Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.84 FtUSD393.24 FtCHF433.65 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1946. hozzászólásra
Üdv . Én is azt mondom ha van egy jó SPC-d (de csak ha jó), vesd el magadnak , egy jó vetésellenőrzőre ruházz be, és a magad ura vagy. Ha tiszta a földed, jó magágyba, és jól be tudod állítani az SPC-t, nem lesz külömbség.
Megkockáztatom hogy az SPC m szebben vetett mint a helyi gazdatárs monoseme!
Nekem marad az SPC mert nincs 6 millám erre!
ssoha nem fogok 3000 ha vetni vele hogy visszahozza az árát! Viszont az SPC 500 ha kell vetnem! Az a nekem való de LASSAN és JÓ földbe ÉS jól beállítva!
Szerintem a az SPCddel a magad utra vagy nem biztos hogy bérbe jobb munkát csinálnak mert ugye HA fizetsz ha jó a talajod a géped jól beállítod és lassan vetsz vele akkor nincs a grűn által említett terméskülönbség!
szerintem vettetsd el bérbe , mert a terméstöbblet simán behozza azt a 7 e forintot de csak akkor ha nem rohannak ezerrel a vetőgéppel
(szerintem jó körülmények között is van 5q terméskülömbség az spc és egy modern gép között az utóbbi javára )
Válasz #1948. hozzászólásra
Köszi a véleményeket. Ezzel csak megerősítetek. És ha már itt tartunk, ki, milyen szemenkénti vetőgépet ajánl megfizethető árban?
Nem találtam a topicban ilyen témájú hsz-t, de azért megpróbálom. Kézi vetőgépet használ valaki? Nekem nincs szükségem traktor által húzott vetőgépre, valami jó minőségű szemenkénti kanalas vetőgép kellene. Nem olyan, ami csupa műanyag, hanem valami ilyesmi:
Látatlanból azt mondom hogy megéri egy normális modern gépel dolgoztatni!!De a vetésnél meg pláne!!Mert az szinte az alapja mindenek..Ha az el van B va utána már lehet ügyeskedni de az már mit sem ér.. Egyébként meg ha van lehetőséged 100 ha-ra már egy használt MONÓ-t vagy gaspardót esetleg KUHNT már vehetnél..Akár még egy kis bérmunka is biztosan csak kerülne mellé!!AZ SPC az már a múlté!!Annak aki a jövőbe tekint és komolyan akarja venni a termelést!!!
Van nekünk egy SPC vetőgépünk mikrogranulátum szóróval. Egy ideje azon gondolkodok, hogy érdemes -e bérszolgáltatásban elvettetni Monosem vetőgéppel 7000 ft/ha-ért a kukoricát és a napraforgót, vagy a SPC-vel is el lehet jó minőségben vetni. (Egyenletes tőszám, egyöntetű kelés stb. szempontból) Megéri -e? Összesen kb 100 ha lenne. Kukoricából DKC4795 72000 tőszámmal, +1q műtrágya vetéssel + Force. Napraforgóból Neoma +1q műtrágya.
Nektek mi a véleményetek?
Válasz #1943. hozzászólásra
Néztem az expon a forgalmazó azt mondta teljesen megeggyezik a gaspardoval,sőt a gaspardo alkatrész forgalmazók is ezt árulják.
Üdvözlet Mindenkinek!
Érdekelnének felhasználói tapasztalatok az Amazone ED 451 vagy 452 típusú szemenként vetőgépeiről, ha valaki használja ezt a típust kérem jelezze, lenne néhány kérdésem. Köszönöm.
Én mindenképpen a Monosem mellett döntenék.
Egyrészt mert ittvan a mienk 4000hektár vetésterület felett és még egy jó vetőgépről beszélünk a mai napig pedig elég nehéz körülmények között dolgozik.
Van hozzá polcon alkatrész axiálnál me már egyéb helyeken is azt hallom.
Környékünkön gaspardo nincs is, aztsem tudnám hová kéne nyúlni ha valami gatter rajta...
és nem üzemi hibára kell gondolni hanem nem várt dolgokra, pl törik csoroszlya vagy ilyenek..
Üdv!
Tudna valaki segíteni?!Saxonia 21 soros vetőgéppel szeretnék lucernamagot vetni,de sajnos nem tudom hogy állítsam be megfelelően!Valakinek valami ötlet,vélemény aki már csinált hasonlót??? Előre is köszi!
Lehet sokan nem értenek egyet,de nem mindig a vetőgépen múlik,hogy milyen termésed lesz búzából,hanem a föld állapotától is.Példa a tavalyi év! Elvettetem sáros ,cuppogós földbe drága Varestadt vetőgéppel tavaly,úgy megkeménykedett utána,mintha betonba vetettem volna.A szomszéd várt 3 hetet sima csoroszlyás géppel vetett és 20 q-t rám vert! Az idén én is jó állagú földbe vetettem 40 éves csoroszlyás vetőgéppel és jól néz ki a vetésem! Remélem ,hogy az idén nem 34,hanem 50q körül lesz a termésem! Úgy legyen!!
Komáromi Béla, Komáromigép, Abony ban vannak első osztályú!!! és a legolcsobb a legjobb minőségben!! itt lentebb jobb oldalt a cégek neveinél megtalálod elérhetőséget!
8260 hozzászólás
Válasz #1959. hozzászólásra
Egyetértek VTR rel! De az általa és általam említett feltételekkel!
Na most le leszek hurrogva
Üdv . Én is azt mondom ha van egy jó SPC-d (de csak ha jó), vesd el magadnak , egy jó vetésellenőrzőre ruházz be, és a magad ura vagy. Ha tiszta a földed, jó magágyba, és jól be tudod állítani az SPC-t, nem lesz külömbség.
SPC felejtős
Utolsó két hozzászóló..irány a dühöngő.. Grünnek van igaza, de Te is veszel az első adandó alkalommal.
Válasz #1954. hozzászólásra
Megkockáztatom hogy az SPC m szebben vetett mint a helyi gazdatárs monoseme!
Nekem marad az SPC mert nincs 6 millám erre!
ssoha nem fogok 3000 ha vetni vele hogy visszahozza az árát! Viszont az SPC 500 ha kell vetnem! Az a nekem való de LASSAN és JÓ földbe ÉS jól beállítva!
Válasz #1953. hozzászólásra
DE Nincs
Válasz #1952. hozzászólásra
DE VAN
Szerintem a az SPCddel a magad utra vagy nem biztos hogy bérbe jobb munkát csinálnak mert ugye HA fizetsz ha jó a talajod a géped jól beállítod és lassan vetsz vele akkor nincs a grűn által említett terméskülönbség!
szerintem vettetsd el bérbe , mert a terméstöbblet simán behozza azt a 7 e forintot de csak akkor ha nem rohannak ezerrel a vetőgéppel
(szerintem jó körülmények között is van 5q terméskülömbség az spc és egy modern gép között az utóbbi javára )
Válasz #1948. hozzászólásra
Köszi a véleményeket. Ezzel csak megerősítetek. És ha már itt tartunk, ki, milyen szemenkénti vetőgépet ajánl megfizethető árban?
Nem találtam a topicban ilyen témájú hsz-t, de azért megpróbálom. Kézi vetőgépet használ valaki? Nekem nincs szükségem traktor által húzott vetőgépre, valami jó minőségű szemenkénti kanalas vetőgép kellene. Nem olyan, ami csupa műanyag, hanem valami ilyesmi:
http://www.hermex.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=85&category_id=14&option=com_virtuemart&Itemid=4&lang=hu
Látatlanból azt mondom hogy megéri egy normális modern gépel dolgoztatni!!De a vetésnél meg pláne!!Mert az szinte az alapja mindenek..Ha az el van B va utána már lehet ügyeskedni de az már mit sem ér.. Egyébként meg ha van lehetőséged 100 ha-ra már egy használt MONÓ-t vagy gaspardót esetleg KUHNT már vehetnél..Akár még egy kis bérmunka is biztosan csak kerülne mellé!!AZ SPC az már a múlté!!Annak aki a jövőbe tekint és komolyan akarja venni a termelést!!!
Ez sok mindentől függ pl: időjárás, talaj stb
Jó talajba talán a kukit el tudja rakni
De a szotyát azt mindenképp érdemes bérbe csináltatni.
Hisz a vetés a legfontosabb feladat
Sziasztok!
Van nekünk egy SPC vetőgépünk mikrogranulátum szóróval. Egy ideje azon gondolkodok, hogy érdemes -e bérszolgáltatásban elvettetni Monosem vetőgéppel 7000 ft/ha-ért a kukoricát és a napraforgót, vagy a SPC-vel is el lehet jó minőségben vetni. (Egyenletes tőszám, egyöntetű kelés stb. szempontból) Megéri -e? Összesen kb 100 ha lenne. Kukoricából DKC4795 72000 tőszámmal, +1q műtrágya vetéssel + Force. Napraforgóból Neoma +1q műtrágya.
Nektek mi a véleményetek?
Köszi!
Néztem az expon a forgalmazó azt mondta teljesen megeggyezik a gaspardoval,sőt a gaspardo alkatrész forgalmazók is ezt árulják.
Az valami török. Nem?
Inkább vegyél egy használt Isariát. Az nem téveszt. Ezek meg... Ki tudja.
véleményeket kérek az agrion vetőgépről?
Válasz #1940. hozzászólásra
Mire lennél kíváncsi? melyik fajta?
http://www.youtube.com/watch?v=ravHNyU3p_c&context=C35a2947ADOEgsToPDskJ2PgPislAme2FYTplfszQ9
Tempo működése!
Sziasztok.Hassia 12 soros szemenkénti vetőgépről mi a véleményetek?Tapasztalatokat írnátok meg köszönném.meg vegyük vagy sem?????
Üdvözlet Mindenkinek!
Érdekelnének felhasználói tapasztalatok az Amazone ED 451 vagy 452 típusú szemenként vetőgépeiről, ha valaki használja ezt a típust kérem jelezze, lenne néhány kérdésem. Köszönöm.
Válasz #1937. hozzászólásra
nehéz lenne összeszámolni miböl mennyi van a városban,de ha jó sacolom a JD -MONO forma forma követi a Kuhn majd a gaspardó ....
Válasz #1933. hozzászólásra
Én mindenképpen a Monosem mellett döntenék.
Egyrészt mert ittvan a mienk 4000hektár vetésterület felett és még egy jó vetőgépről beszélünk a mai napig pedig elég nehéz körülmények között dolgozik.
Van hozzá polcon alkatrész axiálnál me már egyéb helyeken is azt hallom.
Környékünkön gaspardo nincs is, aztsem tudnám hová kéne nyúlni ha valami gatter rajta...
és nem üzemi hibára kell gondolni hanem nem várt dolgokra, pl törik csoroszlya vagy ilyenek..
Én ősszel vettem monot, és a prókerék végett...
jó gép mind a 2 én gaspardot választanám! de kuhnt vettem
minőségben nem egy kategória a kettő
bár a gaspardonak is van már vagy 3 fajta
hello.vetőgépet szeretnék vásárolni gaspardo vagy monosem tapasztalatok?
Üdv!
Tudna valaki segíteni?!Saxonia 21 soros vetőgéppel szeretnék lucernamagot vetni,de sajnos nem tudom hogy állítsam be megfelelően!Valakinek valami ötlet,vélemény aki már csinált hasonlót??? Előre is köszi!
Válasz #1930. hozzászólásra
ha tudod hogy az olaj leeresztő nem 6lapfejű az mtz-n viszaléphetnél megválaszolni.
Válasz #1929. hozzászólásra
3 fajta van az ár amit mondtam
ok-Így???
Válasz #1927. hozzászólásra
ÓÓ bocses...jöhet
Válasz #1925. hozzászólásra
Beütöd a felső(keresendő)sarokba és előjön.
Válasz #1926. hozzászólásra
Ha jól emlékszem pénteket mondottam kolléga úr...
Válasz #1922. hozzászólásra
A szivattyura mikorra van esélyem?
Válasz #1924. hozzászólásra
köszi de nem találom,amugy nem ismered a gépet?
Válasz #1920. hozzászólásra
Van egy külön topik!!!
Lehet sokan nem értenek egyet,de nem mindig a vetőgépen múlik,hogy milyen termésed lesz búzából,hanem a föld állapotától is.Példa a tavalyi év! Elvettetem sáros ,cuppogós földbe drága Varestadt vetőgéppel tavaly,úgy megkeménykedett utána,mintha betonba vetettem volna.A szomszéd várt 3 hetet sima csoroszlyás géppel vetett és 20 q-t rám vert! Az idén én is jó állagú földbe vetettem 40 éves csoroszlyás vetőgéppel és jól néz ki a vetésem! Remélem ,hogy az idén nem 34,hanem 50q körül lesz a termésem! Úgy legyen!!
Válasz #1921. hozzászólásra
Jól megnéztük a vetőgépet mi????????
Válasz #1913. hozzászólásra
Nálumk csináltak hozzá egy frankó célszerszámot!
Ha tudom holnap lefotózom.
Azt szeretném kérdezni hogy valaki ismeri ezek a becker kokurica vetőgépeket?
milyenek ezek,most akarok venni de nem ismerem őket.
köszönöm.
Válasz #1918. hozzászólásra
Komáromi Béla, Komáromigép, Abony ban vannak első osztályú!!! és a legolcsobb a legjobb minőségben!! itt lentebb jobb oldalt a cégek neveinél megtalálod elérhetőséget!
SPC 6 vetőgéphez keresek mikrogranulátum szóró egységet minden tartozékával együtt.Minden megoldás érdekel.
Axiál-nál felteszik!
Válasz #1915. hozzászólásra
nekünk ők tették fel mondjuk nem kis erőfeszítés árán
Nagyon köszönöm szépen azért! Ott se sok sikerrel mentek a dolgok !
legjobban jársz egy gumis műhellyel
Az Ih 6200 vetőgépnél hogyan kell felszerelni a tömöritő hengerek gumiját ?
Van Classic ezen nincs tárcsa, és a Contur
Válasz #1910. hozzászólásra
Kocsija válogatja hogy milyen abban is van több féle...