Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- GPS területmérés új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- AKG támogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Haszonbérleti szerződés új
- Agro+Mash Expo és Agrárgép Show új
- Robotkormány új
- Magról vetett hagyma új
302 hozzászólás
Szerintetek Agrármérnök diplomával lehet szolgáltatni vegyszerezest?
Csak növény orvosi / szakmérnökivel lehet?
Ha jól olvastam akkor semmilyen tanfolyam nem jó csak felsőfokú szakkepzes!
Válasz #50. hozzászólásra
Köszi a hozzászólásokat. Akkor marad a 80 órás, kár kidobni a pénzt a másikért.
Válasz #47. hozzászólásra
80 órás elég neked, de mint csak munkavégző szolgáltathatsz(vagyis kell 1 szakirányító aki elvállalja a munkát és te mint alkalmazottja permetezhetsz)
Válasz #46. hozzászólásra
A jogszabályban továbbra is az áll, hogy csak fehérkönyvessel szolgáltathatsz.
Válasz #45. hozzászólásra
1.szolgáltatáshoz fehérkönyv kell.
2. cégnél dolgozni is elég a 80.órás
3. a méregraktáros bármennyire hihetetlen lehet növszer raktáros
és valóban értelmetlen a méregraktárost csinálni mezei halandóknak
Válasz #46. hozzászólásra
Pont ezért kérdeztem, hogy érdemes-e a drágábbat: ha esetleg szolgáltatnék a jövőben (mondjuk rühellem a permezést, akár a kertben, akár a földön ) Ha erre elég a zöldkönyv, akkor minek a drágábbat?
#45: a családban anyámnak van zöldkönyve, ez eddig elég volt a szerek beszerzéséhez. Idén viszont már megbüntettek néhány embert a környékünkön, mert húzták az üres permetezőt és nem volt meg a papírjuk.
Alkalmazottként más gazdaságban, raktárban nem fogok dolgozni, a sajáton kívül talán szolgáltatnék is, akkor elég a zöldkönyv, vagy sem?
Válasz #45. hozzászólásra
A télen a bérmunka végzés miatt iratkoztam be a növényv. és méregr. kez. tanfolyamra, meg amúgy is ingyen lett volna (támogatott képzés).
Szerencsére később csatlakoztam be, és a pénzt még nem fizettem be, mert az első előadáson ahova bementem a Békés Megyei Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság főigazgatója tartott előadást, és mivel együtt jártunk a 80 órásokkal elsorolta, hogy mi a kettő között a különbség. Ekkor lementem hídba, mivel hogy az égvilágon semmi, kivéve hogy az előbbivel méregraktárban is dolgozhatsz alkalmazottként, pl. egy kereskedelmi cégnél. De traktorral + permetezővel szolgáltathatsz a 80 órással is. Több éve még nem volt így, de egy ideje már így van. A poén az, hogy a 80 órásomat pont 1-2 hónappal azelőtt újítottam meg, ennek a tanfolyamnak a szervezőjének pedig kifejezetten mondtam, hogy kizárólag azért mennék, hogy ha egyszer netán szolgáltatni akarnék akkor ne ez legyen az akadálya. Természetesen ő azt mondta, hogy igen, szolgáltatni csak a méregraktáros papírral lehet, úgyhogy menjek nyugodtan. Na amikor ez kiderült, akkor felálltam, megköszöntem és hazamentem.
Válasz #43. hozzászólásra
A zöldkönyves tanfolyammal /80óra/ saját gazdaságodban, magadnak vegyszerzhetsz. II.III ket.szereket vásárolhatsz. Az I.kat szerek vásarlásához és használatához is növényvédő mérnök felügyelete kell. Aki cégnél munkát akar vállalni, vagy bérmunkában dolgozni annak a 320 órás tanfolyam kell. Én nagyon ajánlom,hogy a szükséges tanf. végezd el. Én a télen csináltam meg nagyon jó előadások voltak. Egyébként zöldkönyv nélkül még üres permetezőt sem húzhatnál.
Szeged környékén lesz vhol a zöld könyv megújításához tanfolyam,halott róla valaki?
Sziasztok!
Gondolkodom hogy kéne egy növényvédős végzettség, de nem igazán tiszta, hogy mi is a különbség az alábbiak között:
-zöldkönyv (~80E Ft)
-Növényvédő és méregraktár kezelő (204E Ft)
-Növénytermesztő és növényvédelmi technikus (220E Ft)
Amúgy szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozunk, bérmunkát (permetezős) eddig még nem csináltunk.
Érdekelne a véleményetek, hogy érdemes-e vmelyik drágább tanfolyást végezni.
Előre is köszi
Válasz #36. hozzászólásra
Nekem ezer órás méregraktár kezelői bizonyítványom van ,arra is kiadják a szereket ? A zöld könyvem már vagy 12 éve lejárt.
Válasz #40. hozzászólásra
Ketteshez kell a recept, csak a hármashoz nem, az egyest meg kijuttathatod szakirányú végzettségű(mérnök) ellenőrzése mellett.
Bő 20 éve van már Zöld könyvem, de a mostani eset még nem fordult elő. Napra alap gyomírtásra Galigánt vettem / már csak ez volt/ , üzletkötő mondta mehetek a raktárba s vihetem. Az irodista pacák meg kéri a receptet. De mondom a Galigán II. kategória! Hablatyol még valamit de a lényeg, hogy kell nekik a recept.
Válasz #38. hozzászólásra
Köszönöm!
Válasz #37. hozzászólásra
5 évente befizetsz 1 tanfolyamon az újitásra kb 12e körül, a többiek vizsgázási napján kell bemenni /vizsgáznod nem kell, csak megvárni h a többiek befejezzék a vizsgát/, végén ott kapod meg az új könyvet -új sorszámmal + számlát a befizetésről. Ha van időd bejárhatsz te is felfrissíteni a tudásodat, én arra mentem amely téma érintett a gazdálkodásomban .
Válasz #36. hozzászólásra
Lejárt már az biztos. Akkor vizsga? Újításhoz is vizsgázni kell?
Válasz #35. hozzászólásra
Üdv.
Ha csak elveszett akkor mivel ez regisztrált,számos példány , ahol kiadták újra kiadják,feltéve hogy még érvényes, gondolok itt az öt évenkénti érvényesítésre.
Olyankor mi van ha megvan a zöldkönyv csak eltűnt. Tehát mégsincs meg. Lehet pótolni, vagy újra vizsgázni kell?
Válasz #31. hozzászólásra
Így már világos
Válasz #30. hozzászólásra
Ennek a vonatkozórészei beépültek a hazai jogrendbe sztem már.
Válasz #27. hozzászólásra
Az itt lemaradt, h EK rendelet amúgy valami lódokis a hazai megfelelője.
Válasz #26. hozzászólásra
Ez van nekem is ,,a gyerek sem adhatja lejjebb.
Válasz #28. hozzászólásra
http://europa.eu/legislation_summaries/food_safety/contamination_environmental_factors/ev0023_hu.htmlemaradt
Válasz #28. hozzászólásra
Akkor húzzon másik kérdést, a jövő hónapban.
Válasz #27. hozzászólásra
Na az nem a mi asztalunk szerintem
Válasz #18. hozzászólásra
Akkor lépjünk tovább, beszéljünk a 2009/128 rendeletről.
Válasz #25. hozzászólásra
És mire kell a méregraktáros ha nem vok indiszkrét?
Válasz #24. hozzászólásra
Több van belőlük mint 7évvel ezelőtt,,az biztos,de amúgy mondasz valamit mert 162ezret kellet befizetni db-ként.
Válasz #22. hozzászólásra
Na az megint sok marha bánja
Válasz #21. hozzászólásra
Néma kacsa a nyerő.
Válasz #20. hozzászólásra
A fiam meg holnap arany kalászból vizsgázik.Jövő héten meg a 300órás vegyszeresből.
Válasz #19. hozzászólásra
Kinézem belőled Tibi bácsiazt a 3 marha árát amiből megvetted
Válasz #17. hozzászólásra
Van aki ma.
Már 7éve megvan a 300órás nekem
ki sem néznéd belőlem igaz-e.
3 * kellett végigolvasnom a 43/2010-est
Gratula hozzá, mi meg közben ügyködtünk, de ezt majd élőben fejtem ki.
Válasz #16. hozzászólásra
Vajon honnan ez a sok tudás ,tegnap vizsgáztam sikeresen 80 órásból
Válasz #14. hozzászólásra
Majdnem jó az összegzés, de bérmunkázni nem bérmunkázhatsz 80 órással(méregraktárossal sem) I. és II. szerekkel, csak munkavégzőként részt vehetsz, tehát
1)a szakirányító alkalmazásában permetezhetsz és ő szolgáltathat bérbe
2)vagy szakirányítót alkalmazol főállásban esetleg tagja a vállalkozásodnak akkor végezhetsz bérmunkát.
Méregraktárban dolgozhatsz méregraktárvezető jelenlétében, csak méregraktárvezető nem lehetsz 80 órással.
80 órással nem szolgáltathatsz, csak a 320 órással
Összefoglalva a 80 órás zöld könyvvel az alábbiakat lehet csinálni a ma hatályos rendelkezések szerint:
1. II-es ill. III-as kat. vegyszer szabad vásárlása és kiszórása szakirányító nélkül.
2. I-es kat. vegyszer recept általi megvásárlása és kiszórása szakirányító közreműködésével.
3. Bérmunka végzése, illetőleg alkalmazottként történő munkavégzés erre alkalmas, regisztrált növényvédő géppel, I. II. ill. III-as kat. vegyszerrel szakirányító közreműködésével.
Az egyedüli dolog amit nem tehetsz meg az a méregraktárban történő munkavégzés. Ehhez a Méregraktár kezelő OKJ-s tanfolyam szükséges.
Válasz #12. hozzászólásra
Igy van én éppen most csináltam meg.
Válasz #10. hozzászólásra
sima 80 órással is lehet I-est saját részre használni, vény ellenében vásárolni ha van szakirányítód.
Válasz #10. hozzászólásra
No!
Válasz #7. hozzászólásra
Szerintem azt sak szakmunkással.
Válasz #8. hozzászólásra
Alkalmazottként végezhetsz vele, bérmunkázni elvileg csak fehérkönyves alkalmazásával lehet.
Válasz #6. hozzászólásra
Meg 1-est kiszorhatsz magadnak.Bérmunkát nem végezhetsz vele.
Válasz #6. hozzászólásra
Plusz az I kategóriájú szer felhasználása szakirányítás mellett.
Válasz #5. hozzászólásra
II.-es forgalmi kategóriájú növényvédő szer vásárlására és felhasználására
Mire jogosít,egy 80 órás zöldkönyves tanfolyam?
Válasz #3. hozzászólásra
Ja, most már világos!
Válasz #1. hozzászólásra
Olvassa el az aktuálisba feltöltött hírt!