Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.28 FtUSD400.96 FtCHF441.5 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #3546. hozzászólásra
300l,amugy ennek a szlovén változata volt nálatok is a 90-es évektöl,talán panonia néven(nem biztos a név)gyenge nemgyenge nálunk több 30éves is szalad,mihelyt lesz pénzem lecserélem a kétárcsásom ilyenre,ja szerb gyártmány
Válasz #3541. hozzászólásra
Ettől sajnos nem jobb mint a dupla tárcsás!
Nekem is egytárcsás gépem van, és igaz, hogy dobja a földet a tárcsa mint a nyomjelző, de az csak minden második sort takar be, mert a csoroszlyák nem egy sorban vannak ügye. Az első sorban lévő csoroszlyák magárokját betakarják a mellette lévő csoroszlyák amik a második sorban vannak, de annak a magárokját nem takarja be semmi hiszen arra felé az első sor csoroszlyái dobják a földet.
Amikor kötött kemény talajon sekély magágynál vetünk nálunk pontosan látszik, hogy minden második sorban a magok egy része kint van.
De ez attól is függ, hogy milyen a tárcsa-csoroszlya kialakítás az enyémnek gömbsüveges tárcsája és széles csoroszlya vasa van tehát széles magárkot nyit ezért fordul elő amit fentebb írtam. De pl a Rapid sokkal keskenyebb magárkot nyit a egyenes tárcsájával gondolom ott nincs ilyen gond.
Valakinek nincs véletlenül RAU Maxem MXMP6 vetőgépe, vagy nem tud valakinek? Kukorica, meg napraforgó vetőtárcsa kellene hozzá, vagy annak a mérete, adatai.
Válasz #3536. hozzászólásra
ha már senki okosabb nem akar válaszolni,a fél tárcsás egyenletesebben és mélyebre leteszi a magot-mert szögben ál és kipucolja a magárkot,és normális omlós foldben szépen be is takarja borona nélkül is
Válasz #3528. hozzászólásra
gond nélkül ha hidrolika birja,mielött venél azért hivj fell hogy elmondjam mik voltak a bajai meg mit várhatsz töle pontosan.ott a számom az adatlapomon
ez a felvilagositas is nagyon jol jott mer gondolkodom egy kuki vetogep vasarlasaban is csak azt nem tudom,h a traki birja-e egyut a kettot :D!!!!!van egy 6506 os 105 lovas JD-om
ok szetnezek es ha kapok valami olyat ami erdekel teged szolok!!!! es amugy jo,h eztis tudom de en a gabonavetogep utan erdeklodtem :D irtami ott elol :D de jo,h eztis tudom ;)es nem gond ha pl a korboronaval lassaban megyek,h dolgozza el a foldet az nem befolyasolya a pontossagot?a kukorica vetogepnell :D
Válasz #3521. hozzászólásra
hát most jót kérdeztél,nálunk 70cm a sortávolság de ha nálatok 75 akkor a 4 soros pont paszol a 3méteres után,amugy néz már szét ott menyiért kapható 6soros nembaj ha szétkopott csak hegesztve nyomorodva ne lenne,ha kell hozzá táblázat tehetek fel képet,én ajálani tudom amugy de kérdezz meg másokat is,amugy itt már lehet hozzá venni digitális számolót 50euró sorjára
Válasz #3519. hozzászólásra
én vajdaságból,nem olyan mesze az,van két 4-es lánckerék kétperc alatt oda teszed ahová akarod,pofon egyszerü szerkezet az egész
elegge messzevagyok a hatartol mer en erdelybol vagyok!!!! de az mongyuk nemnagygond!a norton szekreny a beallitasara szolgal. konnyen lehet allitani? van tablazata vagy ijesmi?
Válasz #3517. hozzászólásra
de lehet álitani a mélységet csak a csoroszlya nem szeret mélyre meni(az enyémet most meg pántolom és az egyik felét kihegesztetem önélezöre az eredményt majd tavaszra)amugy mindenel elégedett vagyok.ha nem mesze vagy a határtól nálunk dögive alkatrész egyszer rendbe rakod 700-800hekit elpalántál gond nélkül.mi az a norton szekrény?
es nem lehet allitani a melyseget?en szeretnek venni egy tarcsas vetogepet de ezekre az ujfajtakra nemnagyonvan penzem es gond vasarolok egyijet de beszeltem valakivel es aztmondta,h eleg maceras bealitani vagyi,h nincs neki nortonszekrenye.ez igyvan?
Válasz #3515. hozzászólásra
felénk meg a mai napig csak azok vannak,elég pontosak olcsók,egy nagy hátránya hogy olyan mélyre teszi a magot amenyire elötte be van munkálva
sziasztok valaki tudna segiteni,h ezekkel a Nodet gabonavetogepekkel mi a helyzet mer itt felenk nagyon sokat arulnak de valahogy nem tetszik nekem.valaki valami velemenyt tud rola mondani?
sziasztok egy kis segitségre lenne szükségem. a MONOSEM vetögéphez hol lehet alkotrészt be szerezni? mert én csak Nyiregyházán találtam egy üzletet de azon kivül nincs is több? kössz a segitséget
Ha lapos teljesen mást mér,az elején mikor beállítottuk laposabb gumival ,teljesen fals ha adatokat mért a rendesen felfújt gumihoz képest.Utólag kellet konfigurálnom a kerék fordulat adatokat(tehát nem mindegy,hogy 100egység alatt 63.5-öt fordul,vagy 66-ot).
8249 hozzászólás
Válasz #3548. hozzászólásra
hát szerbiában,vajdaság.amugy nincs a gépekre vám ha visztek valamit innen
Válasz #3547. hozzászólásra
Az mit jelent a "nálatok" ???
Válasz #3546. hozzászólásra
300l,amugy ennek a szlovén változata volt nálatok is a 90-es évektöl,talán panonia néven(nem biztos a név)gyenge nemgyenge nálunk több 30éves is szalad,mihelyt lesz pénzem lecserélem a kétárcsásom ilyenre,ja szerb gyártmány
Válasz #3545. hozzászólásra
Hol? Mondjuk kicsit gyengécskének tűnik a képen... 3m-esbe kéne a frontmagágykészítő után. Hány literes lehet ennek a magtartálya?
Válasz #3544. hozzászólásra
ilyet uj 25 sorost birsz venni 3000körül
http://www.kupujemprodajem.com/Zitna-sejalica-Poljostroj-4758458-oglas.htm
Válasz #3543. hozzászólásra
Köszönöm mindenkinek!
Erről mik a vélemények?http://www.expressz.hu/vetogep-33378460/
Válasz #3541. hozzászólásra
Ettől sajnos nem jobb mint a dupla tárcsás!
Nekem is egytárcsás gépem van, és igaz, hogy dobja a földet a tárcsa mint a nyomjelző, de az csak minden második sort takar be, mert a csoroszlyák nem egy sorban vannak ügye. Az első sorban lévő csoroszlyák magárokját betakarják a mellette lévő csoroszlyák amik a második sorban vannak, de annak a magárokját nem takarja be semmi hiszen arra felé az első sor csoroszlyái dobják a földet.
Amikor kötött kemény talajon sekély magágynál vetünk nálunk pontosan látszik, hogy minden második sorban a magok egy része kint van.
De ez attól is függ, hogy milyen a tárcsa-csoroszlya kialakítás az enyémnek gömbsüveges tárcsája és széles csoroszlya vasa van tehát széles magárkot nyit ezért fordul elő amit fentebb írtam. De pl a Rapid sokkal keskenyebb magárkot nyit a egyenes tárcsájával gondolom ott nincs ilyen gond.
Valakinek nincs véletlenül RAU Maxem MXMP6 vetőgépe, vagy nem tud valakinek? Kukorica, meg napraforgó vetőtárcsa kellene hozzá, vagy annak a mérete, adatai.
Köszönöm
Válasz #3539. hozzászólásra
attól hogy szögben áll mint a nyomjelzö,és egyik a másik magárokjára dobja a földet
Válasz #3537. hozzászólásra
Még nem, még csak elé van állítva, de nincs ráakasztva... szokja a közelségét...
Válasz #3538. hozzászólásra
Akkor még jó hogy nem válaszoltam, de a fél tárcsás mitől takarja be jobban? Szerintem omlós földben mindkettő jobban takarna
Válasz #3536. hozzászólásra
ha már senki okosabb nem akar válaszolni,a fél tárcsás egyenletesebben és mélyebre leteszi a magot-mert szögben ál és kipucolja a magárkot,és normális omlós foldben szépen be is takarja borona nélkül is
Válasz #3534. hozzászólásra
Összeakasztottátok már ivánnal a gépet????Hogy emeli igy üresen?Szervo fullon?
Valaki meg tudná mondani hogy a dupla, és a féltárcsás vetőgépek közül melyik a jobb, mik az előnyeik egymáshoz képest?
Valaki használ ilyet? Vélemény? Alkatrészt lehet kapni hozzá?http://www.agrarkereso.hu/gep/megmutat.php?hird=81341&keresendo=&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=1&kereses=1767415#
Válasz #3533. hozzászólásra
Ohhh de még mennyire hogy láttam, nah valami olyasmi kellene nekünk is. Kíváncsi vagyok mi a váltás oka, mármint márkában.
Válasz #3532. hozzászólásra
Sarki szomszéd beujitott 2 vasat -Láttad???
Válasz #3531. hozzászólásra
Hjaaa, de egyelőre ennek kell boldogulni. Ha mást nem felaggatjuk a nagyra...
Válasz #3513. hozzászólásra
Király már csak egy uj traki kell elébe.
ok ok es koszonom szepen az eddigi segitsegedet is ;)
Válasz #3528. hozzászólásra
gond nélkül ha hidrolika birja,mielött venél azért hivj fell hogy elmondjam mik voltak a bajai meg mit várhatsz töle pontosan.ott a számom az adatlapomon
nem a hidrauika miatt ovakodom hanem az miatt,h elhuzza-e?:D
Válasz #3526. hozzászólásra
ezt már neked kell tudni mit bir a hidrolikája
ez a felvilagositas is nagyon jol jott mer gondolkodom egy kuki vetogep vasarlasaban is csak azt nem tudom,h a traki birja-e egyut a kettot :D!!!!!van egy 6506 os 105 lovas JD-om
Válasz #3523. hozzászólásra
pont elenkezöleg,minél lasabban mégy annál pontosabb.
Válasz #3523. hozzászólásra
baszus jól félreértetelek,nálunk csak kukorica vetögépek vannak,gabona vetögépet még nem is láttam nodetban.
ok szetnezek es ha kapok valami olyat ami erdekel teged szolok!!!! es amugy jo,h eztis tudom de en a gabonavetogep utan erdeklodtem :D irtami ott elol :D de jo,h eztis tudom ;)es nem gond ha pl a korboronaval lassaban megyek,h dolgozza el a foldet az nem befolyasolya a pontossagot?a kukorica vetogepnell :D
Válasz #3521. hozzászólásra
hát most jót kérdeztél,nálunk 70cm a sortávolság de ha nálatok 75 akkor a 4 soros pont paszol a 3méteres után,amugy néz már szét ott menyiért kapható 6soros nembaj ha szétkopott csak hegesztve nyomorodva ne lenne,ha kell hozzá táblázat tehetek fel képet,én ajálani tudom amugy de kérdezz meg másokat is,amugy itt már lehet hozzá venni digitális számolót 50euró sorjára
akkor azt ajanlod ha kapok jo allapotba es jo arba vegyem meg nyugodtan? ja es azt szeretnem meg kerdezni,h a 3 m es korborona utan megy-e?
Válasz #3519. hozzászólásra
én vajdaságból,nem olyan mesze az,van két 4-es lánckerék kétperc alatt oda teszed ahová akarod,pofon egyszerü szerkezet az egész
elegge messzevagyok a hatartol mer en erdelybol vagyok!!!! de az mongyuk nemnagygond!a norton szekreny a beallitasara szolgal. konnyen lehet allitani? van tablazata vagy ijesmi?
Válasz #3517. hozzászólásra
de lehet álitani a mélységet csak a csoroszlya nem szeret mélyre meni(az enyémet most meg pántolom és az egyik felét kihegesztetem önélezöre az eredményt majd tavaszra)amugy mindenel elégedett vagyok.ha nem mesze vagy a határtól nálunk dögive alkatrész egyszer rendbe rakod 700-800hekit elpalántál gond nélkül.mi az a norton szekrény?
es nem lehet allitani a melyseget?en szeretnek venni egy tarcsas vetogepet de ezekre az ujfajtakra nemnagyonvan penzem es gond vasarolok egyijet de beszeltem valakivel es aztmondta,h eleg maceras bealitani vagyi,h nincs neki nortonszekrenye.ez igyvan?
Válasz #3515. hozzászólásra
felénk meg a mai napig csak azok vannak,elég pontosak olcsók,egy nagy hátránya hogy olyan mélyre teszi a magot amenyire elötte be van munkálva
sziasztok valaki tudna segiteni,h ezekkel a Nodet gabonavetogepekkel mi a helyzet mer itt felenk nagyon sokat arulnak de valahogy nem tetszik nekem.valaki valami velemenyt tud rola mondani?
Válasz #3513. hozzászólásra
Gratula hozzá!
Válasz #3510. hozzászólásra
Axiál, mint forgalmazó, ha elsőre nem lenne kézenfekvő...
Válasz #3510. hozzászólásra
alkatrész
sziasztok egy kis segitségre lenne szükségem. a MONOSEM vetögéphez hol lehet alkotrészt be szerezni? mert én csak Nyiregyházán találtam egy üzletet de azon kivül nincs is több? kössz a segitséget
Azé vmi. hasonlítási alapot betehettek vóna melléjük hehe.(nincs meg vkinek. a februári újság?)
A mikrogranulátum szóró meghajtását valaki alakította már át elektromosról mechanikusra Agrion vetőgépen?
Válasz #3506. hozzászólásra
Így van.
Válasz #3505. hozzászólásra
Akkor a guminyomást minden nap ellenőrizni,és a kalibráláskori értéket tartani.
Válasz #3504. hozzászólásra
Ha lapos teljesen mást mér,az elején mikor beállítottuk laposabb gumival ,teljesen fals ha adatokat mért a rendesen felfújt gumihoz képest.Utólag kellet konfigurálnom a kerék fordulat adatokat(tehát nem mindegy,hogy 100egység alatt 63.5-öt fordul,vagy 66-ot).
Válasz #3503. hozzászólásra
plusz az is persze,de akkor meg nincs akkora szlip
Válasz #3502. hozzászólásra
Igen lehetséges.De sztem jobban befolyásolja a gumi lapulása nem?Ha tele van jobban lapul,többet forog nem?Lehet hogy hülyeséget beszélek.!
Válasz #3501. hozzászólásra
Akkor abból is adódhat,h kevesebbet mér a monitor hogy szlip van a keréken.
Válasz #3500. hozzászólásra
Hátulról nézve a baloldali.
Válasz #3499. hozzászólásra
az útjelet melyik kerékről kapod?