Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.16 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Amúgy a multkor elfelejtettem mondani, hogy a normál proximának is az 1-es és a hátramenet egy sikban van tehát nem feltétlenül szükséges az irányváltó persze a kuplung nélkül működő irányváltó az jobb.
Válasz #144. hozzászólásra
Ha nyuszit kellene vennem akkor már inkább MTZ pedig azt se komázom nagyon . Szerintem jó gépek a zetorok én csak jót tapasztaltam még velük .
Túl sok konkurense nincsis mert ebben a kategóriában elég rittka a hidraulikus irányváltó meg a power váltó. Mondjuk az ára nem semmi. De a konkurencia elég drága ha a NH-t nem számitjuk bele de én azt soha nem vennék.
Válasz #142. hozzászólásra
Hát a proxima pluss 10541-et kérdeztem de én már az új hidrosztatikus irányváltóval , légkondival és légrugós üléssell 10+fa körül mondta a srác de pontosat nem tudott mert október körül kezdik el itthon forgalmazni az új irányváltóval . Ki is próbáltam egy 10541-est 3,2 ásóboronát huzgáltak vele a tarlón körbe terep 4-el . Mondtam a srácnak hogy nekem nem gyere be így hanem próbáljuk meg országút 2 direktel a szántáson mert két forterrát meg ekével lehetett próbálni . Mondja a srác hogy nem fogja vinni mire mondom neki dehogy nem én is így dolgozok a 9540-el . Átkapcsoltam országút 2-be vissza kapcsoltam a békába és nagy gázzal gyerünk a tarlón mikor kipörgött a motor kapcsoltam a nyulat és vitte mint a rongyot visszafelé meg jöttünk a szántáson és ott is vitte 2.-ban de csak békában . Engem meggyőzött a teljesítménye de az árát kicsit sokallom . De ha egyszer veszek egyet akkor a ugyan olyan munkagépeket veszek hozzá mint a 9540-hez amik vannak .
Az egyik ismerősőm most gondolkozik két traktor márka között zetor proxima plus vagy mf 5455-ös között! Én mondtam neki, hogy gondolkodás nélkül mf-et vegyen igaz drágább de erősebb is!
Én nem mernék fogadni, hogy egy NH TLA jobb mint egy Zetor Forterra. Nálunk pl a TDD NH helyett inkább vesznek proximát az emberek. Ami igaz az igaz a proxima plus irreálisan drága.
Azt rebesgetik, hogy a minőségellenörök mind japánok most már a zetornál. ettől az évtől nagy minőségjavulásra számitanak. Egyesek azt is tudni vélik, hogy az uj tulajdonos a toyotától hozta a japó minőségellenöröket.
97-ben vettem 4,7-ért (6400-as jd 8,2 volt).
8 év alatt 7000 órát használtam.
Egy vízpumpa és egy adagoló kellett rá (egy emelőgörgő összetörött és kidőlt az oldalán 2000óra).
Még az ékszíj is eredeti volt rajta.
2005-ben adtam el 2,8-ba számították be.
Válasz #117. hozzászólásra
A turbó nekünk nis volt cserélve . 3700 üa van benne január 30.-án volt 10 éve hogy átvettük és a 100 hektáros gazdaság vezér gépe egyenlőre
5600 üzemórát ment 5 év alatt.három évig keményen talajon,két éve kiszolgálóként mütrágyát szór és permetez.Egy turbót cseréltem rajta,egyébként meg vagyok vele elégedve!
Az újak minőségét nem ismerem , mert nem hajtottam még egyet sem . A power váltó már nekem sem tetszik mert az lehet egy gyenge pontja . De majd 4-5 év múlva konkrétan kiderül milyenek lettek ezek a zetorok
1972- óta először EB-pótkocsit. Ez húztak volt Zetor Super 50, MTZ-50, Utos, Dutra. Kisebb vonószemet volt. Később nagy vonószemet, MTZ-50 és kisfülkés MTZ-80 nem lehet húztak, mert rövid hashorog miatt. Nagyfülkés MTZ lehet is hosszabb hashorogot. Nekem van gyári EB-pótkocsi hashorog adapter.
11596 hozzászólás
Válasz #145. hozzászólásra
Amúgy a multkor elfelejtettem mondani, hogy a normál proximának is az 1-es és a hátramenet egy sikban van tehát nem feltétlenül szükséges az irányváltó persze a kuplung nélkül működő irányváltó az jobb.
Válasz #144. hozzászólásra
Ha nyuszit kellene vennem akkor már inkább MTZ pedig azt se komázom nagyon . Szerintem jó gépek a zetorok én csak jót tapasztaltam még velük .
Válasz #143. hozzászólásra
Túl sok konkurense nincsis mert ebben a kategóriában elég rittka a hidraulikus irányváltó meg a power váltó. Mondjuk az ára nem semmi. De a konkurencia elég drága ha a NH-t nem számitjuk bele de én azt soha nem vennék.
Válasz #142. hozzászólásra
Hát a proxima pluss 10541-et kérdeztem de én már az új hidrosztatikus irányváltóval , légkondival és légrugós üléssell 10+fa körül mondta a srác de pontosat nem tudott mert október körül kezdik el itthon forgalmazni az új irányváltóval . Ki is próbáltam egy 10541-est 3,2 ásóboronát huzgáltak vele a tarlón körbe terep 4-el . Mondtam a srácnak hogy nekem nem gyere be így hanem próbáljuk meg országút 2 direktel a szántáson mert két forterrát meg ekével lehetett próbálni . Mondja a srác hogy nem fogja vinni mire mondom neki dehogy nem én is így dolgozok a 9540-el . Átkapcsoltam országút 2-be vissza kapcsoltam a békába és nagy gázzal gyerünk a tarlón mikor kipörgött a motor kapcsoltam a nyulat és vitte mint a rongyot visszafelé meg jöttünk a szántáson és ott is vitte 2.-ban de csak békában . Engem meggyőzött a teljesítménye de az árát kicsit sokallom . De ha egyszer veszek egyet akkor a ugyan olyan munkagépeket veszek hozzá mint a 9540-hez amik vannak .
Válasz #141. hozzászólásra
..meg a teljesítménye is !!!
Hiába nagy dög a magnum 180 . Úgy nyöszörög mint egy vén kecske mikor szántani kell . A 155 ös MX meg keresztbedarálja !
Válasz #140. hozzászólásra
Jó jó de a proxima kategóriatársa a TDD. nem a TLA. A traktor kategóriáját elsősorban a súlya határozza meg szerintem.
De nem a Forterrát hasonlítottam a TLa new-hoz ! Hanem egy azonos lóerővel rend. Proximát ! Az meg nem ér annyit .Szerintem .
Válasz #136. hozzászólásra
A 122 lovas forterra 36000 euro+afa nálunk ha a MF nem sokkal drágább akkor az a nyerő.
Válasz #137. hozzászólásra
Tudom! De ő a zetor proxima plus 105Le-ős változat és az mf 5455 100Le-ős traki között gondolkodik!
Válasz #136. hozzászólásra
Szerintem az 5000-es MF inkább a Forterrával van egy kategóriában.
Válasz #135. hozzászólásra
Az egyik ismerősőm most gondolkozik két traktor márka között zetor proxima plus vagy mf 5455-ös között! Én mondtam neki, hogy gondolkodás nélkül mf-et vegyen igaz drágább de erősebb is!
Válasz #134. hozzászólásra
Én nem mernék fogadni, hogy egy NH TLA jobb mint egy Zetor Forterra. Nálunk pl a TDD NH helyett inkább vesznek proximát az emberek. Ami igaz az igaz a proxima plus irreálisan drága.
Annyiért simán van NH TLA ! ..és az sokkal jobb gép ! ... vagy 2 db MTZ ! : )
Válasz #132. hozzászólásra
Ha jól emlékszem 8,6 millánál kezdődik +amilyen extrát kérsz bele! :))))
Válasz #131. hozzászólásra
..akkor egy Proxima Plus gondolom 10 mill körül van ! : ) ultra sok .
Válasz #130. hozzászólásra
Annyit tudok, hogy egy Zetor 6421 ami csak hátsókerék hajtású 60Le-ős 5és fél milla +áfa!
...és milyen áron ? Mert most nem tudom mennyibe kerül egy zetor,de 2 éve majdnem 2 db MTZ traktort adtak az áráért... Annyival meg nem jobb .
ez igaz a teljes menegmentet kicseréltek a toyotátol jötek de ezt e neten is meglehetnézni a www.zetor.com
Válasz #126. hozzászólásra
Azt rebesgetik, hogy a minőségellenörök mind japánok most már a zetornál. ettől az évtől nagy minőségjavulásra számitanak. Egyesek azt is tudni vélik, hogy az uj tulajdonos a toyotától hozta a japó minőségellenöröket.
Válasz #126. hozzászólásra
akkor Te árakat is tudsz .. ! és mi érdekeset láttál ???
Válasz #125. hozzászólásra
Idén vltam a Lajosmizsei Zetor napon
Ezen az oldalon nézétek meg a 2008.05.13-án
Zetor napok névvel felrakott összeállítást! Én ilyen tavalyi kuki tarlót egyből szántok, de ősszel!
http://www.agrolux.fw.hu/
Szerintetek milyen turbót tegyek 7745-re mert én a 9540-ére gondoltam
Válasz #122. hozzászólásra
Forterrának erősebba váltója,nagyobb a súlya az újakban elég sok kényelmi dolgot beraktak,de nagyon tartja a árát a használt zetor!
Málna köszi a választ . Csak érdekel hogy kinek hogy szuperáltak a zetorok .
Feri nagyon gondolkodunk rajta hogy a 7745-ös és a 8011-es helyett valami nagyobb komolyabb ami legalább 9540-es de láttam jó állapotú 10641-est is
Válasz #120. hozzászólásra
A legjobb fogyasztása szerintem is ezeknek van.
Válasz #118. hozzászólásra
Forterrából ez atipus a legjobb,11441-11741 nagyon a spiccen jár! Fogyasztása szuper!
Válasz #115. hozzászólásra
97-ben vettem 4,7-ért (6400-as jd 8,2 volt).
8 év alatt 7000 órát használtam.
Egy vízpumpa és egy adagoló kellett rá (egy emelőgörgő összetörött és kidőlt az oldalán 2000óra).
Még az ékszíj is eredeti volt rajta.
2005-ben adtam el 2,8-ba számították be.
Válasz #117. hozzászólásra
A turbó nekünk nis volt cserélve . 3700 üa van benne január 30.-án volt 10 éve hogy átvettük és a 100 hektáros gazdaság vezér gépe egyenlőre
Válasz #116. hozzászólásra
5600 üzemórát ment 5 év alatt.három évig keményen talajon,két éve kiszolgálóként mütrágyát szór és permetez.Egy turbót cseréltem rajta,egyébként meg vagyok vele elégedve!
Válasz #114. hozzászólásra
Hogy szuperál mert gondolkodom hogy kellene valami
Válasz #113. hozzászólásra
Vélemény róla .
Válasz #113. hozzászólásra
Nekem van egy 10641-s
Nekem volt egy 9540-esem.
Válasz #111. hozzászólásra
Egy-két Zetoros nem volt róluk jó véleménnyel!
Válasz #110. hozzászólásra
Az újak minőségét nem ismerem , mert nem hajtottam még egyet sem . A power váltó már nekem sem tetszik mert az lehet egy gyenge pontja . De majd 4-5 év múlva konkrétan kiderül milyenek lettek ezek a zetorok
Válasz #35. hozzászólásra
Nézd nekem a Zetorban a régieket nem tartom rossz gépnek de az újak 0 minőség arany áron!
Hello!
Akarom vásárolni Zetor 16145-re alsó függeszett karhoz komplett oldalfeszitőt + orsók + U-csavarok. Boltban nagyon drága kb.100000 ft. Valahol bontott Zetor?? Valakit tudja?
http://www.youtube.com/watch?v=jjPf-vDGxVk&feature=related
Nézd meg! Zetor Race durva nagyon fekete füst és gyorsabb! :D
Válasz #106. hozzászólásra
6ezerüzemórát nyomtam bele!
Forterra 10641.11 van már valakinek? Milyen a gép
Az új zetor proximáról valaki vélemyént? Vagy Forterráról?
Sziaztok!Tandem kocsiról tudok véleményt irni,2db-t használok 12t-k Felső húzón viszem öket,36mm- csappal 40mm-s vonószemmel.Nagyon kényelmesen lehet velük trakizni.HV80-11-t vontatok atandemek után 130g-val Ccsendben irom! 25t viszek eggyüt! Elől fehér rsz. hátul piros! Rendör KPM miatt!
1972- óta először EB-pótkocsit. Ez húztak volt Zetor Super 50, MTZ-50, Utos, Dutra. Kisebb vonószemet volt. Később nagy vonószemet, MTZ-50 és kisfülkés MTZ-80 nem lehet húztak, mert rövid hashorog miatt. Nagyfülkés MTZ lehet is hosszabb hashorogot. Nekem van gyári EB-pótkocsi hashorog adapter.
MTZ-80 hashorog terhelés max.11 KN
Zetor 6045 max.13 KN
Zetor 12011-től 16245-ig 14,7-15,5 KN
Rába-180 és T-150k: 19,6 KN terhelés.
Egytengelyes és tandemes pótkocsi nagyobb vonószemet kell. Anyagvastagság: max.40-50 mm, furatátmérő: max.45-55 mm-ig lehet.
Eb7 Mtzével haskapón húzatva az igazi,ahogy Fan is irta igy jobban fog,mifelénk jópáran így takarítanak be a földről.
Én húztam már EB7-est. Berángatta a gépet nagyon
A tandemek letrhelik a traki hátso tengelyét igy nagyobb a vonoerő cserinte ha jo a vonoszem és a vonoszög nem rángat másként
Válasz #96. hozzászólásra
Állítólag nem annyira,de nem tudom.