Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.69 FtUSD395.41 FtCHF442.09 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha sima 5/4-es csőből csinálnék gyűrűket azok mennyire bírnák?hamar szétverődnének ?
Próbálta esetleg valaki? Vagy inkább keressek hasonló méretű edzett gyárit?
Válasz csoppika #743. hozzászólásárahát ha 540et fordul a tengelye az 00000
a 1000 se hude
a keményebb kötésű zúzók rotorfordulata 2100 fölé is benéz
úgyhogy így....
Sziasztok!
A szolnoki mezőgépes függesztett szalmaszecskázót 540, vagy 1000-es kardánnal kell hajtatni? Ha nem gyári a hajtómű, mi lehet a tünet, ha nem szereti az ezrest? A rászerelt hajtás kb1:1-ben hajt. Így használta az eredeti tulaj, de nekem nem nagyon fújja szét a rendet 540-nel (III. fokozat, mtz). A késeket még megfordítom, mert elég kopottak... Az ellenkésekkel kb 3-4cm a fedés. Gondolom, azokat sem ártana megélezni...
Válasz papa maci #740. hozzászólásáramindenféleképpen legyen minimum 160as tengelye a gépnek vagy nagyobb, a fordulattartomány a tengelyen ugy 1400-1600 legyen, 5 ékszijas változat, csereszabatos kalapácsos és y késes változat legyen
Válasz papa maci #738. hozzászólásárakönnyű hobby kategóriás gépek, bár a kalapácsos gépek erősebbek mint az y késesek könnyüek, kicsit az átüritőképességük, nagy mennyiségű fás szármaradvány esetén megállhatnak, lefüstölhetnek az ékszijak
Válasz Mf-es #726. hozzászólására Ezt most komolyan mondod????????????????? aki még nem látott traktort csak fényképen az biztos elhiszi,vagy ha teljesen fel van emelve és nem éri el a kuki szárat akkor biztos bírja hajtani.
Válasz kis Zombi #728. hozzászólásáraEz fel tudná szedni a kukorica csuhéját is amit a kombájn kidob? (2,2m-es szélességű hengerrel, kerék meg majd kerül rá ha kell )
Vogel-be vajon melyik kalapácsos lenne jó? Mert már ez a gép is elég drága, de sztem jobb a Vogel.
Válasz Mf-es #726. hozzászólásáraÉn ugy tudom,a 2 soros a barázdába,vagy a töltésbe megy,ha akarod felememed vagy sülyeszted ha nincs betöltve!
De a 4 soros a kereket nem tudod állitani és ha fel van töltve még a homokot töltést is vágja!
ÉN ugy hallotam több embertöl aki végig dolgozta a tszet hogy öli a gépet megfogja hisz legalább 60-65kw vesz fel ha jól tudom,és egyszerre 4sort vágni,540el!
Nálam még 2sor is ha nem birja nagy és sürü a csutka akkor elég neki a országuti 2 sima !
Valaki terep 1 vágja!
És nem terep3 felezve!
Nekem is vágtak már 4 soros meg 6 sorossal,a lóvét felvette,és nem tudtam kiszántani mert bele verte a csutkát a töltésbe meg a kórót,ami három méteres volt ,egy gányolás volt,fogtam és vettem egyet törötöl,és szépen össze tudom vágni lassan,nem sietve,hisz nem versenyre megyek azt a 4 hold csutkát le lehet vágni terep 1 vagy országuti 2 is!
Nem olyan lassu csak jó vágja össze a trágyának!
Most már komolyabb szárvágót vesznek nem Rz szárzuzót ami pontosabban dolgozik!
Válasz a2457 #727. hozzászólásáraHa a szárzúzó beleharap a földbe az nem csak a gépet nyírja, de a zúzót is. kib.szottul kopnak a kalapácsok, füstöl az ékszíj, és nem lesz megfelelő a zúzási minőség.
Szerintem max. 3 soros ( 220 - 230 cm munkaszélesség ) zúzóval lehet a legjobb munkaminőséget elérni. A vízszintes zúzók akkor dolgoznak a legjobban, ha minél közelebb forog a kalapács a földhöz, (2 - 3 cm ) de még nem harap bele. Minél nagyobb a munkaszélesség, annál magasabbra kell emelni a talajtól a zúzó hengert.
Kukorica kombájntarlót, át szoktam zúzni. Két sort viszek a 180 cm munkaszélességű mulcserrel (ami igazából nem szárzúzó, hanem gallyra van kitalálva. ) 14 km / h-ás sebességgel lehet vele hasítani, 8 l / ha a fogyasztása a gépnek. MTZ 820.
Válasz Mf-es #726. hozzászólásáraakkor szokta ölni ha rossz a beállítás és túl mélyre van engedve. láttam ilyen barmot aki már szinte talajmarózott vele...
Válasz Gusztáv_31078 #719. hozzászólásáraNekem ilyen van egy 160cm RZ-1.5m törö féle 2006ban vettem semmi baja nem volt!
Elöször t-25össel dolgoztam most meg nyolcvankettesel!
Igaz csak 6hektár és néhány bérmunka!
De ha venni akarsz a nyolcvankettes vagy MTZ után legalább 2sor de legfejjebb 3soros!
Semmiképpen se 4 sort mert az öli a gépet,ha netán régi a gép és nagyon lassan kell meni!
Mi ugy megyünk vele ha forgókórót kell vágni terep 3 felezve vagy sima esetleg terep4 felezve,függ milyen a kóró nagysága!
Csutkát az meg országuti 2 sima!
Hogy jól össze vágja!
Ha lassu akkor terep 3 felezve!
De kérsz egyet kölcsön és és meglátod melyik a jó!
Csak biztos drága egyes helyeken!
Mi 250eft vettük gardánnal szabadonfutás 2006ban!
Jó vétel kivánok!
Kék 2 soros a piros az meg 3 soros wiraxos eltolásos !
Válasz rsándor #722. hozzászólásáraAzon csodálkozom hogy a Bednar meg rz-hez hasonló zúzókat gyárt. Akkor hogyvanez?
Azert kerdeztem, akkor te nem ajanlod, mert oli a gepet. Elgondolkodom hianyzik e nekem a gepjavitas :D
Válasz Gusztáv_31078 #721. hozzászólására Ok, nekem van vízszintes tengelyű zúzóm gépgyilkos!!! Ha minden áron zúzni akarod még akkor csakis kinyithatóst vegyél mert a zárt belefúl a tengeribe, ha 3 sort akarsz zúzni max fél 3-ban bírja vinni/még lehet 2 sorral is/ Az y késest könnyebb hajtani mint a kalapácsost de legalább dupla erő kell neki ugy is mint a függőleges tengelyűnek.
Válasz Gusztáv_31078 #719. hozzászólására Ha már zúzott akkor inkább tárcsázzad bekevered földel és jobban leforgatja a szármaradványt az eke ,lehet a grúber még jobb lenne de az nekem nincs nem tudok véleményt mondani.
Vízszintes zúzóból melyik a jó MTZ után? Zúzott kukorica tarlóra kéne, hogy még aprítson a dolgokon. A Komáromié jó lehet? Y késes vagy kalapácsos a tuti? Mekkorát vinne el a szergej?
Válasz Mtz 550E #715. hozzászólásáraHasználok ilyesmit, de ez valahogy marha olcsó , lehet enyém 1200as...... rosseb tudja most....
Mire akarod 1,5 rzre?
Hali!
Kinek mi a véleménye erről a kardánra rakható kuplungról érdemes megvenni? Függőleges tengelyű szártépőre kellene most szabadonfutós kardánnal hajtom!
Válasz melodee87 #711. hozzászólására-lehet 540el is menni az 1000sel
-francnak pörögjön annyit ha a 540 is lenyesi az adoot sűrűséget ormális tempónál
-ha viszont 100 haokat kell leszedni gyorsan köll menni akkor köll a fordulat
Válasz melodee87 #711. hozzászólásáraaz attól függ, hogy a hajtómüved a mulcsozón 540-es v 1000-es fordulatú, a véglehajtás dobátmérő függvényében 1200-1600 fordulat is lehetséges az alsó tengelyen
Válasz .Norbert #708. hozzászólásáraMost h. így mondod nem szoktuk tapogatni meló közbe meleg e.
Biztos laza is volt.
De ha 2 oldalasal nyomatnád ....az a traktort bedögleszti , kíméli az ékszijat ezáltal.....
Válasz .Norbert #708. hozzászólásáraszia! az ékszijak feszességét ellenőrizd, ,ha betudod nyomni max 10mm-re akkor minden ok, az ékszijtárcsákat állitsd egyszintbe, v ellenőrizd egy laposacéllal, kisebb keresztmetszetű zártszelvénnyel, akkor nem lehet gond
Vízszintes szárzúzó ékszíjtárcsájának szabadna melegednie?? Egyszer kétszer belekapott a földbe és megcsúszott de ezek csak pillanatok voltak. Ettől melegedhetett volna? A tárcsákat még épp állta a kezem de már majdnem sütött gumi szag nem volt és az ékszíjak se voltak melegek. Ezek normális jelenségek?? Vagy spanoljak rajta egy kicsit és használjam tovább?
Attól függ milyen gép milyen szárvágó,és mit vágol vele!
Én a 2 soros RZ-1,5m szárzuzóval
forgót terep3 sima 7.5km jól összevágja!
csutkát,már terep1 sima vagy országuti2 sima!
Amugy nem sok van nem fontos a sebesség 6hektár van!
De ha bérmunka akkor már terep3 felezve megyek 6-7km és nem 1-3km!
Ha a saját,akkor jó vágja össze de másnak nem muszáj!
a r... k.... a... ért kell mindig betenni azt a k... képeidet amit lentebb 3 hozzászolással elötte már betettél másnak nincs egere amivel lejjebb tud görgetni vagy mit gondolsz ???????
nem hiszem el hogy szétk.... az összes topicot ....
2098 hozzászólás
Ha sima 5/4-es csőből csinálnék gyűrűket azok mennyire bírnák?hamar szétverődnének ?
Próbálta esetleg valaki? Vagy inkább keressek hasonló méretű edzett gyárit?
Válasz *** HM *** #749. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz .Norbert #746. hozzászólásáraelhagyhat szálazna ha nem egybe van
Válasz .Norbert #746. hozzászólására Össze kell érnie az a helyes felrakás a másik nem jó.
Válasz .Norbert #746. hozzászólásáramax csilingől
há mibaj lehet ha akárhogy is van?
Y késes szárzúzóra a késeket hogy kell helyesen felrakni? a két kés összeérhet vagy nem?
Válasz *** HM *** #744. hozzászólásáraAz ékszíjnak van azért áttétele... 1:5, 1:2 között...
Válasz csoppika #743. hozzászólásárahát ha 540et fordul a tengelye az 00000
a 1000 se hude
a keményebb kötésű zúzók rotorfordulata 2100 fölé is benéz
úgyhogy így....
Sziasztok!
A szolnoki mezőgépes függesztett szalmaszecskázót 540, vagy 1000-es kardánnal kell hajtatni? Ha nem gyári a hajtómű, mi lehet a tünet, ha nem szereti az ezrest? A rászerelt hajtás kb1:1-ben hajt. Így használta az eredeti tulaj, de nekem nem nagyon fújja szét a rendet 540-nel (III. fokozat, mtz). A késeket még megfordítom, mert elég kopottak... Az ellenkésekkel kb 3-4cm a fedés. Gondolom, azokat sem ártana megélezni...
Válasz JOSEY #741. hozzászólásáraKöszi !
Válasz papa maci #740. hozzászólásáramindenféleképpen legyen minimum 160as tengelye a gépnek vagy nagyobb, a fordulattartomány a tengelyen ugy 1400-1600 legyen, 5 ékszijas változat, csereszabatos kalapácsos és y késes változat legyen
Válasz JOSEY #739. hozzászólásáraKöszi !!!! De mit ajánlanál ebben a kategóriában ?
Válasz papa maci #738. hozzászólásárakönnyű hobby kategóriás gépek, bár a kalapácsos gépek erősebbek mint az y késesek könnyüek, kicsit az átüritőképességük, nagy mennyiségű fás szármaradvány esetén megállhatnak, lefüstölhetnek az ékszijak
A GEO zúzókkal kinek mi a tapasztalata ?
Válasz Bárány #736. hozzászólására1200 elbéesre 22 péesí
A Komáromi KB 3011B zúzó 20,5x8-10 méretű gumijaiba mekkora nyomás kell?
Válasz *** HM *** #734. hozzászólásáraHa fel van túrva a tarló az külön élmény ( mondjuk nálunk homokon nem jellemző ).
Próbáltam eső előtt, és utána is. Eső után nem volt olyan jó munkája, + nehezebb volt tekerni a TLT-t.
Válasz kis Zombi #733. hozzászólásáraNem az eső tesz be hanem a begyúrások
mm pontosan föl lehetne szedni a cuccot......
Válasz Gusztáv_31078 #730. hozzászólásáraPont erre gondoltam én is, élőben még nem láttam, érdemes lenne meglesni egyet.
TEHNOS MU 220 LW 662 kg, tehát nem 2-es lemezből van valószínűleg.
Két szélére fellökni 2 kereket. Neked a hidraulikus oldalmozgatás sem kell, 2900 - 3000 Ojró + Jaffa.
Kiállításon néztem a zúzókat. 1 guriga alatt nem láttam értelmeset, de inkább 1,5 körül voltak a jobb kinézetűek.
Ha kombájn után mész, akkor felszedi a csuhéjt, de ha leveri 20 - 30 - 40 mm eső, akkor azt már semmi nem szippantja fel szerintem.
Válasz Gusztáv_31078 #730. hozzászólásáratst 320 dt pro, azzal már el lehetne vakaródzni ideig óráig
Válasz Mf-es #726. hozzászólására Ezt most komolyan mondod????????????????? aki még nem látott traktort csak fényképen az biztos elhiszi,vagy ha teljesen fel van emelve és nem éri el a kuki szárat akkor biztos bírja hajtani.
Válasz kis Zombi #728. hozzászólásáraEz fel tudná szedni a kukorica csuhéját is amit a kombájn kidob? (2,2m-es szélességű hengerrel, kerék meg majd kerül rá ha kell )
Vogel-be vajon melyik kalapácsos lenne jó? Mert már ez a gép is elég drága, de sztem jobb a Vogel.
Válasz Mf-es #726. hozzászólásáraÉn ugy tudom,a 2 soros a barázdába,vagy a töltésbe megy,ha akarod felememed vagy sülyeszted ha nincs betöltve!
De a 4 soros a kereket nem tudod állitani és ha fel van töltve még a homokot töltést is vágja!
ÉN ugy hallotam több embertöl aki végig dolgozta a tszet hogy öli a gépet megfogja hisz legalább 60-65kw vesz fel ha jól tudom,és egyszerre 4sort vágni,540el!
Nálam még 2sor is ha nem birja nagy és sürü a csutka akkor elég neki a országuti 2 sima !
Valaki terep 1 vágja!
És nem terep3 felezve!
Nekem is vágtak már 4 soros meg 6 sorossal,a lóvét felvette,és nem tudtam kiszántani mert bele verte a csutkát a töltésbe meg a kórót,ami három méteres volt ,egy gányolás volt,fogtam és vettem egyet törötöl,és szépen össze tudom vágni lassan,nem sietve,hisz nem versenyre megyek azt a 4 hold csutkát le lehet vágni terep 1 vagy országuti 2 is!
Nem olyan lassu csak jó vágja össze a trágyának!
Most már komolyabb szárvágót vesznek nem Rz szárzuzót ami pontosabban dolgozik!
Válasz a2457 #727. hozzászólásáraHa a szárzúzó beleharap a földbe az nem csak a gépet nyírja, de a zúzót is. kib.szottul kopnak a kalapácsok, füstöl az ékszíj, és nem lesz megfelelő a zúzási minőség.
Szerintem max. 3 soros ( 220 - 230 cm munkaszélesség ) zúzóval lehet a legjobb munkaminőséget elérni. A vízszintes zúzók akkor dolgoznak a legjobban, ha minél közelebb forog a kalapács a földhöz, (2 - 3 cm ) de még nem harap bele. Minél nagyobb a munkaszélesség, annál magasabbra kell emelni a talajtól a zúzó hengert.
Kukorica kombájntarlót, át szoktam zúzni. Két sort viszek a 180 cm munkaszélességű mulcserrel (ami igazából nem szárzúzó, hanem gallyra van kitalálva. ) 14 km / h-ás sebességgel lehet vele hasítani, 8 l / ha a fogyasztása a gépnek. MTZ 820.
Válasz Mf-es #726. hozzászólásáraakkor szokta ölni ha rossz a beállítás és túl mélyre van engedve. láttam ilyen barmot aki már szinte talajmarózott vele...
Válasz Gusztáv_31078 #723. hozzászólásáraMiért öli?4 soros vízszintessel szaladt az mtz.Itt van többeknek,vízszintes,6 soros,és viszi az MTZ.
Válasz Gusztáv_31078 #719. hozzászólásáraNekem ilyen van egy 160cm RZ-1.5m törö féle 2006ban vettem semmi baja nem volt!
Elöször t-25össel dolgoztam most meg nyolcvankettesel!
Igaz csak 6hektár és néhány bérmunka!
De ha venni akarsz a nyolcvankettes vagy MTZ után legalább 2sor de legfejjebb 3soros!
Semmiképpen se 4 sort mert az öli a gépet,ha netán régi a gép és nagyon lassan kell meni!
Mi ugy megyünk vele ha forgókórót kell vágni terep 3 felezve vagy sima esetleg terep4 felezve,függ milyen a kóró nagysága!
Csutkát az meg országuti 2 sima!
Hogy jól össze vágja!
Ha lassu akkor terep 3 felezve!
De kérsz egyet kölcsön és és meglátod melyik a jó!
Csak biztos drága egyes helyeken!
Mi 250eft vettük gardánnal szabadonfutás 2006ban!
Jó vétel kivánok!
Kék 2 soros a piros az meg 3 soros wiraxos eltolásos !
Válasz Gusztáv_31078 #723. hozzászólására Kérj egyet kölcsön próbáld ki ,addig meg ne vedd!!!!!!!!!!
Válasz rsándor #722. hozzászólásáraAzon csodálkozom hogy a Bednar meg rz-hez hasonló zúzókat gyárt. Akkor hogyvanez?
Azert kerdeztem, akkor te nem ajanlod, mert oli a gepet. Elgondolkodom hianyzik e nekem a gepjavitas :D
Válasz Gusztáv_31078 #721. hozzászólására Ok, nekem van vízszintes tengelyű zúzóm gépgyilkos!!! Ha minden áron zúzni akarod még akkor csakis kinyithatóst vegyél mert a zárt belefúl a tengeribe, ha 3 sort akarsz zúzni max fél 3-ban bírja vinni/még lehet 2 sorral is/ Az y késest könnyebb hajtani mint a kalapácsost de legalább dupla erő kell neki ugy is mint a függőleges tengelyűnek.
Válasz rsándor #720. hozzászólásáraHa van kukorica a tárcsa 1 menetben meg sem látszik. Plusz az nem túl talajmegőrző
Válasz Gusztáv_31078 #719. hozzászólására Ha már zúzott akkor inkább tárcsázzad bekevered földel és jobban leforgatja a szármaradványt az eke ,lehet a grúber még jobb lenne de az nekem nincs nem tudok véleményt mondani.
Vízszintes zúzóból melyik a jó MTZ után? Zúzott kukorica tarlóra kéne, hogy még aprítson a dolgokon. A Komáromié jó lehet? Y késes vagy kalapácsos a tuti? Mekkorát vinne el a szergej?
Ha valakit esetleg érdekel egy VZ-3-as Szárzúzó
nálam van egy eladó !!! Kihasználatlanság miatt!!
Jó állapot !!! Irányár:430.000ft
ÜDV
Válasz *** HM *** #716. hozzászólásáraHali!
2m Függőleges tengelyűre!
Válasz Mtz 550E #715. hozzászólásáraHasználok ilyesmit, de ez valahogy marha olcsó , lehet enyém 1200as...... rosseb tudja most....
Mire akarod 1,5 rzre?
Hali!
Kinek mi a véleménye erről a kardánra rakható kuplungról érdemes megvenni? Függőleges tengelyű szártépőre kellene most szabadonfutós kardánnal hajtom!
Link:http://agroentashop.unas.hu/NYOMATEKHATAROLO_KUPLUNG_2_TARCSAS_900_Nm
Válasz melodee87 #711. hozzászólására-lehet 540el is menni az 1000sel
-francnak pörögjön annyit ha a 540 is lenyesi az adoot sűrűséget ormális tempónál
-ha viszont 100 haokat kell leszedni gyorsan köll menni akkor köll a fordulat
Válasz JOSEY #712. hozzászólásáraKöszi az infót!
Válasz melodee87 #711. hozzászólásáraaz attól függ, hogy a hajtómüved a mulcsozón 540-es v 1000-es fordulatú, a véglehajtás dobátmérő függvényében 1200-1600 fordulat is lehetséges az alsó tengelyen
Üdv!
Szeretnék kérni egy kis segítséget, egy mulcsozót mibe kell menetni 540 vagy 1000!
Köszönöm a válaszokat!
Válasz .Norbert #708. hozzászólásáraMost h. így mondod nem szoktuk tapogatni meló közbe meleg e.
Biztos laza is volt.
De ha 2 oldalasal nyomatnád ....az a traktort bedögleszti , kíméli az ékszijat ezáltal.....
Válasz .Norbert #708. hozzászólásáraszia! az ékszijak feszességét ellenőrizd, ,ha betudod nyomni max 10mm-re akkor minden ok, az ékszijtárcsákat állitsd egyszintbe, v ellenőrizd egy laposacéllal, kisebb keresztmetszetű zártszelvénnyel, akkor nem lehet gond
Vízszintes szárzúzó ékszíjtárcsájának szabadna melegednie?? Egyszer kétszer belekapott a földbe és megcsúszott de ezek csak pillanatok voltak. Ettől melegedhetett volna? A tárcsákat még épp állta a kezem de már majdnem sütött gumi szag nem volt és az ékszíjak se voltak melegek. Ezek normális jelenségek?? Vagy spanoljak rajta egy kicsit és használjam tovább?
Üdvözletem!
Tud valaki valamit erről a technikáról közületek esetleg?
http://www.jofogas.hu/borsod_abauj_zemplen/Szarzuzo_elado_25832928.htm?first=1
Előre is köszönöm, ha valaki válaszol!
Válasz #705. hozzászólásra
Attól függ milyen gép milyen szárvágó,és mit vágol vele!
Én a 2 soros RZ-1,5m szárzuzóval
forgót terep3 sima 7.5km jól összevágja!
csutkát,már terep1 sima vagy országuti2 sima!
Amugy nem sok van nem fontos a sebesség 6hektár van!
De ha bérmunka akkor már terep3 felezve megyek 6-7km és nem 1-3km!
Ha a saját,akkor jó vágja össze de másnak nem muszáj!
Válasz #686. hozzászólásra
én kis 6-al megyek a 6 sorossal 8km/h val
napi 30 heki megvan lazán
Válasz #702. hozzászólásra
Megérett eléggé a helyzet 1 puhító túrára pávijánhauszra......
Csak a körmeit kell elkalapálni h. ne tudjon billentyűt ujjazva "írni"
Válasz #701. hozzászólásra
Fordítsd az oldalára, akkor nem lesz off!
Válasz #701. hozzászólásra
a r... k.... a... ért kell mindig betenni azt a k... képeidet amit lentebb 3 hozzászolással elötte már betettél másnak nincs egere amivel lejjebb tud görgetni vagy mit gondolsz ???????
nem hiszem el hogy szétk.... az összes topicot ....