Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szerintetek Agrármérnök diplomával lehet szolgáltatni vegyszerezest?
Csak növény orvosi / szakmérnökivel lehet?
Ha jól olvastam akkor semmilyen tanfolyam nem jó csak felsőfokú szakkepzes!
Pont ezért kérdeztem, hogy érdemes-e a drágábbat: ha esetleg szolgáltatnék a jövőben (mondjuk rühellem a permezést, akár a kertben, akár a földön ) Ha erre elég a zöldkönyv, akkor minek a drágábbat?
#45: a családban anyámnak van zöldkönyve, ez eddig elég volt a szerek beszerzéséhez. Idén viszont már megbüntettek néhány embert a környékünkön, mert húzták az üres permetezőt és nem volt meg a papírjuk.
Alkalmazottként más gazdaságban, raktárban nem fogok dolgozni, a sajáton kívül talán szolgáltatnék is, akkor elég a zöldkönyv, vagy sem?
A télen a bérmunka végzés miatt iratkoztam be a növényv. és méregr. kez. tanfolyamra, meg amúgy is ingyen lett volna (támogatott képzés).
Szerencsére később csatlakoztam be, és a pénzt még nem fizettem be, mert az első előadáson ahova bementem a Békés Megyei Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság főigazgatója tartott előadást, és mivel együtt jártunk a 80 órásokkal elsorolta, hogy mi a kettő között a különbség. Ekkor lementem hídba, mivel hogy az égvilágon semmi, kivéve hogy az előbbivel méregraktárban is dolgozhatsz alkalmazottként, pl. egy kereskedelmi cégnél. De traktorral + permetezővel szolgáltathatsz a 80 órással is. Több éve még nem volt így, de egy ideje már így van. A poén az, hogy a 80 órásomat pont 1-2 hónappal azelőtt újítottam meg, ennek a tanfolyamnak a szervezőjének pedig kifejezetten mondtam, hogy kizárólag azért mennék, hogy ha egyszer netán szolgáltatni akarnék akkor ne ez legyen az akadálya. Természetesen ő azt mondta, hogy igen, szolgáltatni csak a méregraktáros papírral lehet, úgyhogy menjek nyugodtan. Na amikor ez kiderült, akkor felálltam, megköszöntem és hazamentem.
A zöldkönyves tanfolyammal /80óra/ saját gazdaságodban, magadnak vegyszerzhetsz. II.III ket.szereket vásárolhatsz. Az I.kat szerek vásarlásához és használatához is növényvédő mérnök felügyelete kell. Aki cégnél munkát akar vállalni, vagy bérmunkában dolgozni annak a 320 órás tanfolyam kell. Én nagyon ajánlom,hogy a szükséges tanf. végezd el. Én a télen csináltam meg nagyon jó előadások voltak. Egyébként zöldkönyv nélkül még üres permetezőt sem húzhatnál.
Sziasztok!
Gondolkodom hogy kéne egy növényvédős végzettség, de nem igazán tiszta, hogy mi is a különbség az alábbiak között:
-zöldkönyv (~80E Ft)
-Növényvédő és méregraktár kezelő (204E Ft)
-Növénytermesztő és növényvédelmi technikus (220E Ft)
Amúgy szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozunk, bérmunkát (permetezős) eddig még nem csináltunk.
Érdekelne a véleményetek, hogy érdemes-e vmelyik drágább tanfolyást végezni.
Előre is köszi
Bő 20 éve van már Zöld könyvem, de a mostani eset még nem fordult elő. Napra alap gyomírtásra Galigánt vettem / már csak ez volt/ , üzletkötő mondta mehetek a raktárba s vihetem. Az irodista pacák meg kéri a receptet. De mondom a Galigán II. kategória! Hablatyol még valamit de a lényeg, hogy kell nekik a recept.
5 évente befizetsz 1 tanfolyamon az újitásra kb 12e körül, a többiek vizsgázási napján kell bemenni /vizsgáznod nem kell, csak megvárni h a többiek befejezzék a vizsgát/, végén ott kapod meg az új könyvet -új sorszámmal + számlát a befizetésről. Ha van időd bejárhatsz te is felfrissíteni a tudásodat, én arra mentem amely téma érintett a gazdálkodásomban .
Válasz #35. hozzászólásra
Üdv.
Ha csak elveszett akkor mivel ez regisztrált,számos példány , ahol kiadták újra kiadják,feltéve hogy még érvényes, gondolok itt az öt évenkénti érvényesítésre.
Majdnem jó az összegzés, de bérmunkázni nem bérmunkázhatsz 80 órással(méregraktárossal sem) I. és II. szerekkel, csak munkavégzőként részt vehetsz, tehát
1)a szakirányító alkalmazásában permetezhetsz és ő szolgáltathat bérbe
2)vagy szakirányítót alkalmazol főállásban esetleg tagja a vállalkozásodnak akkor végezhetsz bérmunkát.
Méregraktárban dolgozhatsz méregraktárvezető jelenlétében, csak méregraktárvezető nem lehetsz 80 órással.
Összefoglalva a 80 órás zöld könyvvel az alábbiakat lehet csinálni a ma hatályos rendelkezések szerint:
1. II-es ill. III-as kat. vegyszer szabad vásárlása és kiszórása szakirányító nélkül.
2. I-es kat. vegyszer recept általi megvásárlása és kiszórása szakirányító közreműködésével.
3. Bérmunka végzése, illetőleg alkalmazottként történő munkavégzés erre alkalmas, regisztrált növényvédő géppel, I. II. ill. III-as kat. vegyszerrel szakirányító közreműködésével.
Az egyedüli dolog amit nem tehetsz meg az a méregraktárban történő munkavégzés. Ehhez a Méregraktár kezelő OKJ-s tanfolyam szükséges.
302 hozzászólás
Szerintetek Agrármérnök diplomával lehet szolgáltatni vegyszerezest?
Csak növény orvosi / szakmérnökivel lehet?
Ha jól olvastam akkor semmilyen tanfolyam nem jó csak felsőfokú szakkepzes!
Válasz #50. hozzászólásra
Köszi a hozzászólásokat. Akkor marad a 80 órás, kár kidobni a pénzt a másikért.
Válasz #47. hozzászólásra
80 órás elég neked, de mint csak munkavégző szolgáltathatsz(vagyis kell 1 szakirányító aki elvállalja a munkát és te mint alkalmazottja permetezhetsz)
Válasz #46. hozzászólásra
A jogszabályban továbbra is az áll, hogy csak fehérkönyvessel szolgáltathatsz.
Válasz #45. hozzászólásra
1.szolgáltatáshoz fehérkönyv kell.
2. cégnél dolgozni is elég a 80.órás
3. a méregraktáros bármennyire hihetetlen lehet növszer raktáros
és valóban értelmetlen a méregraktárost csinálni mezei halandóknak
Válasz #46. hozzászólásra
Pont ezért kérdeztem, hogy érdemes-e a drágábbat: ha esetleg szolgáltatnék a jövőben (mondjuk rühellem a permezést, akár a kertben, akár a földön ) Ha erre elég a zöldkönyv, akkor minek a drágábbat?
#45: a családban anyámnak van zöldkönyve, ez eddig elég volt a szerek beszerzéséhez. Idén viszont már megbüntettek néhány embert a környékünkön, mert húzták az üres permetezőt és nem volt meg a papírjuk.
Alkalmazottként más gazdaságban, raktárban nem fogok dolgozni, a sajáton kívül talán szolgáltatnék is, akkor elég a zöldkönyv, vagy sem?
Válasz #45. hozzászólásra
A télen a bérmunka végzés miatt iratkoztam be a növényv. és méregr. kez. tanfolyamra, meg amúgy is ingyen lett volna (támogatott képzés).
Szerencsére később csatlakoztam be, és a pénzt még nem fizettem be, mert az első előadáson ahova bementem a Békés Megyei Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság főigazgatója tartott előadást, és mivel együtt jártunk a 80 órásokkal elsorolta, hogy mi a kettő között a különbség. Ekkor lementem hídba, mivel hogy az égvilágon semmi, kivéve hogy az előbbivel méregraktárban is dolgozhatsz alkalmazottként, pl. egy kereskedelmi cégnél. De traktorral + permetezővel szolgáltathatsz a 80 órással is. Több éve még nem volt így, de egy ideje már így van. A poén az, hogy a 80 órásomat pont 1-2 hónappal azelőtt újítottam meg, ennek a tanfolyamnak a szervezőjének pedig kifejezetten mondtam, hogy kizárólag azért mennék, hogy ha egyszer netán szolgáltatni akarnék akkor ne ez legyen az akadálya. Természetesen ő azt mondta, hogy igen, szolgáltatni csak a méregraktáros papírral lehet, úgyhogy menjek nyugodtan. Na amikor ez kiderült, akkor felálltam, megköszöntem és hazamentem.
Válasz #43. hozzászólásra
A zöldkönyves tanfolyammal /80óra/ saját gazdaságodban, magadnak vegyszerzhetsz. II.III ket.szereket vásárolhatsz. Az I.kat szerek vásarlásához és használatához is növényvédő mérnök felügyelete kell. Aki cégnél munkát akar vállalni, vagy bérmunkában dolgozni annak a 320 órás tanfolyam kell. Én nagyon ajánlom,hogy a szükséges tanf. végezd el. Én a télen csináltam meg nagyon jó előadások voltak. Egyébként zöldkönyv nélkül még üres permetezőt sem húzhatnál.
Szeged környékén lesz vhol a zöld könyv megújításához tanfolyam,halott róla valaki?
Sziasztok!
Gondolkodom hogy kéne egy növényvédős végzettség, de nem igazán tiszta, hogy mi is a különbség az alábbiak között:
-zöldkönyv (~80E Ft)
-Növényvédő és méregraktár kezelő (204E Ft)
-Növénytermesztő és növényvédelmi technikus (220E Ft)
Amúgy szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozunk, bérmunkát (permetezős) eddig még nem csináltunk.
Érdekelne a véleményetek, hogy érdemes-e vmelyik drágább tanfolyást végezni.
Előre is köszi
Válasz #36. hozzászólásra
Nekem ezer órás méregraktár kezelői bizonyítványom van ,arra is kiadják a szereket ? A zöld könyvem már vagy 12 éve lejárt.
Válasz #40. hozzászólásra
Ketteshez kell a recept, csak a hármashoz nem, az egyest meg kijuttathatod szakirányú végzettségű(mérnök) ellenőrzése mellett.
Bő 20 éve van már Zöld könyvem, de a mostani eset még nem fordult elő. Napra alap gyomírtásra Galigánt vettem / már csak ez volt/ , üzletkötő mondta mehetek a raktárba s vihetem. Az irodista pacák meg kéri a receptet. De mondom a Galigán II. kategória! Hablatyol még valamit de a lényeg, hogy kell nekik a recept.
Válasz #38. hozzászólásra
Köszönöm!
Válasz #37. hozzászólásra
5 évente befizetsz 1 tanfolyamon az újitásra kb 12e körül, a többiek vizsgázási napján kell bemenni /vizsgáznod nem kell, csak megvárni h a többiek befejezzék a vizsgát/, végén ott kapod meg az új könyvet -új sorszámmal + számlát a befizetésről. Ha van időd bejárhatsz te is felfrissíteni a tudásodat, én arra mentem amely téma érintett a gazdálkodásomban .
Válasz #36. hozzászólásra
Lejárt már az biztos. Akkor vizsga? Újításhoz is vizsgázni kell?
Válasz #35. hozzászólásra
Üdv.
Ha csak elveszett akkor mivel ez regisztrált,számos példány , ahol kiadták újra kiadják,feltéve hogy még érvényes, gondolok itt az öt évenkénti érvényesítésre.
Olyankor mi van ha megvan a zöldkönyv csak eltűnt. Tehát mégsincs meg. Lehet pótolni, vagy újra vizsgázni kell?
Válasz #31. hozzászólásra
Így már világos
Válasz #30. hozzászólásra
Ennek a vonatkozórészei beépültek a hazai jogrendbe sztem már.
Válasz #27. hozzászólásra
Az itt lemaradt, h EK rendelet amúgy valami lódokis a hazai megfelelője.
Válasz #26. hozzászólásra
Ez van nekem is ,,a gyerek sem adhatja lejjebb.
Válasz #28. hozzászólásra
http://europa.eu/legislation_summaries/food_safety/contamination_environmental_factors/ev0023_hu.htmlemaradt
Válasz #28. hozzászólásra
Akkor húzzon másik kérdést, a jövő hónapban.
Válasz #27. hozzászólásra
Na az nem a mi asztalunk szerintem
Válasz #18. hozzászólásra
Akkor lépjünk tovább, beszéljünk a 2009/128 rendeletről.
Válasz #25. hozzászólásra
És mire kell a méregraktáros ha nem vok indiszkrét?
Válasz #24. hozzászólásra
Több van belőlük mint 7évvel ezelőtt,,az biztos,de amúgy mondasz valamit mert 162ezret kellet befizetni db-ként.
Válasz #22. hozzászólásra
Na az megint sok marha bánja
Válasz #21. hozzászólásra
Néma kacsa a nyerő.
Válasz #20. hozzászólásra
A fiam meg holnap arany kalászból vizsgázik.Jövő héten meg a 300órás vegyszeresből.
Válasz #19. hozzászólásra
Kinézem belőled Tibi bácsiazt a 3 marha árát amiből megvetted
Válasz #17. hozzászólásra
Van aki ma.
Már 7éve megvan a 300órás nekem
ki sem néznéd belőlem igaz-e.
3 * kellett végigolvasnom a 43/2010-est
Gratula hozzá, mi meg közben ügyködtünk, de ezt majd élőben fejtem ki.
Válasz #16. hozzászólásra
Vajon honnan ez a sok tudás ,tegnap vizsgáztam sikeresen 80 órásból
Válasz #14. hozzászólásra
Majdnem jó az összegzés, de bérmunkázni nem bérmunkázhatsz 80 órással(méregraktárossal sem) I. és II. szerekkel, csak munkavégzőként részt vehetsz, tehát
1)a szakirányító alkalmazásában permetezhetsz és ő szolgáltathat bérbe
2)vagy szakirányítót alkalmazol főállásban esetleg tagja a vállalkozásodnak akkor végezhetsz bérmunkát.
Méregraktárban dolgozhatsz méregraktárvezető jelenlétében, csak méregraktárvezető nem lehetsz 80 órással.
80 órással nem szolgáltathatsz, csak a 320 órással
Összefoglalva a 80 órás zöld könyvvel az alábbiakat lehet csinálni a ma hatályos rendelkezések szerint:
1. II-es ill. III-as kat. vegyszer szabad vásárlása és kiszórása szakirányító nélkül.
2. I-es kat. vegyszer recept általi megvásárlása és kiszórása szakirányító közreműködésével.
3. Bérmunka végzése, illetőleg alkalmazottként történő munkavégzés erre alkalmas, regisztrált növényvédő géppel, I. II. ill. III-as kat. vegyszerrel szakirányító közreműködésével.
Az egyedüli dolog amit nem tehetsz meg az a méregraktárban történő munkavégzés. Ehhez a Méregraktár kezelő OKJ-s tanfolyam szükséges.
Válasz #12. hozzászólásra
Igy van én éppen most csináltam meg.
Válasz #10. hozzászólásra
sima 80 órással is lehet I-est saját részre használni, vény ellenében vásárolni ha van szakirányítód.
Válasz #10. hozzászólásra
No!
Válasz #7. hozzászólásra
Szerintem azt sak szakmunkással.
Válasz #8. hozzászólásra
Alkalmazottként végezhetsz vele, bérmunkázni elvileg csak fehérkönyves alkalmazásával lehet.
Válasz #6. hozzászólásra
Meg 1-est kiszorhatsz magadnak.Bérmunkát nem végezhetsz vele.
Válasz #6. hozzászólásra
Plusz az I kategóriájú szer felhasználása szakirányítás mellett.
Válasz #5. hozzászólásra
II.-es forgalmi kategóriájú növényvédő szer vásárlására és felhasználására
Mire jogosít,egy 80 órás zöldkönyves tanfolyam?
Válasz #3. hozzászólásra
Ja, most már világos!
Válasz #1. hozzászólásra
Olvassa el az aktuálisba feltöltött hírt!