Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Drisa #8760. hozzászólásáraÖrökké, mindig, mindenki az olcsót keresi…..hát tessék, íme…..
Nem kell messzire menni, itt is van jó pár személy, aki 5 fillérért…………többit tudjuk……
Válasz Sanyee #8759. hozzászólásáraBiztos van szabvány megfelelőségük. Na ez baj, hogy ezt szart adják 1 millióért amit néhány óra alatt gyártott pár indiai melós néhány dolláros órabérben.
Válasz Matyi50 #8757. hozzászólásáraEzzel csak az a probléma hogy a kresz nem ismer lassújármű pótkocsiból a kettő db vontatását. Nincs rá ilyen jogszabály.
Válasz _NB_ #8747. hozzászólásáraVégig néztem egy csomó videót.Hát nagyon irigylem a résztvevőket,ha közelebb lenne tuti ott lennék én is sarat dagasztani.
Válasz _NB_ #8747. hozzászólásáraAz 50-es Super szépen átment erőlködés nélkül. Látni, hogy a motorjának rendes nyomatékja van. Kár, hogy abbahagyták a gyártását, és teljesen uj sorozatot ndítottak. Kellett volna tovább fejleszteni.
Válasz Sanyee #8744. hozzászólásáraHát igen a nyugat! Furcsa ez, hogy itt is vannak azért szorgalmas emberek, mégis fényévekre vagyunk még!
Szerintem ennek legfőbb oka, hogy mi 30 éve birtokoljuk a gazdaságunkat újra, míg ők nem is emlékszenek, mennyi generáció óta gazdálkodnak ugyan ott!
Válasz Magister #8743. hozzászólásáraSzarkazmus akart lenni, nem bántás, azért is lett volna ott az a kacsintós fiszfasz! Ezek szerint nem sikerült "átadnom"! Persze hogy ügyes! Nálunk sokan előrre menetben is széttaposnák a fél világot!
Válasz GREVEN #8733. hozzászólásáraEgekig magasítózott Hw80-as és egy nyócvanas emtézé kellene a segge alá. Azt lehet nem rakná ki, ahogy pattog és kaparászik vele, küzd minden egyes méter megtételéért.
Menő! Vettem magamnak drónt, nagy magasságból lőni fogom a mezőnyt. Nagyon szépen ki kell derülnie. Én drónt rendeltem az aliexpresshez, és eddig várom a szállítást. Annak érdekében, hogy ne vesztegessem az időt, miközben itt pénzért játszom játékgépekkel)
Válasz Ares 826 #8730. hozzászólásáraAzt gondolná az ember akkora szalma szecskázva meg ömlesztve nagyobb helyet foglal el, elég ritkán üríti a puttonyt.
Bezzeg mikor a kombinó eltömődik hátul, mész 20 métert és érzed hogy a talpad alatt dübörög a mackó lackó.
Válasz Ares 826 #8724. hozzászólásáraÚgy látom ez egy talján videó. 1x voltam olaszba majus 25 körül...vagy 12éve... Tökig volt minden falu határa öntöződobbal... Gabona vagy mindegy mi volt. Az árok széle le volt sülve, mint itt júliusban....
Válasz GREVEN #8719. hozzászólásáraHa már kuccát kell locsolni akkor nagy szopás van! De minek ez mikor pár sorral odébb ott a hiány a kuccában, miért nem ott húzza ki az ágyút??????
Ennek csak én nem látom az értelmét? Oké beviszi az emeletetes kerekű traktor hogy ne tapossa le a kuccát, de kifele hogyan jön a vízágyú, hogy ne díbolja le?
Csinálni hozzá egy emeletes kerekű permetezőt és mekkora királyság az élet.
Válasz Diesel Tibor #8804. hozzászólásáraAz stimmel hogy nem sok mindent tudunk meg a videóból.
Az "orra hosszabb"-at úgy értettem, mint a 28-asnál, hogy az első tengely elé mennyivel nyúlik a traki orra és nem a dizájn motorházfedél hanem a vasnak nevezhető cuccok.
Pl a régi Valtra-nak is hosszabb orr kialakításuk volt.
Válasz _NB_ #8802. hozzászólásáraAz is lényeg ki fizette a reklámot,,,,,,,,,,,nekem volt valtrám T160-as vele egy kategóriás claas tengely távja hosszabb volt mint a valtráé.
A Claas az egy univerzális rövid orrú traki sokkal több súllyal lehet hozta volna az elvártat, a másik kettő már inkább szántóföldi, de a JD kialakítása maradt a legközelebb a klasszikushoz.
9062 hozzászólás
Válasz Drisa #8760. hozzászólásáraÖrökké, mindig, mindenki az olcsót keresi…..hát tessék, íme…..
Nem kell messzire menni, itt is van jó pár személy, aki 5 fillérért…………többit tudjuk……
Válasz Drisa #8760. hozzászólásáraPedig biztos lehetsz benne,hogy ebből kerül oda ahova senki nem gondolná.
Válasz Sanyee #8759. hozzászólásáraBiztos van szabvány megfelelőségük. Na ez baj, hogy ezt szart adják 1 millióért amit néhány óra alatt gyártott pár indiai melós néhány dolláros órabérben.
Koyo de nem Japán.
Válasz Matyi50 #8757. hozzászólásáraEzzel csak az a probléma hogy a kresz nem ismer lassújármű pótkocsiból a kettő db vontatását. Nincs rá ilyen jogszabály.
Válasz gjoni #8754. hozzászólásáraNagyon f@szán szól! A gép levegőjéről működik vagy beépített kompresszoros a kűrt?
3:35-nél az a megállás jól sikerült
4:35-nél a Wirax kasza
Válasz _NB_ #8751. hozzászólására
Válasz _NB_ #8747. hozzászólásáraVégig néztem egy csomó videót.Hát nagyon irigylem a résztvevőket,ha közelebb lenne tuti ott lennék én is sarat dagasztani.
Válasz _NB_ #8747. hozzászólásáraAz 50-es Super szépen átment erőlködés nélkül. Látni, hogy a motorjának rendes nyomatékja van. Kár, hogy abbahagyták a gyártását, és teljesen uj sorozatot ndítottak. Kellett volna tovább fejleszteni.
Válasz GREVEN #8729. hozzászólásáraOda gyűjtik nekünk a lidl-be árult kenyérbe valót.
Látszik kinek mennyi rutina van, csak erőből nem megy a vizesárok kell egy kis lendület is.
Válasz Sanyee #8744. hozzászólásáraHát igen a nyugat! Furcsa ez, hogy itt is vannak azért szorgalmas emberek, mégis fényévekre vagyunk még!
Szerintem ennek legfőbb oka, hogy mi 30 éve birtokoljuk a gazdaságunkat újra, míg ők nem is emlékszenek, mennyi generáció óta gazdálkodnak ugyan ott!
Válasz Magister #8743. hozzászólásáraSzarkazmus akart lenni, nem bántás, azért is lett volna ott az a kacsintós fiszfasz! Ezek szerint nem sikerült "átadnom"! Persze hogy ügyes! Nálunk sokan előrre menetben is széttaposnák a fél világot!
Válasz A.I. #8742. hozzászólására42:00-nál szépen betolatott elsőre.
Nyugaton alap már ezek a gépek.
Nálunk még a régi vasra telik sokaknak.
Válasz A.I. #8742. hozzászólásáraNe bátsd!
Szerintem nagyon ügyes..meg kell nézni, találsz-e itthon hasonlót?
Válasz TeljesenMindegy #8740. hozzászólására
Vagy egy T150, azzal olajoskodhatna, nem igen lenne este ilyen patyolat a dekoltázs!
Amúgy azért az látszik, hogy már vagy 2 üzemórát ment vele!
Válasz Gumóka #8739. hozzászólásáraJah vagy a Predátorokkal akar deszikálni!
Semmi, egy troll, másik topikban is nyomott valami totál vak ökörséget!
Válasz GREVEN #8733. hozzászólásáraEgekig magasítózott Hw80-as és egy nyócvanas emtézé kellene a segge alá. Azt lehet nem rakná ki, ahogy pattog és kaparászik vele, küzd minden egyes méter megtételéért.
Szerintem nem magyar, nagyon googele fordítós az írás.
Gondolom drónnal akarja a parasztot kergetni
Válasz ibeko2019 #8736. hozzászólásáraEzért kár volt fáradni és regisztrálnod magad.
Válasz ibeko2019 #8736. hozzászólására
Menő! Vettem magamnak drónt, nagy magasságból lőni fogom a mezőnyt. Nagyon szépen ki kell derülnie. Én drónt rendeltem az aliexpresshez, és eddig várom a szállítást. Annak érdekében, hogy ne vesztegessem az időt, miközben itt pénzért játszom játékgépekkel)
Válasz tudatlan20 #8734. hozzászólásáraMegmutatnám neki a siklót ott a zöldesbe.
Válasz GREVEN #8733. hozzászólásáraTolja neki mint te tolnád neki….
Mellesleg nagyon ügyes a pilóta.
Válasz GREVEN #8729. hozzászólásárahttps://gepmax.hu/hir/cseples-tisztitas-nelkul/
Válasz Ares 826 #8730. hozzászólásáraAzt gondolná az ember akkora szalma szecskázva meg ömlesztve nagyobb helyet foglal el, elég ritkán üríti a puttonyt.
Bezzeg mikor a kombinó eltömődik hátul, mész 20 métert és érzed hogy a talpad alatt dübörög a mackó lackó.
Válasz GREVEN #8729. hozzászólásáraMegy bééééééééééééééle a szecskázott szalma, viszik csirkék alá vagy brikettnek vagy akárminek!
Ez osztan miért húzza maga után ezt a kutyaólat?
Válasz GREVEN #8719. hozzászólásáraNedves talajon mit csinál a dörzshajtással? Borulékony. Bár egy permetezést megtud csinálni kukoricában.
Válasz Nyomasek Bobo #8726. hozzászólásáraBibione és Villach között...nem délen...
Válasz Ares 826 #8724. hozzászólásáraÚgy látom ez egy talján videó. 1x voltam olaszba majus 25 körül...vagy 12éve... Tökig volt minden falu határa öntöződobbal... Gabona vagy mindegy mi volt. Az árok széle le volt sülve, mint itt júliusban....
Válasz Ares 826 #8724. hozzászólásáraHa jobban megnézed az egy sekély árok.
Legalábbis én úgy látom!
Válasz GREVEN #8719. hozzászólásáraHa már kuccát kell locsolni akkor nagy szopás van! De minek ez mikor pár sorral odébb ott a hiány a kuccában, miért nem ott húzza ki az ágyút??????
Válasz GREVEN #8719. hozzászólásáraMondjuk amikor bele cuppan az egyik fele valami desznyó túrásba lehet elmond egy-két fohászt
Válasz bandigh #8720. hozzászólásáraNem frissitettem
Válasz GREVEN #8719. hozzászólásáraA kerekek, meg az ágyúcső külön sorközbe jön ahogy nézem. Az összekötő meg magasan van...
Válasz GREVEN #8719. hozzászólásáraHát látod hogy a vízágyú nem díbol, mert sorban megy, nem? Amikor befele húzza akkor sem töri a jó méteres tengerit
Ennek csak én nem látom az értelmét? Oké beviszi az emeletetes kerekű traktor hogy ne tapossa le a kuccát, de kifele hogyan jön a vízágyú, hogy ne díbolja le?
Csinálni hozzá egy emeletes kerekű permetezőt és mekkora királyság az élet.
Már fut a mozikba.
Érdekes film lett, szerintem érdemes lesz megnézni
Válasz Diesel Tibor #8804. hozzászólásáraAz stimmel hogy nem sok mindent tudunk meg a videóból.
Az "orra hosszabb"-at úgy értettem, mint a 28-asnál, hogy az első tengely elé mennyivel nyúlik a traki orra és nem a dizájn motorházfedél hanem a vasnak nevezhető cuccok.
Pl a régi Valtra-nak is hosszabb orr kialakításuk volt.
Nebraska test adatok szerint pl a
https://tractortestlab.unl.edu/John%20Deere%208400R%20e23.pdf
JD 8400R hátul dupla, elöl szimpla, nem súlyozottan
Rear (7448 kg)~55%
Front(6067 kg)~45% Total(13515 kg)100%
https://tractortestlab.unl.edu/Case%20IH%20Magnum%20380..pdf
Case Magnum 380 hátul dupla, elöl szimpla, nem súlyozottan
Rear (8748 kg)~61%
Front(5570 kg)~39%
Total(14318 kg)100%
Felsúlyozva 18 tonnára pl a Case még jobban eltolódik hátra, már csak kb 68%/32%-ot tud A JD 18 tonnán 58%/42%-ot tud.
UE-28 üresen
Hátul (900 kg)~42%
Elöl (1280 kg)~58%
Össz (2180 kg)100%
Dutra 4400 feltankolva,sofőrrel
Hátul(1500 kp)~41%
Elöl (2200 kp)~59%
Össz (3700 kp)100%
Válasz _NB_ #8802. hozzászólásáraAz is lényeg ki fizette a reklámot,,,,,,,,,,,nekem volt valtrám T160-as vele egy kategóriás claas tengely távja hosszabb volt mint a valtráé.
Válasz _NB_ #8802. hozzászólásáraA Case-n mintha elől hátul is szélesebb gumik lennének.
#Claas_Axion_960 : FTP 8.7L (445 Hp) [14.000 kg] At 1.400 rpm: 1.860 Nm
#John_Deere_8400R : J.D 9.0L (400 Hp) [14.270 kg] At 1.600 rpm: 1.806 Nm
#Case_Magnum_380 : FTP 8.7L (435 Hp) [14.605 kg] At 1.500 rpm: 1.850 Nm
Válasz Sanyee #8801. hozzászólásáraA tippem bejött, mint UE-28-on szocializálódottnak, amelyiknek az orra hosszabb az lesz a jobb.
A Claas az egy univerzális rövid orrú traki sokkal több súllyal lehet hozta volna az elvártat, a másik kettő már inkább szántóföldi, de a JD kialakítása maradt a legközelebb a klasszikushoz.
Egyforma munkagépek, egyforma orrsúly a traktorokon.
Vajon a nagyobb lóerő lesz a gyorsabb?https://youtu.be/qo2VYTxwPH4