Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.69 FtUSD395.41 FtCHF442.09 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!
Vettem egy vízszintes tengelyű szárzúzót.
Mi a véleményetek, tapasztalatotok- szabadonfutós kardán elég, vagy tengelykapcsoló is kell rá.
Köszi.
Válasz #632. hozzászólásra
Az ikr nél nagyigmándon a a volt nyuholand javitó műhelyben a fiuk pontosan tudnak centirozni olcson és megbizhatoan én is ott centiroztattam.űdv john deere 1075.
Válasz #642. hozzászólásra
Az y kés fűre és lágy szárú nővényekre való, ted fől arővid kalapácsot éskb 3-cm tarló magasságot durván probáld tartani,leirhattad volna milyen tipusu zuzod van milyen trakival űzemelteted, it egy teló szá , ha gondodvan hivj bátran segitek. űdv john deere 1075.20-4 930 255.
Jó napot. Ismeri vagy próbálta valaki ezt a saját motoros szárzuzót? Csak gyepet nyírni lehet jó, vagy megbirkózik a méteres gazzal is?
http://starex.hu/index.php?c=181&p=2755
köszönöm az infót ,az Abonyit kérdeztem ,de csak a sajátjukat centrírozzák.
vízszintes tengelyről van szó 3,00m
továbbra is köszönettel veszem az infókat.
Kérdezd meg Abonyba a Komáromi Béla cégét, ugye ők gyártanak is vízszintes zúzót, és gondolom hogy vállalják a centírozást is...de meg kell kérdezni...
www.komaromigep.hu
azota mind a 2 tengelyt ki kellett szedni mind 2 fogaskereket is egyszerübb volt lefelé ütni a tengely közepét ovatosan és magátol kicsuszott a fogaskerékböl ..... de köszönöm mi is ezt a gyürü készitést gondoltuk csak épp sok idö lett volna amugy meg már csukott szemmel szétszedem minden spec szerszám nélkül remélem most már sokáig birni fogja
Még Rába gyárban-ban úgy csináltuk anno, hogy csináltunk eszterga padon egy lépcsős körgyűrűt, a körgyűrűbe meg esztergáltunk egy tányért aminek a közepén durván 1 mm-el nagyobb átmérőjű lyuk volt mint annak a tengelynek (csapnak) az átmérője amin a kúpkerék ült, a tányér külső átmérője pedig passzolt a lépcsős gyűrűbe, úgy hogy a lépcsős gyűrű pereme jó 10-15 mm-el aláfogta, A tányért a középső lyuk felé kb. 5%-ban (vagy amennyit kíván) kúpra húztuk, és a tányért eccerűen kettévágtuk. Ráhúztuk a lépcsős gyűrűt a kúpkerékre és a kúpkerék pereme alá szépen belecsúsztattuk a két fél tányért, és az egészet a külső gyűrűnél fogva 3 körmös lehúzóval lehúztuk. remélem érthetően írtam le.
ki hogy szokta levarázsolni a függöleges tengelyröl a kuptányérkerék párját mert ugye kupos az alja is igy nem akad meg a csapágylehuzo sehogysem és ne makarom szétszedni mégjobban csak lehuzni rola és párban cserélni hátha tud valaki valami könnyüt egyik elképzelés gyürüt rakni alá amiben megakad a lehuzo is .....
3 m-es Komáromit húztunk 82-essel, amíg az volt. Simán vitte, csak a felpörgetés ment nagyon nehezen, ezért a tábla elején egyszer meg lett indítva, és kézigázzal pörgött a végéig, amíg el nem fogyott a munka.
De menet közben simán bírta, még ha földet is fogott néha.
Probléma inkább a hidraulikával volt. Ki kellet tökölni a függesztők hosszát, hogy úszóban vigye, mert különben forralta az olajat.
Az a baj, hogy még nyers. Abba is hagytam, mert sokat csak ledöntött. Amit bekapott azt megrágta rendesen. vasárnap megint megpróbáltam, de még mindig nyers. 2008 ban volt utoljára forgó, akkor más fajta volt, és szárazabb, azt sz.rnak vágta, nem borította mint az idén.
Ha nincs szétkopva, szétrohadva, és nincsenek a kések nagyon elkopva akkor szerintem jó az ár. A dob belsejét nézd meg alaposan. Nézzél utána alkatrész beszerezhető-e hozzá. Még nem halottam ilyen gyártmányról
2098 hozzászólás
Ki milyen zúzót használ napraforgó szár zúzására? Milyen széles milyen traktorral mennyi ha/óra?
Válasz #647. hozzászólásra
szf
Sziasztok!
Vettem egy vízszintes tengelyű szárzúzót.
Mi a véleményetek, tapasztalatotok- szabadonfutós kardán elég, vagy tengelykapcsoló is kell rá.
Köszi.
Válasz #638. hozzászólásra
15 ló ?
ez gyakorlatilag ott fog elmenni ahol fűnyírótraki.
1800 2000 vagy több is akár
Az ikr nél nagyigmándon a a volt nyuholand javitó műhelyben a fiuk pontosan tudnak centirozni olcson és megbizhatoan én is ott centiroztattam.űdv john deere 1075.
Az y kés fűre és lágy szárú nővényekre való, ted fől arővid kalapácsot éskb 3-cm tarló magasságot durván probáld tartani,leirhattad volna milyen tipusu zuzod van milyen trakival űzemelteted, it egy teló szá , ha gondodvan hivj bátran segitek. űdv john deere 1075.20-4 930 255.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen fordulaton kell menni a vízszintes tengelynek egy Y késes zózónál?
540-es karnádfordulatnál mi lenne az ideálís?
SziasztokKérnék véleményt,hogy kukoricához a kalapácsos vagy az Y késes szárzúzó a jobb.
Hajdúnánáson a ventilátor gyárban ki tudják centírozni, ha egyeztetel velük, meg is várhatod.
http://www.ventifilt.hu/index.php/hu/elerhetosegunk
Válasz #638. hozzászólásra
lehet megbirkózik .....ha te húzod csigatempóval
Jó napot. Ismeri vagy próbálta valaki ezt a saját motoros szárzuzót? Csak gyepet nyírni lehet jó, vagy megbirkózik a méteres gazzal is?
http://starex.hu/index.php?c=181&p=2755
Válasz #634. hozzászólásra
Valamiért nem szépen dolgozik, kés élezés utan sem.
540 vagy 1000 fordulaton kell müködtetni?
Válasz #633. hozzászólásra
Mit kell rajta ismerni?
Üdv Mindenkinek! Agrokom s.p Komarno sp1-030 tipusú vizszintes tengelyű y késes szárzúzot ismeri valaki?
köszönöm az infót ,az Abonyit kérdeztem ,de csak a sajátjukat centrírozzák.
vízszintes tengelyről van szó 3,00m
továbbra is köszönettel veszem az infókat.
Válasz #629. hozzászólásra
Kérdezd meg Abonyba a Komáromi Béla cégét, ugye ők gyártanak is vízszintes zúzót, és gondolom hogy vállalják a centírozást is...de meg kell kérdezni...
www.komaromigep.hu
Válasz #629. hozzászólásra
ha az rz3 as tengelyét szeretnéd akkor nem kell mert 8 e ft egy uj ha vizszintes tengelyüt akkor meg passz .....
Segítséget kérek, hajdú,borsod,heves,jász megye környékén hol tudják kicentríroztatni a zúzó tengelyét?
Válasz #627. hozzászólásra
azota mind a 2 tengelyt ki kellett szedni mind 2 fogaskereket is egyszerübb volt lefelé ütni a tengely közepét ovatosan és magátol kicsuszott a fogaskerékböl ..... de köszönöm mi is ezt a gyürü készitést gondoltuk csak épp sok idö lett volna amugy meg már csukott szemmel szétszedem minden spec szerszám nélkül remélem most már sokáig birni fogja
Válasz #625. hozzászólásra
Még Rába gyárban-ban úgy csináltuk anno, hogy csináltunk eszterga padon egy lépcsős körgyűrűt, a körgyűrűbe meg esztergáltunk egy tányért aminek a közepén durván 1 mm-el nagyobb átmérőjű lyuk volt mint annak a tengelynek (csapnak) az átmérője amin a kúpkerék ült, a tányér külső átmérője pedig passzolt a lépcsős gyűrűbe, úgy hogy a lépcsős gyűrű pereme jó 10-15 mm-el aláfogta, A tányért a középső lyuk felé kb. 5%-ban (vagy amennyit kíván) kúpra húztuk, és a tányért eccerűen kettévágtuk. Ráhúztuk a lépcsős gyűrűt a kúpkerékre és a kúpkerék pereme alá szépen belecsúsztattuk a két fél tányért, és az egészet a külső gyűrűnél fogva 3 körmös lehúzóval lehúztuk. remélem érthetően írtam le.
#1. hozzászólás, Nyokev Rodnas küldte be 2014-06-10 16:38:58-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Van-e valakinek, videója ,vagy fényképe, Reziben ,vásárolt,
Szártépőről, Szárzúzóról? Fűnyíróról. Ezeket szeretném megnézni,ha van ilyen.smile hammer
ki hogy szokta levarázsolni a függöleges tengelyröl a kuptányérkerék párját mert ugye kupos az alja is igy nem akad meg a csapágylehuzo sehogysem és ne makarom szétszedni mégjobban csak lehuzni rola és párban cserélni hátha tud valaki valami könnyüt egyik elképzelés gyürüt rakni alá amiben megakad a lehuzo is .....
Rz 3 asat elhajtja e egy 36 lovas traki?
Válasz #618. hozzászólásra
Jó a szártépőd , nekem ilyen van saját gyártmány most egy kis átalakításon esett át!Kerék csapágy csere is volt!
Kocsordon árult vízszintes tengelyű szárzúzó/220/ van valakinek ? Tapasztalat?
t25
2 méteres Törő féle szárzuzóval vágtam le 2 hektár álló kukiszárat nem gyorsan de vitte.
Válasz #616. hozzászólásra
3 m-es Komáromit húztunk 82-essel, amíg az volt. Simán vitte, csak a felpörgetés ment nagyon nehezen, ezért a tábla elején egyszer meg lett indítva, és kézigázzal pörgött a végéig, amíg el nem fogyott a munka.
De menet közben simán bírta, még ha földet is fogott néha.
Probléma inkább a hidraulikával volt. Ki kellet tökölni a függesztők hosszát, hogy úszóban vigye, mert különben forralta az olajat.
Válasz #617. hozzászólásra
nekem 4soros vizszintes tengelyü van, 52es szárfüggöen 4-6ban viszi szó nélkül
videón szemben jön :)
Válasz #616. hozzászólásra
A Komáromi KB3011 ami 2,7m-es? Az, hogy dolgozik a 3 sorban? 2 sort taposok az MTZ-vel? Olyan kéne ami el van tolva. 3m-es sok az MTZ-nek szerintem.
MTZ után van olyan zúzó ami 3 sort visz és el van tolva? Mert a 4sort RZ-vel se szívesen viszi, ha olyan a pálya. Milyen sebességgel lehetne menni?
Igy nézz ki a felsö kés Rz szárzuzójé!
Nem tudtok képet a RZ szárzuzóról hogy hova kell tenni a felsö kicsi kést?
RZ-1.5 vagy törö féle!
Válasz #612. hozzászólásra
pedig viszi igaz nem rohangál vele csak szép nyugottan
Válasz #610. hozzászólásra
No persze menten meghóna nyekkkkkk
Válasz #609. hozzászólásra
De meginditani
Elhajtani elhajt lyuk mi is a kafferbivalyt ha má menni akar jófele érted.....
Válasz #608. hozzászólásra
Nekem 6 soros van az mtz alig várja hogy elindítsam
Válasz #608. hozzászólásra
hát egy 13lovas japóra nem ajánlatos,de a 6400-as simán gond nélkül hajtja
Mondjuk ilyen nagyobb nehéz tengelyű 3m 4m stb..... zúzók megindítása a traktorra mennyire lehet káros?
Válasz #606. hozzászólásra
Az a baj, hogy még nyers. Abba is hagytam, mert sokat csak ledöntött. Amit bekapott azt megrágta rendesen. vasárnap megint megpróbáltam, de még mindig nyers. 2008 ban volt utoljára forgó, akkor más fajta volt, és szárazabb, azt sz.rnak vágta, nem borította mint az idén.
Válasz #597. hozzászólásra
Üdv
A porolást most már láttuk, akkor nézzük a munkáját, bár azt a pár szárat még a menetszél is szétviszi ha száraz.:)
Válasz #604. hozzászólásra
Ha nincs szétkopva, szétrohadva, és nincsenek a kések nagyon elkopva akkor szerintem jó az ár. A dob belsejét nézd meg alaposan. Nézzél utána alkatrész beszerezhető-e hozzá. Még nem halottam ilyen gyártmányról
RZ-3-as 199x100x10-es szárzúzókésem van milyen anyagból érdemes tartót csinálni neki és a hajtóművem 1:5-be forog
Válasz #601. hozzászólásra
Pár centi
Merhanem az má rotovátorozás hehehe
Válasz #559. hozzászólásra
Gjoni üdvözöllek most csinálok egy visszintes tengelyű szárzúzót a kés és a talaj közti távolságnak mennyinek kell lenni-e
Válasz #599. hozzászólásra
Kvernelandot nem kérdezted amit hirdetnek?
Válasz #589. hozzászólásra
4 méteres is megfelel .kisebb nem érdekel.