Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Napraforgó vetőmag új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Magtisztítás új
- OVP-20 régi szovjet gyártmányú magtiszítógép... új
- RS-09 eszközhordozó új
- Epertermelés új
Cikkajánló
Közel 40 százalékos hozamnövekedés a kukoricában? Mutatjuk, mi kell hozzá
Az öntözés termésnövelő hatását bizonyították magyar kutatók.
Sajtóközlemény
2099 hozzászólás
Válasz kis Zombi #847. hozzászólásáraSzerintem meg jobb egyszer a tengelyt kalapácsok nélkül centíroztatni. Ezután csere esetén az új kalapácskészlet minden darabját le kell mérni, párokba rakni, és súly szerint egymással szemben felszerelni a tengelyre.
Remélem, érthető, mit akarok mondani.
Köszönöm a gyors válaszokat! Ha esetleg Vas-megyében tud valaki olyan műhelyt, ahol vállalnak ilyesmit, legyen szíves szóljon!
Köszi még egyszer is...
Válasz taliga721 #845. hozzászólásáraKeress egy céget ahol ki tudják centírozni. Kalapácsokat fel kell szerelni, úgy vidd centírozni.
Válasz taliga721 #845. hozzászólásáraHa valóban tuskót fogtál vele régen akkor nincs mese szétszedni és centírozás!!
Házilag nemigen tudod eltalálni hová is kellene felcsípni egy darabka ellensúlyt!!
Üdv az Uraknak!
Tanácsot szeretnék kérni.., van nekem egy INO ELITE 225-ös mulcsázóm, ami az utóbbi időben veszettül ráz (egyszer elkapott egy truskót, erre gyanakszom). Azt gondoltam a két szélső csapácsnál lesz a baj, ezeket cseréltem, sőt az egyik oldalon a csapágyfészket is (nem lötyögött, de kézzel belement a csapágy), vadiúj kalapácskészlet, maga az egész cucc is egyben van, megkímélt, és mégis ráz. Gondolom vagy egy súly szállt el, vagy a tengelyt kéne centírozni? Házilag mit tudok ezzel kezdeni, merre, hogyan kezdjem el kitalálni, hogy mi a fene hibádzik?
Válasz emcett #846. hozzászólására "A talajegyenetlenség miatt?"
Igen.
Válasz kis Zombi #842. hozzászólásáraMivel nincs tapasztalatom szárzúzókkal, ezért kérdezném, hogy miért számít annyit az a 75 cm a zúzási minőségben? A talajegyenetlenség miatt?
Sziasztok. Szeretnék segítséget kérni, hátha valaki felismeri ezt a meghajtás, milyen típus, fajta lehet. Vagy miben volt. Egy szárzúzóból bontották ki. Köszönöm előre is.
Szép Napot!
1 hektárnyi szilvásban a fű+gyom szárzúzása kb. mennyibe kerül manapság alkalmanként?
Úgy 30-40 cm gyomméret és 20 cm körüli fű esetén.
Kecskemét nyugati szélén vállal valaki ilyet?
Ebből lesz majd nemsokára a munkaterület. Amire bérmunkázót keresek évi 2-3 vágásra.
Válasz kis Zombi #842. hozzászólásárapontosan a 225cm miatt lenne jó 240 v. 230as és ha még rá is emelek akkor is jobb lesz a végeredmény mint a mostani függőleges tengelyűvel.
Válasz Zotya-83 #841. hozzászólására75 cm X 3 = 225 cm
A mulcserek akkor dolgoznak jól, ha 2 - 3 cm -re forognak a kapák a talajtól. Golfpályán még a 3 méteres sem harap a talajba, de a gyümölcsös, szántó talaja általában nem ilyen sima. Ha felemeled, hogy ne rágja a földet, akkor pedig sokat elhagy.
Válasz kis Zombi #837. hozzászólásáraÉrtem h a 220 fölöttiekkel mi a baj csak a gyümölcsös sortávjai miatt a 240es lenne az igazi mert akkor elég lenne oda-vissza menni.Meg az már elvisz 3sor kukoricát, napraforgót.
Válasz Milking #833. hozzászólásáraMire jó ez a taktika?
Nem szeretik a lóvét vagy mi van???
Van má elég a padláson biztos...
Köszönöm mindnkinek az infót!!
Válasz Zotya-83 #826. hozzászólásáraA 8 cm -es ágakkal nem az lesz a gond, hogy nem bírja "megrágni", hanem hogy már eléggé ágasbogas, nehezen "folyik" be a mulcser beömlő nyílásán, könnyen össze húzza. Ha 1 - 2 fa gallymennyisége egyszerre megy be a torkán, akkor vagy lefúl a traktor (ha gyengébb ) vagy megcsúszik az ékszíj.
Nekem van ahogy te mondtad "pálca" a géphez, de nem használom, a nélkül is elég apróra csapja, és könnyen bedugul miatta a kiömlő nyílása.
220 cm -nél szélesebb mulcsert nem vennék, láttam dolgozni 2,5 méterest, félig talajmarózott minimális talajegyenetlenség miatt, és több gallyat elhagyott, mint az enyém, pedig az Fischer márkájú volt, nem csak M.E.E.A.T. mint az enyém.
Válasz Zotya-83 #826. hozzászólásáraA 8 cm -es ágakkal nem az lesz a gond, hogy nem bírja "megrágni", hanem hogy már eléggé ágasbogas, nehezen "folyik" be a mulcser beömlő nyílásán, könnyen össze húzza. Ha 1 - 2 fa gallymennyisége egyszerre megy be a torkán, akkor vagy lefúl a traktor (ha gyengébb ) vagy megcsúszik az ékszíj.
Nekem van ahogy te mondtad "pálca" a géphez, de nem használom, a nélkül is elég apróra csapja, és könnyen bedugul miatta a kiömlő nyílása.
220 cm -nél szélesebb mulcsert nem vennék, láttam dolgozni 2,5 méterest, félig talajmarózott minimális talajegyenetlenség miatt, és több gallyat elhagyott, mint az enyém, pedig az Fischer márkájú volt, nem csak M.E.E.A.T. mint az enyém.
Válasz Milking #833. hozzászólásárahttp://www.ventifilt.hu/index.php/hu/elerhetosegunk
Itt is szoktak centírozni szárzúzó tengelyeket. 3 éve jártam náluk, akkor előre lebeszéltem az időpontot, és megvártam a centírozás végét, így csak egy út volt, nem kellett 2 X kocsikáznom.
Válasz Milking #831. hozzászólásáraszia! ha elküldöd, megoldjuk
Válasz Milking #833. hozzászólásáraEgy kis google keresés után esetleg még ITT próbáld meg
Biztos hogy centírozni kell? Kések nélkül is ráz?
Válasz .Norbert #832. hozzászólásáraKöszönöm,de csak a saját gyártmányukat centítozzák.
Válasz Milking #831. hozzászólásáraNem 100% de mintha abonyban a komáromigép foglalkozna centírozással
Válasz JOSEY #830. hozzászólásáraJosey.
A zúzó hengerét kellene centíroztatni ,hol tudnák nekem meg ejteni? Köszönettel veszem bár kinek az segítségét
Válasz Zotya-83 #829. hozzászólásáraa lábbal nincs gond kivehető, függ, hogy milyen kalapácsos kivitelt használsz, ez a változat fásszárú növények gallyak apritására alkalmas mint a többi szárzúzó, a másik változatunk az nagyobb dobbal rendelkezik és fákra van kifejlesztve
Válasz JOSEY #828. hozzászólásáraKöszi a képeket! A jobb oldali láb tartója nem bizti h jó helyen van mert a gyümölcsösbe beleakad az ág és jön vele a termés is.
Gallyakat 6-8cm mennyire bírja?
Válasz JOSEY #827. hozzászólására
Válasz Zotya-83 #826. hozzászólásáranálunk az oldaltolás max 1 m
Vízszintes tengelyű zúzó vásárlásán gondolkozunk olyan 220-240cm szélesben h mire is használnánk elsősorban gyümölcsösben tavasszal gally zúzás akár 8cm átmérőig illetve utána gyep és legelő ápolás(turbós MTZ-ekkel üzemeltetnénk).
Amiket nézegetek Dragone VP talán ez a legszimpibb utána Falconero Tigre csak kicsit magasnak találom a fák alá viszont tetszik h ennek a legnagyobb az oldalirányú eltolhatósága Orsi Dynamic vagy a Falc Condor bár ezt igazából nem ismerem vagy Nobili VKD.
az első kettőből hiányolom a "pálcákat" amik bent tartják illetve felemelik a zúzandó anyagot a jobb aprítás végett.
Ha valakinek van pozitív negatív tapasztalata kérem ossza meg vagy más jó típust tud ajánlani.
Válasz arcsimeheszet #824. hozzászólásáraigen én is szállitottam vissza kereskedőnek garanciába vissza 175-200-as gépeket, egyszerüen a vibráció során a vékony lemezekkitördelőztek a hegesztésből ,bár láttam olyat, is, h a vibrációt az okozta, h a kiegyensúlyozott tengelyről a centirozótömeg letört és ugy használták még napokig, és szétnyilt a váza.
Válasz papa maci #738. hozzászólásáraAz egyik kereskedésben azt mondták hogy 145 cm ig nagyon jók. Régebben forgalmaztak szélesebbeket is de azokkal sok volt a probléma. Állitólag garancia idő alatt is panaszkodtak rájuk. Ők (a kereskedők) végülarra jutottak hogy ezek a mmeghibásodások összefüggnek a zúzó szélességével és így a legnagyobb Geo zúzó náluk a 145-ös maradt. Rendelésre se hoznak nagyobbat. Pont azért mert sok volt a probléma garanciában. Azt mondták hogy a nagyobbak szerkezete is ugyan az mint a 145-nek és hogy nagyobb méretben már ez nem megbízható.
Válasz arcsimeheszet #822. hozzászólásáraa telefon óriásiüzlet, 100 e forintos készülék beszállitói ára nem éri el a felét sem, elviszed 12, 24 havi részletre, jó drágán telefonálsz, fizeted a részleteket, biztositási dijakat.. pedig a telefon nem termeli, hanem viszi a pénzt.
egy zuzó megvásárlása részletre több okból is kevés a hitelt adónak, azt gondolja, h aki ilyen kis értéket nem tud megfinnanszirozni az, hogy fizeti ki részletekben, ha beüt nála valami, ha visszaveszi a leammortizált gépet , csak töredék áron tudja értékesíteni, a nyakadba marad a tartozás ésazt nem szeretnék
Válasz JOSEY #812. hozzászólásáraAz nem is vitás, hogy nagyon erős sszárzúzó lehet de ez már olyan ár kategória amihez pályázat is kell. Kíváncsiságból rá kérdeztem az egyik Orsi zúzóra ami kb 1.3 millió+áfa. Hitel, lízing nem jöhet szóba mert a kereskedő azt mondta, hogy csak olyan gépekre ad a bank ahol az önerő (áfa) legalább 1.5 millió. Ami azért érdekes mert még egy 20 ezres telefont vagy egy 80 ezer forintos laptopotis ki lehet hozni rrészletre. Plusz ha egy 10 milliós traktorra jóvá hagyják a hitel bírálatot ahol nagyobb a kockázat akkor nem értem hogy egy zzúzót miért nem lehet kihozni.
kis Zombi te milyen zúzóval dolgozol és milyen gép viszi?
Válasz arcsimeheszet #804. hozzászólására"
" Mert a lágyszárúra a kalapácsost nem ajánlják."
Gyümölcsösben a füvet kalapácsossal nyírom 8 éve. Nem golfpálya minőségű a végeredmény, de sokkal jobban dolgozik, mint egy VZ.
Válasz Drisa #817. hozzászólásáraazt hát, nincs erőszak, én senkit nem kötelezek arra, hogy bármit is vásároljon, csak nálunk kopromisszumos, kombinált eszközök is kaphatók, melyek a nagy nyugati gyártók listájában nem
Válasz Drisa #816. hozzászólásáraHepi legyé mer az árak is
Josey szerint tuti
Válasz Drisa #815. hozzászólásáraAzhá
Válasz JOSEY #795. hozzászólásáraMost látom lent a te neved szerepel.
Mindenki azt vesz amire pénze van...
Válasz JOSEY #795. hozzászólásáraA honlapot ugye nem az csinálja mint aki a gépeket? Remélem a szemlélet sem ugyanaz. A honlap a 90es végét idézi.
Válasz *** HM *** #810. hozzászólására13 ezer euro? inkább ugye?
Válasz *** HM *** #810. hozzászólásáraValamit rosszul hallottál mert 420as farmer 8,8 milla
Válasz *** HM *** #810. hozzászólásáraMI 13 ? milla?
Válasz arcsimeheszet #811. hozzászólásáramegvagyok nyugodva, mert az sc 1000-ünk több mint 1 tonna
Válasz *** HM *** #810. hozzászólásáraKell hogy legyen benne anyag mert a 2,4 méteres több mint 800 kg. Valamitől csak nehéz. A GEO-nál egy hasonló zúzó alig 400 kilo és az is kalapácsos.
Válasz Drisa #807. hozzászólására330asra mondtak 13at
kis fing szekrény van rajta meg egyoldalas is
bár lehet túlélne mindünket ha belementünk volna
.....de ezt nem fogjuk megtudni....
Válasz Drisa #807. hozzászólásáraDe van e jelene meg jövője...
Válasz JOSEY #806. hozzászólására
Válasz JOSEY #806. hozzászólásáraHa te mondod... nem ismerem csak a müthinget, az nagyon profi cucc nagy alkatrészekkel, a cég 40 éves múlttal...
Válasz Drisa #801. hozzászólásáraa müthing nem is gyárt ebben a kategóriában ilyen felszereltségü gépet, az agrimaster viszont igen
Válasz JOSEY #795. hozzászólásáraKöszönöm szépen hogy megadtad az oldalad címét. Átnéztem az általad gyártott gépeket, ami megfogott az a 5 és 6 SPP bull lazítóid elmunkáló henger nélkül. Kérdeznék róla, de átmegyek a lazítós topikba, hogy ne írjunk más gépről itt a szárzúzósban.
Válasz Kolláth Tamás #803. hozzászólásáraNekem csak annyira kell majd amíg ez a nagyon gazos terület ki lesz tisztítva. Utána szerintem már könnyebb lesz karbantartani. Akár egy nagyobb de gyengébb fűkaszával is. Most rengeteg bokor van benne 3-4-5 cm - esek. Meg még vastagabbak is de azt már fűrészel vágjuk. Folyamatosan tolatva dolgoznánk a géppel, mivel nincs front hidraulika. Méh legelőnek tervezem majd bevetni. Mindenképpen egymillió alatt kell hogy legyen az ára, még akkor is ha új. Mert úgy néz ki hogy tuskó marót is kell majd venni. Én is olyan 150-200 cm körülin gondolom és ha bírja az y késes is akkor azzal később a zöldet is tudom majd vágni. Mert a lágyszárúra a kalapácsost nem ajánlják.
Válasz arcsimeheszet #802. hozzászólásáraNekem egy 3 méteres olasz y késes zúzóm van használtan vettem. 80-as mtz elviszi vígan. Fülke tetejéig érő kökény csipke volt zúzva vele. Volt hogy hátrafelé csináltam mert szétszedte a traktort a gaz. Sokat csináltam már és eddig soha nem volt baja. Egyszer égettem meg a szíjakat azt is nád zúzásakor. 3,4+ fa egy zúzóért az horror. Aki egy évben 200 nap használja annak megéri esetleg. Te a nevedből itélve méhész vagy,te ennyit nem használod mert a bogarakkal bíbelődsz nem a gaz irtással. Vegyél egy 2 m körüli y késes zúzót vagy egy 1 késes rz-t az is elviszi a csenevész bokrokat.