Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.86 FtUSD395.88 FtCHF439.75 FtGBP498.01 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
ezt mondom. Nézzétek meg a vontatási jelleggörbéjét bármelyik gépnek.Kb 8 km/ó -nál kezd lejönni a szlip elfogadható szintre.Ha ez alatt terheled csontra akkor kapar.Ez nem jó
nem ez a lényeg hanem az optimális gépkapcsolás.az nem jó ha úgy megterhelsz egy gépet hogy csak 7 -tel bír vánszorogni 20% slip mellett.Ez túlterhelés, 130-160 %-ra nő a ráfordított idő + a nagy slip = túlfogyasztás
igy van !! ne terheld túl az elejét mert a kormánymotor ketté szakadhat
mondom a lényeg a hátsó kerekek lesulyozása!!oszt ugy megy 5 fejjel mint a mozdony!!
Válasz #117. hozzászólásra
ha három bordán áll akkor még jó,nekem 2,2 re voltak fujva a kerekek mikor elhoztam.Még a tárcsa előtt is pattogott.
Kissé bólogat a közuton ha kicsi a nyomás de a szántón sokkal jobban fog.
A 2 bar az nagyon sok
a gépkönyvbe le kellene legyen irva , hogy milyen súlynál mennyi kell legyen a guminyomás
én 1.3 baron szoktam szántani, lapul rendesen, de az nem gond
Hát ezt nem próbáltuk,2baron voltak a kerekek,azért nem engedtük lejjebb,mert így is picit lapult a kerék, 1,1baron meg igencsak lapulna,de majd megpróbáljuk. Köszi
Válasz #97. hozzászólásra
Az ujabb gépek inkább többet fogyasztanak mind a régiek szerintem.Nekem is sokat eszik a 155 ös,itt a fendt is meg a ferga is nyeli rendesen.Az igazi szurok földbe a 7920 jd 6 hekin kiszippantotta a tankot!
Még lehet a rábák a legjobbak fogyasztásilag szántásba.
Csak a sok idomtalan földet szenvedés ágyekével szántani,meg az elmunkálás se 1szerű.
Eddig milyen géppel szántottátok?
Általában ha valaki mtz után nagygépet vesz akkor az első évi szántás keserves szokott lenni az eketalpak miatt.Meg a traki is erősebb lesz ha már megy egy hat hétszáz órát.
Csak az az érdekes hogy így is kaparászott a sárban, amíg meg száraz volt,addig meg volt hogy meg-meg torpant...esetleg vissza is kellett váltani.Nemtudom mi lenne a jó megoldás, gondoltunk arra hogy kicserélni a fejeket teli lemzesre,vagy még egy fejjel tényleg nemtudom mit csinálna...
ezen a földön szerintem elvinné nagyobb fogásszélességgel is, vagy még 1 fejet , és akkor lényegesen csökkenne a fogyasztás , mert szerintem itt nem dolgozott teljes terhelésen a traki
436 hozzászólás
Válasz #134. hozzászólásra
A homokon
Válasz #133. hozzászólásra
én az optimális viszonyok esetén nem a szlip miatt értem a sebeség növelését hanem az üzemanyag jelentös csökenésének eredményét!! !!
Válasz #131. hozzászólásra
Nálunk is van kötöttebb részek,de 8 alá akkor sem engedem.Ha nem bírja 8.-al akkor valamit csinálni kell mert megszakad a gép!!!!!!
Hali
Vegyél egy 162-es krisztust meg egy b200 ekét és 20 literrel fogsz szántani 30 cm-en
Válasz #129. hozzászólásra
ezt mondom. Nézzétek meg a vontatási jelleggörbéjét bármelyik gépnek.Kb 8 km/ó -nál kezd lejönni a szlip elfogadható szintre.Ha ez alatt terheled csontra akkor kapar.Ez nem jó
Válasz #130. hozzászólásra
vagy a fejet csokentse
Válasz #116. hozzászólásra
ja, hát puha földben ok, de kötöttbe széthullik a traktor, a traktorosról nem is beszélve
Válasz #123. hozzászólásra
Vagy lazítson néha v. vegye összébb az ekét
Válasz #127. hozzászólásra
igy van !! a mieinknek is mennie kell legalább 8-ban de a 9 mégjobb !!
Válasz #125. hozzászólásra
megadsz egy mail cimet ? kérdezni szeretnék valamit
az enyém : jdpowershift kukac gmail.com
Válasz #119. hozzászólásra
nem ez a lényeg hanem az optimális gépkapcsolás.az nem jó ha úgy megterhelsz egy gépet hogy csak 7 -tel bír vánszorogni 20% slip mellett.Ez túlterhelés, 130-160 %-ra nő a ráfordított idő + a nagy slip = túlfogyasztás
Válasz #122. hozzászólásra
igy van !! ne terheld túl az elejét mert a kormánymotor ketté szakadhat
mondom a lényeg a hátsó kerekek lesulyozása!!oszt ugy megy 5 fejjel mint a mozdony!!
ha három bordán áll akkor még jó,nekem 2,2 re voltak fujva a kerekek mikor elhoztam.Még a tárcsa előtt is pattogott.
Kissé bólogat a közuton ha kicsi a nyomás de a szántón sokkal jobban fog.
Válasz #118. hozzászólásra
pedig az a lényeg !!!az 50-nél
de ha ő 32 centin szeretne szántani ?
Válasz #115. hozzászólásra
Félek h. leszakad az eleje.Egy ekkora konstrukciós hibát nem lehet pótsúllyal kijavítani.Elég hulladék ez a JD
Válasz #111. hozzászólásra
A motorja is jó, mert hajtania kell a súlyát, ezért sokat kéne egyen.
A 2 bar az nagyon sok
a gépkönyvbe le kellene legyen irva , hogy milyen súlynál mennyi kell legyen a guminyomás
én 1.3 baron szoktam szántani, lapul rendesen, de az nem gond
de akkor most mélység vagy liter tudjuk hogy ellentétesek egymással
ha ugy felveszi az ekét 5 literrel is kiszántja
Válasz #114. hozzászólásra
Vasban semmi,de én úgy ránehézkedek az ülésre ahogy csak bírok,főleg szántásnál :-)))
Válasz #112. hozzászólásra
Hát ezt nem próbáltuk,2baron voltak a kerekek,azért nem engedtük lejjebb,mert így is picit lapult a kerék, 1,1baron meg igencsak lapulna,de majd megpróbáljuk. Köszi
Válasz #106. hozzászólásra
Addig vedd felfelé az ekét amíg nem bírja a gép min.8-8,5 km/ó-val.Ettől jobb a 9 km/ó.Ha így mész le kell jönni neki max 35 literre
Válasz #113. hozzászólásra
akkor tegyél elöre rá a súlyt még
Válasz #113. hozzászólásra
hátul mennyi súlyod van ?
Válasz #110. hozzászólásra
Mióta feltettem az orrhodraulikát az enyém 95q és 50-50% tengelynyomás,de még mindíg nem jó.A 60-40 jobb lenne.A 8000-esek ilyenek kb.
A guminyomás is sokat számít a kapaszkodóképességnél.
Ilyen sárba le kell engedni 1,1 barig,a mostani gumik bírják.
Válasz #108. hozzászólásra
A Rába nem azért eszik kevesebbet mert takarékosabb a motorja hanem azért mert nem kapar. Erről beszélek.
elég pontos
84.82 kiló!
amugy ez az alap! egy kis kerék sullyal könnyen 90-ben van !
Válasz #105. hozzászólásra
Manapság már minden rendes ember SI-ben beszél.Akkor hány mázsa????????????????????????????
Az ujabb gépek inkább többet fogyasztanak mind a régiek szerintem.Nekem is sokat eszik a 155 ös,itt a fendt is meg a ferga is nyeli rendesen.Az igazi szurok földbe a 7920 jd 6 hekin kiszippantotta a tankot!
Még lehet a rábák a legjobbak fogyasztásilag szántásba.
Csak a sok idomtalan földet szenvedés ágyekével szántani,meg az elmunkálás se 1szerű.
Válasz #94. hozzászólásra
vagy írj be Te egy mail címet, és írok rá
Válasz #102. hozzászólásra
Ha jól számoltam akkor olyan 85 mázsa.
Válasz #96. hozzászólásra
súly
szeretnék kérdezni valamit privátba
jdpowershift kukac gmail.com
Válasz #101. hozzászólásra
Az a baj h. nincs sebességed.
Mennyi a 4650-es?????????????????????????????
Válasz #98. hozzászólásra
Én csak kérdeztem....
Na erről beszélek.Az ülésen van a hiba.
Válasz #96. hozzászólásra
Szerintem ez az lbs.
Válasz #95. hozzászólásra
Nem a gép a hibás hanem Te.
Ugyanezzel az ekével szántottunk,csak egy 180/90es Fiattal húztuk, és annál is volt hogy 50 litert is megevett.
Válasz #93. hozzászólásra
Mi ez a mértékegység?
Köszi az hozzászólásokat!
Válasz #89. hozzászólásra
Eddig milyen géppel szántottátok?
Általában ha valaki mtz után nagygépet vesz akkor az első évi szántás keserves szokott lenni az eketalpak miatt.Meg a traki is erősebb lesz ha már megy egy hat hétszáz órát.
a miénk 18.703 libra sulyú
Válasz #91. hozzászólásra
nemtudom pontosan mennyi a 4755-ös de olyan 90,körül lehet
Mi is pont ezért vettünk réselt ekét. esetleg a traktor súlyától függhet ez a dolog? Olyan 90 mázsa körül van a traktor tele tankkal.
Válasz #88. hozzászólásra
szevasztok a réselt ekét elvileg könnyebb huzni,nekem teli kormánylemezesvan,én megvagyok elégedve vele,8-9 km-essebességgel húzom30-32 re 30-35 között fogyaszt
Csak az az érdekes hogy így is kaparászott a sárban, amíg meg száraz volt,addig meg volt hogy meg-meg torpant...esetleg vissza is kellett váltani.Nemtudom mi lenne a jó megoldás, gondoltunk arra hogy kicserélni a fejeket teli lemzesre,vagy még egy fejjel tényleg nemtudom mit csinálna...
Válasz #87. hozzászólásra
ezen a földön szerintem elvinné nagyobb fogásszélességgel is, vagy még 1 fejet , és akkor lényegesen csökkenne a fogyasztás , mert szerintem itt nem dolgozott teljes terhelésen a traki