités....
8249 hozzászólás
Válasz horvath.agro #7748. hozzászólására16 ezer € használt volt
Válasz mate21 #7747. hozzászólásáramennyiért vetted?
Válasz horvath.agro #7746. hozzászólásáraIgaz csak július óta van és csak kb 200 ha vetettünk vele. De én nagyon szeretem
Válasz mate21 #7745. hozzászólásáraennyire bevált?
Válasz Bobo77 #7744. hozzászólásáraNincs az a pénz…
Válasz mate21 #7739. hozzászólásáraHa nem tetszik a vetőgép átveszem!
Válasz mate21 #7742. hozzászólásáraköszi, holnap lesz időm, rádcsörgök.
Válasz mate21 #7741. hozzászólásáraHa meg találtam volna a mail címed
Kukoricában nem próbáltam még de tervben van.
+36309415843
Hivj fel és többet tudok mondani!
Válasz horvath.agro #7740. hozzászólásáraÍrtam e-mailt
Válasz mate21 #7739. hozzászólásárakukorica után nem dugul el a tárcsasor a szármaradványtól? a csoroszlyabyomás mennyire jó? szárazba beleteszi
köszi
Válasz mate21 #7738. hozzászólására
Válasz mate21 #7737. hozzászólására
Válasz horvath.agro #7733. hozzászólásáraHorsch express 3
De nem kr!
Sziasztok.wirax vetőgépe van valakinek?tapasztalatok érdekelnének.
Válasz barazdabetyar. #7734. hozzászólásáraSzia, köszönöm hogy ìrtál.
Nem követte a tárcsákat ?
Ők is ilyen 3,5 munka szélessrgűt vettek?
Válasz rokustams #7732. hozzászólásáraItt vettek egyet,de nagyon megbánták.Átszabták az egész tömörítő részt,hogy használható legyen.
sziasztok
dolgozik valaki esetleg
horsch express 3kr
horsch versa 3 kr
kverneland e-drill maxi plusz
vetőgéppel???
Sziasztok!
Szeretnélek megkérdezni benneteket,
Kinek van tapasztalata, vagy véleménye az Agrofarmer vetőgégről.
Szerkezetileg hasonlìt a lajtához.
Ez a tìpus 3,5 munkaszéles
Műtrágya kijuttatás is van rajta plusz apròmag vető rész.
28 soros.
Vétel előtt állok, megköszönném ha tudnátok véleményezni.
Mégegyszer köszi, és szép napot Nektek!
Válasz agrogal #7724. hozzászólásárahttps://www.marso.hu/kereso/mezogazdasagi-abroncs/5.00-15
Válasz agrogal #7724. hozzászólásáraSok autóban a virsli pótkerék más számon, de mm-re egyezik vele.
Válasz agrogal #7724. hozzászólásáraSok autóban a virsli pótkerék más számon, de mm-re egyezik vele.
Köszönöm a segitségeteket
Válasz agrogal #7724. hozzászólásáraÈn tavaly cserèltem, gumis beszerezte aztàn felrakta. Magtakarót penda tól vettem, kb.6-7 ève.
Válasz S Robi #7725. hozzászólásáraJapán kistrakin is van ilyen méret
Válasz agrogal #7724. hozzászólásárahttps://www.egumipont.hu/termekek/MRL/MRL-500---15--MRL-MIM-374--6PR--94-A690-A8--TT?gclid=Cj0KCQjwtrSLBhCLARIsACh6RmhwMPdSh1sJYq5gGxQfEV7Jo9-IsO3L_TAeMkE83DtoD-h1IIZG170aAlAzEALw_wcB
Angeloni Europa vetőgépemhez keresek magtakaró fogakat.Vajon ki árulhat,?5x15 gumiabroncsot honnan vegyek?Aki tud segitsen.
Sziasztok.
Matermacc vetőgépet használ valaki?tapasztalatok érdekelnének?lenne egy tárcsás vetőgép jó áron csak nem ismerem ezt a tipust.válaszotokat előre is nagyon köszönöm
Sziasztok. IRTEM dd3000 3 m-es gabona vetőgéphez nincs esetleg valakinek mag vetés mennyiség táblázat?
Válasz Vinkó #7720. hozzászólásáraMondjuk ezt még én nem is vettem észre, csak képeken láttam. Igazából az ára tetszett meg, meg az osztott tartálya
Válasz Fegya95 #7719. hozzászólásáraVan itt egy...gondolkoztunk is páran rajta,viszont a kerekenkénti mélységtartás jobb lett volna,nekem ez a véleményem.
Sziasztok. Valakinek van tapasztalata TOPGRAIN 3.0 vetőgéppel? Jó és rossz tulajdonságaira is kíváncsi vagyok.
Válasz Celtises #7709. hozzászólásáraMennyire pontos, meg ilyen dolgok...Monosemhez mennyire hasonlitható? Nem nagyon van a környéken kverneland ezért a munkáját se igazán láttam.
Válasz lacimtz80 #7715. hozzászólásáraLánc hajtás pontosabb mint egy török kardánhajtás.inkább az kottyan.
Válasz lacimtz80 #7715. hozzászólásáraegyáltalában nem pontatlan.Nyomásmérő óra ment tönkre és egy prókerék lett csapágyas és szét is ment.Mondjuk én elég morgós vagyok nehéz megfelelni
Válasz mtz1221 #7714. hozzászólásáraMennyire pontatlan? A lánc hajtás miatt pontatlan?
Válasz agrogal #7712. hozzászólásáraPontatlanságán kívül mi gond lett vele ??? Nálunk búza vetőgépben jobbat nem lehet tőle venni, a kategóriájában.
Válasz agrogal #7712. hozzászólásáraAz irtemmel mik a problémák? A topcornt itt dicsérték.
Válasz lacimtz80 #7708. hozzászólásáraIrtem van 2 éve még egyszer nem venném meg a topcorn sufni gépet még úgy se.
Válasz mtz1221 #7710. hozzászólásáraAz is török kinézetre mint a gaspardo https://www.hscmotor.hu/l/topcorn-vetogep/
Válasz lacimtz80 #7708. hozzászólására Topcorn hova valósi ??? Irtem az egyik legjobb a törökök közül.
Válasz határjáró #7707. hozzászólásáraMire vagy kíváncsi?
Vetőgép vásárláson töröm a fejem, két kiszemelt van, irtem és a topcorn van e valakinek tapasztalat valamelyikkel?
Hasznal valaki Kverneland Optima HDII 6R vetőgépet? Vagy esetlek valaki látta a munkáját? Érdemes ilyen gépben gondolkodni?
Válasz Laci0723 #7705. hozzászólásáraAkkor tudnám elképzelni hogy a vetőgép a hibás, ha könnyű a kocsi és kevés rugóerővel terhelhető. Ez erre nem igaz. Esetleg ha előtte nagyon megtaposták a lágy földet magágykészítésnél és a keréknyomba nem úgy tette bele. 115 kg a kocsi+rugó ami nem rossz, persze vannak komolyabbak is.
https://www.auditker.hu/node/94
Válasz VMisi #7704. hozzászólásáraVan akinek ez a típusú vetőgépe van és most cseréli mert egyenetlen volt mindig a kelés. Állítólag voltak kint nála "hozzáértő szakemberek", de nem tudták megállapítani mi lehet a probléma.
Nem lehet tudni mennyi a valóság alapja. Nem személyesen az illetőtől kaptam az információt és a mi tapasztalataink sem ezt támasztják alá.
Több területet vetettünk ugyanazzal a beállítással és vetőmaggal. Előtte lévő műveletek is teljesen megegyeznek. Mindenhol szép egyenletes a forgó, talajtípustól függetlenül kivéve ezt az egy táblát.
Most várunk hátha később kialakul az állomány.
Válasz Laci0723 #7696. hozzászólásáraMiért lenne pont ezután egyenetlen a kelés? Ez hülyeség. Én az előtte levő művelet(ek)ben vagy a vetőmagban keresném a hibát. Szántás-lazítás? Hány sorral volt előkészítve a magágy? Taposás, keréknyomok?
Nem lehet, hogy régi a mag? Csírapróba.
Válasz gcastle #7699. hozzászólásáraNagyon csinos, csillogó-villogó kis jószág
Egyébként kösz, kipróbálok valami hasonlót, vagy veszek egy ilyet villogni vele vetéskor
Ma/ag vetőgépe van e valakinek 1000+ hektárral a hátameget ? Megvenné e újra ?
Válasz Bárány #7697. hozzászólásáraÉrdekes mert van ahol csak éppen került a magra föld. Vizes volt és nem tudta rendesen betakarni. Ott a minimális takarás ellenére is szépen kifejlődött a mag. Esetleg néhány helyen a vizes földet nagyon letömöríthette a kerék.
Válasz #7700 fexco hozzászólására
A vetést megelőző műveleteknél nem volt eltérés az eddigi évekhez képest. Igaz a szántás kicsit elhúzódott az időjárás miatt, de mindent igyekeztünk optimális körülmények között elvégezni.
Egyébként jogos az észrevétel.
Válasz Bárány #7697. hozzászólásáraaz a probléma,amikor már kelés ideje van,és jönnek a problémák--heterogén kelés---csak a vetőgép jön szóba,hogy az a hibás.már rég elvan felejtve esetleg az ősziszántás-simitózás minősége,ideje,magágyelőkészités....