Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mtz1221 #6151. hozzászólásáraHa tanyán laknék, oszt minden föld a szomszédban lenne... De így egy tortúra lenne a kivonulás...15-55 percre vannak innen a földjeim... Henger trakira fel, a földön leszerel...másik trakival kombival újra kivonul, összeakaszt, melóz(szegésnél mindenkinek k@rva lenne az anyja), 2 óra múlva fordított sorrendbe haza...
Válasz Mf-es? #6138. hozzászólásáraValamilyen szinten!! De a Csoroszlya kialakulása olyan széles hogy sáros ragadós földön nem akar vissza omlani és a Vé alakú vágat nyitva tátong az égféle! Egyébkéntis egy nehéz robusztus gép nem kora tavaszi munkára való!! Ha Jd ben gondolkozol én univerzális gépet szeretnél akkor csakis a 740A!!!
Válasz csoppika #6149. hozzászólásáraEszembe jutott: Vajszínű tartályos Vicon vetőgép, aminél a vonszolt csoroszlyák után közvetlen a sorokon megy egy-egy acél visszatömörítő kerék...
Válasz Mf-es? #6147. hozzászólásáraAz itteni termeltető szerint nettó baromság...
De kinek hogy tetszik. Itt egy koma accord rendszerűvel vetette régen(fronton simahenger, utána a vetőgép...valami műa tartályos rau?), starterrel együtt. Hagymázik amúgy. A nagy tartályban a starter, meg egy valami műganyé adagolóból csorog mellé a mák...az elosztófejbe...
Oszt még egy koma meg forgóborona kombóval nyomta...no ott a startert leosztályozta a rázatás... 5 gépalja ritka, egy kefe...így ment a tábla....
Az itteni öreg mákprofi is keverte, de precízen mindig keveset tankolt az Isaria 6000-be... Neki jó szokott lenni...mindig...
Nekem a gond mindig a puha magággyal van... Csinálhatom bármilyen kopott kombinátorral.
A hengerem meg keskeny és könnyű...
Válasz Mf-es? #6142. hozzászólásáraHa sütsz hozzá, nem lesz homogén a keveréked? Vagy a csávázás megváltoztatja a mag formáját? Nekem idén csávázás nélküli volt(étkezési)... Vetés elég mélyre sikerült, de aznap kapott 30mm esőt. 2 napjára kis cambridge-el hengereztem...Mégsem kelt ki elég sűrűre... A szélre fogom...(vagy a mag, vagy a mélység)
Válasz Mf-es? #6139. hozzászólásáraIgen. Esetleg át tudom küldeni a vetési normákat. Bár sztem mák nincs megadva. Répát, repcét kb ennyivel tud vetni, ha gondolod holnap megnézem.Milyen sorközzel vetnéd?
Válasz Mf-es? #6141. hozzászólásáraAmit már kóstoltam az az Accord rendszer...az repcéből az 1kg-ot is kiveti. Az az tapasztaltam. Belekeveredtek a gép állításba, ezért rá kellett vetni másnap 30 hektárra. De egy Angeloni vetőgéppel is kivetették a repcét.
Válasz Mf-es? #6137. hozzászólásáraBácsborsod-Katymár környékén voltam pár éve aratni mákot és még vagy 12-13 másik kolléga, tehát olyan 14 voltunk kb egy táblában. Volt napi teljesítmény.Azzal vetik ami van a háznál. Van ki a sima vetőgépével van ki prontoval...vagy rapiddal...stb.
Válasz Mf-es? #6118. hozzászólásáraKb annyira hasonlít a kettő egymásra mint alma a körtéhez!!! A 740-es egy dupla tárcsás vetőgép nem túl nagy csoroszlya nyomással a 750 meg egy hatalmas csoroszlya nyomású egytárcsás vetögép!!! Aminek talán a NO till az igazán megfelelő terep Észak Amerika és Ausztrália!! Néz szét magad körül és másold le azokat a cégeket ahol profi módon vetik és termesztik a mákot
Válasz Mf-es? #6122. hozzászólásáraItt is azt mondják, ha kikel(és nem viszi el a szèl), az már 80% siker...
De van benne valami... Nekem 1x megvolt a 80%, de sajna az időjárás miatt sztem szar volt a beporzás. Ami tábla normál sűrűre kelt, ott negyedig voltak a gubók. Ahol ritkábban, ott szinte tele... (szúrt gubótól függetlenül)
Válasz .Feco. #6121. hozzászólásáraHa a mák kikel,az egy jó növény szokott lenni.
Akkor melyik vetőgépet tennéd, a 740 elé ?
Ami a mulcs vetésbe jobb nála.Nem az extra gépekre gondolok,hanem ami magyar országon elérhető.
Válasz Mf-es? #6120. hozzászólásáraSzerintem meg nem tud. Mondom ez úgy, hogy van a városban 4 is, ebből 2 közvetlen közelemben, Amikor rosszabb a magágy akkor mi szoktunk nekik a rapiddal besegíteni. A 740A olyan értelemben mulcsvetőgép, hogy jó magágy esetén bizonyos mennyiségű felszínen lévő vagy felszín közelében lévő szármaradványt elvisel, de nem jobban mint anno az IH6200 újkorában, vagy egy Lemken SolitAir...
A 750A-val mákot vetni kb. olyan mint lácfűrésszel tortát szeletelni... Itt a mákot nem veti jól egyetlen épkézláb vetőgép sem, sem Rapid, Sem Horsch sem Tume... Amúgy miért akarsz egyáltalán mákot termelni? néhány éve itt beugrasztottak néhány termelőt és vetettek össze-vissza vagy 100-120 hektárt de egyikük sem vetett következő évben... Tavaly már alig volt vagy 15 hektár, zömmel annak aki előző évben integrálta
Válasz .Feco. #6119. hozzászólásáraPont az,hogy alkalmas gép nemigen van.Ha van is,függök tőle.Ha nem akarja elvetni,nincs mák,felborítja a vetésszerkezetet.
Régen termeltük,most új lehetőség van rá.Vetőgép csere lesz,akkor olyat szeretnék,amivel el tudom vetni.Ha kell,tudok bérbe is.
Szerintem,a 740,tud mulcsba vetni.
Válasz Mf-es? #6118. hozzászólásáraA 750A nagyon dúrva és robosztus gép, még egy 3-4 cm-es repcevetés is kihívás neki, nagyon nem erre van kitalálva. Az adagolórendszere tökéletesen kiadagolja, de korán nyers süppedős talajban 0-1 cm mélyre nem tudsz olyan vetőgéppel ahol soronként 250 kg a terhelés... Már ott megbukik a rendszer hogy amilyen traktor kell egy 750A elé azt még nem visszük a földre olyankor amikor mákot kell vetni...
Bár nem hiszem hogy akár nálad akár bárhol olyan jelntős kultúra lenne a mák, hogy mindenáron az alapján kell gépet választani hogy azt hogyan veti. Itt a legjobb eredmények máknál az Amazone D9 után vannak amit viszont mulcsovetésre még a legelvetemültebebk sem mernének megvenni...
Vegyél olyan gépet ami illeszkedik a talajművelési rendszeredhez, és ami a legjobb eredményeket éri el a legfontosabb növényeknél, a mákot meg vettesd el bérbe azzal akinek a legalkalmasabb gépe van rá
Válasz szanberg #6115. hozzászólásáraAkkord kiveti, 0,9kg-ra kalibráltam és 0,94re jött ki 24ha átlagában. A kelés már más tészta... mélységhatároló kerék nélkül a jó talajba beteszi agyig a kövesbe pedig a tetejére rakja. Kelés elég gyatra utána, homogén talajon lehet jó belehetne állítani.
Válasz Mf-es? #6109. hozzászólásáraAz accord rendszerrel lazán kitudod vetni, igaz repcéből legkevesebb valami 1,6kgot vetettünk eddig de tudtad még szűkíteni ilyenkor is az adagoló cellát
8261 hozzászólás
Válasz Kisvuk #6158. hozzászólásáraValamikor a TVK vásárolta ha jól emlékszem.
Válasz John Deere Power Shift #6159. hozzászólásáraAz utolsó máktermesztős évben még azt is utáltam aki szereti.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Kisvuk #6156. hozzászólásáraSzereted a mákos bejglit ??![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Válasz csoppika #6157. hozzászólásáraFelénk az egész hatærba jó ha van egy pár hektár,pedig régebben több 100 hektár volt a környéken.
Válasz Kisvuk #6156. hozzászólásáraErrefelé inkább csak étkezési van...az nem akkora biznisz...
Válasz Mf-es? #6155. hozzászólásáraKivel lehet most mãkra szerződni? Persze csak akkor ha nem titok.
Válasz 2266 #6152. hozzászólásáraLentebb feco nem ajánlotta. Abba gondolkodtam.Mulcsba,nem tud vetni.
Válasz Berente Antal #6144. hozzászólására1-2 cm. vetés mélységet tudná tartani,ez a gép?
Válasz mtz1221 #6151. hozzászólásáraHa tanyán laknék, oszt minden föld a szomszédban lenne... De így egy tortúra lenne a kivonulás...15-55 percre vannak innen a földjeim... Henger trakira fel, a földön leszerel...másik trakival kombival újra kivonul, összeakaszt, melóz(szegésnél mindenkinek k@rva lenne az anyja
), 2 óra múlva fordított sorrendbe haza...
Válasz Mf-es? #6138. hozzászólásáraValamilyen szinten!! De a Csoroszlya kialakulása olyan széles hogy sáros ragadós földön nem akar vissza omlani és a Vé alakú vágat nyitva tátong az égféle! Egyébkéntis egy nehéz robusztus gép nem kora tavaszi munkára való!! Ha Jd ben gondolkozol én univerzális gépet szeretnél akkor csakis a 740A!!!![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Válasz csoppika #6149. hozzászólásáraDe ha tennél rá vonószöget,és a kombinátorod után akasztanád,akkor az ilyen dolgokra pont jó lenne.![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
Válasz csoppika #6149. hozzászólásáraEszembe jutott: Vajszínű tartályos Vicon vetőgép, aminél a vonszolt csoroszlyák után közvetlen a sorokon megy egy-egy acél visszatömörítő kerék...
Válasz Mf-es? #6147. hozzászólásáraAz itteni termeltető szerint nettó baromság...
De kinek hogy tetszik. Itt egy koma accord rendszerűvel vetette régen(fronton simahenger, utána a vetőgép...valami műa tartályos rau?), starterrel együtt. Hagymázik amúgy. A nagy tartályban a starter, meg egy valami műganyé adagolóból csorog mellé a mák...az elosztófejbe...
Oszt még egy koma meg forgóborona kombóval nyomta...no ott a startert leosztályozta a rázatás... 5 gépalja ritka, egy kefe...így ment a tábla....
Az itteni öreg mákprofi is keverte, de precízen mindig keveset tankolt az Isaria 6000-be... Neki jó szokott lenni...mindig...
Nekem a gond mindig a puha magággyal van... Csinálhatom bármilyen kopott kombinátorral.
A hengerem meg keskeny és könnyű...
Válasz Mf-es? #6139. hozzászólásáraez semmit se tud mert defektes![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz csoppika #6146. hozzászólásáraÚjabban radistar turbóval keverik.
Válasz Mf-es? #6142. hozzászólásáraHa sütsz hozzá, nem lesz homogén a keveréked? Vagy a csávázás megváltoztatja a mag formáját? Nekem idén csávázás nélküli volt(étkezési)... Vetés elég mélyre sikerült, de aznap kapott 30mm esőt. 2 napjára kis cambridge-el hengereztem...Mégsem kelt ki elég sűrűre... A szélre fogom...(vagy a mag, vagy a mélység)
Válasz Berente Antal #6144. hozzászólásáraMég nem tartok ott,csak számba veszem a mulcs vetőgépeket,ami mákot is tud vetni.
Válasz Mf-es? #6139. hozzászólásáraIgen. Esetleg át tudom küldeni a vetési normákat. Bár sztem mák nincs megadva. Répát, repcét kb ennyivel tud vetni, ha gondolod holnap megnézem.Milyen sorközzel vetnéd?
Válasz Mf-es? #6141. hozzászólásáraAmit már kóstoltam az az Accord rendszer...az repcéből az 1kg-ot is kiveti. Az az tapasztaltam. Belekeveredtek a gép állításba, ezért rá kellett vetni másnap 30 hektárra. De egy Angeloni vetőgéppel is kivetették a repcét.
Válasz Mf-es? #6141. hozzászólásáraMeg régen 3 kg-ot adtak sugárkezeltet,most 1-1,5 kg-ot.
Válasz Vinkó75 #6140. hozzászólásáraItt is vetették IH 6200-al.Csak nem tudom,hogy az aprómag egységgel,vagy nem.
Válasz Mf-es? #6137. hozzászólásáraBácsborsod-Katymár környékén voltam pár éve aratni mákot és még vagy 12-13 másik kolléga, tehát olyan 14 voltunk kb egy táblában. Volt napi teljesítmény.
Azzal vetik ami van a háznál. Van ki a sima vetőgépével van ki prontoval...vagy rapiddal...stb.
Ez tudna mákot vetni?
Válasz 2266 #6136. hozzászólásáraÉs a 750-esnek,nem állítható a csoroszlya nyomása?
Válasz 2266 #6136. hozzászólásáraItt senki nem termeszti,csak termesztette.De nem profin.2004-be volt több 100 ha a környéken,nekem adott a legtöbbet.
Válasz Mf-es? #6118. hozzászólásáraKb annyira hasonlít a kettő egymásra mint alma a körtéhez!!! A 740-es egy dupla tárcsás vetőgép nem túl nagy csoroszlya nyomással a 750 meg egy hatalmas csoroszlya nyomású egytárcsás vetögép!!! Aminek talán a NO till az igazán megfelelő terep Észak Amerika és Ausztrália!!![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Néz szét magad körül és másold le azokat a cégeket ahol profi módon vetik és termesztik a mákot![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz Mf-es? #6127. hozzászólására4 métereseket láttam 30-60000 juro![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz csoppika #6129. hozzászólásáraKinek,mi a normális?Yutubon,van videó,köckerling,rugós kapással vetik a repcét.
Válasz mtz1221 #6128. hozzászólásáraIgen.
Tud valaki mondani valamit a sfoggia szigma5 tipusú vetőgépről?
Válasz csoppika #6130. hozzászólásáraA szomszéd facéliájáról virágzás előtt 1 nappal pakolt össze a méhész![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
Válasz Mf-es? #6122. hozzászólásáraItt is azt mondják, ha kikel(és nem viszi el a szèl), az már 80% siker...
De van benne valami... Nekem 1x megvolt a 80%, de sajna az időjárás miatt sztem szar volt a beporzás. Ami tábla normál sűrűre kelt, ott negyedig voltak a gubók. Ahol ritkábban, ott szinte tele... (szúrt gubótól függetlenül)
Válasz Mf-es? #6127. hozzászólásáraMit gondolsz, egy Norbi forma kultis gép el tudja vetni normálisan a repcét? (Nem az adagolásra gondolok)...
Válasz Mf-es? #6127. hozzászólásáraHa nem találunk közelebb,január elején elmehetünk az agrion-odat megnézni ??
Válasz .Feco. #6123. hozzászólásáraMi pénz lehet,egy 3 méteres spirit?Számomra megfizethetetlen kategóriák.
Válasz .Feco. #6125. hozzászólásáranem, hanem, hogy milyen minőségű a vetése, mondjuk az előbb felhozott máké, ezek max 4 m-esek
Válasz JOSEY #6124. hozzászólásáraMármint hogy azt a 740A elé tenned? Ne bohóckodjunk már!
Válasz Mf-es? #6122. hozzászólásáraAMAZONE D7, D8 ?
Válasz Mf-es? #6122. hozzászólására750A, Horsch Avatar, Vaderstad Rapid, Spirit, Pronto, Sprinter, Tume, eek mind előtte vannak
Válasz .Feco. #6121. hozzászólásáraHa a mák kikel,az egy jó növény szokott lenni.
Akkor melyik vetőgépet tennéd, a 740 elé ?
Ami a mulcs vetésbe jobb nála.Nem az extra gépekre gondolok,hanem ami magyar országon elérhető.
Válasz Mf-es? #6120. hozzászólásáraSzerintem meg nem tud. Mondom ez úgy, hogy van a városban 4 is, ebből 2 közvetlen közelemben, Amikor rosszabb a magágy akkor mi szoktunk nekik a rapiddal besegíteni. A 740A olyan értelemben mulcsvetőgép, hogy jó magágy esetén bizonyos mennyiségű felszínen lévő vagy felszín közelében lévő szármaradványt elvisel, de nem jobban mint anno az IH6200 újkorában, vagy egy Lemken SolitAir...
A 750A-val mákot vetni kb. olyan mint lácfűrésszel tortát szeletelni... Itt a mákot nem veti jól egyetlen épkézláb vetőgép sem, sem Rapid, Sem Horsch sem Tume... Amúgy miért akarsz egyáltalán mákot termelni? néhány éve itt beugrasztottak néhány termelőt és vetettek össze-vissza vagy 100-120 hektárt de egyikük sem vetett következő évben... Tavaly már alig volt vagy 15 hektár, zömmel annak aki előző évben integrálta
Válasz .Feco. #6119. hozzászólásáraPont az,hogy alkalmas gép nemigen van.Ha van is,függök tőle.Ha nem akarja elvetni,nincs mák,felborítja a vetésszerkezetet.
Régen termeltük,most új lehetőség van rá.Vetőgép csere lesz,akkor olyat szeretnék,amivel el tudom vetni.Ha kell,tudok bérbe is.
Szerintem,a 740,tud mulcsba vetni.
Válasz Mf-es? #6118. hozzászólásáraA 750A nagyon dúrva és robosztus gép, még egy 3-4 cm-es repcevetés is kihívás neki, nagyon nem erre van kitalálva. Az adagolórendszere tökéletesen kiadagolja, de korán nyers süppedős talajban 0-1 cm mélyre nem tudsz olyan vetőgéppel ahol soronként 250 kg a terhelés... Már ott megbukik a rendszer hogy amilyen traktor kell egy 750A elé azt még nem visszük a földre olyankor amikor mákot kell vetni...
Bár nem hiszem hogy akár nálad akár bárhol olyan jelntős kultúra lenne a mák, hogy mindenáron az alapján kell gépet választani hogy azt hogyan veti. Itt a legjobb eredmények máknál az Amazone D9 után vannak amit viszont mulcsovetésre még a legelvetemültebebk sem mernének megvenni...
Vegyél olyan gépet ami illeszkedik a talajművelési rendszeredhez, és ami a legjobb eredményeket éri el a legfontosabb növényeknél, a mákot meg vettesd el bérbe azzal akinek a legalkalmasabb gépe van rá
A JD 740,és 750 közt,mi a különbség?Mondjuk,egy mák vetés szempontjából.
740,azzal vetik.
Válasz szanberg #6115. hozzászólásáraAkkord kiveti, 0,9kg-ra kalibráltam és 0,94re jött ki 24ha átlagában. A kelés már más tészta... mélységhatároló kerék nélkül a jó talajba beteszi agyig a kövesbe pedig a tetejére rakja. Kelés elég gyatra utána, homogén talajon lehet jó belehetne állítani.
Válasz Gabika6330 Pr. #6111. hozzászólásáraA vetőtárcsák és azok karjaira gondoltam, szerintem jó erős megoldás
Válasz Mf-es? #6109. hozzászólásáraAz accord rendszerrel lazán kitudod vetni, igaz repcéből legkevesebb valami 1,6kgot vetettünk eddig de tudtad még szűkíteni ilyenkor is az adagoló cellát
Válasz csoppika #6113. hozzászólásáraJaaaaaa![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz Gabika6330 Pr. #6111. hozzászólásáraEz a talajkövető!!!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Tudatlan
Válasz Mf-es? #6109. hozzászólásáraSzerintem accord vető egység van rajta + starterel együtt veti a magot