Hirdetés
Fórum
Vinasz - melasz felhasználás szántóföldi...
Létrehozta: Csaba A100 Hattat , 2022-02-08 09:59:03
Kedvencekhez
Segítség
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- AKG támogatás új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Napraforgó ára új
22 hozzászólás
Tud vki segíteni??
A győri szeszgyár ad Vinaszt bárkinek aki felveszi velük a kapcsolatot, vagy csak szerződött ügyfélnek??
Előre is köszi a választ.
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/input/tapanyag/vinasz/h_7414841
Válasz fekete.jozsef #18. hozzászólásáraTeljesen igazad van, egy dolgot kivéve.
Lombtrágyaként, nagyon jó hatása van Betain tartalma magas, így lombtrágya kiegészítésre tökéletes, és jó hatáss van.
engedély okirata
Engedély okirata...
Reggelt!
Anno leírtam már nagyon sokszor... Először is ha valaki vinaszt vesz kérje el a hatósági engedélyt a szerszgyárból mekkora a dózisa a vinasznak. Akkor mondom 2,5 tonna / hektár!!!
Ezek a Vulkán cuccok a röhej , vicc és a pénzlenyúlás kategória...vagy szenteltvíz illetve a gyors meggazdagodás! Csúnyábbat nem írok, mert még feljelentenek :)
Évi 100 kamionnal használtunk el sok más gazdával... de itt már szinte mindenki abbahagyta...Oka nagyon egyszerű... Iszonyatosan szikesíti a talajt...és van benne jó sok nehézfém is. Manapság szlovákba, osztrákba visznek nagyon sokat biogáznak pl.
Szóval 2,5 tonna / hektár ez a hivatalos engedélyokiratba leírt dózisa ami ér is valamit... Amúgy pedig Kálium feltöltésre használtuk az van benne a legtöbb. Foszfor nuku, nitrogén sem sok.
Nem csak a vulkán használ vinaszt hanem egyéb olasz gyártók is...illatáról megismerni ha vinasz van benne... Szóval ennyi. Vinaszon a helyi gazdák felénk aki nagy vinaszosok voltunk már túl vagyunk régen....de hihetelen hogy beveszik még mindig és előkapják szép színes prosikkal és elhiszik... Inkább vegyetek neves gyártók lombtrágyáit és biostimilátorait azzal többre mentek ( Yara, Timac, Kwizda, Biochilm etc...)
Ui: Akinek ennyi felesleges pénze van a semmire utalja nekem én küldök neki vinaszt annyi amennyit akar, mert a szerszgyár alig tudja elpasszolni...
Válasz MrPoke #16. hozzászólásáraFele vulkános, fele győri cucc volt papíron, de a vulkános szállítólevelén is győr volt feltüntetve, csak dupla pénzért..
Válasz kis Zombi #13. hozzászólásáraHát nem tudom ti mitt vetettetek de az nem vinasz. :D Semmi baja nem lesz a permetezőbek a vinasztól.
A Vulkános cucc más kérdés az erősen savas.
Még az őskorban nagyban ment a vinasz önmagában és szuszpendáló szerként szuszpenziós műtrágyákhoz /map+kálisó+uan/, óriási szívásokkal, önmagában 500-600 kg/ha-nál még nem látszott semmi hatás /állítólag tonnás nagyságrend már látványos volt/. Erősen kerülendő, mazoistáknak, az ára máshol tán jobb helyen van.
Válasz Ganajos #10 hozzászólásár
Ebben az évben használtam először vinaszt, az aszály miatt értékelhetetlen volt a kísérlet, így nem tudok se jót se rosszat mondani róla.
Macerásnak macerás, ülepedni is szeret. Hordó tetős IBC-ben kellene tárolni, abba belefér a búvárszivattyú és meg lehet kevergetni felhasználás előtt.
Válasz MrPoke #11. hozzászólásáraÖrülj neki hogy nem Márta szét az alumínium házat. Közös ismerősünk is megmondta,, hogy két év alatt el olvad az alumínium házas búvárszivattyú ami folyamatosan vinaszban úszik.
Kezemet szétmarta, kirepesztette, egy hónapig gyógyult
Válasz Ganajos #9. hozzászólására10000ft/tonna+szállítás. Sűrűsége miatt kB olyan mint a nitrosol. Érdeklődj a Győri szeszgyárban. Vulcan agro is onnan veszi csak rátesz 50-60ezret.
Válasz kis Zombi #8. hozzászólásáraNekem vinasz volt a permetezőben télire (fagyálónak). Tisztán töményen. Tavasszal csak fel kellet tölteni vízzel és mentem is permetezni.
Válasz kis Zombi #8. hozzászólásáraÉrtem elég macerásnak tűnik…
Te használod?
Hol veszed? Mikor mi alá nyomod? Tapasztalatok?
Köszi
Válasz Roys #7. hozzászólásáraMennyiért adták ha szabad érdeklődnöm?
Válasz Ganajos #6. hozzászólásáraMelasz talajra, évente maximum 50 liter, vinasz lomra, talajra évi 300-500 liter.
Kijuttatás nagylyukú fúvókával, vagy nitrosol fúvókával. keverhetőek folyékony műtrágyával sorközé csorgatva. Durva szívóoldali szűrőre van szükség tömény vinasz kijuttatásakor, fúvóka szűrőket ki kell venni. Vinasz erősen korrozív permetezés után célszerű rögtön elmosni a gépet, mert másnapra összeáll mint a g.ecis bugyi, de a melasz is be tud ragadni.
Válasz Ganajos #6. hozzászólásáraVettem jövőre 3000litert de egyenlőre csak lombtrágyának használtam idén piros fúvókával, 20 liter/ha 200 liter vízhez. De talajra vagy talajba mehet töményen is.
Üdv!
Valaki használ vagy használt vinasz/melaszt?
Vulcan-agro-nal nézegettem….
Mivel lehet kijuttatni? Mikor és milyen dózisban szoktátok használni?
Köszi
Válasz Tanonc #3. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz olasz_kapo #2. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz Csaba A100 Hattat #1. hozzászólásáravinasz van Városföldön az ikr-nél azt hiszem
Válasz Csaba A100 Hattat #1. hozzászólásáraVulcan agro
Sziasztok!
Tud valaki eladó vinaszt - melaszt IBC mennyiségben?
Lehetőleg gyártót.
Ahol találtam, csak kamion méretben szolgálnak ki.
Viszont eladók horror áron adják.