Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409.84 FtUSD388.95 FtCHF440.33 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gumóka #2040. hozzászólásáraVan itt a faluban 10E+ órás yto traktor, kuplung adagoló és 1 féltengelycsapágy javítással. Igaz ekét tárcsát nem látott.
Válasz R Sándor #2035. hozzászólásáranehogy azt hidd az a gyártón múlik. Náluk mindig van mindenből készen, ha kész pénzel mész fizetni, hozhasd haza. Szerintem a kereskedőtök forgassa meg a pénzedet.
Ezt meg láttam munka közben, újonnan, kínai, vagy nem, alkatrész van hozzá.
A drága neves márka meg nem opció, ahhoz kéne még terület, egy nagyobb gazdaság.
Nekem ez 10 évet kiszolgál, de ha csak 5-öt is, már megérte, egy stoppolt neves márka is kerül ennyibe használtan, aztán még lehet bele locsolni a zsetont.
A kínait meg egyre inkább nem ásnám el, ma már nem a sztereotípiák után kell menni.
Válasz $HMP$ #2037. hozzászólásáraIrták egyébként, hogy van raktáron, én is azt hittem, gyorsabb lesz a szállítás, még idén megnyúzhatom.
Na mindegy, kell, az árat garantálták, felét elutaltam, egyébként korrektek.
Mondjuk én is gondolkodtam rajta vagy fél éve, szóval is-is...
Válasz R Sándor #2035. hozzászólásáraLofax a valagukba többet így nem vennék gépet biztos kamuznak összevissza.
Autókra vártunk x hónapokat tárcsát is szept helyett dec 23 vagy 24 hoztam haza.
Válasz Gumóka #2033. hozzászólásáraNekem az expon azt mondták a terminátor light 5 késes lazító 8-12 hét a szállítás!! Februárban leelőlegezve !!! Lehet a héten megjön!!!!!
Válasz Sk Laci #2030. hozzászólásáraNeharagudj rám! Nem akartam gucsmolni a gépedet.
Csak nincs jó példa a közelünkben ezekkel a gépekkel.
A ferguzont is köpködik pedig ez jó gép.
Ez egy 5ládás laverda.
Ferguzon bőrben.
Válasz Sk Laci #2030. hozzászólásáraVan itt az egyik nagy gazdának 3-4db ilyen új vetőgépe. Vàlalhatatlan munkával.
Még a kukoricát is szórják.
Egy tűt sem tudnál leejteni a földre az árvakeléstől de minden kultúrában.
Űbereli a szarvasos kombájnt!
Biztos lehet vele normálisan is de ezek nemis akarnak.
Hektárra aratnak nem a betakarítás a fő cél!
Válasz rtamas1976 #2027. hozzászólásáraAz a 2 nagy tányér teríti a szeckázóról a szalmát és a pelyvát is a rostáktól.
CASE axiál kombájnoknál a szecskázó bent van a rosta eleje felett.
Ezért nem tudnak ezek a kombájnok szecskázó nélkül aratni. Szecskázó szedi el a dobtól a szalmát és dobja a kombájn hátulja felé. Ha fent a tányér, akkor teríti a szalmát, ha leveszed, akkor rendekre rakja.
Nézzél meg youtube-n Case ih Axial 2388 /2188/ kombájnról aratós videót, ahol teríti a szalmát.
Válasz Sk Laci #2026. hozzászólásáraMint utólag megfelytettem a pelyvaterítő tárcsák lapátjait mondtad!?
Mert a szecskázóról volt szó.
És annak is van állítható lapátalkú terelője.
Nekünk nincs pelyva terítőnk.
Nekünk a rostán alig jönki csutka.
Szinte mind a làdakon a szecskázóba kerül.
Azis dobálja rendesen.
Válasz rtamas1976 #2018. hozzászólásáraSzétdobó tányérok vannak, fordulatot tudok állítani, és az oldalán "gumifüggöny" lóg, ezzel még lehet valamit terelgetni a szélességen.
Nem játszadoztam, mer ez volt az első "bevetés" kukoricában.
Jóval keskenyebb a kukoricaasztal, mint a gabonás. 4,5 m vs. 7,3 m munkaszélesség.
Meg nekem is ez volt az első kukoricaaratásom kombájnal. Eddig másokkal aratattam, mert az öreg kombájnokhoz nem volt kukoricaasztal.
Válasz $HMP$ #2022. hozzászólásáraAkkora üzemeik vannak, hogy egy kisebb város van melléjük épitve. Egy cimborám kintjárt rendelni szárzúzót vagy 20 éve, már akkor ez ment, kezdték a GEO olasz gépekkel, mig ő a kinai piros valtozatot választotta, aztan sorba megkeresték a gyártót más európai gépkereskedők is és azóta végeláthatatlan az azonos formájú, de más szinezetű gép modellek sora.
Hát én nemtom lezuztam vagy 1000hat de olasz ...szlovén.... vagy muthingen kívül nemigen nézegetnék semmit most úgy gondolom...
Ha meg bírják a pár 10 ha t evente ezek a kinai lengyel pudingok akkor persze jovanaz ....
Mennyi egy tehnos 240es vagy nyugati hany 100ezerrel lehet tobb ?
Persze érthető ha az ár a behatároló...
Válasz Sk Laci #2011. hozzászólásáraVálts kukorica fajtát!
Mert ha kinnmaradna tavaszig az cumi lenne.
Egyébként az oldalát is meglehet magasítani, mint a napraforgó adaptert.
Kb 1nap 100€ba kerülne megcsinálni.
A zúzás menyibe került?
És mennyi idő?
De alapból a fajta váltás.
320cm a kukoricánk
kb 150nél a cső.
Vágjunk méteres tarlót?
Na biztos nem!
Válasz mtz1221 #2013. hozzászólásáraKukorica tarló?
Mindenképp tárcsáznák előtte.
De ha más akkor is.
Nemfogja összehúzgátni a szármaradványt.
Ami a grúber után elfolyik az a tárcsa után is elfog.
Milyen grúber az ami lemegy 35cm ig?
40től lazítózás
Válasz Sk Laci #2011. hozzászólásáraItt meg nem szecskáz kukoricában senki, gondolom kisebb a fogyasztás, azért a zúzó is kéri az erőt, meg talán valami gumik kellenek oda, hogy ne verje szét a farát a csutka.
Egyébként jó lenne szecskázva, mert így ott a tárcsa szokott dugulni.
Azért is járnám át zúzóval, könnyebben bomlik a szármaradvány, ha szántok akkor meg nem kell a tárcsa, ha meg nem szántok, 2 tárcsával szerintem vethető.
Lehet egyébként a magas kukoricát is lent vágni, ezért vannak a lemezmagasítások az adapterekre, csak gondolom így gyorsabb, megintcsak kevesebbet eszik a gép.
Válasz mtz1221 #2012. hozzászólásáraNem akarom agyhalálba taposni, örülök, hogy talpán van végre, az az egy főtengelyszimmering talán kitart.
1900-2000-nél feljebb nem akarom tethelésen pörgetni, bár látom a turbonyomást, de nekem a leterhelés miatt kellett a turbó, mikor döglene, segítsen oda, fogyasztásban is jobb lesz szerintem.
Egyébként a hangja tetszik, majd dolgozik ekével, lehet még tekerek kicsit az adagolón, bár hiányzik belőle +2 henger
Ha nem esik szét, lesz jövőre munkája.
Ezt a zúzót kellett volna előbb nyélbe ütnöm, vetném a búzát kukorica után, igaz még learatva sincs.
Válasz rtamas1976 #2005. hozzászólásáraHa marad a jó idő és tavasziaknak lebírom a grubert ereszteni 35+centire, előtte, vagy utánna tárcsázzak ??? Énutánna felé hajlok, itt dimbes dombos a táj, jobban megmaradna az eső a tárcsa hantjain ???
Válasz Gumóka #2010. hozzászólásáraGege valahogy megoldotta kevés esztergálással, hogy csak vastag dobot vett, és egy rávaló szalagot. Oda jutsz majd elküldöm a wzámát, és ráírsz. Azóta megy neki a zúzóval. Mert lóeró lesz neked, mint qz 1025.2-nek. Ismerős ilyen utólag túrbózottal volt silózni, komolyan mondom 100 lóerőtől biztos erősebb. Meg a 892es 1600 motornál forogja az 540tlt, a tiéd meg 2100nál, eszméletlen erők fognak a tltre menni.
Válasz rtamas1976 #1990. hozzászólásáraCasen a szecskázó megy, mert nélküle nem lehet semmit se aratni, viszont a szétdobó lapátokat levettem, ne dobálja rá az álló kukoricára a csutkákat. Így is "túlérett" volt a kukorica, rengeteg csővel a földön, ahogyan a vad futkosott potyogott le a cső. Kicsit csíkos lett a csuhélevelek miatt.
Ha magasan vágta, nem volt véletlenül magasan a kukoricacső???
Mert ha túlságosn leengedi, a szélső sorokon eshetnek ki csövek az asztalból. "optimális vágási magasság".
Jövőben én is magasabban aratom a kukoricát.
Én átzúztam kombáj után a kukoricatarlót, kb 2-3 cm-es csutkatövek maradtak. Szép mulcs borította az egész parcellát. 2x RT után csúszócsoroslyás vetőgéppel el lett vetve az őszibúza, ami mára szépen sorol.
A szárzúzónál ami számít a rotor tengely és a burkolat között mekkora hely van, ez határozza meg mekkora mennyiségű anyaggal bír el, olyan mint a kombájnnál az áteresztó képesség.
A másik az ellenkések száma a burkolaton belül ahol az aprítás zajlik.
A kényelmi szolgáltatások az eltolhatóság, előre hátra szerelhető, felhajtható burkolat terelő lemezekkel a terítő szórásért . . .
Válasz Isssti #1999. hozzászólásáraMajd rak bele egy széles dobot, és lefogja fújtani a traktort. Ez a vékony, úgy sem fog nála sokáig tartani. Gyenge a keze hogy meghúzza rendesen a kar rugóját.
Válasz rtamas1976 #2005. hozzászólásáraEz is 240-es lesz, ha nyélbe esik a biznisz.
A tlt nekem se kosaras. Hátsóhídház cserénél "turbóztam" meg, igaz azóta csak permetezőt, meg műtrágyaszórót hajtott
Válasz Gumóka #2004. hozzászólásáraAz inoból a 240es bőven elég a mtz után.
A 952.4 is csak nézegetett a 270es el.
Azért az erősített szalagos kardánt is tűgörgővel raktuk meg.
Nem a tűgörgős kosárral.
Válasz rtamas1976 #2003. hozzászólásáraNekem elég a kitolható, épp azt számolom, a traktor 192cm a két hátsó sárvédőnél mérve, a 2,4-et meg 60 centit el tudom, tolni,+ még csalok annyit az alsó 2 ponton, bőven elég.
Válasz Isssti #2000. hozzászólásáraNyesedéket és ágakat zúztunk vele. Az 5x5ös akáckaró a gyümölcsfa mellől sem tett benne kárt.
A fűvet, gyomot is zúztuk.
Abban tényleg lassabb volt. Nálunk az oldalkasza volt a fő előnye.
Mondjuk zúzott kukoricatarlóra szerintem elég lesz a starex, a nagy dzsungelokat meg ha be kell vállalni, az úgy is órabéres lesz, meg én nem fogom benne összetördelni a traktort, az is biztos.
Válasz rtamas1976 #1997. hozzászólásáraIgazából nem akartam rosszat írni az Ino-ról mert stabil,szép munkája van, de a kis átmérő miatt lassabb a haladás vele.
2098 hozzászólás
Válasz Gumóka #2040. hozzászólásáraVan itt a faluban 10E+ órás yto traktor, kuplung adagoló és 1 féltengelycsapágy javítással. Igaz ekét tárcsát nem látott.
Válasz Gumóka #2045. hozzászólására
Válasz R Sándor #2035. hozzászólásáranehogy azt hidd az a gyártón múlik. Náluk mindig van mindenből készen, ha kész pénzel mész fizetni, hozhasd haza. Szerintem a kereskedőtök forgassa meg a pénzedet.
Válasz $HMP$ #2044. hozzászólásáraLegyen mire disznóvágáskor a felespoharat tenni
Válasz Gumóka #2042. hozzászólására
Akkor meg minek idén?
Válasz Gumóka #2040. hozzászólásáraSzerintem a nagy neves márkát is Kínában gyártják!!
Válasz $HMP$ #2041. hozzászólásáraNem írtam sehol, hogy én 6 hét múlva zúzni akarok, 6 hét múlva én már semmit nem akarok a határba csinálni...
Válasz Gumóka #2040. hozzászólásáraOk majd figyeljük mennyi kesz a 6 hét majd irjad meg.
Akkorra már zuzni nemköll idén pláne nem hengeressel.
Válasz $HMP$ #2039. hozzászólásáraPersze, a levetett, lerúgott szarokat.
Hidd el, vagy 30db-ot megnéztem, hát köszönöm szépen...
Ezt meg láttam munka közben, újonnan, kínai, vagy nem, alkatrész van hozzá.
A drága neves márka meg nem opció, ahhoz kéne még terület, egy nagyobb gazdaság.
Nekem ez 10 évet kiszolgál, de ha csak 5-öt is, már megérte, egy stoppolt neves márka is kerül ennyibe használtan, aztán még lehet bele locsolni a zsetont.
A kínait meg egyre inkább nem ásnám el, ma már nem a sztereotípiák után kell menni.
Válasz Gumóka #2038. hozzászólásáraSoha tobbet varakozni ocskavasra.
Van ember mindenre behozatni vele barhonnet inkabb.
Válasz $HMP$ #2037. hozzászólásáraIrták egyébként, hogy van raktáron, én is azt hittem, gyorsabb lesz a szállítás, még idén megnyúzhatom.
Na mindegy, kell, az árat garantálták, felét elutaltam, egyébként korrektek.
Mondjuk én is gondolkodtam rajta vagy fél éve, szóval is-is...
Válasz R Sándor #2035. hozzászólásáraLofax a valagukba többet így nem vennék gépet biztos kamuznak összevissza.
Autókra vártunk x hónapokat tárcsát is szept helyett dec 23 vagy 24 hoztam haza.
Válasz rtamas1976 #2032. hozzászólásáraNem olvastam semmi olyat.
Válasz Gumóka #2033. hozzászólásáraNekem az expon azt mondták a terminátor light 5 késes lazító 8-12 hét a szállítás!! Februárban leelőlegezve !!! Lehet a héten megjön!!!!!
Válasz Gumóka #2033. hozzászólásáraLegalább az Ino-ra is kérj árat, de valamelyik honlapon fent is voltak az árak azt hiszem.
Válasz $HMP$ #2019. hozzászólásáraKínai, 1,5 hónap a szállítás.
Most mondta az ember telefonba.
Válasz Sk Laci #2030. hozzászólásáraNeharagudj rám! Nem akartam gucsmolni a gépedet.
Csak nincs jó példa a közelünkben ezekkel a gépekkel.
A ferguzont is köpködik pedig ez jó gép.
Ez egy 5ládás laverda.
Ferguzon bőrben.
Válasz Sk Laci #2030. hozzászólásáraVan itt az egyik nagy gazdának 3-4db ilyen új vetőgépe. Vàlalhatatlan munkával.
Még a kukoricát is szórják.
Egy tűt sem tudnál leejteni a földre az árvakeléstől de minden kultúrában.
Űbereli a szarvasos kombájnt!
Biztos lehet vele normálisan is de ezek nemis akarnak.
Hektárra aratnak nem a betakarítás a fő cél!
Válasz rtamas1976 #2027. hozzászólásáraAz a 2 nagy tányér teríti a szeckázóról a szalmát és a pelyvát is a rostáktól.
CASE axiál kombájnoknál a szecskázó bent van a rosta eleje felett.
Ezért nem tudnak ezek a kombájnok szecskázó nélkül aratni. Szecskázó szedi el a dobtól a szalmát és dobja a kombájn hátulja felé. Ha fent a tányér, akkor teríti a szalmát, ha leveszed, akkor rendekre rakja.
Nézzél meg youtube-n Case ih Axial 2388 /2188/ kombájnról aratós videót, ahol teríti a szalmát.
Válasz mtz1221 #2028. hozzászólásáraVan az a nh és jd komájnon is
Csak a komunikációban volt a hiba.
Válasz rtamas1976 #2027. hozzászólásáraIhák9n van alul két bazi nagy tányér, mint a trágyaszórókon.
Válasz Sk Laci #2026. hozzászólásáraMint utólag megfelytettem a pelyvaterítő tárcsák lapátjait mondtad!?
Mert a szecskázóról volt szó.
És annak is van állítható lapátalkú terelője.
Nekünk nincs pelyva terítőnk.
Nekünk a rostán alig jönki csutka.
Szinte mind a làdakon a szecskázóba kerül.
Azis dobálja rendesen.
Válasz rtamas1976 #2018. hozzászólásáraSzétdobó tányérok vannak, fordulatot tudok állítani, és az oldalán "gumifüggöny" lóg, ezzel még lehet valamit terelgetni a szélességen.
Nem játszadoztam, mer ez volt az első "bevetés" kukoricában.
Jóval keskenyebb a kukoricaasztal, mint a gabonás. 4,5 m vs. 7,3 m munkaszélesség.
Meg nekem is ez volt az első kukoricaaratásom kombájnal. Eddig másokkal aratattam, mert az öreg kombájnokhoz nem volt kukoricaasztal.
Válasz rtamas1976 #2017. hozzászólásáraSaját magamnak zúztam, nem egészen 6 L/ha, 5 óra 17 ha.
Válasz $HMP$ #2022. hozzászólásáraAkkora üzemeik vannak, hogy egy kisebb város van melléjük épitve. Egy cimborám kintjárt rendelni szárzúzót vagy 20 éve, már akkor ez ment, kezdték a GEO olasz gépekkel, mig ő a kinai piros valtozatot választotta, aztan sorba megkeresték a gyártót más európai gépkereskedők is és azóta végeláthatatlan az azonos formájú, de más szinezetű gép modellek sora.
Hát én nemtom lezuztam vagy 1000hat de olasz ...szlovén.... vagy muthingen kívül nemigen nézegetnék semmit most úgy gondolom...
Ha meg bírják a pár 10 ha t evente ezek a kinai lengyel pudingok akkor persze jovanaz ....
Mennyi egy tehnos 240es vagy nyugati hany 100ezerrel lehet tobb ?
Persze érthető ha az ár a behatároló...
Válasz Agroporta #2021. hozzászólásáraHát az nem letezik hogy megtudjanak dizajnolni 50 fajtat másmásra egy gyárban...
Válasz $HMP$ #2019. hozzászólásáramindegyik ugyanabban a gyárban készül, csak más színűre van festve
Válasz $HMP$ #2019. hozzászólásáraPassz.
Válasz Gumóka #2006. hozzászólásáraMilyen gyártmányok ezek a zúzók kínai mint a legtöbb?
Válasz Sk Laci #2011. hozzászólásáraA szecskaterelő nem állítható lemezes?
Nekünk a ferguson állítható szögű.
Így nemdobja az aratatlanba
Válasz Sk Laci #2011. hozzászólásáraVálts kukorica fajtát!
Mert ha kinnmaradna tavaszig az cumi lenne.
Egyébként az oldalát is meglehet magasítani, mint a napraforgó adaptert.
Kb 1nap 100€ba kerülne megcsinálni.
A zúzás menyibe került?
És mennyi idő?
De alapból a fajta váltás.
320cm a kukoricánk
kb 150nél a cső.
Vágjunk méteres tarlót?
Na biztos nem!
Válasz mtz1221 #2013. hozzászólásáraKukorica tarló?
Mindenképp tárcsáznák előtte.
De ha más akkor is.
Nemfogja összehúzgátni a szármaradványt.
Ami a grúber után elfolyik az a tárcsa után is elfog.
Milyen grúber az ami lemegy 35cm ig?
40től lazítózás
Válasz Sk Laci #2011. hozzászólásáraItt meg nem szecskáz kukoricában senki, gondolom kisebb a fogyasztás, azért a zúzó is kéri az erőt, meg talán valami gumik kellenek oda, hogy ne verje szét a farát a csutka.
Egyébként jó lenne szecskázva, mert így ott a tárcsa szokott dugulni.
Azért is járnám át zúzóval, könnyebben bomlik a szármaradvány, ha szántok akkor meg nem kell a tárcsa, ha meg nem szántok, 2 tárcsával szerintem vethető.
Lehet egyébként a magas kukoricát is lent vágni, ezért vannak a lemezmagasítások az adapterekre, csak gondolom így gyorsabb, megintcsak kevesebbet eszik a gép.
Válasz mtz1221 #2012. hozzászólásáraNem akarom agyhalálba taposni, örülök, hogy talpán van végre, az az egy főtengelyszimmering talán kitart.
1900-2000-nél feljebb nem akarom tethelésen pörgetni, bár látom a turbonyomást, de nekem a leterhelés miatt kellett a turbó, mikor döglene, segítsen oda, fogyasztásban is jobb lesz szerintem.
Egyébként a hangja tetszik, majd dolgozik ekével, lehet még tekerek kicsit az adagolón, bár hiányzik belőle +2 henger
Ha nem esik szét, lesz jövőre munkája.
Ezt a zúzót kellett volna előbb nyélbe ütnöm, vetném a búzát kukorica után, igaz még learatva sincs.
Válasz rtamas1976 #2005. hozzászólásáraHa marad a jó idő és tavasziaknak lebírom a grubert ereszteni 35+centire, előtte, vagy utánna tárcsázzak ??? Énutánna felé hajlok, itt dimbes dombos a táj, jobban megmaradna az eső a tárcsa hantjain ???
Válasz Gumóka #2010. hozzászólásáraGege valahogy megoldotta kevés esztergálással, hogy csak vastag dobot vett, és egy rávaló szalagot. Oda jutsz majd elküldöm a wzámát, és ráírsz. Azóta megy neki a zúzóval. Mert lóeró lesz neked, mint qz 1025.2-nek. Ismerős ilyen utólag túrbózottal volt silózni, komolyan mondom 100 lóerőtől biztos erősebb. Meg a 892es 1600 motornál forogja az 540tlt, a tiéd meg 2100nál, eszméletlen erők fognak a tltre menni.
Válasz rtamas1976 #1990. hozzászólásáraCasen a szecskázó megy, mert nélküle nem lehet semmit se aratni, viszont a szétdobó lapátokat levettem, ne dobálja rá az álló kukoricára a csutkákat. Így is "túlérett" volt a kukorica, rengeteg csővel a földön, ahogyan a vad futkosott potyogott le a cső. Kicsit csíkos lett a csuhélevelek miatt.
Ha magasan vágta, nem volt véletlenül magasan a kukoricacső???
Mert ha túlságosn leengedi, a szélső sorokon eshetnek ki csövek az asztalból. "optimális vágási magasság".
Jövőben én is magasabban aratom a kukoricát.
Én átzúztam kombáj után a kukoricatarlót, kb 2-3 cm-es csutkatövek maradtak. Szép mulcs borította az egész parcellát. 2x RT után csúszócsoroslyás vetőgéppel el lett vetve az őszibúza, ami mára szépen sorol.
Válasz mtz1221 #2007. hozzászólásáraVan egy komplett kardánom, csak fel kéne újítani, azt lehet átalakítom, csak legyen rá időm.
Bekapcsolni meg azért sikerül még, ráadásul kicsit feszesre sikerült húzni a szalagokat is.
Válasz _NB_ #2008. hozzászólásáraNa csak rosszat illesztettem be, a srác csatornáján ott a pótkocsi vidinyó is.
Válasz Gumóka #2006. hozzászólásáraOFF
Ne szerénykedj, múltkor láttalak amikor leugortál sörért trakival meg a pottal.
OFF
A szárzúzónál ami számít a rotor tengely és a burkolat között mekkora hely van, ez határozza meg mekkora mennyiségű anyaggal bír el, olyan mint a kombájnnál az áteresztó képesség.
A másik az ellenkések száma a burkolaton belül ahol az aprítás zajlik.
A kényelmi szolgáltatások az eltolhatóság, előre hátra szerelhető, felhajtható burkolat terelő lemezekkel a terítő szórásért . . .
Válasz Isssti #1999. hozzászólásáraMajd rak bele egy széles dobot, és lefogja fújtani a traktort. Ez a vékony, úgy sem fog nála sokáig tartani. Gyenge a keze hogy meghúzza rendesen a kar rugóját.
Válasz rtamas1976 #2005. hozzászólásáraEz is 240-es lesz, ha nyélbe esik a biznisz.
A tlt nekem se kosaras. Hátsóhídház cserénél "turbóztam" meg, igaz azóta csak permetezőt, meg műtrágyaszórót hajtott
Válasz Gumóka #2004. hozzászólásáraAz inoból a 240es bőven elég a mtz után.
A 952.4 is csak nézegetett a 270es el.
Azért az erősített szalagos kardánt is tűgörgővel raktuk meg.
Nem a tűgörgős kosárral.
Válasz rtamas1976 #2003. hozzászólásáraNekem elég a kitolható, épp azt számolom, a traktor 192cm a két hátsó sárvédőnél mérve, a 2,4-et meg 60 centit el tudom, tolni,+ még csalok annyit az alsó 2 ponton, bőven elég.
Válasz Isssti #2000. hozzászólásáraNyesedéket és ágakat zúztunk vele. Az 5x5ös akáckaró a gyümölcsfa mellől sem tett benne kárt.
A fűvet, gyomot is zúztuk.
Abban tényleg lassabb volt. Nálunk az oldalkasza volt a fő előnye.
Válasz Isssti #1999. hozzászólásáraAz kérdéses, bár a szalagdob fel lett "reszelve".
Mondjuk zúzott kukoricatarlóra szerintem elég lesz a starex, a nagy dzsungelokat meg ha be kell vállalni, az úgy is órabéres lesz, meg én nem fogom benne összetördelni a traktort, az is biztos.
Válasz mtz1221 #1998. hozzászólására2100 óra szerint. Tudná a 2200-t is, de a pedálnál én vettem vissza.
A váltó meg maradt a hagyományos felezős.
Viszont pici turbót kapott, ez nem huhog, meg mittomén'
Csak fütyül.
Válasz rtamas1976 #1997. hozzászólásáraIgazából nem akartam rosszat írni az Ino-ról mert stabil,szép munkája van, de a kis átmérő miatt lassabb a haladás vele.
Válasz mtz1221 #1998. hozzászólásáraCsak kardánon mennyit tud leadni az mtz, szerintem a 70lovas steyrem is tud annyit...