Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.51 FtUSD394.94 FtCHF438.4 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
jó sulyavan mi arra jutottunk nem a suly a sok nagyon hosszu ,1050afej osztás és hátul van a kerék,mint irtam annak idején segitettünk neki meg emelni,de mikor elakartam indulni vele emelte az elejét alig birtam vele haza menni
Hosszirányú,keresztirányú vízszint megvan. A kormányt nem is szoktuk fogni,vezeti a barázda,de egyébként tényleg kicsit tekeredik magától. Olyat hogy a harmadik pont fixben vagy úszóban(ha jól tudom ilyenkor a hidraulika tartja a mélységet) való használata. Melyik a jó megoldás?
Válasz #168. hozzászólásra
Már csak azért mert gondoltam h.cserélhetnénk tapasztalatot,de nem igen szólsz hozzám.Azóta én is megtudtam h.azért emel az enyém mert rajta van a 2 segítő munkahenger,meg azt is megtudtam h. sokkal jobb a 4-es eke hozzá mint az 5-ös. Az ekém 24,5 q és középen van a kerék rajta
eke finombeállítására figyelj!!!
függesztett ekénél sokat tud nyomni a lantba!
barázdában figyelj,hogy ne feszítse a barázdafalnak pl.
Sokszor hiba azis,hogy a gépész egész nap a barázdafal felé tekeri cseppet a kormányt.
Misi kollégám is így szántott mindig, aztán múltkor a kicsivel előtte mentem és megláttam....
Bentről alig veszed észre, sár is van, ki sem kap belőle, nomeg csak egy kicsit van fordítva a kormány. De azóta megfigyeltem, 1 literrel leesik a fogy.mérőn is az üzemanyagfogyás!!!!
Sokszor hiba azis,hogy a gépész egész nap a barázdafal felé tekeri cseppet a kormányt.
Misi kollégám is így szántott mindig, aztán múltkor a kicsivel előtte mentem és megláttam....
Bentről alig veszed észre, sár is van, ki sem kap belőle, nomeg csak egy kicsit van fordítva a kormány. De azóta megfigyeltem, 1 literrel leesik a fogy.mérőn is az üzemanyagfogyás!!!!
Válasz #169. hozzászólásra
Ha manapság szántasz akor ne sokald!!én már pár éve halotam ojat amikor a gép 67 liter/Ha ra jöt ki De azt sem sokalták mert anak is volt magyarázata!!
Ott kezdődött,hogy a mi traktorunk többet eszik mint kéne(40liter körül)más 30-35(középkötött talaj,40es fogás,30centin), és nem tudunk rájönni miért...
itt vagyok miért haragudnék nincs több évtizedes jd gyakorlatom rutinom de a traktoromat mondhatni a megye legelismertebb hidrolikása mérte végig,az 5 fejes vn ekét nem veszi fel esetlegha két kihelyezett munka henger lenne.a te ekéd hány mázsa mennyi a fej osztás,hol a kerék?
Válasz #163. hozzászólásra
Igen,nagy! A 4 fejes mellett lett a döntés. Nem volt ott a góré,vki meg vt bízva a bemutatással,az nem tudta az árat,de mivel okafogyottá vált a dolog,ezért nem lett rákérdezve.
Viszi is 1400-on bármit bárhol! itt a legnagyobb a nyomaték!
de így dolgozni nemlehet tudod....a váltót is megölné.
2000motorfordúlat,ilyenkor üresben is 1980-at forog, munka közben 1960-80között ingadozik a digit mérő. Én így dolgozok, meg a kollégák is. Ilyenkor felváltva is tartja,esetleg ittott kőnél foltnál 1 másodpercre megesik vagy 50-el a fordúlat, de annyi belefér az mindig akadhat.
Hiddel, amikor fogós a talaj, és a kötött táblákban szántok, amikor nemtud kaparni úgy fog a gumi a nehéz gép alatt, olyankor nemtudsz 5,5-től sokkal gyorsabban menni.
200lóerő alatti gép az 5 fejjel lasabban sem.
Egyszer volt itt egy 4755-ös JD bérbe dolgozni. Pont azt a táblát szántotta amiről beszéltem az imént, hasonló állapotban. Előtte menőzött,hogy jobban vitte az 5 fejet mint a gazdaság rábái. Ezen a fődön meg kb 4km/-h-val karistolt, ha nagyobb sebességben ment akkor megfúlt majdnem. Ez bő 10éve volt, a gép még nagyon egyben volt ám!
na ilyet Te nem szoktál szántani:-D
csak azon derülök nagyokat tudod mig más gyártok vergödnek a jobban addig a john deere a saját vérén csinált olyan erögépeket amiket más gyártok 1 évtized mulva licencia dijat kiizadva megvették saját vasaikba!!
talajfüggő tudod.
Van ahol ha egyet löknék rajta megesne a fordúlatból. Ilyenek a 60feletti kötöttségű táblák, 5 fejjel 28centi mélyen, 225 fogásszélességgel.
Általában 2D-ben 5,5-el megyek a kötött táblákon, itt ha feltolok egyet úgyis megy fordúlatesés nélkül, viszont itt hallom,hogy kapcsolja rá a plussz lóerőket a boost vagy hogy hívják miaszösz. Ha mégegyet tolok rá,akkor a 2000-re beállított kézigáz gomb fordúlatát nembírja már tartani, visszaesik 1900-re bár itt tartja a motorfordúlatot és viszi az ekét gyorsabban. ÉN ezt nem szeretem, sokak szerint az a jó amikor leterhelve így megy egy gép.
Énmeg a kötött táblákon 5-6között húzom a Kleibert oszt cső.
Nem tudom mi ez a hülyeség,hogy csak 8 felett lehet dolgozni mert szétszakad a gép. Szerintem ha mondjuk 5,5-el kényelmesen megy a traktor és nem erőlködik végig, akkor az a jobb neki,nem az,hogy felkapcsolsz még és végig maxin járatod a motort...
A rábák itt úgy szántanak,hogy lépésben leelőzöm őket, mégis mennek.
A Fergánk meg így sem eszik 30litertől többet egyik táblán sem, pedig csak 5,5-el megy a kötöttben a nagy ekével...
bár Ti ezt nem tudjátok és ez a különbség!
Mindig itt görcsöltök a fogyasztáson, mi egy cseppetsem nézzük ezt, annyi amennyi, átlag 25-től többet nemszokott kérni. Persze érdekelne ha úgy szívná az anyagot mint némelyik olajtemető...
Így van. 8 és 9 között nem túl sok az erőkülönbség,(ez nem igaz de ne mondjátok senkinek)de a sebességkülönbség kb 12%.Ez fogyasztásban minusz 10% / ha
436 hozzászólás
Válasz #185. hozzászólásra
az uszó
Válasz #180. hozzászólásra
jó sulyavan mi arra jutottunk nem a suly a sok nagyon hosszu ,1050afej osztás és hátul van a kerék,mint irtam annak idején segitettünk neki meg emelni,de mikor elakartam indulni vele emelte az elejét alig birtam vele haza menni
Hosszirányú,keresztirányú vízszint megvan. A kormányt nem is szoktuk fogni,vezeti a barázda,de egyébként tényleg kicsit tekeredik magától. Olyat hogy a harmadik pont fixben vagy úszóban(ha jól tudom ilyenkor a hidraulika tartja a mélységet) való használata. Melyik a jó megoldás?
Válasz #183. hozzászólásra
attila 3000 es közép méj lazító mi a kisebb nagyobb azt hiszem a jhoni 190 es nem tudom nem én dolgozok vele
Válasz #177. hozzászólásra
A kisebbiket,vagy a nagyobbikat vette???
Hány lovas a 7730?
Válasz #180. hozzászólásra
AHH bitang nehéz az eke
Válasz #178. hozzászólásra
na jó van NA
Válasz #168. hozzászólásra
Már csak azért mert gondoltam h.cserélhetnénk tapasztalatot,de nem igen szólsz hozzám.Azóta én is megtudtam h.azért emel az enyém mert rajta van a 2 segítő munkahenger,meg azt is megtudtam h. sokkal jobb a 4-es eke hozzá mint az 5-ös. Az ekém 24,5 q és középen van a kerék rajta
Válasz #174. hozzászólásra
bizony !! sokat számitanak és persze igy fokozott a gépkopás is!!
Válasz #173. hozzászólásra
Kérdezted az attilát:chippelt 8100-al hútuk,a kisebbik fajta 7 késes volt,pont elvitte a dupla nyomát.(demo gép volt)
Erre volt a kérdés-válasz!
Tessék figyelni!
Válasz #171. hozzászólásra
a fönök 7730 as után vett egyet de öt késsel akarja húzni azt mondták a kiténél sok neki a hét
Szia!
Hány üzemórás a technika?
Válasz #171. hozzászólásra
tessék oda irni hogy CHIPES
Ha manapság szántasz akor ne sokald!!én már pár éve halotam ojat amikor a gép 67 liter/Ha ra jöt ki De azt sem sokalták mert anak is volt magyarázata!!
Válasz #166. hozzászólásra
220
Válasz #166. hozzászólásra
185
Válasz #157. hozzászólásra
Ott kezdődött,hogy a mi traktorunk többet eszik mint kéne(40liter körül)más 30-35(középkötött talaj,40es fogás,30centin), és nem tudunk rájönni miért...
Válasz #155. hozzászólásra
itt vagyok miért haragudnék nincs több évtizedes jd gyakorlatom rutinom de a traktoromat mondhatni a megye legelismertebb hidrolikása mérte végig,az 5 fejes vn ekét nem veszi fel esetlegha két kihelyezett munka henger lenne.a te ekéd hány mázsa mennyi a fej osztás,hol a kerék?
Válasz #164. hozzászólásra
Amugy nem nehéz szerezni egy toldást!Ha kell néhány ora és már benne is van és már mehet is..
Válasz #164. hozzászólásra
értem és az attilára vissza térve hány ló a 8100?
Kérdezted az attilát:chippelt 8100-al hútuk,a kisebbik fajta 7 késes volt,pont elvitte a dupla nyomát.(demo gép volt)
Igen,nagy! A 4 fejes mellett lett a döntés. Nem volt ott a góré,vki meg vt bízva a bemutatással,az nem tudta az árat,de mivel okafogyottá vált a dolog,ezért nem lett rákérdezve.
Válasz #140. hozzászólásra
szia lala nektek nagy az 5/6os és egyébként mennyit kértek érte?
Válasz #159. hozzászólásra
SZIA!!
Válasz #155. hozzászólásra
Ha lenne rajta radar,az mitatná a slipet.
Válasz #158. hozzászólásra
bocsi de jobbak a földek nálunk
amugy elhiszem !!!!!!!!
Válasz #151. hozzászólásra
Ebben van valami!!
Válasz #149. hozzászólásra
Viszi is 1400-on bármit bárhol! itt a legnagyobb a nyomaték!
de így dolgozni nemlehet tudod....a váltót is megölné.
2000motorfordúlat,ilyenkor üresben is 1980-at forog, munka közben 1960-80között ingadozik a digit mérő. Én így dolgozok, meg a kollégák is. Ilyenkor felváltva is tartja,esetleg ittott kőnél foltnál 1 másodpercre megesik vagy 50-el a fordúlat, de annyi belefér az mindig akadhat.
Hiddel, amikor fogós a talaj, és a kötött táblákban szántok, amikor nemtud kaparni úgy fog a gumi a nehéz gép alatt, olyankor nemtudsz 5,5-től sokkal gyorsabban menni.
200lóerő alatti gép az 5 fejjel lasabban sem.
Egyszer volt itt egy 4755-ös JD bérbe dolgozni. Pont azt a táblát szántotta amiről beszéltem az imént, hasonló állapotban. Előtte menőzött,hogy jobban vitte az 5 fejet mint a gazdaság rábái. Ezen a fődön meg kb 4km/-h-val karistolt, ha nagyobb sebességben ment akkor megfúlt majdnem. Ez bő 10éve volt, a gép még nagyon egyben volt ám!
na ilyet Te nem szoktál szántani:-D
Mi a kérdés mára Vógelnógel imádókáim???????
példa rá hogy 5 condorral 38 centi mélyen crépa tarlón 2000-ig pörgöt ki kop gázon 7-ik ben !!egy komámnak
4755-ös itt vagy még???? van egy kerékcsúszási jelzés a műszerfalon,jó az valamire? Remélem nem haragszol érte h.az enyém emeli az 5öst.
Válasz #153. hozzászólásra
tehát nem kop gázon !!ott sose
Válasz #152. hozzászólásra
a mienk 8-ban szántott idén mindent!35 centi mélyen
a fordulat 2000-2100-tartva!a teljes gázkarkitolással 200 fordulat tartalék volt még!!
Válasz #149. hozzászólásra
Én gyilkosságnak tartom ha valaki úgy megy h.50 fordulattól többet esik a fordulat.Nálam ez nem fordul elő
Válasz #142. hozzászólásra
csak azon derülök nagyokat tudod mig más gyártok vergödnek a jobban addig a john deere a saját vérén csinált olyan erögépeket amiket más gyártok 1 évtized mulva licencia dijat kiizadva megvették saját vasaikba!!
Válasz #147. hozzászólásra
talajfüggő tudod.
Van ahol ha egyet löknék rajta megesne a fordúlatból. Ilyenek a 60feletti kötöttségű táblák, 5 fejjel 28centi mélyen, 225 fogásszélességgel.
Általában 2D-ben 5,5-el megyek a kötött táblákon, itt ha feltolok egyet úgyis megy fordúlatesés nélkül, viszont itt hallom,hogy kapcsolja rá a plussz lóerőket a boost vagy hogy hívják miaszösz. Ha mégegyet tolok rá,akkor a 2000-re beállított kézigáz gomb fordúlatát nembírja már tartani, visszaesik 1900-re bár itt tartja a motorfordúlatot és viszi az ekét gyorsabban. ÉN ezt nem szeretem, sokak szerint az a jó amikor leterhelve így megy egy gép.
5.5NÉL ???????????????????
viccelssz!!
leengedném 1400 ra is vinné
Válasz #147. hozzászólásra
azzonal
Válasz #145. hozzászólásra
a nagy lóxart
mert szar benne valami!!!!!!!!!akkor mi miért birunk ugyanott 8-9ben röpülni
Na és ha annál az 5,5 -nél elkezdenéd felfelé nyomni a váltót,mikor kezdene el fulladni a gép????
Válasz #143. hozzászólásra
azért mert nembír.
Ha bírna azoksem 5-6-ban mennének
na ezt nem komentálnám
Válasz #141. hozzászólásra
ráadásul gondold el más 4650-es koma 5-6 bam cammog 4 es albatrosal
a fogyasztást már be se irom
Válasz #135. hozzászólásra
Énmeg a kötött táblákon 5-6között húzom a Kleibert oszt cső.
Nem tudom mi ez a hülyeség,hogy csak 8 felett lehet dolgozni mert szétszakad a gép. Szerintem ha mondjuk 5,5-el kényelmesen megy a traktor és nem erőlködik végig, akkor az a jobb neki,nem az,hogy felkapcsolsz még és végig maxin járatod a motort...
A rábák itt úgy szántanak,hogy lépésben leelőzöm őket, mégis mennek.
A Fergánk meg így sem eszik 30litertől többet egyik táblán sem, pedig csak 5,5-el megy a kötöttben a nagy ekével...
bár Ti ezt nem tudjátok és ez a különbség!
Mindig itt görcsöltök a fogyasztáson, mi egy cseppetsem nézzük ezt, annyi amennyi, átlag 25-től többet nemszokott kérni. Persze érdekelne ha úgy szívná az anyagot mint némelyik olajtemető...
Válasz #136. hozzászólásra
Így van. 8 és 9 között nem túl sok az erőkülönbség,(ez nem igaz de ne mondjátok senkinek)de a sebességkülönbség kb 12%.Ez fogyasztásban minusz 10% / ha
Válasz #130. hozzászólásra
Kissebb fogásszélesség!!!!!!!!!!
Meg a lazítózás is jó dolog!
Válasz #137. hozzászólásra
pontosan
Válasz #135. hozzászólásra
nálunk a betont is szántja 8-ban
csak az eke szakad halomra