Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.69 FtUSD395.26 FtCHF435.92 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2244. hozzászólásra
ha túl nagy a nyomás a hajtókerékben, akkor is kevesebbet vet de nem ennyivel.
Lehet hogy csak a sebesség miatt dobott el magot.
Válasz #2235. hozzászólásra
mutatja a monitor hogy mennyit vet a gép, de az a legbiztosabb hogy menet közben fordulaton ki kell emelni és megnézni hogy a tárcsákon van-e kihagyás vagy duplázás.
hú nektek aztán, milyen gondjaitok vannak. . én kizavartam a pókokat a vetőgépből és a vetőegységhez hozzá se nyúltam. olyan szépen veti a kukát, mint az álom, pedig vannak rendesen méretbeli különbségek. a v74 az olyan nehéz, mint a dög. az f38 meg apró szar, ebből 15 db 80000-es belemegy a magtartályba
Lesz izgulás a kelésig...450el hajtott a tlt, előtte elnyomott 12 hektár kukoricát és ott 72re volt állítva és 71500-at vetett visszamértük a maradékot itthon mérlegen...néztünk már mindent rajta többször is..állítólag a Kuhn-okhoz van nagyobb tárcsa gyárilag adva és az is ezt szokta de a nagyobb furatúval megszűnik a probléma...köcsög török Neoma...ráadásul még is voltak hasadozva rajta a héjak még jó hogy 61ezerre állítottuk így kb meglesz az 53ezer, Nektek a neoma milyen volt nem volt nagyszemű?
Maglesöprő kérdése illetve a vákuum!!!!!!!
Lehet túl kisgázon mentek vele és lerázódott vissza mag az adagoló garatba vagy pedig mivel nagyszeműnél volt a gebax, a lesöprő túl közel volt állítva.
Betonon hiába húzod meg ott lasan mész, ha közel is van a lesöprő a mag pedig keresztbe érkezik neki elfordúl és kész de amikor 8-10-el mész és mocorog a gép is akkor lepereg bizony!
Régi gépnél figyelni kell a vákuumcsövekre is meg ha kopottak gördösödöttek a tárcsák akkor az is pontatlansághoz vezethet mint bármelyik más gépnél.
Nekem olyan volt, hogy az Le13-as Pioneer mag meg vékony kisebb szemű makuka vot abból többet vetett először aztán kicsit kellett a lesöprőn közelíteni és beállt a történet ahogy kell.
Erre figyelni kell, most egy cimborám egészen más vetőgéppel 14hektárba 3 zsákkal többet belevetett kukoricából pontosan lesöprő végett.
A NAPRA vetés az mostanság tényleg nem egyszerü foglalatosság..De ahogy az árak alakúlnak igencsak kifizetödö !! Ezért a tévedést azt ki kelene iktatni amenyire csak lehet..Nálunk is álitgaták a gépet a srácok eleget!! De most a kukorica is be kavart rendesen.. Most az igazán gyakorlotak és a nagy oda figyelök jártak jól!!
szanberg!
Tapasztaltatok e olyat a mono-nál hogy nagy szemű napraforgónál nem annyit vet mint ami be van állítva a gyári tárcsával, Pénteken vetették és 7-8000-el kevesebb lett elvetve mint a beállított és minden jó volt a gépen, meghúzva a földúton is a beállított tőtáv is megvolt, és egy zsír új monóval is így jártak a faluba
Tudja valaki fejből akinek van hogyan kell beállitani a vájt MF555 vetőgépet napraforgóra??? A tőszám 55-62között lenne és neoma...Eddig a jdét használtuk,de tönkrement a monitorja a kijelző ami kvarckirsályos teljesen egybeolvad és egy nagy szürkeség lett 850 rúgó állítólag,plusz fa...
Én csak érdeklődnék mivel kezdő vagyok hogyan álitsam be a vető gép nyomjelzőjét úgy hogy ha a traktor közepét vezetem a jelzésen ? Köszi a válaszokat.
Ne kapargasd,rakd a sort a föld tetejére...legkisebb mélység és a sorzárók ,magtakarók felkötésével a vetőkocsihoz...igy lesz
egy nyitott magárkod lesz amin pontosan látod vetőgép munkáját...
Sziasztok tudna valaki segíteni Kuhn maxima GT2 vetőgép en kukoricánál és napraforgónál mekkorának kén lenni a vákumnak? 4,5 ös tárcsával vetem a kukoricát fordulat 1700-1800 és vákum 80 az a maximum baj ez? duplázást nem látok ha megkaparom a sort!
A focussal majd "szántanak" is,mi??? Max 15 centire ,és maj ebben nő a kukorica gyökerre,na persze,persze...giliszták biztosan élvezik,de a hörcsögök majd még inkább,bár akkor a gazda nem sokat fog élvezni a termésből...
Lacko vagy Pangi majd a vetés, kelésről ahogy beszéltük dobjatok már fel képeket minden féle érdekel vagy ha egyszerűbb adok email címet.
És köszi az infót előre is!
Pár éve volt itt ugyanilyen a gengsztereknek. Annyit xoptak vele hogy öröm volt nézni. Ha kicsit is szármaradványos volt a terület egyből összeszedte ahogy kell. Egyszer a tróger ráfordult az én földemre és ott rázatta ki belőle a feltorkolott dzsuvát... faterom RSével egy félnapig túrtam vissza az ő földjükre akkora kupac volt. MTZ megborult volna rajta ha rámerek vele menni. Viszont jó, tiszta talajba prímán dolgozott, nagyon egyenletes kelés volt utána.
8251 hozzászólás
Válasz #2246. hozzászólásra
Mézga! OEC monitorod van?
Válasz #2248. hozzászólásra
1,3bar kell bele úgy emlékszem
Válasz #2247. hozzászólásra
accord. rajta vagyok a 2k galériájában
Válasz #2244. hozzászólásra
ha túl nagy a nyomás a hajtókerékben, akkor is kevesebbet vet de nem ennyivel.
Lehet hogy csak a sebesség miatt dobott el magot.
Válasz #2246. hozzászólásra
Milyen is a Tied?
Kuhn maxima??? milyen rendszerű? szívó levegős történet???
kukoricára az MF555/White a legjobb, napraforgóra már nem annyira, gaz aki tud és figyel az tökéletesen vet azzal is
Válasz #2243. hozzászólásra
a monitor mutatja a duplát is, a kihagyást meg főleg. nálam az érzékelő a tárcsára van felszerelve
Válasz #2239. hozzászólásra
Nincs itt semmi gond!
A maglesöprőn kell állítani frakcióméret szerint ha muszály és kész.
Nekünk 10éve jól vet. Amikor tévedés volt akkor 52helyett 54ezerrel vetett napraforgót uram bocsáss...
Válasz #2243. hozzászólásra
Ez is megvolt és itt se mutatott hibát
mutatja a monitor hogy mennyit vet a gép, de az a legbiztosabb hogy menet közben fordulaton ki kell emelni és megnézni hogy a tárcsákon van-e kihagyás vagy duplázás.
Válasz #2241. hozzászólásra
nem kiabálom el
Válasz #2240. hozzászólásra
volt esőd? voltam corába ott leszakadt az ég, nálunk meg néhány csepp
Válasz #2237. hozzászólásra
monitor nem mutatja ,hogy soronként mennyit vet?
hú nektek aztán, milyen gondjaitok vannak. . én kizavartam a pókokat a vetőgépből és a vetőegységhez hozzá se nyúltam. olyan szépen veti a kukát, mint az álom, pedig vannak rendesen méretbeli különbségek. a v74 az olyan nehéz, mint a dög. az f38 meg apró szar, ebből 15 db 80000-es belemegy a magtartályba
Lesz izgulás a kelésig...450el hajtott a tlt, előtte elnyomott 12 hektár kukoricát és ott 72re volt állítva és 71500-at vetett visszamértük a maradékot itthon mérlegen...néztünk már mindent rajta többször is..állítólag a Kuhn-okhoz van nagyobb tárcsa gyárilag adva és az is ezt szokta de a nagyobb furatúval megszűnik a probléma...köcsög török Neoma...ráadásul még is voltak hasadozva rajta a héjak még jó hogy 61ezerre állítottuk így kb meglesz az 53ezer, Nektek a neoma milyen volt nem volt nagyszemű?
Maglesöprő kérdése illetve a vákuum!!!!!!!
Lehet túl kisgázon mentek vele és lerázódott vissza mag az adagoló garatba vagy pedig mivel nagyszeműnél volt a gebax, a lesöprő túl közel volt állítva.
Betonon hiába húzod meg ott lasan mész, ha közel is van a lesöprő a mag pedig keresztbe érkezik neki elfordúl és kész de amikor 8-10-el mész és mocorog a gép is akkor lepereg bizony!
Régi gépnél figyelni kell a vákuumcsövekre is meg ha kopottak gördösödöttek a tárcsák akkor az is pontatlansághoz vezethet mint bármelyik más gépnél.
Nekem olyan volt, hogy az Le13-as Pioneer mag meg vékony kisebb szemű makuka vot abból többet vetett először aztán kicsit kellett a lesöprőn közelíteni és beállt a történet ahogy kell.
Erre figyelni kell, most egy cimborám egészen más vetőgéppel 14hektárba 3 zsákkal többet belevetett kukoricából pontosan lesöprő végett.
A NAPRA vetés az mostanság tényleg nem egyszerü foglalatosság..De ahogy az árak alakúlnak igencsak kifizetödö !! Ezért a tévedést azt ki kelene iktatni amenyire csak lehet..Nálunk is álitgaták a gépet a srácok eleget!! De most a kukorica is be kavart rendesen.. Most az igazán gyakorlotak és a nagy oda figyelök jártak jól!!
szanberg!
Tapasztaltatok e olyat a mono-nál hogy nagy szemű napraforgónál nem annyit vet mint ami be van állítva a gyári tárcsával, Pénteken vetették és 7-8000-el kevesebb lett elvetve mint a beállított és minden jó volt a gépen, meghúzva a földúton is a beállított tőtáv is megvolt, és egy zsír új monóval is így jártak a faluba
kérdezz!
Válasz #2232. hozzászólásra
Mit lát?
Válasz #2231. hozzászólásra
Baxusz,ba meg én meg farost tettem a vetőgépre monitor helyett ki van mezőturon ??Valami agrotecnikással neszéltem egyszer valahol az alföldröl,
Válasz #2229. hozzászólásra
igen. én a vaderét vittem m.túrra, 100ért javítják.
Válasz #2229. hozzászólásra
Mert mentek mint állat és ráznak azok a rossz traktorok hehe
jó drága baxus...
Válasz #2228. hozzászólásra
Mit ajd monitorját? Ja véder rapid momitorja is bekrepált még.szezon elejé ,annak is kijelzöje folyt össze
Válasz #2227. hozzászólásra
vidd el mezőtúrra javítani.
Tudja valaki fejből akinek van hogyan kell beállitani a vájt MF555 vetőgépet napraforgóra??? A tőszám 55-62között lenne és neoma...Eddig a jdét használtuk,de tönkrement a monitorja a kijelző ami kvarckirsályos teljesen egybeolvad és egy nagy szürkeség lett 850 rúgó állítólag,plusz fa...
Válasz #2224. hozzászólásra
Elég egy helyen feltenned a kérdésedet. Az SOS topikban ott a válasz.
Válasz #2224. hozzászólásra
Vagy a közepét vagy a traki azon oldali kerekéhez állítod oda Bár én nem tudom melyik a jobb, majd ír akinek van több tapasztalata
Én csak érdeklődnék mivel kezdő vagyok hogyan álitsam be a vető gép nyomjelzőjét úgy hogy ha a traktor közepét vezetem a jelzésen ? Köszi a válaszokat.
Ne kapargasd,rakd a sort a föld tetejére...legkisebb mélység és a sorzárók ,magtakarók felkötésével a vetőkocsihoz...igy lesz
egy nyitott magárkod lesz amin pontosan látod vetőgép munkáját...
Sziasztok tudna valaki segíteni Kuhn maxima GT2 vetőgép en kukoricánál és napraforgónál mekkorának kén lenni a vákumnak? 4,5 ös tárcsával vetem a kukoricát fordulat 1700-1800 és vákum 80 az a maximum baj ez? duplázást nem látok ha megkaparom a sort!
Válasz #2206. hozzászólásra
A focussal majd "szántanak" is,mi??? Max 15 centire ,és maj ebben nő a kukorica gyökerre,na persze,persze...giliszták biztosan élvezik,de a hörcsögök majd még inkább,bár akkor a gazda nem sokat fog élvezni a termésből...
Válasz #2159. hozzászólásra
Nem nem létezik és ennek semmi köze a vájthoz...
Lacko vagy Pangi majd a vetés, kelésről ahogy beszéltük dobjatok már fel képeket minden féle érdekel vagy ha egyszerűbb adok email címet.
És köszi az infót előre is!
Válasz #2160. hozzászólásra
Köszönöm uram,remélem nem lesz problémánk a géppel.Holnap kezdünk.
Válasz #2215. hozzászólásra
Ismerem őt. H. István. Már ő is megszabadult tőle, ha minden igaz.
Válasz #2206. hozzászólásra
Pár éve volt itt ugyanilyen a gengsztereknek. Annyit xoptak vele hogy öröm volt nézni. Ha kicsit is szármaradványos volt a terület egyből összeszedte ahogy kell. Egyszer a tróger ráfordult az én földemre és ott rázatta ki belőle a feltorkolott dzsuvát... faterom RSével egy félnapig túrtam vissza az ő földjükre akkora kupac volt. MTZ megborult volna rajta ha rámerek vele menni. Viszont jó, tiszta talajba prímán dolgozott, nagyon egyenletes kelés volt utána.
Válasz #2211. hozzászólásra
Makláron láttam egyet egy srácnál mármint Farmet-et, Ő szereti aztmondja jól vet minden körülmények között, repce-búza megy ott náluk elég vastagon.
Válasz #2204. hozzászólásra
aszondja maszek
Válasz #2211. hozzászólásra
no mié?
Válasz #2210. hozzászólásra
köves fődeken ezekkel germóznak....
kökk meg vetett itt is 100 200at
marhajó néz ki
majd ha megesz a unalom lekapom
Válasz #2210. hozzászólásra
kivéve, aki meg akar tőlük szabadulni!!
Ami itt a videó elején van ez a sprinter vagy mi mulcsvető igenigen teccik!
Csakúgy mint a köckerlig vagy a farmet bsk is.
Csak sokan idegenkednek végettük, de akinek ilyesmi van mindenki szereti
Válasz #2208. hozzászólásra
ánemm
há hors no
Válasz #2203. hozzászólásra
unia?
Válasz #2205. hozzászólásra
mig nincs meg rájuk a lé addig a roseb jegyzi meg minek mi a neve
Így kicsit könnyebb
FocusTD????
Válasz #2200. hozzászólásra
ez valami maszek, lehet Lyagripapa készítette!!!!
no még1
nehogy punnyadjá szasza ejejj hehehe
Válasz #2201. hozzászólásra
buffalo????
kukoricavető? képetmár róla nem ismerem.
lenni ámerikai????