Gázolaj árak 621 Ft Benzin árak 608 Ft EUR 409.5 Ft USD 388.65 Ft CHF 439.37 Ft GBP 491.4 Ft

Fórum

Vezetékjog

Létrehozta: laci , 2008-12-04 21:13:42

Kedvencekhez Segítség

131 hozzászólás
#130 hasutas1
2024-11-11 07:46:23

Válasz csuti0 #129. hozzászólásáraIgen ez is a terv része. Mivel a szamócás is költözik az új helyre, így az automata rendszer is menne vele együtt jövőre.
Végülis nem egy nagy fogyasztók a mágnesszelepek, időkapcsolók, nyomásszabályzók, de a folyamatos áram nem ártana nekik.

Nincs profilkép
#129 csuti0
2024-11-11 07:38:33

Válasz hasutas1 #127. hozzászólásáraSzia!
Na meg gondolom automatizálni az öntözést, sokkal egyszerűbb villanyról smile thumbupcool
Üdv.: Csuti

#128 hasutas1
2024-11-11 07:38:16

Válasz MTZ1221.3 #124. hozzászólásáraEzt valahogy nem kaphatnám meg emailben, mert vagy az én szemem nem jó, vagy a telefonon nem látom rendesen.
Próbáltam letölteni, de úgysem az igazi.

#127 hasutas1
2024-11-11 07:36:00

Válasz .Richard. #126. hozzászólásáraÁthidalásra jó lenne, de mivel nem 1-2 évben gondolkodok, így a hálózat kifizetődőbb lenne. Főleg, hogy a földem közepén ott az oszlop.

Nincs profilkép
#126 .Richard.
2024-11-10 21:09:31

Válasz hasutas1 #121. hozzászólásáraCsak úgy èrdekessèg kedvèèrt kèrdezem. Xy gatterüzem,kicsi maszek,MTZ motor hajtotta vagy 20èvig. Elötte egy fèl ibc tartály mèretű villanymotor. Így volt gazdaságos. Neked egy dízel agregát nem lenne kifizetődőbb? Lopás, stb. Hazacipelès mittudomèn ha nem lenne?

Nincs profilkép
#125 MTZ1221.3
2024-11-10 20:45:54

Válasz MTZ1221.3 #124. hozzászólásáraMég az kimaradt, hogy minden ilyen jellegű igény függ attól, hogy hol van az ellátandó ingatlan, illetve, hogy pontosan mik a körülmények, ezek alapján lehet a legjobb/legolcsóbb megoldást kitalálni.

Nincs profilkép
#124 MTZ1221.3
2024-11-10 20:26:33

Válasz kulakman #123. hozzászólásáraOK.
Minden kiskaput nem szeretnék leírni, de azért ebből látható, hogyan is lehet megoldani.

Olyan szakembert kell megbízni, aki nem a mérőhely leásásért kéri el a pénzt, hanem a jogi segítségnyújtás mellett leássa a szekrényt (erre találták ki a regszerelő képzést, bár előbbiben merül ki ez jobban). Van utóbbi is, úgy látszik felénk több mint arra.

#123 kulakman
2024-11-10 18:31:15

Válasz MTZ1221.3 #114. hozzászólásáraCsak tájékoztatásul, nem ingyen van az 1x32 -vállalkozásnak- , hanem kb a bekerülés 20 %-a volt, 3éve!
5 oszlop+ vezeték kb 1.5 milla volt a térképre írva amit a mérnök mutatott, 270 ezret fizettem, és mivel nat 2000 a terület így csak a terület határáig hozták, onnan ahogy tanultam mondták, működik!

Nincs profilkép
#122 MTZ1221.3
2024-11-09 20:04:17

Válasz hasutas1 #118. hozzászólásáraTranszformátor állomásért 13-14éve nem kérnek el egy forintot sem, mert nem lehet mióta Fidesz kormány van (ők módosították a VET-et). Kivéve ideiglenes ellátás esetén, de ugye az teljesen más eset, ezt nem fejteném ki.
Igény szempontjából tökéletesen mindegy, hogy 1x32A vagy 3x630A a vezetékjogos terv ideje annyi amit mondott (36hónap), mindegy a teljesítmény, ha a műszaki tartalom ugyanaz. Ha átmenő állomás lesz építve az egy év átfutás megint stímel.

Nem tudom ezeket a dolgokat kik terjesztik, de inkább a hozzánem értés miatt lehet az, hogy 5millió egy TR állomás. De sokak akkor is a TR állomás kifizetésére gondolnak, mikor a teljesítményt vásárolják meg, illetve a mérőhelyet is ebbe számolják.
Erőműveknél rendszeresen belefutunk ebbe, hogy az ügyfél szerint övé az állomás, aztán a tájékoztatóban teljesen máshol van meghatározva a csatlakozási pont, tulajdonjogi határ.

#121 hasutas1
2024-11-09 18:54:36

Válasz hashtag #120. hozzászólásáraBiztos örömmel fogadják mikor mondom, hogy ja bocs elég lesz 3×63A helyett az 1×32A is smile laugh.
Tuti komolyan vesznek ezekután smile lol

Nincs profilkép
#120 hashtag
2024-11-09 18:44:10

Válasz hasutas1 #118. hozzászólásáraHa a jogszabály szerint ingyen kéne lennie, akkor ragaszkodj ehhez, úgy elég jó. Én amikor ilyet inteztem, akkor sok amper kellett, aztán azt mondták hogy már az amperek ára úgyis betakarja a trafót, azért nem kell fizetni plusszban, de lehet hogy csak kamuzás volt, simán bennevan az is a pakliban.

Nincs profilkép
#119 hashtag
2024-11-09 18:30:40

Válasz máris szomszéd #117. hozzászólásáraMég legalább egy másik ilyen kábelt mellétennék smile sweatdrop

#118 hasutas1
2024-11-09 18:20:16

Válasz MTZ1221.3 #112. hozzászólásáraSzóval akkor nem kérhetnek akkor sem a trafóért egy fillért ha csak 32A igényelek meg?
Mondjuk én beszéltem a területfejlesztővel, akkor ahogy ő is mondta a trafó ingyen van, illetve az igényelt amperból le kell vonni a 32A ami ingyen van.
Ez tök jól hangzik, kérdés hogyha 32A igényelek csak, akkor az ügymenetet lelehet bonyolítani akkor is durván 1 év alatt, vagy valamelyik asztal lába alatt lesz a papír támasztéknak?
Elvileg 36 hónap, de szerinte meg lehet sürgetni, így mondott 1 évet durván.
Bár kicsit gáz, hogy egyszer azt hallom hogy 5 millió a trafó, utána meg az hogy ingyen van, mert qrvára nem mindegy.

#117 máris szomszéd
2024-11-09 17:27:02

Válasz MTZ1221.3 #114. hozzászólásáraA villanyóra nem az én földemen van,csak az én nevemen,akkor ez volt a legjobb megoldás. A hosszabító is kezdi megadni magát,300m 5x4mm2-es 4kW os a szivattyú.
Ha valamiért lemegy a fi relé akkor kb 1 km-ert kell kerülnöm,hogy visszanyomjam.
Ezért gondoltam kérni órát a földemre,itt viszont akkor csak a trafótól jöhetne,föld vagy légkábelen.

Nincs profilkép
#116 MTZ1221.3
2024-11-09 13:26:04

Válasz hashtag #115. hozzászólásáraAzért írtam, mert gondoltam ,hogy méretedből kifolyólag neked nem jár.
De kisvállalkozásoknak van ilyen lehetőség, ha optimálisan használja ki a lehetőségeket.

Nincs profilkép
#115 hashtag
2024-11-09 11:47:21

Válasz MTZ1221.3 #108. hozzászólásáraMondjuk az bennem föl sem merült, hogy földterületre, öntözési célú áramigényhez majd rezsicsökkentett áramot fog kapni.

Nincs profilkép
#114 MTZ1221.3
2024-11-09 11:15:31

Válasz máris szomszéd #113. hozzászólásáraEnnél a megoldásnál csak az a járható út (mivel már ellátott vagy jelenleg és szerződésed is van), hogy 100%-ban kifizetteti a jogszabályban előírt egységárat a megoldás függvényében. Mivel ott van a villanyórád nem lehet mást választani.
Ha a középfeszültségű oszlopok egyébként is mind út (közterület) mellett vannak, akkor simán megoldható a következő képpen, ami jogilag is megállja a helyét. Ez nem csalás, illetve nem lopás.
Gondolom most 300m-en van egy komoly feszültség esés, ami miatt még a villamosenergia is jobban fogy a nagyobb veszteség miatt. Ha csak 1x32A kell akkor én úgy járnék el, hogy ezt a villanyórát visszamondanám. Majd az ingatlanomra adnék be egy előzetes igénybejelentőt arra a helyrajzi számra ahova kérni szeretnéd a villanyt, új igényt megjelölve akár feleséged nevére. Ekkor mivel csak 1x32A-ről van szó, megkapod ingyen azt a műszaki tartalmat, amit a fejlesztő vagy hálózatfelelős megad. Neked csak annyi a dolgod, hogy elfogadod. Nagy valószínűséggel hálózat építés lesz, középfeszültségű oszlopokon vezetett kisfeszültségű légkábel hálózat műszaki megoldásban. Ha 300m nyomvonal lesz, akkor nagy eséllyel NFA2X4x95+25mm2 típussal, amire 5 év múlva akár 3x100A-t is kérhetsz. 5 év múlva büntetlenül növelheted a teljesítményt, akkor már nem kérheti el a hálózat építés jogszabályban megadott díját sem, csak a teljesítmény után kell megfizetni a 3900Ft/A + ÁFA díjat.
Ha a köf oszlopok nem közterület mellett vannak akkor kapsz egy VÁTH-30 szerinti átmenő állomást, 50-es géppel és egy KSZHMC-1/250.11 szekrénnyel, mely neked egy forintba nem kerül, ha a fenti leírt jogi módot követed. A későbbi teljesítmény növelés is az előzőek szerint történhet.
Magán földkábel hálózatot létesíthetsz, ha a tulajdonos hozzájárul, ennek már most is így kéne lennie egyébként. Ha a tulaj vergődne, „kiutálhatna” a földjéről a jogszabály szerint (erre egyre több példa van mostanában).
Csatlakozó kábelt viszont egyik elosztói engedélyes sem vihet más ingatlantulajdonoson keresztül neked, így az jogszabályban tilos, hálózat és annak biztonsági övezete viszont érinthet egyéb ingatlantulajdonosokat is.

#113 máris szomszéd
2024-11-09 09:48:25

Válasz MTZ1221.3 #112. hozzászólásáraHa már így belemerültünk,és látom ez neked szakmád.
Van egy földem ahol öntözök, a villanyórától 300m sima vezetékkel-hosszabítóval van ott áram,az óra az enyém de a föld amin áthúzom a kábelt már nem. Tudom,hogy ez elvileg nem legális de akor tizenéve így jött ki.
Viszont a föld sarkában ott a középfesz oszlop. Ettől az oszloptól négy oszloppal (200m kb.)távolabb ott a trafó. Kérhetem,hogy a villanyórámat helyezzék át a földembe a nagyfesz oszlopokon rögzített légkábellel?
Vagy kérjek a földhöz áram vételezési lehetőséget,és amikor már üzemel a másik villanyórát szüntessem meg?
Földkábel gondolom nem jöhet szóba,mivel az két másik tulaj földjén menne.

Nincs profilkép
#112 MTZ1221.3
2024-11-09 08:46:03

Válasz hasutas1 #110. hozzászólásáraEz nem hajlandóság kérdése. Nem örülnek, de mivel a VET törvény kötelezi őket, így választásuk nincs. Az ország Déli részén csak erőműveket szoktam engedélyeztetni MVM Démász területen, de a VET törvény oda is ugyanúgy vonatkozik, így amit írtam az nem választás kérdése számukra. Érdemes átbeszélni, felesleges pluszköltséget ne vállalj ha nem muszáj.
Úgyhogy ne aggódj szóba fognak állni, felénk irtó sok ilyet terveztem kisebb kertészetek számára, az elosztói engedélyes megbízásából. A kertészeteknek csak a mérőhely volt a költség, meg a reg.szerelő ügyintézése.
Föld közepére nem fognak tenni TR állomást, mivel körbe kerítés esetén vagy esős időjárásban a hibajavítás eléggé nehézkessé válik. De ez akkor is így lenne, ha full kifizetnéd a díjat (amit a tévhiedelemmel ellentétben már nem kérhetnek el, kivéve ideiglenes villamosenergia igény esetén, de ez már pont e miatt nem népszerű, csak kiemelt beruházásoknál), így ezt nem a pénz határozza meg. Kivéve ha középfeszültségű hálózatot építesz magadnak, akkor oda viszed ahova akarod, csak a hálózati leágazó pont, tulajdonjogi határ kell a közterületről megközelíthető helyen legyen a többit ott és úgy viszed ahogy akarod. Viszont szerintem neked akkora igényed biztos nem lesz, hogy középfeszültégen is hálózatot kelljen magadnak építeni.
Mi TITÁSZ területen tervezünk ilyen jellegű munkákat, de minden ellátási területen így működik.

#111 máris szomszéd
2024-11-09 08:14:41

Válasz hasutas1 #110. hozzászólásáraAzért kérdezd meg mi van ha 1x32A akarsz csak. Főleg ha bőven elegendő az is.
Vagy mi az a minimális amper aminél már csinálják. De 3X80 az szívás.

#110 hasutas1
2024-11-09 07:29:35

Válasz MTZ1221.3 #109. hozzászólásáraMég nem indult el, a jövő héten átbeszéljük még a szakival a dolgokat.
Ha 1×32A-t adunk meg akkor nem tudom, hogy szóba állnak velünk vagy sem. Illetve akkor is hajlandók a trafót díjmentesen a földre rakni.

Nincs profilkép
#109 MTZ1221.3
2024-11-08 22:46:20

Válasz hasutas1 #92. hozzászólásáraElindult mar a folyamat? Ha csak 1x32A kell akkor a szolgaltato fele nem kell fizetni sem. Csak a merohely, meg a regszerelo.

Nincs profilkép
#108 MTZ1221.3
2024-11-08 22:43:10

Válasz hashtag #106. hozzászólására3x63A felett mar atteszik szabadpiacosra. Mar nem lesz rezsicsokkentett ar. Ha tobb ora van a neven osszegzik a teljesitmenyt. Szerzodes kotest nem szabad elfelejteni kulonben jon a szerzodes nelkuli vetelezesi ar, ami boven a piaci ar felett lesz. Izgi mostanaban az ilyet lebonyolitani. De biztos van aki intezi.

#107 hasutas1
2024-11-08 21:48:41

Válasz hashtag #106. hozzászólására3×63, vagy 3×80 lesz. Ezt még jövő héten átbeszéljük.

Nincs profilkép
#106 hashtag
2024-11-08 20:48:46

Válasz hasutas1 #105. hozzászólásáraSok ampernèl figyelj rá hogy ne menj 3x80 amper fölé mert teljesítménydíjat is fizetned kell, és azt nem szeretnél biztosan. A szekrény meg a meló is lehet hogy lesz annyi mint az eonos összeg, de igen, így már előrébb jutottál.

#105 hasutas1
2024-11-08 19:17:42

Sikerült nagyjából egyenesbe hozni a dolgokat. Trafó ingyen lesz, lesz sok amper. Amit az eon felé fizetek kb 1 millió + a szekrény, csatik, stb, illetve az idő ami még nem biztos, de a 36 hónapról eljutottunk 12-re, ez mindenképpen előre lépés.

Nincs profilkép
#104 erdész59
2024-11-08 07:43:27

Válasz hasutas1 #101. hozzászólásáraMinden új,csak a vezeték volt .

#103 hasutas1
2024-11-08 07:05:16

Válasz máris szomszéd #102. hozzászólásáraNekem jövő júliustól kellene, szeretném addig elintézni. Pár tippet kaptam tőletek, utána járok.

#102 máris szomszéd
2024-11-08 07:01:22

Válasz hasutas1 #99. hozzászólásáraVagy 8 éve kértem amper bővítést 3x63-ra.Akkor szó nélkül tettek egy külön trafót,kicserélték a régi karókat betonra,meg raktak külön 300m légvezetéket a villanyóráig.Mindezért csak az amperbővítés díját kérték el.
Igaz itt volt áram eddig is,csak kicsi volt a feszültség. Úgy súgták meg,hogy kérjek 3x63A és akkor olcsón megússzuk.
Csak azt akartam ezzel mondani,lehet ott is volna kiskapu.
De gondolom nem télen akarsz öntözni,áprilistól októberig elég jól süt a nap.Ha nappal használod a szivattyút nem túl nagy akksi kellene sziget üzembe. A panelok ára a béka segge alatt van most.

#101 hasutas1
2024-11-08 07:01:14

Válasz erdész59 #100. hozzászólásáraVolt előtte trafó, vagy minden új?

Nincs profilkép
#100 erdész59
2024-11-08 06:55:26

Válasz hasutas1 #92. hozzászólásáraKét évvel ezelőtt volt:oszlopcsere,trafó,kb.50m földvezeték,villanyóra,elosztószekrény,mindent ők csináltak és adtak/DÉMÁSZ/,nekem egy emailba és igénybejelentésbe került,meg 600 eft-ba felfelé kerekítve. 5 hónap alatt.

#99 hasutas1
2024-11-08 05:41:01

Válasz envagyok2 #97. hozzászólásáraVan oszlop a földemen, pont azért is gondoltam arra, hogy így egyszerűbb lenne. Azt mondta ismerős, hogy lehet nem kell annyit várni, beszél a terület vezetővel, és be is adhatjuk az igényt, de előzetesen is azt mondta, hogy ez így több millió Ft lenne, és a trafóra konkrétan 5 körülit mondott.

Nincs profilkép
#98 hashtag
2024-11-08 01:14:33

Válasz envagyok2 #97. hozzászólásáraGondolom attól is függ, melyik “szolgáltató” területén van, mert ugye ebben is elég nagy szórás van, hol mi a szokás. De ha az ő földjén megy át, és van mondjuk oszlop is rajta, akkor ott lenne a trafó gondolom, bàr ekkor az oszlop cserés szokott lenni olyanra, ami elbírja a trafót. Onnan meg lejön a földkàbel, oszlop mellett a doboz, közvetlenül. Majdnem biztos vagyok benne, hogy ezen dolgok nagyrészét ki kell fizetni, max a tényleges bekötés az lesz ingyen, ha nagyon hosszútávra tervez akkor érdemes elindulni benne, de szerintem 2026 lesz már, amikor elöször kigyullad a villany a földjén. Ha minden flottul megy.

Nincs profilkép
#97 envagyok2
2024-11-08 00:17:54

Válasz hasutas1 #92. hozzászólásáraha a földeden keresztül megy, akkor arról le lehet venni. raknak oszlopot, arra raknak trafót, és onnan kiszolgálnak. van egy előzetes áramigényléses nyomtatvány, beadod, és válaszul megmondják, hogy mennyiért csinálják meg. nagyon változó, ha a földed küözelében, netán a földeden van a kzépfeszültésg oszlopa, akkor nem kell hosszú leágazó vezeték. ez pár százezer új oszloppal, trafóval, amperral. a szekrányt mindenképp neked kell megcsinálni, amibe majd bekötnek. időre 36 hónapot mondanak, és mindent ők csinálnak, ők terveztetnek, kiviteleznek, neked csak a szekrényt kell leraknod. add be ezt az előzetes igényt, pár hónapon belül válaszolnak. talán 30 napjuk volna rá, nem tartják, cserébe küldenek igényenként 10 ezer pengőt. ha huszat beadsz húsz ingatlanra, megkerested a leendő csatlakozás árát, hahah

#96 hasutas1
2024-11-07 22:14:35

Válasz hashtag #95. hozzászólásáraAlaphangon a trafóra 5 misit mondott a kolega. A trafótól vsló elhozatalra meg azt, ha valamelyik tulaj azt mondja, hogy nem, akkor bukik a mutatvány, meg persze nem 2 hétről beszélünk, hanem lehet ez év/ek, bár ő bizakodó.
A napelemről meg valamikor régebben olvastam, hogy egy 1000 w szivattyút egy 20 kw-os rendszer kb 6 órát pörgetné.
Meghát az akupakkok sem hosszú élettartalommal bírnak.

Nincs profilkép
#95 hashtag
2024-11-07 22:01:09

Válasz hasutas1 #94. hozzászólásáraAmennyire én tudom, ha igényelnél egy rahedli ampert, akkor talán nagy kegyesen kapnál trafót, csak az amperre kéne kifizetni a milliókat, de ha kicsi lesz az igény, akkor zsebbe kell nyúlni a trafó végett. Bár, valahol azt mondták, hogy ha van igény, azt nekik meg kell adni, tehát nekik kéne állni a trafót, ha van áramigény valahol. De a valóságban szerintem simán kiszámlázzák a francba, meg neked kell megterveztetni meg mindent kifizetni tokkal vonóval. Szekrény, stb-stb. A másik trafótól az ásás nem rossz, ha valaki nagyon-nagyon baràti áron kiássa neked, meg ugye ha olcsón leesik valahonnan a földkàbel. Ha ezek nem játszanak, az sem olcsó verzió. A szeigetüzem meg ugye akkor jó, ha neked megfelel az hogy hol van áram, hol nincs. Attól függ mire kell, és mennyire fontos a folytonosság.

#92 hasutas1
2024-11-07 21:11:55

Az lenne a kérdésem, hogy a földemen keresztül megy egy középfeszültségű vezeték, a földemtől kb 500 méterre van a trafóállomás, szeretnék a földre áramot, mi a menete? Kb mennyi idő?
Előzetesen több lehetőség is felmerült. Egyeztettem regisztrált szerelővel.
Az egyik, hogy a trafótól elhozzák (közte van 2 tulaj is) az áramot.
A másik, új trafó a földön...
A harmadik, szigetüzemű napelem.
Tudom egyik sem olcsó, de más megoldás nincs.

Nincs profilkép
#91 MTZ1221.3
2024-07-23 20:22:56

Válasz Koczka József #89. hozzászólásáraNekünk például vasoszlop földeléssel volt gond. A földelést nem szabványosan telepítetették, hanem az oszlop súlyalapjától 2m-es távolságra. Ebbe még annak idején édesapám beleakasztotta az ekét (még gyerek voltam). Elszakadt ekevas, eketest elgörbült, stb. Írtunk levelet, bekérték a számlákat a javításról, alkatrészekről és mindent fillérre pontosan fizettek. A szabványtalanságot következő évben sem szüntették meg, így apám azt gondolva, hogy már megoldották újra megtalált mindent. Következő évben is kifizették, és akkor már meg is csinálták. Többször nem volt gond.
---------
Ha taposás van és látszik, hogy kamionnal mentek be, akkor a talajtömörödésre is van kár díjszámító. Ott dolgoztam jópár évet. Sosem volt probléma a gazdákkal. Persze, ha lehet azért sokan kerültük a másiknak való károkozást.
--------
Az ott hagyott szerelési anyag, hulladék is kárt okoz. Mivel neked kerülgetni kell. Régen mindenre volt megoldás, hogy most változott e azt nem tudom. De a gazdákat nem szivatják ha nem muszáj.

#90 B.laca
2024-07-23 20:13:40

Nekem az egyik földemen megy keresztül egy vezeték. A szomszéd terület, ami már nem az enyém egy fás terület. A fákat kivágták a vezeték alól, de az én földemre döntötték a fákat. Lefényképeztem elküldtem az Eon-nak(akkor még az volt). Megírtam hogy gondolják, hogy a szomszéd fáját az én földemre döntötték? Egy héten belül jött vissza az alvállakozó, aki csinálta a munkát és eltakarította.

Nincs profilkép
#89 Koczka József
2024-07-23 19:44:07

Válasz MTZ1221.3 #88. hozzászólásáraSzia én is így gondoltam, de az idő mást mutat. Mivel kárt nem okoz, jelentőset mert nem a búzát tapossa vagy a kukoricát hanem csak ott hagytak egy betontuskót és aratás után be megyen és le vágja a bodzát, itt mit kérsz kártérítést? Szamszerűsítsd már. Ráadásul egy másik földemen egy másik brigád minden betongyámot elvitt anélkül hogy szóltam volna egy szót is. Ja és ha lesz kapacitásuk akkor rögtön el is viszik.

Nincs profilkép
#88 MTZ1221.3
2024-07-23 19:35:53

Válasz Koczka József #86. hozzászólásáraHelló

Mindig van következménye. Írsz hivatalos levelet, minden okozott kárt ki fog fizetni. Kötelessége, ha vezetékjog van az ingatlanodon. Mert attól neked még kárt nem okozhat, hogy ott egy oszlop. Az, hogy most ők azt ott felejtették attól az övék és minden kárt nekik kell fizetni. Általában szoktak is.

Nincs profilkép
#87 SzikiSzokeveny
2024-07-23 18:21:19

Válasz Koczka József #86. hozzászólásáraMég jó hogy csak 6-8 csavar bánta és 2 óra weimar bérlés.

Nincs profilkép
#86 Koczka József
2024-07-23 18:14:56

Válasz SzikiSzokeveny #85. hozzászólásáraAz a baj hogy nincs következménye az ilyen jellegű dolgoknak.

Nincs profilkép
#85 SzikiSzokeveny
2024-07-23 17:56:21

Válasz Koczka József #83. hozzászólásáraHál istennek nekem csak egy szál sima oszlopom volt. Lerakták a forgóba, mondván jól van az ott.
Annó egy vasútnak menő új földem forgójában mindig elszakadtak a nyírócsavarok. Elkezdtem kiásni hát kiderült, hogy egy komplett nagy vasúti beton villanyoszlop volt elsűlyedve a forgóban.

#84 Jakabjóska
2024-07-23 17:51:53

Válasz csuti0 #79. hozzászólásáraEzt én is eljátszottam velük... Azt válaszolták a levelekre, hogy ezt S munkát kiadják kertépítő cégeknek, de a munkájukért nem vállalnak felelősséget. De mivel az oszlopok az én földemen vannak, nekem lenne kötelességem tiszán tartani azokat......
Az oszlop felújítás során okozott kárt viszont rendesen kifizették.

Nincs profilkép
#83 Koczka József
2024-07-23 17:48:17

Válasz SzikiSzokeveny #81. hozzászólásáraGyere már segíts nekem. Én is ki akartam ásatni de két óra múlva inkább hagytuk ugyan is mire körbe ásta ki derült hogy az alsó rész 50 cm vastag és 2.5*2.5 m majd egy 2 m magas 1.5*1.5 m és végül ami ki van a földből az 0.6*0.6 m és 1m magas úgy hogy a jcb meg sem tudta mozdítani mikor körbe ásta. Na és ebből van 8 db.

#82 Ohaza63
2024-07-23 17:46:07

Válasz csuti0 #79. hozzászólásáraTalán először örülj neki, hogy nem hagyják gazosan az oszlop közeit és valamilyen külső vállalkozóval kitakarítattják.

Nálam ez a munka nekem jut, a MOL tojik az ilyenekre.
Ha Én nem csinálom meg, akkor senki.
Ugyanígy a földhivatal , akinek van egy vasállványzatú földmérési pontja egy kis dombon az egyik földemen, na ők is tojnak az egészre.
Én vágom ki minden évben az akácfa sarjakat, meg a gazt is.

Szerintem nyomozd ki, hogy ki az a külsős cég, aki ezeket csinálja, vedd fel velük a kapcsolatot és adj a főnöknek egy kis pénzt, hogy az ilyen, megy ilyen HRSZ számon lévő oszlop takarításnál figyeljenek jobban oda.

Pár ezer Ft csodákra képes, a KPM traktoros az kövesút melletti földemnél 3.000 Ft segélyért olyan csodálatos munkát végez, hogy szinte semmi dolgom a gazzal, vagy a MVM es alvállalkozó, amikor a házam előtti villanyvezetékhez közeli ágdarabolással volt megbízva, 2000 Ft -ért csodálatosan körbe metszette az 50 éves körtefámat és még a gallyakat is elvitték.

Pénz nagy úr és mint Lölő mondta, minden "fillérért le kell hajolni".

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Környezetkímélő felfedezés: nikkel termelhető ki a növényekből
Hatalmasat emelkedett a nyers tej kiviteli ára
Hatalmasat emelkedett a nyers tej kiviteli ára
A nyers tej termelői ára is jelentősen emelkedett egy év alatt.
Eladó gyűrűs henger
Eladó gyűrűs henger

350.000 Ft

Eladó RK 185-ös kasza
Eladó RK 185-ös kasza

990.000 Ft

Eladó New Holland TM 175
Eladó New Holland TM 175

10.990.000 Ft

Eladók Kühne-Lajta 32 soros vetőgéphez csoroszlyák
Eladók Kühne-Lajta 32 soros vetőgéphez...

8.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]