Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.26 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz zsoltrs #1295. hozzászólásáraVízszintes tengelyű. Ha csak kukorica, napraforgó tarlóra kell, akkor Y késes, ha komolyabb gazba, bozótba is mennél vele, akkor kalapácsos.
A kalapácsos vagy az Y késes jobb osszesegeben? Gondolok itt az apritasra, sebessegre.
Komáromi gép most nagyon reklámozza a függőleges tengelyű (krz-3) zuzojat, de nekem olyan mint 1 fűnyíró..
Segítséget szeretnék kérni, ki használja valamelyik kaszát melyik a jobb, melyiket érdemes választani? Minőségre, megbízhatóságra, szervizigénye, használhatósága stb. ?!
FERRI TD42 kar 4,2m külpontos hidraulikus zúzó.
Tecnoagri Falcon 200/45 T100
Mind a két gép olasz gyártmány hasonló teljesítmény (a gyári adatok szerint) valamint hasonló áruk is van....
Ki melyiket ajánlaná megvételre?
Előre is köszönöm az infókat!
Válasz Bárány #1290. hozzászólásáraAz ára az jó, edig csak képeken láttam, de azért használói tapasztalat megnyugtatná az embert, hogy nyugodtan megrendelheti, vagy nézzen inkáb más gyártmány után.
Válasz Sk Laci #1288. hozzászólásáraÚjonnan mindegyik jó ám. Az évwk múlása mutatja meg ezek között a különbséget.
Amúgy nekem is tetszik ez a gép, jónak kell lennie.
Válasz Wilde #1274. hozzászólásáraSzia, voltál már próbálni a mulcsozót, amit vettél? "Fúrja az oldalamat a kiváncsiság, hogy milyen-hogyan viselkedik éles bevetésben. Nagyon szemezek az általad vett rézsüzúzóval, de kellene első kézből infó aki próbálta is.
Válasz Wilde #1274. hozzászólásáraSzia, voltál már próbálni a mulcsozót, amit vettél? "Fúrja az oldalamat a kiváncsiság, hogy milyen-hogyan viselkedik éles bevetésben. Nagyon szemezek az általad vett rézsüzúzóval, de kellene első kézből infó aki próbálta is.
Válasz Büresz #1283. hozzászólásáraKalapácsosnak nagyobb a teljesítményigénye, de jobban roncsolja a szármaradványt, gyorsabban bomlik utánna. Gally, kö nem b.ssza szét.
Válasz *** HM *** #1276. hozzászólásárama vittem az autóm szervízbe nem tudok pár napig képet csinálni,nem láttam vétel elött,nem is érdekel miért ennyi nekem tetszik........
Tőlük vettem traktort 2 éve, korrektnek tartom a srácot, minden úgy volt ahogy megbeszéltük, és is akarok venni egyet jövőre, de 3 méterest ami nem rézsűs. Addig leteszteled mit bír. Amúgy szomszéd cég vett egy vigolo rézsümulcsozót 2,4 +áfáért, azért a pénzért ebből pontosan 2őt kapsz, annyival nem rosszabb szerintem, jól néznek ki kép alapján.
Válasz Wilde #1270. hozzászólásáraNem kell félni tőle.Nálunk ilyen a van helyi közösségnek kékben 5 éve.Húzza boldog boldogtalan köves/tuskós útszéleken is,és bírja.
Válasz Wilde #1270. hozzászólásáraKalapácsok elég erősek? Vannak olyanok, mint a Maschiokon, vagy a Komáromi gépen? Az oldalukon nem találtam, ezért kérdezem.
Ami az oldalukon van kiszállitási ár az valós? Neked is enyiért szállitoták ki?
Válasz Wilde #1266. hozzászólásáraAz a régebbi beszélgetés a kékre vonatkozott (szintén ott van a honlapon, most nem keresem vissza a nevét).
Amit te írsz, arról még nem hallottam. Figyelmetlen voltam, bocs!
Válasz Bárány #1264. hozzászólásáraén most vettem egy béta xl240 rézsü mulcsozót.keressél rá aardebburg 1974.ott látni fogod mennyi köze van kínához.ha látnád a szerszámot közelről elcsodálkoznál.
Válasz Pont #1262. hozzászólásáraVolt már erről itt szó. Asszem, kínában készül, és a megrendelő igényei szerint festik, matricázzák.
Én nem mertem bevállalni, de valakinek van ilyen rézsűzúzója itt a fórumon, ő egy év használat után azt írta, hogy egyelőre semmi baja nem volt.
Válasz Peti 8310 #1260. hozzászólásáraMegvan
Délután ketőre be lett fejezve.
Remélem egy jó darabig nem fogok ilyen elhanyagolt parcellát zúzni.
Fél háromkor már a tárcsa ment benne, készül a magágy a búza alá.
Válasz Peti 8310 #1256. hozzászólásáraAz igen. Sohase tudom mire, vagy mibe szaladok bele. Jó pár vaddisznótúrás is keseríti a munkát, a sebeség 6-8 km között a talajviszonyok és gyommenyiség fügvényében, gyakori hütőtisztítás, jókora nagy fogyasztás, és a kések is kapnak rendesen, föleg ha sziklakövet fog. Csak azt nem tudom, hogyan kerültek a kövek a földre, amikor a közelbe sincsen sziklás hely. Holnap olyan 17-18 ha vár zúzásra, remélem sikerül elvégezni a munkát rendben....
Válasz Peti 8310 #1249. hozzászólásáraA földbe nekem is sikerül beleharapnom, és nem egyszer....
Ma az újonan átvett területen mindjár az első fordulóban végigszaladtam egy kiseb kidőlt fán, karvastagnyi ágakal, mert nem látni mi van a földön a 150-200 m magas gazban. Bemorgot a zúzó, de vágjuk továb az elhanyagolt területet.
De lényeg, hogy szedik rá a támogatást, mint ugaroltatásra. "Isteni a munka". 30 ha terület nem is szembetünő az ellenőröknek, ha van aki a támogatásszedő illetőt takarja.
Válasz csoppika #1248. hozzászólásáraMistrálal is lehet gond nélkül vetni, atól, hogy valami olcsó meg lengyel nem biztos, hogy rosz is.
Tegnap voltam a JD traktorral kötelező 100 órás szerviszen, hogy el ne veszítsem az 1 éves jótállást. Az öszes JD címkézet szürő lengyel gyártmány volt. Csak majd a szerviz és alkatrész ára lesz márkás JD árban.
Válasz Peti 8310 #1249. hozzászólásáraHegesztesd fel önélezővel és utána centiroztasd.Van olyan eljárás(csak nem tudom a nevét) hogy keményfém port rászórnak a késekre,és ráolvad egyenletesen ahogy melegítik.3-4 X-zi a kések életartamát.
2099 hozzászólás
Válasz zsoltrs #1295. hozzászólásáraTavaly vettem Komáromi 3 m-es Y késeset, csak jót tudok mondani. És teljesítmény is van utánna.
Válasz Bárány #1297. hozzászólásáraKöszi
Válasz zsoltrs #1295. hozzászólásáraVízszintes tengelyű. Ha csak kukorica, napraforgó tarlóra kell, akkor Y késes, ha komolyabb gazba, bozótba is mennél vele, akkor kalapácsos.
Válasz zsoltrs #1295. hozzászólásáraA régi rz-3 csak 800 fordulatra gyorsít, mégis elég volt neki az 1100-1200 fordulat..
Hali.
A kalapácsos vagy az Y késes jobb osszesegeben? Gondolok itt az apritasra, sebessegre.
Komáromi gép most nagyon reklámozza a függőleges tengelyű (krz-3) zuzojat, de nekem olyan mint 1 fűnyíró..
Köszi
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, ki használja valamelyik kaszát melyik a jobb, melyiket érdemes választani? Minőségre, megbízhatóságra, szervizigénye, használhatósága stb. ?!
FERRI TD42 kar 4,2m külpontos hidraulikus zúzó.
Tecnoagri Falcon 200/45 T100
Mind a két gép olasz gyártmány hasonló teljesítmény (a gyári adatok szerint) valamint hasonló áruk is van....
Ki melyiket ajánlaná megvételre?
Előre is köszönöm az infókat!
Válasz erik18 #1279. hozzászólásáraHelyszínen kiegyensúlyozható kiszerelés nélkül, késekkel együtt, a traktoron, úgy pontosabb lesz.
Az apróhirdetések közt megtalálod.
Persze, ha repedt a váz, vagy nagyon görbe a tengely, vagy lóg a csapágy, stb. akkor már jobb kiszerelni.
Engem is érdekelne az Aardenburg zúzóról gyakorlati tapasztalat. Hogy teljesíthet kalapáccsal felszerelve fás szárú növények zúzásában?
Válasz Bárány #1290. hozzászólásáraAz ára az jó, edig csak képeken láttam, de azért használói tapasztalat megnyugtatná az embert, hogy nyugodtan megrendelheti, vagy nézzen inkáb más gyártmány után.
Válasz Sk Laci #1288. hozzászólásáraÚjonnan mindegyik jó ám. Az évwk múlása mutatja meg ezek között a különbséget.
Amúgy nekem is tetszik ez a gép, jónak kell lennie.
Válasz Sk Laci #1288. hozzászólásáraszia.még nem próbáltam,még várat magára a munka vele.lesz kökény zúzás,de most más dolgokkal vagyok elfoglalva
Válasz Büresz #1283. hozzászólásárahttps://www.inobrezice.com/hu/flail-mower-elite-open.html most vettem ebből 190-eset eddig meggyőző a próbákon
Válasz Büresz #1283. hozzászólásáraA kalapácsost viziakáchoz is tudod használni és a kukiba is jól dolgozik
Válasz Büresz #1283. hozzászólásáraKalapácsosnak nagyobb a teljesítményigénye, de jobban roncsolja a szármaradványt, gyorsabban bomlik utánna. Gally, kö nem b.ssza szét.
Válasz matymaty #1280. hozzászólásáraÉn is olyat tervezek venni. Kalapáccsal vagy késsel? Kukorica szárhoz melyiket érdemesebb?
Válasz erik18 #1279. hozzászólásáraPüspökladány Varga Albertnél csináltattam,precízen megoldották.
Válasz erik18 #1279. hozzászólásáraITT szerintem ki tudják centírozni.
http://www.ventifilt.hu/index.php/hu/
Az Agrohoftól én is vettem egy 3méterest.Szerintem nagyon jó.A régi 270-es Muratórim feleslegessé vált .Nem érdekel valakit?
Üdv. Vízszintes tengelyű szárzúzó késtartó tengelyét hol lehet kicentíroztatni?
Válasz Wilde #1274. hozzászólására
Válasz *** HM *** #1276. hozzászólásárama vittem az autóm szervízbe nem tudok pár napig képet csinálni,nem láttam vétel elött,nem is érdekel miért ennyi nekem tetszik........
Válasz Wilde #1274. hozzászólásáraMutass még képeket.
Láttad ezt élőben előtte?
Hogyhogy ilyen olcsó?
Tőlük vettem traktort 2 éve, korrektnek tartom a srácot, minden úgy volt ahogy megbeszéltük, és is akarok venni egyet jövőre, de 3 méterest ami nem rézsűs. Addig leteszteled mit bír. Amúgy szomszéd cég vett egy vigolo rézsümulcsozót 2,4 +áfáért, azért a pénzért ebből pontosan 2őt kapsz, annyival nem rosszabb szerintem, jól néznek ki kép alapján.
Válasz Sk Laci #1271. hozzászólására
Válasz Wilde #1270. hozzászólásáraNem kell félni tőle.Nálunk ilyen a van helyi közösségnek kékben 5 éve.Húzza boldog boldogtalan köves/tuskós útszéleken is,és bírja.
Válasz Sk Laci #1271. hozzászólásáraerős kalapácsok vannak 1130000+áfa volt +5000ft házhozszállítva.
Válasz Wilde #1270. hozzászólásáraKalapácsok elég erősek? Vannak olyanok, mint a Maschiokon, vagy a Komáromi gépen? Az oldalukon nem találtam, ezért kérdezem.
Ami az oldalukon van kiszállitási ár az valós? Neked is enyiért szállitoták ki?
Válasz Sk Laci #1268. hozzászólásáramég nem próbáltam,azt írja 10cm-es anyagig ok.amúgy a sulya 844 kg.
Válasz Wilde #1266. hozzászólásáraAz a régebbi beszélgetés a kékre vonatkozott (szintén ott van a honlapon, most nem keresem vissza a nevét).
Amit te írsz, arról még nem hallottam. Figyelmetlen voltam, bocs!
Válasz Wilde #1266. hozzászólásáraPróbáltad is már élesben? /táblaszéli bedőlt bukrok, faágak,.../
Elég erősnek látod a rámát?
Válasz Wilde #1266. hozzászólásáraA aardebburg 1974 webódalon található kontakt címre is rálehet keresni.
Válasz Bárány #1264. hozzászólásáraén most vettem egy béta xl240 rézsü mulcsozót.keressél rá aardebburg 1974.ott látni fogod mennyi köze van kínához.ha látnád a szerszámot közelről elcsodálkoznál.
Válasz Bárány #1264. hozzászólásáraLásd ez a topic, #1077-től.
Válasz Pont #1262. hozzászólásáraVolt már erről itt szó. Asszem, kínában készül, és a megrendelő igényei szerint festik, matricázzák.
Én nem mertem bevállalni, de valakinek van ilyen rézsűzúzója itt a fórumon, ő egy év használat után azt írta, hogy egyelőre semmi baja nem volt.
Válasz Pont #1262. hozzászólásáraEngem is pont ez érdekelne!!!
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a márkát, milyen minőségű gépek ezek?
https://agrohof.com/termek/aardenburg-alpha-xl-3000-plus/?v=35b5282113b8
Válasz Peti 8310 #1260. hozzászólásáraMegvan
Délután ketőre be lett fejezve.
Remélem egy jó darabig nem fogok ilyen elhanyagolt parcellát zúzni.
Fél háromkor már a tárcsa ment benne, készül a magágy a búza alá.
Válasz Sk Laci #1258. hozzászólásáraAkkor meglesz a nyúzópróba, kitartást hozzá!
Válasz ND #1257. hozzászólásáraItt van kép lejjebb: fémszórás
Válasz Peti 8310 #1256. hozzászólásáraAz igen. Sohase tudom mire, vagy mibe szaladok bele. Jó pár vaddisznótúrás is keseríti a munkát, a sebeség 6-8 km között a talajviszonyok és gyommenyiség fügvényében, gyakori hütőtisztítás, jókora nagy fogyasztás, és a kések is kapnak rendesen, föleg ha sziklakövet fog. Csak azt nem tudom, hogyan kerültek a kövek a földre, amikor a közelbe sincsen sziklás hely. Holnap olyan 17-18 ha vár zúzásra, remélem sikerül elvégezni a munkát rendben....
Válasz Peti 8310 #1255. hozzászólásáraSzanberg lehet tudja is hol csinálnak ilyen keményfém szórást mert a múltkorában ajánlotta/javasolta valakinek
Válasz Sk Laci #1253. hozzászólásáraAz jó munka akkor.
Válasz mtz1221 #1250. hozzászólásáraNa majd utánajárok ennek, nem lenne baj ha nem kéne minden évben cserélni.
Válasz Sk Laci #1253. hozzászólására150-200 cm akart lenni
Válasz Peti 8310 #1249. hozzászólásáraA földbe nekem is sikerül beleharapnom, és nem egyszer....
Ma az újonan átvett területen mindjár az első fordulóban végigszaladtam egy kiseb kidőlt fán, karvastagnyi ágakal, mert nem látni mi van a földön a 150-200 m magas gazban. Bemorgot a zúzó, de vágjuk továb az elhanyagolt területet.
De lényeg, hogy szedik rá a támogatást, mint ugaroltatásra. "Isteni a munka". 30 ha terület nem is szembetünő az ellenőröknek, ha van aki a támogatásszedő illetőt takarja.
Válasz csoppika #1248. hozzászólásáraMistrálal is lehet gond nélkül vetni, atól, hogy valami olcsó meg lengyel nem biztos, hogy rosz is.
Tegnap voltam a JD traktorral kötelező 100 órás szerviszen, hogy el ne veszítsem az 1 éves jótállást. Az öszes JD címkézet szürő lengyel gyártmány volt. Csak majd a szerviz és alkatrész ára lesz márkás JD árban.
30 ha jó gazos magas szar napraforgót zúzni mennyiért mennétek?
Válasz Peti 8310 #1249. hozzászólásáraHegesztesd fel önélezővel és utána centiroztasd.Van olyan eljárás(csak nem tudom a nevét) hogy keményfém port rászórnak a késekre,és ráolvad egyenletesen ahogy melegítik.3-4 X-zi a kések életartamát.