Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Juhtenyésztés új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- AKG támogatás új
- Poénok új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Kukorica vetőmagok új
- Gallydaráló gép új
436 hozzászólás
Válasz #226. hozzászólásra
Nekem még van!!Az egyik tényleg az hogy nemvagytok elég bátrak és nem mentek megfelelö sebeségel..A másik meg az hogy az sem mindegy hogy amit te szántasz az az évek során menyire lett öszetaposva!!Mert az hogy szántás meg szántás az két külön fogalom!Mert az sosem mindegy hogy mit!Én pl sosem taposom csak amenyire a leg szükségesebb a haver meg agyonra.. majd mikor szántunk azt mondja könyü neked mert te rábával.. ö meg fendel..Csak én mondjuk közepeset ö meg atom keményet!! És még lehet valami.. Téged a gyártó is megvicelhetet..Mert lehet hogy az igazán nagyIH motorja van viszafogva a tiedben..És amiat is tud igy viselkedni szerintem..
szerintem a vn könnyebb húzású mint a kv,úgyhogy próbáld meg állítgatni.
(KP után szabadon:) szvsz:próbáld meg a vonópontot úgy állítani,hogy ne tartsanak az oldaltámaszok,harmadik pont úszóba,és lógjon ha húzod.
Mennyivel tudod most húzni?
Válasz #229. hozzászólásra
SZEVASZ megyek fürdeni majd csicsikálni holnap korán kelés viszem a kocsi zöld kártyára utána meg meló
Válasz #231. hozzászólásra
Megpróbáljuk...
Én most megyek,Helló mindenkinek!
Válasz #229. hozzászólásra
4755 JD van valami traktor ábra és nyíl a kerekek sugarából.Van olyan talán h. a slip is beleszól az erőszabályzásba,de én azzal nem tudok mit kezdeni
Válasz #228. hozzászólásra
nincs ilyen rajz, csak azt írja, hogy teljes terhelésnél teljes gázzal dolgozzon, és teljes terhelés teljes gáznál tartósan nem mehet a fordulat 1800 alá
én ehhez tartom magam
Válasz #226. hozzászólásra
Cserélj 1 napra vkivel ekét,meg esetleg szerelvényt,kiderül,hogy hol a hiba.
Válasz #222. hozzászólásra
ez szerintem is így van
Válasz #224. hozzászólásra
Milyen tipus???
Válasz #225. hozzászólásra
Nemtom a tiedben benne van-e,de a 4650-esében van három rajz,a keréknyomról,meg a helyes terhelésről,stb...
Válasz #219. hozzászólásra
Igen,tudom,hogy délről való!
Nem is akarok és 25 literből szántani, csak azt nem értem hogy 6920as JD 44es fogással rabewerk 4 fejes ekével is kijön 30 liter körül,a 8130as jd 4es kverneland ekével szintén kijön 30 liter körül,a 145 ih maxxum is jól kijön 3 fejjel, mi meg a Pumával meg a vogel noot-tal nem. Ennyire rossz gépeket vettünk? ráfogom az ekére vagy magamra,nincs ötletem
Válasz #223. hozzászólásra
nekem megvan mi érdekelne?
Válasz #215. hozzászólásra
semmi nincs hozzá csak az alkatrészkatalógus.Nem adták ide a szerelésit hiába akartam az asztalt rájuk borítani.
Válasz #221. hozzászólásra
neked megvan a jd eredeti kezelésije?
Válasz #216. hozzászólásra
Adott talajon is sokkal többet számít a munkagép,és a beállítás,mint ami húzza
Válasz #217. hozzászólásra
igen !! a rendszer HULLADÉK de a JD na az nem
Válasz #217. hozzászólásra
Nézd meg vajon ki...
Válasz #213. hozzászólásra
és azt észre vetted hogy aradon gyártják.GASPARDÓ=ROMÁNIA??
Válasz #214. hozzászólásra
Semmi extrémnek nem néz ki...
Kaparászol biztos fölöslegbe, mint már múltkor is mondtam...
Meg vannak nemjó fogyasztású járgányok is , lehet ez is pont olyan...
Nem tudom mi van a rendszerrel már megint, se nem tesz be képet,se nem lehetet megnézni ami bent van.Hulladék ez mint a JD.Reklamált már valaki?????????,
Válasz #206. hozzászólásra
A Másik dolog meg az hogy a munkához energia kell energia meg csak ugy lesz ha fogy a gázolaj..Szerintem manapság az is nagy dolog hogy tudtok még szántani és nem az hogy menyiböl.. Amikor a NH-k bejötek a köztudatba akor a forgalmazók azt sugalták hogy végre megvan a megoldás a fogyasztásra mert majd ez a gép!!Mert ez nem JD!! és bizony manapság valják be a tulajdonosok hogy ép ugy fogyaszt mint bármeik más gép..
Válasz #209. hozzászólásra
ez biztos?
neked megvan a jd eredeti kezelésije?
Válasz #211. hozzászólásra
Menj be az adatlapomra ott meglehet.
Válasz #202. hozzászólásra
Hát,jónagy darab vas,az biztos!Mire az első sor kés is kellően felemelkedik,igen félelmetesen néz ki a traktoron.
Válasz #189. hozzászólásra
Felkapcsolva is viszi jól! csak vannak foltok, nagy kövek lent,amikor mondjuk 1960-ról 1900-ra egy másodpercre megesik a fordúlat...ez nem fúlás:-D
Azt írtam,hogy ilyenkor a motorvezérlés már kapcsolja feszt rá a plussz lóerőket, mert ezek ilyenek. Alapon kicsit kevesebben dolgozik,ha jön a terhelés kapcsol rá erőt a Cr rendszer agya.
A fogyasztás pedig 30-tól több sosem volt!
Ilyenkor amikor 5,5-el megy kötött erős fődben akkoris alatta marad! Compjúter kicsit csal egy litert képes néha elsikkasztani abból ami valójában fogy hektáronként, de tankoláskor úgyis megvan a tuti.
Éppen előbb hívtam az egyik gépészkollégát, ma ilyen kötött részt szántott. 220literből ment ki 8hektár, kb. 10km vonúlás volt még eznap. Szóval kb 27litert evett, számítógép 26,x-et mutatott...
Ez nagyon jó! 28centi mélyen egyébként.
Válasz #206. hozzászólásra
Az istennek se lehet megnézni!!!!!
Pisti bátyádét meg meglehetett!!!!!!
Nemtom mi lehet a hiba!!!!!!!!!
Felkapcsolva is viszi jól! csak vannak foltok, nagy kövek lent,amikor mondjuk 1960-ról 1900-ra egy másodpercre megesik a fordúlat...ez nem fúlás:-D
Azt írtam,hogy ilyenkor a motorvezérlés már kapcsolja feszt rá a plussz lóerőket, mert ezek ilyenek. Alapon kicsit kevesebben dolgozik,ha jön a terhelés kapcsol rá erőt a Cr rendszer agya.
A fogyasztás pedig 30-tól több sosem volt!
Ilyenkor amikor 5,5-el megy kötött erős fődben akkoris alatta marad! Compjúter kicsit csal egy litert képes néha elsikkasztani abból ami valójában fogy hektáronként, de tankoláskor úgyis megvan a tuti.
Éppen előbb hívtam az egyik gépészkollégát, ma ilyen kötött részt szántott. 220literből ment ki 8hektár, kb. 10km vonúlás volt még eznap. Szóval kb 27litert evett, számítógép 26,x-et mutatott...
Ez nagyon jó! 28centi mélyen egyébként.
Válasz #197. hozzászólásra
Ez így van de ez annyira elenyésző h. ezzel inkább csak az iskolában tágítják a traktorosok agyát,valójában az a lényeg h. teljes terhelésen majdnem kétszer annyi ideig csinál meg egy ha-t,és ez majdnem kétszeres fogyasztást jelent/ha + akkora a slip h. még rá tesz 15%-ot minimum (szerintem)
Válasz #200. hozzászólásra
Lasan ez a szántás közbeni fogyasztás az ojan lesz mint a vicben az idöskori potencia.. Amikor az idös ember a doktornál elpanaszolja hogy a haveroknak még müködik a dolog azt mondja a doki erre tudja mit mondja magais!! Ijen ez az alacsony fogyasztás is..
Válasz #198. hozzászólásra
Válasz #201. hozzászólásra
Kverneland,rabewerk.
Válasz #193. hozzászólásra
a kerék márnem ott van mint aképen vissza tettük a helyére hátra denem mindegy suly szempontjábol holvan,most 4fejjelelejétől a végéig 5,30 az ötödik fej plussz eggy méter
Válasz #199. hozzászólásra
Ha Te minden földedet dombon!!!! 7 8al szántottad MÉLYEN!!!!akkor azok BIZSU földek csak...
Válasz #196. hozzászólásra
kétszere hoztam ki a kitétől előszőr a rögtöröt utána a lazitó részét a főnök meg a fia meg látta azt kérdezték ilyen nagy?
Válasz #186. hozzászólásra
Hát igen5 fejes váltva forgatós eke fügesztetben... Nem egyszerü!!A gyártók ezért is konstruálnak külömbözö méjség álitókat amik kifordithatóak közlekedéskor segéd keréknek is..Én amijet látam az a LEMKEN Volt. A másik verzió pedig a félig fügesztet ekePL a ferguzon
Válasz #194. hozzászólásra
szerintem satyesznak is igaza van!
meg az sem biztos,hogy a többiek teljesen pontosan mérnek!
Válasz #194. hozzászólásra
mivel úgy is addig kapcsol felfelé az ember amíg a motor bírja,az-az teljes terhelésen megy a motor egész nap, ez így igaz
Válasz #192. hozzászólásra
Talajról t1él képeket.
Az csinálja a +++++++ litereket FŐLEG ...
annyi logika lehet benne,hogy ha 5,5 km/h-nál nem tudja gyorsabban húzni,akkor ott arányaiban a munkagép vontatására többet hasznosít.
Válasz #184. hozzászólásra
No én meg a tipusát nem tom ami nálunk volt!
De sztem a kisebbik a tietek is.
Szerintem megbírkozik vele,a mienk általában 7-9 km között húzta.
Válasz #192. hozzászólásra
nem ment ki valaki beállítani?
Válasz #185. hozzászólásra
Ne keresd a hiba okát nem az a gond!!A Talaj álapota a döntö!!A Töbi az aproság..Nekem is volt ojan hogy 15Ha-t tudtam a rábával egy teli tankal kiszántani!!Mert ojan volt a terület..De akor sokat mentem 3 ban meg nehezen 4 el!! A forgót még 3 al is nehezen..Én nem is csodálkozomkicsit sem!! Az okosok azt mondják hogy ezek a nagy gépek Üó rára fogyasztanak Tehát a motornak mindegy hogy te regeltöl estig menyit szántotál ki !!Ha mondjuk megvan a 10üö akor az anyit fogyaszt És az már más kérdés hogy 10 üö alat mire érkeztél!!
Válasz #186. hozzászólásra
ez a kerék nem nehéz ami az avatarodon van.az enyém 3,5q hidraulikusan állítódik.Biztosan láttad a videók 2047 -es hozzászólásában már
Válasz #188. hozzászólásra
Nem régen vettük azt is,így szívesen veszek minden tanácsot.
szerintem maradjunk abban hogy szanbergnél ilyenek a földek tudomásul kell venni!!
igy van !! kicsi sebeségnél nincs teljesitmény !
hacsak nem visz szélesebb munkaeszközt de nyilván a kisebbiket se birta huzni
visszatérve a fogyasztásra,5,5 km/ó-nál ha feljebb lököd 1-el akkor már érzi a gép,és egy kicsit néha fullad,ezt mondtad,ami azt jelenti h. meg van terhelve eléggé 5,5-nél.Már nem akarom visszakeresni a fogyasztást amit írtál de ilyen terhelésnél ilyen kicsi sebességnél én még sohasem tapasztaltam ilyen kicsi fogyasztást,bár biztosan így van de én el sem tudom képzelni
Válasz #185. hozzászólásra
új az ekéd is?