Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD389.71 FtCHF430.48 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz gcastle #7153. hozzászólásáraAz Amazone már egy ideje gondosan ügyel az összképre, de az a porkémény mindent visz!
A szakaszolást JD Section Control fogja végezni?
Mit vetettél vele azon a 0,7 hektáron? Még csak poros sem lett!
Használd nagyon sokáig! És legyen annyi kukoricád, hogy új színt kelljen építeni a vetőgépnek!
Válasz Szabi. #7137. hozzászólásáraNeked maximán nem volt olyan hogy a kocsi hajtó láncot a spanoló kerék mellé lelökte?
Tavaly kétszer is, pedig új láncok és span kerekek kerültek rá előtte.
Válasz Lothar1 #7145. hozzászólásáraEgy kicsit megnyugtattál,mivel még vaktárcsa sincs készleten.Jövőhéten rakják kamionba törökbe,szóval a mostani bolond világba már nem bizok benne hogy ide ér.A repcetárcsa hány furatos mondjuk a tied?
Válasz szanberg #7140. hozzászólásáraSebesség és magméret függő.
Én a 2,2-es, 2,4-es furattal tudtam faxán vetni.
Naprából volt a legtöbb variációs tárcsám.
Amikor 8-10-15 M egy vetőgép, nehogy már egy kb 70ezer forintos tárcsa garnitúra miatt ne lehessen normálisan vetni. Álltalában 3-3 garnitúrát adnak hozzá, ezt lehet variálni is(mert ugye minek 6-os kuki tárcsa),plussz ha csak 2-2-vel kiegészíti a vevő akkor nagy meglepetés nem tudja érni a használat során......
Az előtem feltett kérdésre én is várom a választ.Megcsavarva azzal,hogy nekem 3 mm el adták át a gépet és nincs is 2,5 tárcsajuk,csak vaktárcsa.Jó a 3 mas vagy beszorul a mag általában?Illetve repcéhez milyen átmérőjű lyuk vált be és mennyi?
Válasz GREVEN #7134. hozzászólásáraEladó lesz minden képen, mert újra amazone mellett döntöttem......
Viszont nem kenyérre kell egyenlőre.
Mondj rá valamit, illetve inkább egyben szeretném letudni ezekkel:
Kuhn Maxima 1-es vetőgépre rakott már fel valaki újabb fajta fekete mélységhatároló kereket?
Mennyire passzolnak a dolgai?
A régi piros fajtát már sehol sem lelni.
Esetleg valakinek elfekvőben?
Valamint hátulra tömörítő kerékre gumit vett már valaki valahonnan?
Abból sincs már a régi piros csak a fekete kerék kompletten.
Megvettem közben a teflonost amit ajánlottatok.Közbe beszéltem egy ismerőssel,ő nem szokta semmivel sem kenni,mondjuk nem egyforma márka.Kezdésnek én csak rámegyek a teflonossal mert soványnak oxidáltnak érzem az egész belsőt.
Válasz t.romsics #7121. hozzászólásáraEz a teflonos spray amit mondasz?Enyémbe csak egy műanyag karika van a vetőtárcsa mellet,nem teflonos mint a márkás gépekbe.Erre is igaz?
Válasz agrogal #7120. hozzászólásáraEszedbe ne jusson. Száraz zsír, a vetőtárcsa azon részeire is, ami érintkezik a tömítéssel. Befújod, amint kifehérszik, már teheted is a helyére.
Szemenkénti vetőgépeknél a vetőházban pl tárcsa-koptatókarika között be lehet fújni pl WD40 el,vagy a lesodrók tengelyét.Nem fog ráragadni a napraforgó mag?
Helló kis segítséget szeretnék kérni
. Pom jota z3 lengyel gabonavetőgép beállítását a monitoron. 12 méteres permetezőhőz a művelö út elzárást beállítani köszönöm
Válasz VMisi #7081. hozzászólásáraMX120 vagy ha kell akkor a 4650, de egyelőre nem ilyen lesz, marad az accord.
Nem nézegettem más gépeket, szóltak, hogy eladó ez a 2db aztán a konkrét tipus után kérdezgettem. Tetszett volna a 6m szélesség.
Válasz ..MZ/X.. #7113. hozzászólására
Öregszem nem pörgettem vissza, már leírtam. Szóval egy pronto meg egy ultima megy helyettük, ezeknek is az volt a gondjuk, hogy elhagyták a szántást és nem tudtak mindig magágyat csinálni eléjük. Mindkettőben 3000 hektár felett van.
Keresgélünk tovább.
Köszönöm mindegyikőtöknek a választ!
Tartályt teljesen üresre ki lehet járatni? Mennyiség beállítás mennyire macerás?
Az egyiket 1,3m-ba tartják, jobb álapotú de a monitorját összetörték, a másik már több helyen hegesztve van, gondolom elakaszthatták, ez elméletileg használható, 1,5m. Sokat mentek mert a magtakarók nullára koptak. Pár éve állnak mert ultimat vettek helyükre.
Válasz GREVEN #7110. hozzászólására11 sor van a permetezős traki hasa alatt, 3-3 sor a művelőút. 12 cm a vetőgépen a sortávolság, tehát a kerekek között 120 cm szélességben van kultúrnövény (a 11 sor szélső 6-6 cm-es csatlakozását már a művelőútba számoljuk). 160 cm a traki és a permetező nyomtávja.
Ahogyan Apuci is írta, mindenkinek a saját flottájához kell ezt belőni, nincs olyan, hogy kevés vagy sok. Egy a lényeg, kultúrnövényt ne taposs.
Épp a napokban szakmáztunk egyébként erről, én nem tudok hátrányt említeni a művelőutas vetésnél (a gyomosodást szokták felhozni példaként, de ez nem leküzdhetetlen probléma).
8261 hozzászólás
Válasz Drisa #7160. hozzászólásáraPersze, már a Sfoggia-án is volt, nem fejlődünk vissza!![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz gcastle #7153. hozzászólásáraSok hiba mentes hektárt. Remélem elégedett leszel a mélységtartással, ezen már mindkét oldalt van határoló kerék?
Özdöken kukorica vetőgépje van valakinek?
Válasz später77 #7157. hozzászólásáraAz a kémény arra jó, hogy mindkét oldalról fel kell mászni a ponyva kioldásához...![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
A 0,7 benne volt, gondolom gyárban tesztelték, csak nem törölték.
Igen, a JD fogja szakaszolni!
Köszönöm a jókívánságodat, cserébe kívánok neked és családodnak is jó egészséget, csak az legyen, a többit megvesszük!
Válasz gcastle #7153. hozzászólásáraAz Amazone már egy ideje gondosan ügyel az összképre, de az a porkémény mindent visz!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
A szakaszolást JD Section Control fogja végezni?
Mit vetettél vele azon a 0,7 hektáron? Még csak poros sem lett!
Használd nagyon sokáig! És legyen annyi kukoricád, hogy új színt kelljen építeni a vetőgépnek!
Válasz határjáró #7155. hozzászólásáraReméljük az lesz, meg hozzá jó egészség mindannyiunknak sorstársaim!![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Válasz gcastle #7153. hozzászólásáraGratulálok hozzá, sok hibamentes órát.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz gcastle #7153. hozzászólására![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Megjött és működik...![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![precea](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200323193412_img_20200323_171353_1_.jpg)
![precea_isb](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200323193204_img_20200323_170342_1_.jpg)
Válasz szanberg #7150. hozzászólásáranem fut vonalban azért dobja le
Válasz szanberg #7150. hozzászólásáraJujjjj de régen volt már![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Csak tipp:
Spanoló kerék feszítő rugója, vagy amin billeg tengely/persely kikopás ?!
Válasz Szabi. #7137. hozzászólásáraNeked maximán nem volt olyan hogy a kocsi hajtó láncot a spanoló kerék mellé lelökte?
Tavaly kétszer is, pedig új láncok és span kerekek kerültek rá előtte.
Válasz gcastle #7147. hozzászólásáraNem, ED.![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz agrogal #7146. hozzászólásáraA repcetárcsa 96 furatos. 9612 a tárcsa száma.
Válasz Szabi. #7136. hozzászólásáraPrecea lesz?
Válasz Lothar1 #7145. hozzászólásáraEgy kicsit megnyugtattál,mivel még vaktárcsa sincs készleten.Jövőhéten rakják kamionba törökbe,szóval a mostani bolond világba már nem bizok benne hogy ide ér.A repcetárcsa hány furatos mondjuk a tied?
Válasz agrogal #7144. hozzászólásáraMi 3mm furatuval vetjük, nem szokott gond lenni. A repcetárcsa 1.2mm furatu.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz agrogal #7141. hozzászólásáraValaki esetleg a 3as napratárcsáról?A repce tárcsa mérete még mindig érdekelne![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Válasz szanberg #7140. hozzászólásáraSebesség és magméret függő.
Én a 2,2-es, 2,4-es furattal tudtam faxán vetni.
Naprából volt a legtöbb variációs tárcsám.
Amikor 8-10-15 M egy vetőgép, nehogy már egy kb 70ezer forintos tárcsa garnitúra miatt ne lehessen normálisan vetni. Álltalában 3-3 garnitúrát adnak hozzá, ezt lehet variálni is(mert ugye minek 6-os kuki tárcsa),plussz ha csak 2-2-vel kiegészíti a vevő akkor nagy meglepetés nem tudja érni a használat során......
Eddig 20 hektár kukit vetettem vele, ezért nem tudok hozzászólni kérdéseitekre.
Az előtem feltett kérdésre én is várom a választ.Megcsavarva azzal,hogy nekem 3 mm el adták át a gépet és nincs is 2,5 tárcsajuk,csak vaktárcsa.Jó a 3 mas vagy beszorul a mag általában?Illetve repcéhez milyen átmérőjű lyuk vált be és mennyi?
Válasz Büresz #7139. hozzászólásáraKöszönöm!
Na és általánosságban melyik napraforgó tárcsa válik be leginkább? 2.5-3-3.5???
Válasz szanberg #7129. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200311173912_636417a3_935c_4231_bd19_93ffa66979f6.jpg)
Válasz Szabi. #7137. hozzászólásáraÍrtam
Válasz Szabi. #7136. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200311122933_7870419d_bc46_4cff_af7e_6ae7eba9a416.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200311123006_267ce2eb_54e2_4276_b502_c96aadb54429.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200311123034_5a57ce39_ed39_4723_8c11_4e523333a8d2.jpg)
Válasz GREVEN #7134. hozzászólásáraEladó lesz minden képen, mert újra amazone mellett döntöttem......
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200311122827_0e353696_1a4d_4498_9532_9696d1bac76a.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200311122854_c6b75867_1eb8_4b45_8560_4dd9fbdfe4dd.jpg)
Viszont nem kenyérre kell egyenlőre.
Mondj rá valamit, illetve inkább egyben szeretném letudni ezekkel:
Válasz szanberg #7129. hozzászólásáraCirok: 70x Ø 2.5mm, katalógszám: N02851B0
nemrég vettem az enyémre
Válasz Szabi. #7130. hozzászólásáraEladó?
Válasz szanberg #7132. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200311082918_ce7cd1d2_45e1_4092_9f11_dd0fdb8b2d5f.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200311082949_ae3794e3_3ffc_49db_8985_1ca2c590a1d9.jpg)
Válasz Büresz #7131. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz szanberg #7129. hozzászólásáraVan könyvem este befotózom.
Válasz GREVEN #7128. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200311081436_5b549feb_34e4_4cf9_b1e1_303881876799.jpg)
Maxima napraforgó tárcsája hány furatos és mekkora átmérőkkel?
Esetleg cirokra is tud ilyen adatokat valaki???
Kuhn Maxima 1-es vetőgépre rakott már fel valaki újabb fajta fekete mélységhatároló kereket?
Mennyire passzolnak a dolgai?
A régi piros fajtát már sehol sem lelni.
Esetleg valakinek elfekvőben?
Valamint hátulra tömörítő kerékre gumit vett már valaki valahonnan?
Abból sincs már a régi piros csak a fekete kerék kompletten.
Megvettem közben a teflonost amit ajánlottatok.Közbe beszéltem egy ismerőssel,ő nem szokta semmivel sem kenni,mondjuk nem egyforma márka.Kezdésnek én csak rámegyek a teflonossal mert soványnak oxidáltnak érzem az egész belsőt.
Válasz agrogal #7120. hozzászólásáraHHS Drylub pl.
Válasz agrogal #7122. hozzászólásáraIgen, arra gondolok. Nem gyűjti a port.
Válasz RkTomi #7123. hozzászólásáraKöszönöm a választ.
Válasz agrogal #7120. hozzászólásáraA grafit spray a megoldás.
Válasz t.romsics #7121. hozzászólásáraEz a teflonos spray amit mondasz?Enyémbe csak egy műanyag karika van a vetőtárcsa mellet,nem teflonos mint a márkás gépekbe.Erre is igaz?
Válasz agrogal #7120. hozzászólásáraEszedbe ne jusson. Száraz zsír, a vetőtárcsa azon részeire is, ami érintkezik a tömítéssel. Befújod, amint kifehérszik, már teheted is a helyére.
Szemenkénti vetőgépeknél a vetőházban pl tárcsa-koptatókarika között be lehet fújni pl WD40 el,vagy a lesodrók tengelyét.Nem fog ráragadni a napraforgó mag?
Válasz Radocz #7118. hozzászólásáraPassz, pár éve a húsfeldolgozós nevű integrálta őket, akkor komplett vezető és szemléletváltás volt.
Válasz ..MZ/X.. #7114. hozzászólásáraÜdvözletem!
A szántás elhagyást hány éve kezdték?
Radócz István
70/453-6883
Helló kis segítséget szeretnék kérni
. Pom jota z3 lengyel gabonavetőgép beállítását a monitoron. 12 méteres permetezőhőz a művelö út elzárást beállítani köszönöm
Sziasztok.be lehet valahol szerezni a vetőegység mögé nyomokereket?idáig amiket találtam mind 80 euro fölött volt.ez kicsit drága mivel 20 db kellene
Válasz VMisi #7081. hozzászólásáraMX120 vagy ha kell akkor a 4650, de egyelőre nem ilyen lesz, marad az accord.
Nem nézegettem más gépeket, szóltak, hogy eladó ez a 2db aztán a konkrét tipus után kérdezgettem. Tetszett volna a 6m szélesség.
Válasz ..MZ/X.. #7113. hozzászólására![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Szóval egy pronto meg egy ultima megy helyettük, ezeknek is az volt a gondjuk, hogy elhagyták a szántást és nem tudtak mindig magágyat csinálni eléjük. Mindkettőben 3000 hektár felett van.
Öregszem nem pörgettem vissza, már leírtam.
Keresgélünk tovább.
Köszönöm mindegyikőtöknek a választ!
Tartályt teljesen üresre ki lehet járatni? Mennyiség beállítás mennyire macerás?
Az egyiket 1,3m-ba tartják, jobb álapotú de a monitorját összetörték, a másik már több helyen hegesztve van, gondolom elakaszthatták, ez elméletileg használható, 1,5m. Sokat mentek mert a magtakarók nullára koptak. Pár éve állnak mert ultimat vettek helyükre.
Válasz GREVEN #7110. hozzászólására11 sor van a permetezős traki hasa alatt, 3-3 sor a művelőút. 12 cm a vetőgépen a sortávolság, tehát a kerekek között 120 cm szélességben van kultúrnövény (a 11 sor szélső 6-6 cm-es csatlakozását már a művelőútba számoljuk). 160 cm a traki és a permetező nyomtávja.
Ahogyan Apuci is írta, mindenkinek a saját flottájához kell ezt belőni, nincs olyan, hogy kevés vagy sok. Egy a lényeg, kultúrnövényt ne taposs.
Épp a napokban szakmáztunk egyébként erről, én nem tudok hátrányt említeni a művelőutas vetésnél (a gyomosodást szokták felhozni példaként, de ez nem leküzdhetetlen probléma).