Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.97 FtUSD402.58 FtCHF442.09 FtGBP502.01 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2191. hozzászólásra
nincs mert én nem szoktam kultizni de mikor csináltuk akkor is volt olyan hogy a napra forgó már akkora volt hogy csak délután meg este felé tudtuk csinálni mikor már fonnyad kicsit hogy ne törje ki az 5611-es a kis hasmagassága miatt .
Idén már a 9540-essel akarok kultizni ha kell .
Válasz #2188. hozzászólásra
Felétek igen de felénk az MZ van elterjedve a legkisebb zetorok is a 5611-es de inkább a 6211-esek . 6 soros kultivátorhoz meg amúgy is kevés az 5211-es . A 4 soros is meg kérdezi néhe az 5611-est .
őszinte legyek mostmár bánom nem t-150 lett belőle ,igaz az dupla enni lett volna ,meg kellett volna venni egy 4 es ekét még hozzá ,de lehet jobban járok ,ha nem válik be akkor majd csere
Válasz #2161. hozzászólásra
Hát igen hála az égnek ilyenkor nem sok fogy csak az autóba heti 10-15 liter . Ha minden gépet teli rakok akkor olyan 600-620 liter bár most elment a 14-es de a domiba több fér majd ha jól tudom az 400 literes tankal van megáldva .
Válasz #2157. hozzászólásra
De Rolandnak 82-es MTZ-je van nem 50-es . Hidd el nekem ha a 82-es viszi a 3 fejet akkor az nem kötött föld vagy nem adod oda a mélységet rendesen .
Válasz #2154. hozzászólásra
Mi csak szántón dolgozuk nincs kaszálónk és hidd el akárhogy ügyeskedünk elmegy annyi gázolaj . Meg majd 400 liter csak az hogy minden gépben legyen gázolaj és nincsenek tele a gépek .
Az nagyon sok,én szántottam kemény lucernaföldet 7 év után,szárazságba ,az jött ki 25 lityi környékén,ott vmi nagyon nincs rendbe a géppel,sőt mtz 50el,2es ekével is kb 25 lityivel kijövök /hektár.mezőtúr körüli kötött talajokról van szó aki járt arra ,vagy ott gazdálkodik az tudja mi a hézag,a csizmát leszedi a lábadról ,ha sár van,úgy tapad ,nyúlik,meg eszméletlen kötött,a rábát 4es talajlazító 50 centin kipányvázza.
Válasz #2153. hozzászólásra
Tudod mi a gond hogy ő 30-35 centi mélységről beszél te meg 20-ról és mindjárt +15 liternél tartunk meg ha jól tudom Polgár környéke igencsak kötött föld ahol az MTZ 2 fejjel is küzd .
Na igen,de ha beleszámoljuk hogy vannak kaszálük is,akkor 90 liter /ha igen sok,mert ott max 40 liter megy el egy hektárra,sőt még annyi sem,ha van sarjú is akkor is olyan 70 lityi max,de ez nagyon bőven van számolva.
Jó gyenge motorú mtz lehet az,mert én 82essel,20 centin b-125el,3.al,is ki jövök 25ből max,kötött és középkötött talajokon is,illetve javarészt csak azok vannak.vagy pedig az ekebeállítással van gond ,egy rosszul beállított eke,10 liter plussz
Csak azért mert, pl. van aki speciális növényeket termel és ha onként 100 alatt marad.
Pedig ott is van bóklászás éppen elég és fogy a lé.
Dehát persze hülyeség behatárolni, h. mennyi az amennyi .......
20literes szántás vagy 40-50 literes nem mind1, 1 akciónál máris jó 20lit. ugrik a két hely között...
Viszont érdekes lehet, h. ki mennyiből hozza ki a végeredményt és milyet.....
11596 hozzászólás
Válasz #2195. hozzászólásra
mit találtál ?
Válasz #2195. hozzászólásra
Épp 1 kocsmából fórumozok,a haver lapt-járól
Válasz #2194. hozzászólásra
Válasz #2192. hozzászólásra
Szeva Hecci,hát tudod, mindenki azzal,ami van a tanyán.
Kinek mi
nincs mert én nem szoktam kultizni de mikor csináltuk akkor is volt olyan hogy a napra forgó már akkora volt hogy csak délután meg este felé tudtuk csinálni mikor már fonnyad kicsit hogy ne törje ki az 5611-es a kis hasmagassága miatt .
Idén már a 9540-essel akarok kultizni ha kell .
Azt ne mond, h. a 77esek nem sarabolnak a falutokba...
Válasz #2189. hozzászólásra
Ennél a méretnél nincs gondod a hasmagassággal pl naprában vagy kukoricában?
Válasz #2188. hozzászólásra
Felétek igen de felénk az MZ van elterjedve a legkisebb zetorok is a 5611-es de inkább a 6211-esek . 6 soros kultivátorhoz meg amúgy is kevés az 5211-es . A 4 soros is meg kérdezi néhe az 5611-est .
Válasz #2187. hozzászólásra
16.9*34 és pont belefér . Kicsit figyelni kell de ellehet menni vele .
Válasz #2184. hozzászólásra
És az 5211 hez mit szólsz?
Válasz #2185. hozzászólásra
Kerékméret??? 9.5 x 42???
Válasz #2181. hozzászólásra
Ti is 8011-es zetorral kultiztok ?
Válasz #2180. hozzászólásra
És a 70 centi sortávú kukoricában pont elfér .
Válasz #2183. hozzászólásra
Pedig nem nehezebb a 8011-es zetor mint a 80-as MTZ
A traktor súlya miatt szerintem nem a legszerencsésebb megoldás.......
Mit csináltok és hogyan?????
Válasz #2178. hozzászólásra
Mi is így csináljuk.
Válasz #2178. hozzászólásra
Pont úgy fog kinézni, mint 1 brontuszaurusz a porcelánboltban
Válasz #2177. hozzászólásra
Elalélok ha még 1 80ast is akarsz venni....
Válasz #2177. hozzászólásra
Nem kell össze venni mert jó vagy ha ki van fordítva a felnije akkor vissza kell firdírani .
A zetor 8011-t lehet-e hasznalni sorkozmuvelesre, ossze lehet-e a nyomtavot szukiteni?
100-as Itt mrgtalálod! http://www.konedata.net/Traktorit/Zetor5011.htm
Válasz #2172. hozzászólásra
102mm
Válasz #2172. hozzászólásra
100x110 ez elég?
Válasz #2162. hozzászólásra
Pont igy van nálunk az mtz 82 elvérzik 3 fejjel
Üdvözlet!
Irja meg nekem valaki mekkora a 6011-es hüvelymérete.Sürg.volna köszönöm.
Pedig a 150 esek se drágák de jobb utána a vontatott és ráadásul könyebben viszi mint a függesztettet
Válasz #2169. hozzászólásra
Pontosan ha nem válik be akkor csere
Válasz #2167. hozzászólásra
őszinte legyek mostmár bánom nem t-150 lett belőle ,igaz az dupla enni lett volna ,meg kellett volna venni egy 4 es ekét még hozzá ,de lehet jobban járok ,ha nem válik be akkor majd csere
Válasz #2167. hozzászólásra
ja ja azzal is akarok ,de 30 centin ugyanazzal a b-125el,és inkább nem lazítok ,mert az bérbe jött el ,lazítni és sokba fájt.
Válasz #2165. hozzászólásra
Arra emlékszem hogy írtad hogy vettél egy 300-as ZT . De szerintem az is csak a 3 fejjel tud majd menni .
Válasz #2163. hozzászólásra
Ha van lazítód akkor nem baj de ha nincs akkor jobb ha mélyen szánt az ember .
Válasz #2162. hozzászólásra
nekem is 82es 1994es gépem ,van meg 2 50esem,is,és most vettem egy zt300at.
Válasz #2161. hozzászólásra
Hát igen hála az égnek ilyenkor nem sok fogy csak az autóba heti 10-15 liter . Ha minden gépet teli rakok akkor olyan 600-620 liter bár most elment a 14-es de a domiba több fér majd ha jól tudom az 400 literes tankal van megáldva .
Válasz #2156. hozzászólásra
hát így már igen ,de 35 centin kötött talajba max kettes ekével szánt,úgy meg öngyilkosság mtzvel ,inkább akkor 20 centin és 5 évente lazítás.
Válasz #2157. hozzászólásra
De Rolandnak 82-es MTZ-je van nem 50-es . Hidd el nekem ha a 82-es viszi a 3 fejet akkor az nem kötött föld vagy nem adod oda a mélységet rendesen .
Válasz #2158. hozzászólásra
na ebbe igazad van,nekem is hogy telegyenenk a gépek és most tele is vannak 500 lityi,de ilyenkor nem sok fogy hál istennek
Válasz #2159. hozzászólásra
köszönöm!!!
Válasz #2155. hozzászólásra
elméletileg szerda körül jön tesóm,csütörtökre megtudom
Mi csak szántón dolgozuk nincs kaszálónk és hidd el akárhogy ügyeskedünk elmegy annyi gázolaj . Meg majd 400 liter csak az hogy minden gépben legyen gázolaj és nincsenek tele a gépek .
Válasz #2147. hozzászólásra
Az nagyon sok,én szántottam kemény lucernaföldet 7 év után,szárazságba ,az jött ki 25 lityi környékén,ott vmi nagyon nincs rendbe a géppel,sőt mtz 50el,2es ekével is kb 25 lityivel kijövök /hektár.mezőtúr körüli kötött talajokról van szó aki járt arra ,vagy ott gazdálkodik az tudja mi a hézag,a csizmát leszedi a lábadról ,ha sár van,úgy tapad ,nyúlik,meg eszméletlen kötött,a rábát 4es talajlazító 50 centin kipányvázza.
Válasz #2153. hozzászólásra
Tudod mi a gond hogy ő 30-35 centi mélységről beszél te meg 20-ról és mindjárt +15 liternél tartunk meg ha jól tudom Polgár környéke igencsak kötött föld ahol az MTZ 2 fejjel is küzd .
Szia!!
a létai számot mikorra tudod meg?
Válasz #2146. hozzászólásra
Na igen,de ha beleszámoljuk hogy vannak kaszálük is,akkor 90 liter /ha igen sok,mert ott max 40 liter megy el egy hektárra,sőt még annyi sem,ha van sarjú is akkor is olyan 70 lityi max,de ez nagyon bőven van számolva.
Jó gyenge motorú mtz lehet az,mert én 82essel,20 centin b-125el,3.al,is ki jövök 25ből max,kötött és középkötött talajokon is,illetve javarészt csak azok vannak.vagy pedig az ekebeállítással van gond ,egy rosszul beállított eke,10 liter plussz
Mi az a inez?
Körtvélyest még csakcsak megtaláljuk.....
Válasz #2150. hozzászólásra
Ha aszondom FINGOM SINCS elhiszed?
Válasz #2149. hozzászólásra
Hali mi van felétek ,most mondta a haver két nagyobb cég is halódik,,a Körtvélyesi szövetkezet meg az INEZ
Csak azért mert, pl. van aki speciális növényeket termel és ha onként 100 alatt marad.
Pedig ott is van bóklászás éppen elég és fogy a lé.
Dehát persze hülyeség behatárolni, h. mennyi az amennyi .......
20literes szántás vagy 40-50 literes nem mind1, 1 akciónál máris jó 20lit. ugrik a két hely között...
Viszont érdekes lehet, h. ki mennyiből hozza ki a végeredményt és milyet.....
nézz be a 106 domi topikba