Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.18 FtUSD394.32 FtCHF441.5 FtGBP493.58 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Vásároltam egy szolnoki gyártású M-1404 tipusú zuzót. Gépkönyvet keresnék hozzá ha valaki tud esetleg megköszönném a segítséget.A két Y kés közé egy meghajlított laposvas van beszerelve ,ennek mi a szerepe? Ha valakinek van ilyen gépe tapasztalatait szívesen fogadom.
Ez nem lengökéses mint ez?
Arra gondoltam,hogy RZ-1,5---2soros szárvágón 2álló kés van mind a két oldalon azaz 4legö kés 2db álló kés és 2 felsö kés az eredetin ugy van!
Csak már mindenki csinálja a sufniban a garázsban a maszekok és,nem teszik bele ami bele valo,mint a elöre lánc vagy hátulra,hogy ne vágja oldalba ha kirepit egy kórót vagy csutkát,mert képes elrepiteni,30m is!
Válasz #689. hozzászólásra Nekem mindig 2 db állókés volt benne. Nem tudom eggyel hogy dolgozik. Ha valami elrepül akkor az a forgókés lesz! Nálam is az szállt el, csinált is rendet egy pillanat alatt!
Forgószárat végom,terep3 vagy sima vagy felezve,ez az hogy milyen a fogró szár!
Tavaly nem volt nagy kórója!
Tengerit meg terep3 felezve,de mikor sürü volt és néha kettö is akkor országuti kettö simán!
Jól dolgozik csak elhagy egy két szárt,mert csak egy álló kése van,sokan mondták már,hogy tegyek egyet másik oldalra is,csak félek,hogy szétvágja a kereket ha elrepül!
És a felsö kés azt érdemes felé tenni?
Válasz #687. hozzászólásra
Úgyis észre fogod venni, ha rosszul dolgozik! Nincs egyértelmű sebesség. Amilyen vastag a szár, amilyen nedves, mekkora torzsát hagysz stb. A lényeg az,hogy a gardán forogjon rendesen és az állókések is a helyükön legyenek, akkor dolgozik rendesen!
Nekem ilyen szártépö van csak azt nem tudom,hogy a csutkát,milyen sebességel kell zuzni?
terep1 vagy országuti2?
terep3 felezve szoktam 1600-1800 körül
mtz-82essel!
Törö féle 1,5m RZ
helo aki megcsinálta az rz 3 as szárzuzoját hidrolikus kerék emelésre attol kérdezném hogy milyen munkahengert használt? milyen hosszal ? és hogy vállt be ?
Válasz #679. hozzászólásra
Nem drága az állókés vagy a lengökés,pláne ez attól függ ,hogy gyári vagy után gyártott,mert tied is és az enyém is más!
Legegyszerübb leveszed a kést és arra kérsz álló kést,mert nem biztos olyan mint a álló kés!
Enyémet törö csinálta,de nézegedtem és 1,5m az máshogy csinálják mint a 3m ,lehet rövidebb a álló kés van több fajta is szét kell nézni !
Habikft
Kelet-Agró
Agroman
Agroroll96 de lehet máskol csak ezek jutnak eszembe
maximal 99 mg kfthttp://http://www.maximal99.hu/
Válasz #677. hozzászólásra
Akkor venni kell 2db állókést,és ki kell furni,mert akkor nem vágja össze a 2 sort,ami a bal vagy jobb keréknél kell 3m-2 állókés van 1,5m-csak 1 állókés!
De ha kell megnézem egy 3m szárzuzót a jövöhéten és lefénképezem ,vagy ha van ott helyikeg akkor mert az két kés közzé meg az álló kés
Válasz #671. hozzászólásra
Ha 3m szárvágód van akkor 4lengö késnek kell lenni egyiken és 4 a másikon amit el tudsz forditeni,ha jól tudom alsót teljesen a felsöt csak félig,ez azért kell ha téglát vagy csövet kap akkor elfordul esetleg tuskót,ezeknek kell persely és csavar,a Agromannál lehet venni 2500ft/db
Ja és 2db állókésnek kell lenni egyik oldalt is másik oldalt is !
Ha nincs akkor csak félig vágja össze nekem Törö féle van 2006 és 10holdat vágok le ,és pár bérmunka 1,5m !
Válasz #673. hozzászólásra
Mit akarsz csinálni bontott alkatrészböl?
Már RZ-3 Szárzuzó alkatrészeit lehet venni Bármelyik boltban 2500ft késeit és késtartókat 16eft Agromannál Tiszvasváriban,ha neg csinálni akarsz,akkor meg ki kell sulyozni,mert ha nem jól csinálod meg akkor ugy jársz mint a szomszédom,nem sokat birta a szárvágó pedig ö csak 2sorost csinált 1,5m szakemberrel,mert nem vett egy ujat vagy törönél,csak ugy csinálta házilag,és már akkor mikor mutatta már csapágyas volt peig nem vágot vele még egy holdat sem!
minél több az állókés
annál több gázolajad fogy meg pénzed
te szegényebb leszel
de gazdagszik a kutas
meg amerika meg az arabok.....
az állókésgyártó...
a csavargyártó.....
szóval sokan , mások is
meg kisebb lesz a szecskád Szecskamester
tehát ha rászereled kicsi szecskát kapsz cserébe azért hogy sokakat anyagilag felfele tunningolsz.......
Ma vettem egy oreg RZ 3m-es szárzúzót. Kérdés az lenne mire kell odafigyelni vele meg h.az enyémben nincs ellenkés és a csavarok helyét sem találtam meg?? Mi a kulonbség a zúzás minoségében állókéssel és nélkule???
A válaszokat elore koszonom.
Válasz #649. hozzászólásra
6 soros vízszintes tengelyű van de már vagy 5 éve nem zúzzuk a napra tarlót. elég neki a tárcsa azt a kis gázolajat is meg kell fogni
2098 hozzászólás
Válasz #700. hozzászólásra
szártépö mindenre jó!
Igaz nekem más fajta van de kórót vágja füvet is meg a tengerit is!
csak más más sebességben ilyen
tegyél fel képet
Szerintetek kukorica és forgó szárban lehet használni vagy pedig füre-gazra jó-e?
Válasz #698. hozzászólásra
vagy nem
Válasz #696. hozzászólásra
álló kés a becsületes neve
Válasz #696. hozzászólásra
biztos az is odacsap a dzsindzsának
megmég lehet hogy szippant fölfele
Vásároltam egy szolnoki gyártású M-1404 tipusú zuzót. Gépkönyvet keresnék hozzá ha valaki tud esetleg megköszönném a segítséget.A két Y kés közé egy meghajlított laposvas van beszerelve ,ennek mi a szerepe? Ha valakinek van ilyen gépe tapasztalatait szívesen fogadom.
Válasz #692. hozzászólásra
Ez nem lengökéses mint ez?
Arra gondoltam,hogy RZ-1,5---2soros szárvágón 2álló kés van mind a két oldalon azaz 4legö kés 2db álló kés és 2 felsö kés az eredetin ugy van!
Csak már mindenki csinálja a sufniban a garázsban a maszekok és,nem teszik bele ami bele valo,mint a elöre lánc vagy hátulra,hogy ne vágja oldalba ha kirepit egy kórót vagy csutkát,mert képes elrepiteni,30m is!
Válasz #693. hozzászólásra
Szerintem nem ,mert kicsapja a forgás,ugy mint a fükaszálnál,azt hiszem!
Válasz #692. hozzászólásra Ez mennyit forog? nem gabalyodik össze a lánc néha?
ez hogy tetszik?
Válasz #690. hozzászólásra
tudnál feltenni képet a szárzuzóról,hogy milyen a 2 késes szárvágó?
köszi
Válasz #689. hozzászólásra Nekem mindig 2 db állókés volt benne. Nem tudom eggyel hogy dolgozik. Ha valami elrepül akkor az a forgókés lesz! Nálam is az szállt el, csinált is rendet egy pillanat alatt!
Válasz #688. hozzászólásra
Forgószárat végom,terep3 vagy sima vagy felezve,ez az hogy milyen a fogró szár!
Tavaly nem volt nagy kórója!
Tengerit meg terep3 felezve,de mikor sürü volt és néha kettö is akkor országuti kettö simán!
Jól dolgozik csak elhagy egy két szárt,mert csak egy álló kése van,sokan mondták már,hogy tegyek egyet másik oldalra is,csak félek,hogy szétvágja a kereket ha elrepül!
És a felsö kés azt érdemes felé tenni?
Válasz #687. hozzászólásra
Úgyis észre fogod venni, ha rosszul dolgozik! Nincs egyértelmű sebesség. Amilyen vastag a szár, amilyen nedves, mekkora torzsát hagysz stb. A lényeg az,hogy a gardán forogjon rendesen és az állókések is a helyükön legyenek, akkor dolgozik rendesen!
RZ-1,5m Törö féle szártépövel
csutkát 2 sor ami legalább 2-3m magas és 20-23cm tötávolság,milyen segeséggel lehet menni mtz-82essel?
Nekem ilyen szártépö van csak azt nem tudom,hogy a csutkát,milyen sebességel kell zuzni?
terep1 vagy országuti2?
terep3 felezve szoktam 1600-1800 körül
mtz-82essel!
Törö féle 1,5m RZ
Válasz #684. hozzászólásra
oldalra tolós kalapácsos hengeres hátul 3méteres?
Sziasztok
ha legelőt akarok szárzuzozni milyen a megfelelő gép?
helo aki megcsinálta az rz 3 as szárzuzoját hidrolikus kerék emelésre attol kérdezném hogy milyen munkahengert használt? milyen hosszal ? és hogy vállt be ?
mikor még mi is poroltunk mi, szép idők
mark1219 köszönöm a katalógot
Válasz #679. hozzászólásra
Nem drága az állókés vagy a lengökés,pláne ez attól függ ,hogy gyári vagy után gyártott,mert tied is és az enyém is más!
Legegyszerübb leveszed a kést és arra kérsz álló kést,mert nem biztos olyan mint a álló kés!
Enyémet törö csinálta,de nézegedtem és 1,5m az máshogy csinálják mint a 3m ,lehet rövidebb a álló kés van több fajta is szét kell nézni !
Habikft
Kelet-Agró
Agroman
Agroroll96 de lehet máskol csak ezek jutnak eszembe
maximal 99 mg kfthttp://http://www.maximal99.hu/
Válasz #678. hozzászólásra
én ids megnézek 1-et aztán meglássuk lesz e rá
Válasz #677. hozzászólásra
Akkor venni kell 2db állókést,és ki kell furni,mert akkor nem vágja össze a 2 sort,ami a bal vagy jobb keréknél kell 3m-2 állókés van 1,5m-csak 1 állókés!
De ha kell megnézem egy 3m szárzuzót a jövöhéten és lefénképezem ,vagy ha van ott helyikeg akkor mert az két kés közzé meg az álló kés
nekem az állókés helye sincs meg, ezen cserélve van az oldallemez
Nem bontott alkatrész kell hanem a hajtómurol bontott - robbantott rajz
Ha 3m szárvágód van akkor 4lengö késnek kell lenni egyiken és 4 a másikon amit el tudsz forditeni,ha jól tudom alsót teljesen a felsöt csak félig,ez azért kell ha téglát vagy csövet kap akkor elfordul esetleg tuskót,ezeknek kell persely és csavar,a Agromannál lehet venni 2500ft/db
Ja és 2db állókésnek kell lenni egyik oldalt is másik oldalt is !
Ha nincs akkor csak félig vágja össze nekem Törö féle van 2006 és 10holdat vágok le ,és pár bérmunka 1,5m !
Válasz #673. hozzászólásra
Mit akarsz csinálni bontott alkatrészböl?
Már RZ-3 Szárzuzó alkatrészeit lehet venni Bármelyik boltban 2500ft késeit és késtartókat 16eft Agromannál Tiszvasváriban,ha neg csinálni akarsz,akkor meg ki kell sulyozni,mert ha nem jól csinálod meg akkor ugy jársz mint a szomszédom,nem sokat birta a szárvágó pedig ö csak 2sorost csinált 1,5m szakemberrel,mert nem vett egy ujat vagy törönél,csak ugy csinálta házilag,és már akkor mikor mutatta már csapágyas volt peig nem vágot vele még egy holdat sem!
Megkérlek benneteket ha van valaki
nek bonott rajza a Rz 3-es szárzúzóhoz feltolthetné vagy kuldje el emailben kosar.richard@gmail.com
minél több az állókés
annál több gázolajad fogy meg pénzed
te szegényebb leszel
de gazdagszik a kutas
meg amerika meg az arabok.....
az állókésgyártó...
a csavargyártó.....
szóval sokan , mások is
meg kisebb lesz a szecskád Szecskamester
tehát ha rászereled kicsi szecskát kapsz cserébe azért hogy sokakat anyagilag felfele tunningolsz.......
Ma vettem egy oreg RZ 3m-es szárzúzót. Kérdés az lenne mire kell odafigyelni vele meg h.az enyémben nincs ellenkés és a csavarok helyét sem találtam meg?? Mi a kulonbség a zúzás minoségében állókéssel és nélkule???
A válaszokat elore koszonom.
itt meg egy mezei vízszintes 4soros
erdészeti vizszintes tengelyű zúzó
Válasz #667. hozzászólásra
Köszönöm
Válasz #666. hozzászólásra
1000 kg.
Kérdésem lenne hány kg lehet az Rz 3-es szárzúzó?????
Válasz #664. hozzászólásra
Van az 2 db is!
Válasz #663. hozzászólásra
Mivel a seholt nem tudjuk megoldani marad a mindenhol.
Azért haonként 1 mag csak megsemmisül hé
Válasz #662. hozzászólásra
Szerintem semennyire,csak szép egyenletesen elteríted,hogy jövőre mindenhol legyen belőle!
Szárzúzásnál mennyire sérülhetnek meg a gazmagok?
Bizonyos %uk elintéződhet?
egy mondjuk 200 cm-es szárzúzó tengely y késekkel mennyi lehet újonann vagy mennyiből lehet összehozni?? Egyáltalán házilag legyártható-e??
Talán nem ebbe a topicba való, de ti mit gondoltok az AHWI zúzókról? Használtok ilyet?
Ezt a cikket találtam róluk:
AHWI – Profi erdészeti gépek a területek rekultiválásához
Válasz #655. hozzászólásra
Mid van Komáromis vagy nyugati?
Hány lovas traktorral?
Válasz #650. hozzászólásra
Eső előtt is próbáltátok? A zöld szárat is aprítja? Most igen szépen megy szét alapból a szár.
Válasz #656. hozzászólásra
Szép a munkája Ezután milyen művelet jön?? Jövő héten én is lejáratom ezzel a hengerrel, és utána szántás. Nem tömöríti meg nagyon a földet.??
6 soros vízszintes tengelyű van de már vagy 5 éve nem zúzzuk a napra tarlót. elég neki a tárcsa azt a kis gázolajat is meg kell fogni
Válasz #653. hozzászólásra
sorban járóval hogyne
de ma láttam 8Rest is zúzni
úgyhogy van remény ha nincs kistraktor
Válasz #651. hozzászólásra
Kizárólag sorban járó géppel lehet csinálni vagy amit a kerek letapos azt is lezuzza?
Válasz #650. hozzászólásra
Laza homok talajon is osszevagja vagy csak belenyomja a földbe? Erről tapasztalatok?
rz3
rz6
vogel tst
maschio
falc......
stb
ilyenek mozognak a tanyán
4sor a traktor pedig minden esetben 4 hengeres soros