Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Hirdetés
![A napraforgó termésbiztonsága a talajban kezdődik A napraforgó termésbiztonsága a talajban kezdődik](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9114/cikk_79114/napraforgo_agrobio_ind_fill_540x300_0.jpg)
A napraforgó termésbiztonsága a talajban kezdődik
Kiemelt fontosságú a talajminőség javítása.![Egyre több a lepkekártevő, egyre nagyobb probléma a toxinos kukorica. Mit tehetünk? Egyre több a lepkekártevő, egyre nagyobb probléma a toxinos kukorica. Mit tehetünk?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/8919/cikk_78919/sumi_agro_ind_fill_540x300_0.jpg)
Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
163 hozzászólás
Válasz #11. hozzászólásra
Az a jó ha folyik !
Akkor még van benne !
Válasz #7. hozzászólásra
Szerintem elsősorban azt nézd meg hogy a pénztárca mennyit enged . Mekkora területre kell . Én elfogult zetoros vagyok de mikor anno haverék trktor vétel előtt voltak én a 820.2-t javasoltam neki mert ő a 820.1-est akarta először . Az ára miatt biztos volt hogy MTZ-t vesznek de mondtam neki hogy akkor is egyenes hidast vegyen és nem bánta meg .
Az mtz-hez olcsóbb az alkatrész bár a zetorhoz se drágább a kopó alkatrész . De a zetor sokkal többet bír javítás nélkül de ha komolyabban belekell nyúlni akkor már drága az alkatrész főleg azokhoz amikből nem sok fut az országban . Mi is így jártunk a 9540-essel amihez Brno-ból is csak harmadszorra küldték meg a megfellő fogaskereket a váltóba mert 3 féle váltóval voltak szerelve a gépek .
Szerintem jobb 7340-es, mert nem kell sokat szétszerelni és hosszú élet, mint 820-é.
MTZ-ek sok olajfolyások, és poros fülkében.
MTZ-ek nem igazán jó hidraulkát, pótolni kell a olajat.
Helló! Van Mtz-nk is meg Zetorunk!
Attól függ hova kell!
Nálunk a bakonyba,dimbes-dombos kötött talajon az MTZ többet villant mint a Zetor!
Itt nálunk az 50-es Mtz(fojtott 80-as) tud annyit talajba mint 6245,sőt!
szerintem az mzt olcsobb. a 6211 es amin vezettünk mi is az kényelmesebb de nem jobb, a másikat amit tirál nem ismerem . de volt ismerösömnek 1 100le -s azzal megvoltam elégedve csak a tengelytáv rövidsége miatt pattogott mint a bakkecske
használtam zetort is most Mtz van.egyik sem hibátlan,a használthoz szerencse kell,szerintem a zetor annyival nem jobb mint amenyivel drágabb!!
Ezt tudom.Ha más szemmel nézzük akkor nincs sok különbség de talán mégis a Zetor a nyerő.
Fogyasztás:Zetor>Mtz
Az MTZ fanok mindig azt hajtogatják, hogy a Zetor szar, pedig ki sem próbálták soha.
Alkatrész:Zetor
Kényelem:Zetor>Mtz
TeljesítményZetor >?
Válasz #5. hozzászólásra
Kedves fiatal gépész Kollega!
Hogy pormentes az némi túlzás, de 5-ször jobb a szigetelése mint egy Mtz-nek.
De ha szakmai szemmel nézed a két traktort akkor te is látod a külömbséget.
Abban az időben még jó traktorokat csinált a Zetor mikor 7340 is készült.
Nem vuk MTZ párti.Csak multkor láttam egy 7340-est és teszik.Csöndesebb,pormentes, jkobban kíméli a sofőrt.FVM szakiba tanulok aztán lassan kéne egy traki.Tudom mijen 6211-en ,,tanulunk'' vezetni.
Válasz #1. hozzászólásra
Ha a kettő közül kell választani, akkor egyértelműen Zetor.Űlj bele próbáld ki őket, ha nem vagy elfogult Mtz-s akkor úgy is a Zetort választod.
Ha elfogult vagy akkor úgy is kár beszélni róla.
Válasz #2. hozzászólásra
MTZ.
Az csak olcsóbb lesz minden hozzá.
Válasz #1. hozzászólásra
Egyik sem, de ez az én véleményem.
vélemények