Gázolaj árak 611 Ft Benzin árak 600 Ft EUR 407.17 Ft USD 380.08 Ft CHF 433.84 Ft GBP 490.68 Ft

Fórum

Vezetékjog

Létrehozta: laci , 2008-12-04 21:13:42

Kedvencekhez Segítség

109 hozzászólás
Nincs profilkép
#109 MTZ1221.3
2024-11-08 22:46:20

Válasz hasutas1 #92. hozzászólásáraElindult mar a folyamat? Ha csak 1x32A kell akkor a szolgaltato fele nem kell fizetni sem. Csak a merohely, meg a regszerelo.

Nincs profilkép
#108 MTZ1221.3
2024-11-08 22:43:10

Válasz hashtag #106. hozzászólására3x63A felett mar atteszik szabadpiacosra. Mar nem lesz rezsicsokkentett ar. Ha tobb ora van a neven osszegzik a teljesitmenyt. Szerzodes kotest nem szabad elfelejteni kulonben jon a szerzodes nelkuli vetelezesi ar, ami boven a piaci ar felett lesz. Izgi mostanaban az ilyet lebonyolitani. De biztos van aki intezi.

#107 hasutas1
2024-11-08 21:48:41

Válasz hashtag #106. hozzászólására3×63, vagy 3×80 lesz. Ezt még jövő héten átbeszéljük.

Nincs profilkép
#106 hashtag
2024-11-08 20:48:46

Válasz hasutas1 #105. hozzászólásáraSok ampernèl figyelj rá hogy ne menj 3x80 amper fölé mert teljesítménydíjat is fizetned kell, és azt nem szeretnél biztosan. A szekrény meg a meló is lehet hogy lesz annyi mint az eonos összeg, de igen, így már előrébb jutottál.

#105 hasutas1
2024-11-08 19:17:42

Sikerült nagyjából egyenesbe hozni a dolgokat. Trafó ingyen lesz, lesz sok amper. Amit az eon felé fizetek kb 1 millió + a szekrény, csatik, stb, illetve az idő ami még nem biztos, de a 36 hónapról eljutottunk 12-re, ez mindenképpen előre lépés.

Nincs profilkép
#104 erdész59
2024-11-08 07:43:27

Válasz hasutas1 #101. hozzászólásáraMinden új,csak a vezeték volt .

#103 hasutas1
2024-11-08 07:05:16

Válasz máris szomszéd #102. hozzászólásáraNekem jövő júliustól kellene, szeretném addig elintézni. Pár tippet kaptam tőletek, utána járok.

#102 máris szomszéd
2024-11-08 07:01:22

Válasz hasutas1 #99. hozzászólásáraVagy 8 éve kértem amper bővítést 3x63-ra.Akkor szó nélkül tettek egy külön trafót,kicserélték a régi karókat betonra,meg raktak külön 300m légvezetéket a villanyóráig.Mindezért csak az amperbővítés díját kérték el.
Igaz itt volt áram eddig is,csak kicsi volt a feszültség. Úgy súgták meg,hogy kérjek 3x63A és akkor olcsón megússzuk.
Csak azt akartam ezzel mondani,lehet ott is volna kiskapu.
De gondolom nem télen akarsz öntözni,áprilistól októberig elég jól süt a nap.Ha nappal használod a szivattyút nem túl nagy akksi kellene sziget üzembe. A panelok ára a béka segge alatt van most.

#101 hasutas1
2024-11-08 07:01:14

Válasz erdész59 #100. hozzászólásáraVolt előtte trafó, vagy minden új?

Nincs profilkép
#100 erdész59
2024-11-08 06:55:26

Válasz hasutas1 #92. hozzászólásáraKét évvel ezelőtt volt:oszlopcsere,trafó,kb.50m földvezeték,villanyóra,elosztószekrény,mindent ők csináltak és adtak/DÉMÁSZ/,nekem egy emailba és igénybejelentésbe került,meg 600 eft-ba felfelé kerekítve. 5 hónap alatt.

#99 hasutas1
2024-11-08 05:41:01

Válasz envagyok2 #97. hozzászólásáraVan oszlop a földemen, pont azért is gondoltam arra, hogy így egyszerűbb lenne. Azt mondta ismerős, hogy lehet nem kell annyit várni, beszél a terület vezetővel, és be is adhatjuk az igényt, de előzetesen is azt mondta, hogy ez így több millió Ft lenne, és a trafóra konkrétan 5 körülit mondott.

Nincs profilkép
#98 hashtag
2024-11-08 01:14:33

Válasz envagyok2 #97. hozzászólásáraGondolom attól is függ, melyik “szolgáltató” területén van, mert ugye ebben is elég nagy szórás van, hol mi a szokás. De ha az ő földjén megy át, és van mondjuk oszlop is rajta, akkor ott lenne a trafó gondolom, bàr ekkor az oszlop cserés szokott lenni olyanra, ami elbírja a trafót. Onnan meg lejön a földkàbel, oszlop mellett a doboz, közvetlenül. Majdnem biztos vagyok benne, hogy ezen dolgok nagyrészét ki kell fizetni, max a tényleges bekötés az lesz ingyen, ha nagyon hosszútávra tervez akkor érdemes elindulni benne, de szerintem 2026 lesz már, amikor elöször kigyullad a villany a földjén. Ha minden flottul megy.

Nincs profilkép
#97 envagyok2
2024-11-08 00:17:54

Válasz hasutas1 #92. hozzászólásáraha a földeden keresztül megy, akkor arról le lehet venni. raknak oszlopot, arra raknak trafót, és onnan kiszolgálnak. van egy előzetes áramigényléses nyomtatvány, beadod, és válaszul megmondják, hogy mennyiért csinálják meg. nagyon változó, ha a földed küözelében, netán a földeden van a kzépfeszültésg oszlopa, akkor nem kell hosszú leágazó vezeték. ez pár százezer új oszloppal, trafóval, amperral. a szekrányt mindenképp neked kell megcsinálni, amibe majd bekötnek. időre 36 hónapot mondanak, és mindent ők csinálnak, ők terveztetnek, kiviteleznek, neked csak a szekrényt kell leraknod. add be ezt az előzetes igényt, pár hónapon belül válaszolnak. talán 30 napjuk volna rá, nem tartják, cserébe küldenek igényenként 10 ezer pengőt. ha huszat beadsz húsz ingatlanra, megkerested a leendő csatlakozás árát, hahah

#96 hasutas1
2024-11-07 22:14:35

Válasz hashtag #95. hozzászólásáraAlaphangon a trafóra 5 misit mondott a kolega. A trafótól vsló elhozatalra meg azt, ha valamelyik tulaj azt mondja, hogy nem, akkor bukik a mutatvány, meg persze nem 2 hétről beszélünk, hanem lehet ez év/ek, bár ő bizakodó.
A napelemről meg valamikor régebben olvastam, hogy egy 1000 w szivattyút egy 20 kw-os rendszer kb 6 órát pörgetné.
Meghát az akupakkok sem hosszú élettartalommal bírnak.

Nincs profilkép
#95 hashtag
2024-11-07 22:01:09

Válasz hasutas1 #94. hozzászólásáraAmennyire én tudom, ha igényelnél egy rahedli ampert, akkor talán nagy kegyesen kapnál trafót, csak az amperre kéne kifizetni a milliókat, de ha kicsi lesz az igény, akkor zsebbe kell nyúlni a trafó végett. Bár, valahol azt mondták, hogy ha van igény, azt nekik meg kell adni, tehát nekik kéne állni a trafót, ha van áramigény valahol. De a valóságban szerintem simán kiszámlázzák a francba, meg neked kell megterveztetni meg mindent kifizetni tokkal vonóval. Szekrény, stb-stb. A másik trafótól az ásás nem rossz, ha valaki nagyon-nagyon baràti áron kiássa neked, meg ugye ha olcsón leesik valahonnan a földkàbel. Ha ezek nem játszanak, az sem olcsó verzió. A szeigetüzem meg ugye akkor jó, ha neked megfelel az hogy hol van áram, hol nincs. Attól függ mire kell, és mennyire fontos a folytonosság.

#92 hasutas1
2024-11-07 21:11:55

Az lenne a kérdésem, hogy a földemen keresztül megy egy középfeszültségű vezeték, a földemtől kb 500 méterre van a trafóállomás, szeretnék a földre áramot, mi a menete? Kb mennyi idő?
Előzetesen több lehetőség is felmerült. Egyeztettem regisztrált szerelővel.
Az egyik, hogy a trafótól elhozzák (közte van 2 tulaj is) az áramot.
A másik, új trafó a földön...
A harmadik, szigetüzemű napelem.
Tudom egyik sem olcsó, de más megoldás nincs.

Nincs profilkép
#91 MTZ1221.3
2024-07-23 20:22:56

Válasz Koczka József #89. hozzászólásáraNekünk például vasoszlop földeléssel volt gond. A földelést nem szabványosan telepítetették, hanem az oszlop súlyalapjától 2m-es távolságra. Ebbe még annak idején édesapám beleakasztotta az ekét (még gyerek voltam). Elszakadt ekevas, eketest elgörbült, stb. Írtunk levelet, bekérték a számlákat a javításról, alkatrészekről és mindent fillérre pontosan fizettek. A szabványtalanságot következő évben sem szüntették meg, így apám azt gondolva, hogy már megoldották újra megtalált mindent. Következő évben is kifizették, és akkor már meg is csinálták. Többször nem volt gond.
---------
Ha taposás van és látszik, hogy kamionnal mentek be, akkor a talajtömörödésre is van kár díjszámító. Ott dolgoztam jópár évet. Sosem volt probléma a gazdákkal. Persze, ha lehet azért sokan kerültük a másiknak való károkozást.
--------
Az ott hagyott szerelési anyag, hulladék is kárt okoz. Mivel neked kerülgetni kell. Régen mindenre volt megoldás, hogy most változott e azt nem tudom. De a gazdákat nem szivatják ha nem muszáj.

#90 B.laca
2024-07-23 20:13:40

Nekem az egyik földemen megy keresztül egy vezeték. A szomszéd terület, ami már nem az enyém egy fás terület. A fákat kivágták a vezeték alól, de az én földemre döntötték a fákat. Lefényképeztem elküldtem az Eon-nak(akkor még az volt). Megírtam hogy gondolják, hogy a szomszéd fáját az én földemre döntötték? Egy héten belül jött vissza az alvállakozó, aki csinálta a munkát és eltakarította.

Nincs profilkép
#89 Koczka József
2024-07-23 19:44:07

Válasz MTZ1221.3 #88. hozzászólásáraSzia én is így gondoltam, de az idő mást mutat. Mivel kárt nem okoz, jelentőset mert nem a búzát tapossa vagy a kukoricát hanem csak ott hagytak egy betontuskót és aratás után be megyen és le vágja a bodzát, itt mit kérsz kártérítést? Szamszerűsítsd már. Ráadásul egy másik földemen egy másik brigád minden betongyámot elvitt anélkül hogy szóltam volna egy szót is. Ja és ha lesz kapacitásuk akkor rögtön el is viszik.

Nincs profilkép
#88 MTZ1221.3
2024-07-23 19:35:53

Válasz Koczka József #86. hozzászólásáraHelló

Mindig van következménye. Írsz hivatalos levelet, minden okozott kárt ki fog fizetni. Kötelessége, ha vezetékjog van az ingatlanodon. Mert attól neked még kárt nem okozhat, hogy ott egy oszlop. Az, hogy most ők azt ott felejtették attól az övék és minden kárt nekik kell fizetni. Általában szoktak is.

Nincs profilkép
#87 SzikiSzokeveny
2024-07-23 18:21:19

Válasz Koczka József #86. hozzászólásáraMég jó hogy csak 6-8 csavar bánta és 2 óra weimar bérlés.

Nincs profilkép
#86 Koczka József
2024-07-23 18:14:56

Válasz SzikiSzokeveny #85. hozzászólásáraAz a baj hogy nincs következménye az ilyen jellegű dolgoknak.

Nincs profilkép
#85 SzikiSzokeveny
2024-07-23 17:56:21

Válasz Koczka József #83. hozzászólásáraHál istennek nekem csak egy szál sima oszlopom volt. Lerakták a forgóba, mondván jól van az ott.
Annó egy vasútnak menő új földem forgójában mindig elszakadtak a nyírócsavarok. Elkezdtem kiásni hát kiderült, hogy egy komplett nagy vasúti beton villanyoszlop volt elsűlyedve a forgóban.

#84 Jakabjóska
2024-07-23 17:51:53

Válasz csuti0 #79. hozzászólásáraEzt én is eljátszottam velük... Azt válaszolták a levelekre, hogy ezt S munkát kiadják kertépítő cégeknek, de a munkájukért nem vállalnak felelősséget. De mivel az oszlopok az én földemen vannak, nekem lenne kötelességem tiszán tartani azokat......
Az oszlop felújítás során okozott kárt viszont rendesen kifizették.

Nincs profilkép
#83 Koczka József
2024-07-23 17:48:17

Válasz SzikiSzokeveny #81. hozzászólásáraGyere már segíts nekem. Én is ki akartam ásatni de két óra múlva inkább hagytuk ugyan is mire körbe ásta ki derült hogy az alsó rész 50 cm vastag és 2.5*2.5 m majd egy 2 m magas 1.5*1.5 m és végül ami ki van a földből az 0.6*0.6 m és 1m magas úgy hogy a jcb meg sem tudta mozdítani mikor körbe ásta. Na és ebből van 8 db.

#82 Ohaza63
2024-07-23 17:46:07

Válasz csuti0 #79. hozzászólásáraTalán először örülj neki, hogy nem hagyják gazosan az oszlop közeit és valamilyen külső vállalkozóval kitakarítattják.

Nálam ez a munka nekem jut, a MOL tojik az ilyenekre.
Ha Én nem csinálom meg, akkor senki.
Ugyanígy a földhivatal , akinek van egy vasállványzatú földmérési pontja egy kis dombon az egyik földemen, na ők is tojnak az egészre.
Én vágom ki minden évben az akácfa sarjakat, meg a gazt is.

Szerintem nyomozd ki, hogy ki az a külsős cég, aki ezeket csinálja, vedd fel velük a kapcsolatot és adj a főnöknek egy kis pénzt, hogy az ilyen, megy ilyen HRSZ számon lévő oszlop takarításnál figyeljenek jobban oda.

Pár ezer Ft csodákra képes, a KPM traktoros az kövesút melletti földemnél 3.000 Ft segélyért olyan csodálatos munkát végez, hogy szinte semmi dolgom a gazzal, vagy a MVM es alvállalkozó, amikor a házam előtti villanyvezetékhez közeli ágdarabolással volt megbízva, 2000 Ft -ért csodálatosan körbe metszette az 50 éves körtefámat és még a gallyakat is elvitték.

Pénz nagy úr és mint Lölő mondta, minden "fillérért le kell hajolni".

Nincs profilkép
#81 SzikiSzokeveny
2024-07-23 17:38:30

Válasz Koczka József #80. hozzászólásáraÉn a póznákat eltakarítottam betongyámmal együtt. Ez volt már vagy 5 éve. Azóta se kereste senki.

Nincs profilkép
#80 Koczka József
2024-07-23 17:36:16

Válasz csuti0 #76. hozzászólásáraSzia pofon egyszerű csinálsz fényképet és egy levél mellékletként elküldöd a hálózat felelősnek vagy az MVM nek. És majd úgy jársz mint én ha lesz idejük el takarítják. Nekem már vagy 10 éve ássák a régi betontuskót az új póznák mellől és rendszeresen úgy járok a bodza meg egyéb szeméttel gazzal mint te. Nem elég kerülgetni a póznákat még a szemetet is én szedem fel.

Nincs profilkép
#79 csuti0
2024-07-23 17:28:53

Válasz Ohaza63 #77. hozzászólásáraSzia!
Persze vezeték jog van bejegyezve, nem is avval van a gondom, hogy bemegy takarítani, sokkal inkább avval,hogy a mocskot amit letakarít az oszlop alól, azt kihajigálja a tarlómra, még ha csak gaz, fű lenne azt betárcsáznám, de vörösgyűrű, bodza, csipke bokrok is vannak benne.
Üdv.: Csuti

Nincs profilkép
#78 SzikiSzokeveny
2024-07-23 17:17:18

Válasz Ohaza63 #77. hozzászólásáraA vibrózást nálunk is úgy csinálták hogy a mai napig elkap az ideg ha rágondolok. 21 telén voltak. Országos aszály, egyszer volt csapadék, esett 40 mili, még aznap elkezdtek dolgozni. Mentek torony iránt mindenen keresztül. Gyep, csatorna, út, szikfolt, mindegy volt nekik. Térdig érő nyomok maradtak de volt ahol derékig. Mire odaértünk volna beton keményre száradt. Be se tudtuk tárcsázni, vegyszerezésnél, aratásnál ott szenvedtünk hogy hol tudunk átmenni a nyomon. Fizettek ugyan valami kártérítést de van ahol még a mai napig érződik a nyomuk. Ha 22 csapadékos év lett volna, minket elvisz a víz, amilyen csatornákat csináltak.

#77 Ohaza63
2024-07-23 16:49:12

Válasz csuti0 #76. hozzászólásáraSemmit nem tudsz tenni ezekkel.
Valószínűleg be van a földedre jegyezve a szolgalmi joguk, akkor mennek rá, amikor akarnak.

Nekem a MOL nak az oszlopai vannak a földemen, az egyiken 2 db, a másikon 4 db.

Tojnak rám és szerintem rád is fognak. Az MVM hatóságosdit játszik mindenkivel, mint a MOL.

Régen amikor a párttitkárnak vitték a telefont, kötelező volt pl. felengedni a tetődre a telefondrót tartót, de ez a világ megszűnt, csak ezeknek a cégeknek senki nem szólt erről, hogy már nincs ehhez joguk.

Nálam állandóan karbantartják őket, hol porcelán szigetelőt cserélnek, hol oszlopot, hol meg vezetéket.

Tavaly is összejárkálták a földemet nagy gépekkel, szerencsére már akkor, amikor learattam, de úgy lejárták a földemet, hogy az eke sem akart belemenni a nyomuk után.

Tavaly szintén az egyiken oszlopkapcsolót cseréltek és ott felejtettek egy kurva nagy önjáró kosaras emelőt, vagy három hónapig ott állt a földemen, hiába hívogattam őket, hogy vigyék el, úgy kellett körbetárcsáznom, meg szántanom, azután egyszer csak eltűnt.

Ráadásul tavaly a Geofizika teljesen összejárta az álló kukoricát meg a napraforgót azokkal a kibaszott széles kerekű vibrátorokkal, meg teledrótozták az összes földemet érzékelőkkel, de azt sem mondták, hogy elnézést vagy hasonlót.

A harmadik földemen meg három gázkút van, de ott normálisak a kezelők, mindig ugyanazt a nyomot használják és legalább tisztességes zöldkárt fizetnek minden évben.

Ezek még mindig állam az államban és azt csinálnak amit akarnak, pedig már nem is állami vállalatok, hanem magán részvénytársaságok.

Ez olyan mintha a cégemmel a szomszédnak a portáját felásva vinnék pl. optikai kábelt a szomszéd utcába - volna hőbörgés biztosan a szomszéd részéről.

Nincs profilkép
#76 csuti0
2024-07-23 16:11:04

Sziasztok!
Adott egy talán 500 KW os vezeték 2 oszlopa (4 lábú szörnyetegek), a földem közepén, időnként eljönnek és az alatta felnövő bokrokat, gazt lekaszálják. Evvel eddig nincs is problémám, de az felettébb bosszantó, hogy a kaszálékot szépen kidobálják az oszlopok alól a megművelt területre.
Nekem ez olyan mintha én áthajigálnám a szomszédba, hogy nálam tiszta legyen a porta. Legutóbb visszahordtam alá, hogy körbe tudjam művelni és ne ott tenyésszen a gyom. Most nem szeretnék ismét én dolgozni vele, mert nem kevés munka ebben a melegben.
Szerintetek mit lehet tenni?
Üdv.: Csuti

Nincs profilkép
#74 csizizoli
2018-02-28 17:27:02

Válasz balazoooo #73. hozzászólására Ez nem akarat kérdése ez igy van.Merre felé laksz?

Nincs profilkép
#73 balazoooo
2018-02-28 17:12:06

Válasz csizizoli #72. hozzászólásáraEz így nagyon jól hangziksmile loveye ha nem így akarják majd hozzád küldöm őgetsmile devilsmile devil

Nincs profilkép
#72 csizizoli
2018-02-28 17:09:16

Válasz balazoooo #71. hozzászólására Akkor csak annyi a költséged ahány ampert akarsz 1x32 illetve 3x10 amper felett. felett azt fizeted az eonnak a méröhelyet szabványositani kell regisztrált szerelövel és ö adja be a papirokat a többi nem a te dolgod.

Nincs profilkép
#71 balazoooo
2018-02-28 17:05:55

Válasz csizizoli #70. hozzászólásáratelek határon belül, épület falán

Nincs profilkép
#70 csizizoli
2018-02-28 17:00:14

Válasz balazoooo #69. hozzászólására Hali ezért kérdeztem hogy hol a mérésed?

Nincs profilkép
#69 balazoooo
2018-02-28 16:54:59

Válasz D-032-a #67. hozzászólásáraKöszönöm mindenkinek a segítséget!

Ami a telekhatáron belül fellépő költség lesz az nem érdekes azzal kb tisztában vagyok hanem az nem volt tiszta mivel hogy csak 2 szál vezeték jön ezen a bizonyos "lecsatlakozó" szakaszon annak a "átalakítási" költségei kit terhel, ha engem akkor kb mennyi lehet de gondolom bőven milliós tétel.

Nincs profilkép
#68 csizizoli
2018-02-28 16:31:14

Válasz balazoooo #65. hozzászólására Hali attol is függ hol van a mérésed ahálozat végén az épületen vagy a telekhatáron ugy vonza a költségeket.

Nincs profilkép
#67 D-032-a
2018-02-28 15:48:05

Válasz balazoooo #65. hozzászólására32A minden fogyasztónak alanyi jogon jár, és az alatt nem kell az Amperért fizetni.
Ezért ha egyenlőre elég akkor kérhetsz olyat is,hogy 3 X 10 A , vagy 10A X 10A X 16A , akkor csak 4A-t kell fizetni most és majd még később bővítteted valamikor.

A telekhatáron belüli munkához érdemes ismerős vagy ajánlott regisztrált villanyszerelőt keresni, mert volt aki úgy járt, hogy a listáról választott regisztrált kiadta alvállalkozónak aki nem megfelelően végezte el a munkát.

Nincs profilkép
#66 VDénes
2018-02-28 14:40:59

Válasz balazoooo #65. hozzászólásáraNe haragudj, de még csak saccolni sem merek. Mert sok mindentől függ. Hogy van a telekhatár, milyen a hálózat állapota, stb.
Sajnos így távba nem tudok segíteni. De javaslom, hogy adj be egy igénybejelentőt (E.On ügyfélszolgálaton). Az ingyenes és kiderül, hogy mik a műszaki és gazdasági feltételek.

Nincs profilkép
#65 balazoooo
2018-02-28 08:16:27

Válasz VDénes #62. hozzászólásáraÚgy tudom, hogy az E.On-hoz tartozik.
Igen csak 1 fázis vansmile oops.
Ezen a vonalon én vagyok az utolsó innen nem megy tovább a vezetek (közben még egy lekötés van) 8 fa villanypózna az össz távolság, tehát ha jól gondolom akkor én csak csatlakozó vagyok ezzel a 8 oszloppal.Esetleg egy durva tippet tudsz mondani mibe kerülne, köszi.

Nincs profilkép
#64 VDénes
2018-02-28 06:18:02

Válasz avm #63. hozzászólásáraHúha. Akkor szegény nagyon nem tudja mi a helyzet.

Nincs profilkép
#63 avm
2018-02-28 00:07:37

Válasz VDénes #56. hozzászólásáraNekem egy E-ON-os szaki mondta, hogy a közcélú fejlesztés címszóval futó beruházások egy részét az állam téríti a szolgáltatónak.

Nincs profilkép
#62 VDénes
2018-02-27 22:37:58

Válasz balazoooo #61. hozzászólásáraSzia
Több dologtól függ az ügymenet. Melyik szolgáltató területén vagy?
2 fázisod van az mit is jelent? Nem csak 1 fázisod van? Ha hálózat nem pedig csatlakozó akkor nem nagy költség és nem is nagy idő mire lesz 3 fázisod. De ha csak csatlakozó megy hozzád azon az 500m-en akkor már hálózatbővítés szükséges. De ha az MSZ447-nek szeretne megfelelni valaki akkor az nem lesz csatlakozóba kiadva, mert több lesz a feszültség esés mint a megengedett és az neked sem jó.
Az E.On ügymenetét leírom. Bemész az ügyfélszolgálatra és kérsz egy előzetes áramszolgáltatói tájékozatót amiben meghatározzák a műszaki és gazdasági feltételeket a hálózat bővítésre. Ezt megkapod majd postán és ha elfogadod akkor visszaküldöd a megadott címre. Akkor küldök a csekket befizeted és indul a beruházás. A megadott időpontra a hálózat rendelkezésre fog állni. Közben neked egy regisztrált villanyszerelővel ki kell építtetned egy 3 fázisú mérőhelyet a jelenleg hatályos szabványoknak megfelelően. Röviden ennyi. Sajnos összeget itt nem tudok írni, mert nem ismerem a helyszínt és a tulajdonjogi viszonyokat.

Nincs profilkép
#61 balazoooo
2018-02-27 21:45:33

Sziasztok!

Látom van itt sok hozzáértő szakember.
Érdeklődni szeretnék ha a jelenlegi 2 fázist 3-ra szeretném bővíteni de a villanyórától kb 500m-re van olyan hálózat ami 3 fázisú (erről jön hozzám is az áram de csak 2 szál drót jön onnantól) kb mekkora lenne ennek a költsége szerintetek?

Nincs profilkép
#60 VDénes
2018-02-27 21:07:26

Válasz máris szomszéd #59. hozzászólásáraAmíg így vannak a törvények addig így lesz. De ha már nem Viktorék lesznek ki tudja merre változik majd a világ.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

A jövő agrárszakemberei szerint ezek az ágazat legnagyobb kihívásai
A jövő agrárszakemberei szerint ezek az ágazat legnagyobb kihívásai
Idén is megrendezték az Agribusiness Konferenciát.
Bemutatták a legújabb nemesítésű zabot
Bemutatták a legújabb nemesítésű zabot
Helye van az emberi táplálkozásban.
Méterfa hasító,  rönkhasító,  fahasító hydralikus
Méterfa hasító, rönkhasító, fahasító...

380.000 Ft

Bontott szőlőkaró,  oszlop eladó
Bontott szőlőkaró, oszlop eladó

20.000 Ft

Reform semo 77 2,5/21 tip 2,5 méteres 21 soros gabona vetőgép
Reform semo 77 2,5/21 tip 2,5 méteres 21...

380.000 Ft

Vogel Noot 3 fejes eke
Vogel Noot 3 fejes eke

1.750.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]