Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.69 FtUSD395.26 FtCHF435.92 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Öszintén szólva mindig átnézem a német "DLG Test" címü újság tesztjeit a gépekröl mielött vennénk valamit is és az egyik UNIA-ra kimondottan a "nem ajánlott" besorolást adta, pedig ezzel a besorolással nem dobálóznak. Nem tudom melyik típus volt és az is lehet hogy azóta javítottak rajta, de biztos hogy sokatmondóak a felméréseik.
Jójó, nemis rosszból mondtam és azt is néztem hogy Andorex-nek szólt, csak megszólítva éreztem magam mert nekünk is ilyen van
Erröl most nem csináltam képeket, csak az ásóboronáról "Sötét Paraszt"-nak, de lényegében ugyan az mint a Gaspardo egy kicsit jutányosabb áron és Agrion felirattal, de akármit is mondanak az Interat-osok, 1 az 1-ben Gaspardo. (hozzá tartozik (nem tudom igaz e) a Gaspardot Törökországban gyártották -> áttelepítették a gyártósort -> csak a törököknek elfelejtettek szólni -> ezért még mindig gyártják ott is csak más néven )
Egyébként hány hektárt évet időt bírnak ki az ilyen JD vetőgép csapágyai perselyei tárcsái????
Mi szokott először jelentkezni? Ha kicseréli az ember utána megint elmegy annyit mint újkorában, vagy idővel lerobbannak ezek és csak megkell venni az újat előbbutóbb????
Félreértessz semmi gúny vagy kinevetés!
Nem is neked szólt hanem Adorexet húztam kicsit, illetve nagyüzemi szemre vetítettem a kérdést.
Tehát, arról nemvolt szó hogy 50 vagy 500 hektárra kell, az máskérdés értem én tisztába vagyok a történettel mire mi való és mennyiért!
Viszont vettek itt szomszédok Unia szemenkénti vetőgépet kváncsi leszek rá!
Váza betyár erős, porcogóit meghajtásait kicsit soványnak vélem de majd ittis az idő dönt.
Műtrágya tartálya saválló, műtrágya csoroszlyája tárcsás rugós elég jó!
Vízszintes furatos fém adagolótárcsa van benne, ezt nemtudom hogyanfog vetni. Annyit mondtak a traktorosok hogy ha kevés mag van benne akkor kipereg ebből a tányérból szóval minimum egykét hektárba való anyagnak lennie kell tartályonként.
Ez mondjuk a mai olcsó magoknál nemtúl örömteli
Gyorsan át lehet vele állni napraforgóra, csak egy két kézmozdulat a tárcsacsere szerszám nélkül, szerintem max 10 perc alatt meg vagy vele.
Az ára pedig tényleg gyorsan megy felfelé, hozzánk 2010 öszén jött újan a 6 soros, teleszkópos, mütrágyaszórós, vetésellenörzös, stb. és nem került annyiba mint most a 4 soros
50 hektár saját kukoricára + 50 hektár bérmunkára nem vehetünk Monosemet. Az SPC-hez képest ez is nagy elörelépés és jó mert a miénk, nameg amúgy is jó gép eddig.
Lehet túlreagálom, de az a nem kell... Kívánj hozzá inkább jó munkát
Annyi köze hogy itt már szinte mindenki némi eltéréssel ugyanazt csinálja.Csak a festék és az ára másA JD 740A nyomó levegős gabona vetőgép is Kverneland, részben ! Az elsők még az optima monitorjával is lettek el adva !
Olyan problémánk volt az Agrion-nal, hogy a barázda-nyitótárcsa nem forgott el. Megoldás: van ahol egy kicsit hozzáér a vázhoz, ott lecsiszolni belöle, a festést lecsiszolni a tárcsákról, a sárkaparókon egy kicsit állítani és a vas öntvényböl ami a magyágyat készítí a nyitótárcsa alján, abból le kell csiszolni!
!!! Amúgy pedig a táblázat a vetögép beállításához nem stimmel (legalábbis a miénk)! Ellenörizzétek hogy hány centire rakja a magot és szorozzátok fel egy hektárra! !!!
Mi beállítottuk 18 - 19 cm-re (az állást ne kérdezzétek, nem emlékszem) az 70 - 74.000 mag / hektár és azt tartja is szépen!
Jelentem, a vetés kész, a héten eltett vagy 100 hektárt, részben bérbe és a fent említett orvosolása után hiba egy szál sem! A gépet még mindig csak ajánlani tudom!
Válasz #2142. hozzászólásra
Felénk dolgozik 1 Tempo.Asszem Fendt 412 húzza.A hét elején a mellette lévő földön szórtam a műtrágyát(6930) 19-el és nem sokkal mentem gyorsabban mint ő.Persze itt 35Ak fölötti földekről beszélünk.Viszont a mi Kuhn Maxima-nk sem ment sokkal lassabban.A munkájáról majd csinálok képet.Kedden úgy is arrafelé kezdek a kombinátorral.
8251 hozzászólás
Válasz #2195. hozzászólásra
Ügyes vagy, Doooo! :)
Egyébként a Buffalo, amit tavaly szermányoltam, az is Kinze magadagolós, sima ujjas, mechanikus.
Válasz #2199. hozzászólásra
akkor mutatok 1 VGt
addig agyaljatok rajta mig kitalálod milyen detailt szerezzek idén
Válasz #2198. hozzászólásra
mindegy!
várom a napot!!!
Válasz #2197. hozzászólásra
mirül köll???????
Válasz #2196. hozzászólásra
Heccispy!
Akkor leszel ember ha nekem valamelyik gépről eszközről jellegzetes résziről készítessz hasonló fotót!!!
Válasz #2192. hozzászólásra
mutatom há
mitgondotok nincsenek bizonyitikaim?
nálam vannak a bizonyitokok cimbó----------
Válasz #2187. hozzászólásra
Kanalas-fogófüles ! Elektromos vetőegység hajtással ! A nagy tartály műtrágya.
Válasz #2191. hozzászólásra
mutasd!!!
Válasz #2189. hozzászólásra
nem figyelek én ilyen nem nekünk való teknikákat
lekaptam 1x tetején a kinze föliratot
nemtom.
Válasz #2188. hozzászólásra
részleteket!!!
ez kinze szasza
Válasz #2185. hozzászólásra
nyomólevegős vagy szívó???
Válasz #2184. hozzászólásra
Van aki dzsipót vesz, van aki Májsztrót vesz
és van aki nagy levegőt...
Válasz #2183. hozzászólásra
naprára nem jó, úgy tudom, legalábbis a régebbi horschok.
Válasz #2183. hozzászólásra
Kicsit nem drága??????
Ez lenne a tuti!!!!!!!!
Vélemények, tapasztalatok KONGSKILDE PreciSem- el kapcsolatban?
Válasz #2172. hozzászólásra
Detto Gaspardo
Válasz #2176. hozzászólásra
@ Czanik Sanyi
Nem én vagyok a gépész, de így müködik nagyjából:
- a kamrának amiben a tárcsa van, van egy ajtaja
- azt csavar(ok) tartják szárnyasanyával
-> szárnyasanya le -> ajtó kinyit -> tárcsa ki -> tárcsa be -> ajtó becsuk -> szárnyasanya vissza -> kész
Válasz #2173. hozzászólásra
állítólag 900-1000 ha van benne, mert tavalyelőtt a szezon végére érkezett meg.
Válasz #2171. hozzászólásra
@ szanberg
Öszintén szólva mindig átnézem a német "DLG Test" címü újság tesztjeit a gépekröl mielött vennénk valamit is és az egyik UNIA-ra kimondottan a "nem ajánlott" besorolást adta, pedig ezzel a besorolással nem dobálóznak. Nem tudom melyik típus volt és az is lehet hogy azóta javítottak rajta, de biztos hogy sokatmondóak a felméréseik.
Válasz #2173. hozzászólásra
@ Szanberg
Jójó, nemis rosszból mondtam és azt is néztem hogy Andorex-nek szólt, csak megszólítva éreztem magam mert nekünk is ilyen van
Erröl most nem csináltam képeket, csak az ásóboronáról "Sötét Paraszt"-nak, de lényegében ugyan az mint a Gaspardo egy kicsit jutányosabb áron és Agrion felirattal, de akármit is mondanak az Interat-osok, 1 az 1-ben Gaspardo. (hozzá tartozik (nem tudom igaz e) a Gaspardot Törökországban gyártották -> áttelepítették a gyártósort -> csak a törököknek elfelejtettek szólni -> ezért még mindig gyártják ott is csak más néven )
Válasz #2170. hozzászólásra
Olyan laposvas szerű célszerszám amivel tágítod, le,s rá másik, szorítás?
Válasz #2171. hozzászólásra
UNIA-t csak képen láttam szemenkéntit, gabonavetőjét azt szinte minden kiállításon látni.
Egyébként hány hektárt évet időt bírnak ki az ilyen JD vetőgép csapágyai perselyei tárcsái????
Mi szokott először jelentkezni? Ha kicseréli az ember utána megint elmegy annyit mint újkorában, vagy idővel lerobbannak ezek és csak megkell venni az újat előbbutóbb????
Válasz #2167. hozzászólásra
Összesen 900hektárt vetett mi!?!?!?
Drenthe mondta hogy tavaly vetett csak 800hektárt aztán nem egyéves ez ha jóltévedek
Válasz #2170. hozzászólásra
fotód nincsen róla???
milyen ennek a magadagoló rendszere???
Félreértessz semmi gúny vagy kinevetés!
Nem is neked szólt hanem Adorexet húztam kicsit, illetve nagyüzemi szemre vetítettem a kérdést.
Tehát, arról nemvolt szó hogy 50 vagy 500 hektárra kell, az máskérdés értem én tisztába vagyok a történettel mire mi való és mennyiért!
Viszont vettek itt szomszédok Unia szemenkénti vetőgépet kváncsi leszek rá!
Váza betyár erős, porcogóit meghajtásait kicsit soványnak vélem de majd ittis az idő dönt.
Műtrágya tartálya saválló, műtrágya csoroszlyája tárcsás rugós elég jó!
Vízszintes furatos fém adagolótárcsa van benne, ezt nemtudom hogyanfog vetni. Annyit mondtak a traktorosok hogy ha kevés mag van benne akkor kipereg ebből a tányérból szóval minimum egykét hektárba való anyagnak lennie kell tartályonként.
Ez mondjuk a mai olcsó magoknál nemtúl örömteli
Válasz #2166. hozzászólásra
@ Czanik Sanyi
Gyorsan át lehet vele állni napraforgóra, csak egy két kézmozdulat a tárcsacsere szerszám nélkül, szerintem max 10 perc alatt meg vagy vele.
Az ára pedig tényleg gyorsan megy felfelé, hozzánk 2010 öszén jött újan a 6 soros, teleszkópos, mütrágyaszórós, vetésellenörzös, stb. és nem került annyiba mint most a 4 soros
Válasz #2162. hozzászólásra
@ szanberg
Tisztellek, becsüllek, de most nem értünk egyet!
50 hektár saját kukoricára + 50 hektár bérmunkára nem vehetünk Monosemet. Az SPC-hez képest ez is nagy elörelépés és jó mert a miénk, nameg amúgy is jó gép eddig.
Lehet túlreagálom, de az a nem kell... Kívánj hozzá inkább jó munkát
Válasz #2167. hozzászólásra
és miért nem?
Válasz #2159. hozzászólásra
ez szívólevegős, a drenthééké volt, majdnem megvettem.
Válasz #2163. hozzászólásra
Akkor csak mellette döntöttél, könnyű átszerelni napra tárcsára, egy mozdulat, s csere?
Emelkedik az ára.
Válasz #2159. hozzászólásra
Annyi köze hogy itt már szinte mindenki némi eltéréssel ugyanazt csinálja.Csak a festék és az ára másA JD 740A nyomó levegős gabona vetőgép is Kverneland, részben ! Az elsők még az optima monitorjával is lettek el adva !
Kongskilde-Överum vetőgép
Nekem teccik!
Válasz #2162. hozzászólásra
Mit röhögsz? Ismerkedünk a vassal
Válasz #2161. hozzászólásra
100 hektár az 4nap munka.
Monosembe itt 4000felett van, csapágy kopóellemek sárkaparók cseréje, jövőre csuklórészeit felperselyezni ésatöbbi...
Biztosan jó de 10év nagyobb üzemi nyúzópróba fogja megmutatni!
Válasz #2160. hozzászólásra
Mi is lassan 100 hekinél járunk vele
Eddig semmi negatívum
Válasz #2083. hozzászólásra
@ Andorex, pangi & Gergő87:
Olyan problémánk volt az Agrion-nal, hogy a barázda-nyitótárcsa nem forgott el. Megoldás: van ahol egy kicsit hozzáér a vázhoz, ott lecsiszolni belöle, a festést lecsiszolni a tárcsákról, a sárkaparókon egy kicsit állítani és a vas öntvényböl ami a magyágyat készítí a nyitótárcsa alján, abból le kell csiszolni!
!!! Amúgy pedig a táblázat a vetögép beállításához nem stimmel (legalábbis a miénk)! Ellenörizzétek hogy hány centire rakja a magot és szorozzátok fel egy hektárra! !!!
Mi beállítottuk 18 - 19 cm-re (az állást ne kérdezzétek, nem emlékszem) az 70 - 74.000 mag / hektár és azt tartja is szépen!
Jelentem, a vetés kész, a héten eltett vagy 100 hektárt, részben bérbe és a fent említett orvosolása után hiba egy szál sem! A gépet még mindig csak ajánlani tudom!
JD kukivetőgépből létezik nyomólevegős???
Van valami köze White géphez???
csakmert EZ ITT NI teljesen olyan mint az mf555/white, még az óra a tetején is tök ugyanaz vonórúd váz minden
Válasz #2156. hozzászólásra
A kergetés!!!!
Válasz #2147. hozzászólásra
Nem, hanem gyűrűzött a Tempo után.
Válasz #2155. hozzászólásra
pedig úgy a haladós
Na én meg jól el kergetném az embert a Pics-ba a 19 km/h-s vetésével!!!
Válasz #2142. hozzászólásra
Felénk dolgozik 1 Tempo.Asszem Fendt 412 húzza.A hét elején a mellette lévő földön szórtam a műtrágyát(6930) 19-el és nem sokkal mentem gyorsabban mint ő.Persze itt 35Ak fölötti földekről beszélünk.Viszont a mi Kuhn Maxima-nk sem ment sokkal lassabban.A munkájáról majd csinálok képet.Kedden úgy is arrafelé kezdek a kombinátorral.
Válasz #2152. hozzászólásra
tényleg így van! Sokszor a vegyszereknél hamarabb eszembe jön a hatóanyag neve,mint a fantázia név!
Válasz #2151. hozzászólásra
Öregkor , feledékenység....