Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- SAXONIA vetőgépek kezelési útmutatók új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Altalajlazítás - altalajművelés új
- EB7 - EB8 Pótkocsi új
- Baktérium trágya új
- Kukorica vetőmagok új
1031 hozzászólás
Válasz #579. hozzászólásra
Az a baj egy nagygéppel és egy rábával is,hogy csak maga van.
Nekünk is elég a 200+ os ferga, ősszel szánt mint állat váltóműszakban és halad jól. Aratás után tarlóthánt feszt és halad. Tavasszal elmunkál és halad.
de bejön a repce leginkább meg a búza téma is. Alapművelni éjjel kell nappal rögtön elmunkálni. Állandóan akasztgatni kell az eszközöket, egy csomót vonulni ez végett sok a holtidő és a sok felesleges gázolaj. Búzánál ugyanez, a nehéztárcsával ha felvágom a fődet azt elkell gyorsan rövidtárcsával dógozni hogy le legyen zárva. Szóval ittis éjjel nehéz, nappal rövidtárcsa.
Vagy pl lazításnál amikor elé tárcsázunk a lazítónak akkoris tárcsázunk kétnapot lazítunk párat. Ittis akasztgatni kell az eszközöket feszt.
Nomeg ne csak a jó körülményekre gondoljunk hanem arra amikor naponta 4-5hektárt bírunk kiszántani vagy ugyanennyit meglazítani. és vizony 2-300-akat kell csinálni ilyenkor szorulunk mint állat, hátmég a gép.
Aztán a munka is akkor a jobb ha a mozgatott főd rögtön levan zárva...és ilyenkor a két gép megfizethetetlen.
és ami a leg veszélyesebb az az hogy bármi gond akad neadjIsten majd a géppel akkor áll minden és csúszunk mint a fene, nincs váltógép amivel folytathatni lehetne a munkát demég szomszéd sem aki besegít mert itt marhára alulgépesítés van mindenki örül ha végez a sajátjával időben, vagy egyáltalán csak végez és az időt ne is nézzük...
Válasz #579. hozzászólásra
Az a baj egy nagygéppel és egy rábával is,hogy csak maga van.
Nekünk is elég a 200+ os ferga, ősszel szánt mint állat váltóműszakban és halad jól. Aratás után tarlóthánt feszt és halad. Tavasszal elmunkál és halad.
de bejön a repce leginkább meg a búza téma is. Alapművelni éjjel kell nappal rögtön elmunkálni. Állandóan akasztgatni kell az eszközöket, egy csomót vonulni ez végett sok a holtidő és a sok felesleges gázolaj. Búzánál ugyanez, a nehéztárcsával ha felvágom a fődet azt elkell gyorsan rövidtárcsával dógozni hogy le legyen zárva. Szóval ittis éjjel nehéz, nappal rövidtárcsa.
Vagy pl lazításnál amikor elé tárcsázunk a lazítónak akkoris tárcsázunk kétnapot lazítunk párat. Ittis akasztgatni kell az eszközöket feszt.
Nomeg ne csak a jó körülményekre gondoljunk hanem arra amikor naponta 4-5hektárt bírunk kiszántani vagy ugyanennyit meglazítani. és vizony 2-300-akat kell csinálni ilyenkor szorulunk mint állat, hátmég a gép.
Aztán a munka is akkor a jobb ha a mozgatott főd rögtön levan zárva...és ilyenkor a két gép megfizethetetlen.
és ami a leg veszélyesebb az az hogy bármi gond akad neadjIsten majd a géppel akkor áll minden és csúszunk mint a fene, nincs váltógép amivel folytathatni lehetne a munkát demég szomszéd sem aki besegít mert itt marhára alulgépesítés van mindenki örül ha végez a sajátjával időben, vagy egyáltalán csak végez és az időt ne is nézzük...
Válasz #577. hozzászólásra
"Ez a gép nem precíziós munkára kell, nem fog vetni..."
Miért ne vethetne? Kardán kihajtás hátra, és már vethet egy 6m-es rapiddal is akár. Amelyik traktorban van orbit, abba még automata kormányzást is lehet rakni, ha már a kényelemről van szó. Itt helyben 2 db egyenként 800 Ha körüli cég vezérgépe-i Rábák. Az egyik helyen 1 db van csak. De a tetején ott figyel a fehér antenna. A 9m-es könnyű tárcsánál néhány hektárral biztos többet csinál meg egy nap.
Válasz #576. hozzászólásra
jah, megduplázná...
De valahonnan csak el kellene indulni. A konstruktőr, majd bele teszi a magáét, utána még lehet agyalni. Szerintem azok lennének a vevőkör, aki megveszi a mások által ledobott, 2-300 Le gépet, aztán szervizelheti. Itt a legfontosabb a megbízhatóság. Ez a gép nem precíziós munkára kell, nem fog vetni, permetezni. Hanem a kemény talajmunkára. Gyorsan, erővel, megbízhatóan.
Válasz #575. hozzászólásra
Egy Grammer meg 4 darab CEREXBI gumi sokat dobna rajta.
Válasz #573. hozzászólásra
ötször teee!!! :)
Válasz #571. hozzászólásra
zsír újonnan?
ezt nem hiszem el
ilyen olcsó?
Válasz #570. hozzászólásra
Ha arra akarsz rátérni, hogy akkor most 4x-drágább lenne, mint amire még régen saccoltál is, akkor igazat kell, hogy adjak neked.
Válasz #568. hozzászólásra
Pont erről van szó. Nem használtat kell venni, ami zsákbamacska, hanem újat.
Válasz #570. hozzászólásra
A merev hidasok az 4+Fa körül, a sima meg talán 3,5-3,6.
Válasz #569. hozzászólásra
most mennyi egy nyolcvankettes újonnan?
vagy ami ekkora, nemtom mi a száma
"Van egy 1994-es új mtz traktor árlistám idézek belőle egy párat:
T-25/A: 276.000 Ft
LTZ-55/A: 530.000 Ft
MTZ-550E (piros): 680.000 Ft
MTZ-550E Lux (piros): 842.000 Ft
MTZ-552E (piros): 815.000 Ft
MTZ-552E Lux (piros): 966.000 Ft
JUMZ-65: 628.000 Ft
MTZ-80 (kék): 570.000 Ft
MTZ-80 (kisfülkés, kék): 560.000 Ft
MTZ-80 (piros): 815.000 Ft
MTZ-82 (kék): 620.000 Ft
MTZ-82 (piros): 920.000 Ft
MTZ-82 Lux (piros): 1.112.000 Ft
MTZ-892 (95Le) (piros-fekete): 1.215.000 Ft
MTZ-100 : 1.160.000 Ft
MTZ-102 : 1.325.000 Ft
T-150/K: 880.000 Ft
Rába-steiger 250: 5.400.000Ft"
+ÁFA
Válasz #567. hozzászólásra
jó-jó, de miért pont 300 lóerőbe gondolkodunk? Hát én amondó vagyok, hogy tényleg egy évbe talán 100-150 gép kéne. Akinek meg 20-25 van a zsebébe, kap már használtan is kiforrott gépet.
Szerintem mindenképpen kellene egy piackutatás. Mindenki kérdezzem meg akitől csak tudja, mit szólna a Rába gyártásának beindításához. Két opció a kérdés: A legutoljára gyártott variáció: 80-as évek komfortja, 280, 320, 360 LE, megbízható, masszív, mechanikus, alacsony árfekvés. Vagy minden téren korszerűsítés, persze ésszerűen, ami nem kiforrott konstrukció, hosszabb idő a legyártásig és magasabb árfekvés. Ezek közül kellene választani. Ha összejönne egy számottevő mennyiség komolyan lehetne tárgyalni.
Válasz #557. hozzászólásra
Az unióban ez már kilőve.
Válasz #564. hozzászólásra
ehhh, nem, én maszekba sajátomon, munka mellett, szívó ágon...
Válasz #563. hozzászólásra
te nem ott nyomod?
Válasz #562. hozzászólásra
tudomkikők, ha ezt kérded
Válasz #561. hozzászólásra
S.H.?
Válasz #560. hozzászólásra
őőőőőőőő?
Válasz #559. hozzászólásra
GSD ?
Válasz #556. hozzászólásra
én meg épp ellenkezőleg érzem a dolgot.
azt gondolom, hogy inkább a 180-220 le-s résbe kéne belőni. egy-két közepes gazdaság közösbe olcsón tudna rendes talajmunkázni, igaz spártai körülmények között.
mert akinek 4-500 lovas gép kéne, annak bőven van földje, akinek bőven van földje, annak bőven megtérül egy kényelmes gép, ott esélytelennek látom a dolgot.
viszont két-három közepes gazdaság el tudna tartani egy kizárólag talajmunkás gépet, tudnának rendesen lazítani, grubberozni, nem csak hámozgatnák a földet, ki tudnák váltani a kisgépes talajmunkát, és nem is lennének túlgépesítve, meg tudnák úszni, hogy egy drága gépet kihasználatlanul tartsanak fönn. és ráadásul talán ezek azok, akik az elmúlt években kimaradtak a nagy vásárlásokból, vagyis ha van egy kis józan ész, akkor itt látnám valós, értelmes helyét ezeknek. ha valahol is látszik.
Az a baj hogy ehhez egy normális menedzsment kellene aki nem egy év alatt akar meggazdagodni hanem hosszú távon gondolkodik tisztességes megélhetésben. De ez ritka mint a fehér holló. Dobáljátok itt a millákat.... 20-25-30.... a gép felállna ezeknek az összegeknek a feléből... azt kellene elérni hogy ne akarjanak rajta 100%hasznot szakítani csak 50et vagy kicsit még szerényebbet és akkor bőven versenyképes lehetne az ár. És ha még tényleg egy kis állami támogatást is lehetne hozzá csikarni.. nem feltétlenül a géphez hanem a gyártáshoz hogy olcsóbb legyen az előállítás és ez jelentkezhetne a vételárban.
Válasz #556. hozzászólásra
Állami támogatással minden márkát háttérbe lehetne szorítani.
Én azt mondom, hogy ez a kaliberű gép Mtz-árkategória kellene legyen. Kezdetnek eredeti tervek alapján gyártanám 20-25 milla közötti árfekvésben. Inkább 20-hoz közel. Azokat megcélozva, akik használt 8000-es jd-t vesznek, mert újra nincs pénz. Esetleg a régi rábájuk helyett vennének újat, mert alternatíva nem volt eddig. Ha jönne egy kis pénz, akkor felmérném az igényeket, és apránként lehetne fejleszteni. De nem a modernizálás felé indulnék el, hanem a nagyobb, akár 4-500Le-s kategóriában, erősített változatban ugyanez a mechanikus gép lenne. Az lenne max. 40 milla. A lényeg, hogy még a legpuritánabb Versatile se legyen esélyes vele szemben árban. Modern gépből van bőven. Abban az irányban kár elindulni.
Válasz #554. hozzászólásra
Az tuti,hogy magyarországon nem lesz traktorgyártás,csak az én véleményem az,hogy nem lehetetlen.Itt a fejekben kellene rendet tenni,és működne.Komoly állami támogatással menne.
Válasz #552. hozzászólásra Én rólad azt gondoltam,hogy nem foglalkozol ilyen felesleges dolgokkal.A traktor gyártás torta már le van osztva régen!
Válasz #551. hozzászólásra
25 milla ajándék,30%-os géptámogatással.Teli lehetne szórni magyarországot,utánna 20 évig lenne gép a földeken.
Válasz #551. hozzászólásra
Miért kellene 6 évente kiszórni a váltót,meg motort?A 20 éves régi rábák is mennek a mai napig is.
rossz hírem van:
"20millát. Ha bennelennének azok amit írtam hogy kéne: diffizár, szigetelt fülke, tompított kipufogó, jó klíma, profi ülés, hárompont helyzetszabályzó, 4pár hidraulika kimenet átfolyásszabályzóval(ez lehet mechanikus is egyébként), központosított zsírzógombok ésatöbbi... szóval ha ezek benne lennének és modernizálva lennének akkor 25-milla mondjuk!" - de ez a nagy rábáért...
most már télleg kíváncsi lennék, hogy mennyiért lehetne összerakni. tegyük fel, hogy 6 évente mindenki kiszórná belőle a motort és váltót, és 12 évente az egész gépet, és mondjuk 500 ha-onként kellene egy db, és mondjuk minden hatodik 500 ha-ra lesz is egy darab, akkor ezt azt jelenti, hogy összesen 1333 db kell, vagyis évente jó 100 db komplett, meg 100 db motor+váltó. persze ez mind feltételezés, ennél nagyobb kereslet kizárt...
Akárhogy is nézzük lényegében a Versatile-t kell felérnünk kb, mert az úgy ahogy van egy remekmű!
miért? mert a legegyszerűbb leg robosztusabb és közben tök jól néz ki kivan dolgozva jó a fülke ésatöbbi...
Ha 25-ből meglenne egy ilyen rába akkor az csúcssiker lenne! Vinnék azt környező országokba is
Válasz #548. hozzászólásra
Na itt van a kutya elásva a traktorosok jav ilyen,nekik egszrüsített könnyen kezelhető gép kell,ők ennyit tudnak és kész...A Pld JD 8330-ban rejlő lehetőségeket fel sem mérik nem,hogy kihasználnák ,de legalább kényelemben vannak:Azt modta az egyik ürge aki melett ültem tesztelni a gépet a főnőknek el sem mondja,hogy ebben szinte el sem fárad egész nap és felszánt 18 hektárt este hatig ,mert akkor mindig azt hallaná tőle "milyen jót tettem veled" és még tovább terhelné őt A fogyasztásról nem is beszélve (mértem én is) ,mert a fergások el sem hinnék...Visszatérve a motor legyen SISU a hazaiba (egye fene),mert ha magyar akkor legyen "független",de melyik váltó legyen benne a Lexion minőségü fülkéhez ragaszkodom az marad
Válasz #547. hozzászólásra
a mienk is,csak csongrád kispórolta belőle az extrákat,vettünk bele légrugóst,és tökéletes,6230 nem huzta fel a dombon a 8011-est ez meg vigan (,mai eset)beleül a jonis ,aszt mondja bakker beleülök és tudom mi mire való benne ,ebben ...joniban meg nemtudom mihez kapkodjak,60 éves aki 35 évig csak mtz-t látott,mert a traktorosok java ilyen ,és elnézést nem sértésnek irtam senkinek
Válasz #539. hozzászólásra
ne szívd fel magad, a miénk már 14 éves....
Válasz #545. hozzászólásra
emilt olvastál?
Válasz #544. hozzászólásra
Na mondki mireis????
Válasz #542. hozzászólásra
nem válasz9ltál a kérdésre, pedig kétszer is föltettem
olcsó magyar traki így sose lesz!!!!!!!
Mitkell ezen ennyit germózni baxátok meg!?!?!?!?
Belekell hajintani egy 300ezres Grammert amin légpárnás háttámla van meg derktámasz, ülésfűtés meg ilyenek, karfák minden ami kell.
Továbbá a kabint meg lekell szigetelni hő és hang szempontjából is, egy korrekt kárpit bele, nomeg eleve egy folytottabb hangzású kipufogó rá.
Ezekcsak két filléres dolgok, miért ne léphetnék meg???
Egy helyzetszabályzó a hidraulikára szintezővel szépen ahogy kell, nomeg hogy kintről is lehessen vezérelni. Semmiből sem tart rápakolni, itthon magam bekötném bakker.
Csinálják hagy szóljon!
Nemtudom mért akartok deutz motort bele, amikor ott a rába-man-ról megmaradt és fejlődött MAN!
Méghozzá olyan motorjaik vannak hogy bexarsz!
Válasz #540. hozzászólásra
mtz be is lehet tenni 500 ezres űlést (mert belefér)
kis odafigyeléssel le lehet szigetelni a fülkét is aztán mehet bele egy komoly klima ....a maradék pénzzel meg irány ZSÓFI-hoz
Válasz #537. hozzászólásra
tudom milyen szar lehúzni 18 órát egy kölcsön mtz-vel de a legroszabb benne hogy mire megszokod szállhatsz ki belőle . Igazából nekem a derekamat nyírja ki az mtz . Amúgy elhiheted nekem hogy az öülés készít ki legjobban és nem a fölke komfortja .
Válasz #537. hozzászólásra
Na ekkora baromságot,tegnap meg ma együtt dolgoztam 2 csoda jonival ,hát a gépészek elvoltak hülve hogy milyen jó a valmet az övékhez képest
Válasz #536. hozzászólásra
hát a kormányt se akarnám tekergetni, ebbe is igazad van, nah pl. ez is hasznos kütyü...
biza...
Válasz #536. hozzászólásra
Óriási különbség van benne! Csak ezt nem akkor veszed észre, amikor a rosszból beleülsz a jóba, hanem amikor egy hét után visszaülsz a rosszba! Tudod mekkora szenvedés nekünk néha 2-3 órát szárzúzózni a kisvalmettel? Pedig az még nem mtz koránt sem!
Válasz #527. hozzászólásra
Hát hidd el a tötköd is tele lenne a nyugatival is meg a rábával is . Azt azért elhiheted hogy ha már dolgozni kele vele egyikből sem szálsz ki kipihenten . És azt is elhiheted hogy a legnehezebb nem az hogy figyelj a mélységre vagy a kormányt tekerni hanem az hogy ott ülsz 14 órát még ha tartasz benne 2-3 pihenőt is .
Válasz #534. hozzászólásra
Versatile Magyarországon már több mint 10db dolgozik.
Válasz #531. hozzászólásra
Ha lexion kaliberű fülkében kezdünk el gondolkozni, akkor a Rába témát felejtsük is el, a 0-ról kell kezdeni. Cummins-Deutz stb. motor, zf váltó, bosch hidraulika, rába hidak (végre van, amit mi gyártunk belőle!), és a végére lesz egy magyar Armatrac-unk. De gondolom más gyártó is van, ami minden egységet megrendel, aztán legószerűen összerakják a gépet. Amúgy az érdekes, hogy a Versatile-t Kanadában összeszerelik valószínű magasabb önköltségen mint amiből nálunk ki lehetne hozni, aztán behajózzák európába és a kereskedő cég hasznával együtt is sokkal kevesebbért megéri eladni, mint a nagyobb nevű márkákat. Ezek szerint mégis csak lenne ebben ráció, csak valakinek komolyan bele kellene fleccelni es kis stexet!
40 éves technikát nem lehet eladni? És az Mtz? Nagyjából ami változott az a forma. És veszik mint a cukrot. Szerencsére nem nekem kell eldöntenem hogy újraformálni az egész gépet vagy a régit gyártani, mert egyértelműen magam sem tudom eldönteni. Mindkét variáció mellett vannak érvek. Ha abból indulunk ki, hogy azt se tudjuk, hogy működne e egyáltalán az egész, mármint vennék e vagy sem, akkor a régi konstrukció apróbb módosítása jöhetne szóba szerintem, viszonylag kevés ráfordítással kész lehetne a módosított gép. Gondolok itt olyan apróságokra, mint a sokat szidott kardánkeresztek, difizár, stb... Erről azért nem tudok bővebben nyilatkozni, mert nekem nincs ilyen gépem. Josey, ha ennyire közel vagy a tűzhöz tudakold már meg, hogy miért hagyták abba a gyártását anno!
Válasz #531. hozzászólásra
A gyártás biztos vevői körrel indulhatna,szerintem.Mondjuk,a vevő letesz 10% kezdő részletet,az állam ez mellé azonnal egy 30%-os támogatást.Így megvan a 40%,szerintem a gyár is komolyan venné.