Gázolaj árak 644 Ft Benzin árak 625 Ft EUR 415.97 Ft USD 403.23 Ft CHF 443.85 Ft GBP 501 Ft

Fórum

Zöld rendszám

Létrehozta: putyi , 2008-04-05 20:39:37

Kedvencekhez Segítség

1410 hozzászólás
Nincs profilkép
#560 Józsi1963
2014-09-04 20:19:17

Válasz #558. hozzászólásra

Lehet hogy Önöknél így van, felénk az NKH által kiadott műszaki adatlap tartalmazza hogy egy traktor, amit nem lehet piros illetve fekete rendszámra vizsgáztatni azt " M jelű rendszámmal kell ellátni" ezt a szöveget írják rá, miután az egyedi forgalomba helyezésen nem felel meg. Ezzel az adatlappal megyünk az okmányirodába, ott viszont nem bírálhatják felül az NKH műszaki adatlapját.

Nincs profilkép
#559 Józsi1963
2014-09-04 20:16:08

Válasz #559. hozzászólásra
Látom komoly problémája van a fogalmakkal, a mezőgazdaság az nem erdészet, a búza és kukorica nem erdészeti termék, a fa pedig nem mezőgazdasági termény. Hát sajnálni tudom a tájékozatlansága miatt, de ezt már nem először bizonyítja itt.smile thumbup

#558 (Claastra)
2014-09-04 18:13:53

Válasz #554. hozzászólásra

Baromka az erdészet nem a mezoóőgazdasághoz tartozik?röhögtess már meg megint valamivel

Nincs profilkép
#557 Matyi50
2014-09-04 17:12:03

Válasz #540. hozzászólásra

Fáradj be a legközelebbi NKH irodába és mindent a szádba rágnak,hogy miért is nem lehet egy mezőgazdasági traktor "eszközhordozó alváz" . Az hogy kiadják az okmányirodában a rendszámot csak egy dolog,egyszer lásson meg NKH-s az úton,leellenőriz és bukik a dolog azonnal.

Nincs profilkép
#556 Józsi1963
2014-09-04 16:01:33

Mindenkinek javaslom, hogy ennek a rendeletnek az ide vonatkozó részét olvasgassa és rájön, hogy néha nagy süketségeket írnak, ezt nem én költöttem, nem én találtam ki, csak jól kell értelmezni.
35/2000. (XI. 30.) BM rendelet smile thumbupcoola közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról
38/B. § (1) A külön jogszabályban meghatározott forgalomba helyezésre nem kötelezett lassú járművek közül a mezőgazdasági erőgépek az R. 52. §-a (2) bekezdésének f) pontja szerinti ideiglenes rendszámtáblával, ideiglenes forgalomban tartási engedéllyel és a rendszámtáblához tartozó indítási naplóval vehetnek részt a közúti forgalomban.
(2) Az (1) bekezdés alkalmazásában mezőgazdasági erőgép:
a) a magajáró mezőgazdasági és erdészeti betakarító gépek (arató-cséplő gépek, szecskázó gépek, cukorrépa betakarító gépek, zöldségbetakarító gépek, szőlőkombájnok, fakombájnok és erdészeti kiközelítők),
b) a magajáró műtrágya- és szervestrágya szóró gépek,
c) a magajáró permetezőgépek,
d) a speciális magajáró eszközhordozó alvázak,
e) a mezőgazdasági tevékenységre alkalmazandó magajáró rakodógép,
amely tervezési sebessége szerint 25 km/óránál gyorsabb sebességgel haladni nem képes, illetve amelynek megengedett legnagyobb sebességét a típusbizonyítvány, illetőleg a közlekedési hatóság 25 km/óra értékben határozta meg.

Nincs profilkép
#555 sörárpa
2014-09-04 15:17:30

Öreg Dömperesnek! A T-16m-re mehet zőld rendszám.Az enyémen is az van. Előtte piros volt,de az fogosabb(Ft).

Nincs profilkép
#554 Józsi1963
2014-09-04 15:16:13

Válasz #553. hozzászólásra
Én csak is és kizárólag azt tudom bevezettetni és nem elintézni ami a rendeletben leírtaknak megfelel.Lehet hogy vannak olyan emberek akik valakiken keresztül, valakiknek a megvételével dolgoznak, na az nem én vagyok.smile thumbupcool

Nincs profilkép
#553 Józsi1963
2014-09-04 15:12:27

Válasz #551. hozzászólásra

Sajnos maga nagyon gyenge, nem tudom honnét vette hogy az "M" az mezőgazdasági, mikor az erdészeti is ezt kapja, jobb ha belenyugszik hogy az a valamikori munkagépet jelenti.smile thumbupcool

#552 ..MZ/X..
2014-09-04 14:33:21

Válasz #552. hozzászólásra

József kollégánk elintézni, nincs gond.smile wink

#551 medikus
2014-09-04 14:30:01

Válasz #551. hozzászólásra
A rendszámot sikerült elintézni az első gépre,de a másodikat már nem jegyzik be,mert nincs olyan gépkönyve(25 évvel ezelőtt) amiben szerepelne a gép alváz és motor száma!! Műszaki adatlapozás egyenlő a piros rendszám intézésével!! Nálunk Bács megyében!!

#550 (Claastra)
2014-09-04 10:35:26

A zöldrendszámot saját maga a "paraszt" elintézi ,nem kell intézőiroda csak a zsiványsághoz És az M betú nem a Munkagép rövidítése hanem Mezőgazdasági a nygyongyengéknek

Nincs profilkép
#549 Józsi1963
2014-09-04 09:32:53

Válasz #549. hozzászólásra
Lentebb is ezt írtam, csak ott nem írtam hozzá hogy az okmányiroda a műszaki adatlapról másolja be.A korlátozáshoz pedig az NKH-nak joga van, hiszen van olyan mezőgazdasági vontató amely megy 50-el is, és mivel Magyarországon a mezőgazdasági vontatóval csak max. 40-el lehet menni ezért a forgalmi engedélybe beíratja a max -40 km/h korlátozást. Aztán ha megnéz egy lassú jármű forgalmit =igazoló lapot- mert ennek nem forgalmia van) abban mindegyikben benne van hogy max sebesség 25 km/ óra.

#548 jamo
2014-09-03 21:23:25

Válasz #548. hozzászólásra

Lentebb nem ezt írta. Másfelől meg az NKH mi alapján írja be a 25km/h-t ha a gépkönyve szerint megy mondjuk negyvennel?smile confused

Nincs profilkép
#547 Józsi1963
2014-09-03 21:18:58

Válasz #543. hozzászólásra

Tisztelt Uram!A sebességkorlátozást a műszaki adatlapra a Nemzeti Közlekedési Hatóság írja rá, ezt vezeti át az okmányiroda az ideiglenes forgalomba tartási engedélyre.

Nincs profilkép
#546 ÖregDömperes
2014-09-03 20:56:10

Válasz #546. hozzászólásra

A trakira sem intézik már el.
Ha meg igen ott mindenki sáros aminek bukás lesz a vége.

#545 jamo
2014-09-03 20:47:14

Válasz #545. hozzászólásra

Értem én ezt. Én a kombájnra és a teszkóposra minden hátszél nélkül megkaptam. De kellett a gépkönyv róluk, hogy tényleg kombájn tényleg rakodó és a gépkönyvük szerint nem tudnak 25nél gyorsabban haladni önerejükből. Igazság szerint még az is kellett volna nekik, hogy az alvázszám be legyen írva a gépkönyvbe, igazolandó, hogy tényleg arról az adott gépről szól a könyv. De ennyit engedékenyek voltak. Igaz mondtam ha azon múlik, ott előttük beleírom az alvázszámokat a gépkönyvekbe.

Csak húzgáljuk az oroszlán bajszát. Egy jó ideig mindenre kiadták amire kérte az ember. Aztán egy ideje kezd szűkülni a rosta. Terepjáró vadászautók, csepelek, ifák egyéb teherautók már fenn akadnak. A traktorok még nem. Engem nem zavar ha egy trakira valaki elintézi. De ha valami okostoljás majd megint elkezdi firtatni, hogy mi is ez a zöldrendszám, miért nem piros vagy fekete van a trakin ami után sokkal több bevétele van az államnak? És evégett esetleg azon a gépek sorát is megnyirbálják amik most 100%osan beleférnek a jogszabályba. És majd vihetem 80kmre műszakiztatni a kombájnt meg a rakodót akkor mérges leszek!smile cursing

#544 Jakabjóska
2014-09-03 20:30:53

Válasz #543. hozzászólásra
Minden okmányirodában másképp értelmezik a jogszabályt. Itt volt olyan is, hogy a T-150K egy csörlővel megkapta a zöld rendszámot mint erdészeti közelítő, de az LKT már nem. Az előzőleg már zöld rendszámmal ellátott MTZ50 megvétele után már nem kapott ismét zöldet, le kellett műszakiztatni piros rendszámosra. A homlokrakodós MTZ, amiről minden vontatási lehetőség le lett szerelve, csak egy ellensúly van a hátulján, már az sem fért be a mezőgazdasági rakodógép kategóriájába.

Nincs profilkép
#543 ÖregDömperes
2014-09-03 20:28:55

Válasz #542. hozzászólásra

Van egy kérdésem.
A T-16-os eszközhordozó traki jogosult e zöld rendszámra?
Köszönöm.

#542 jamo
2014-09-03 20:23:22

Zöld rendszám kiadható az alábbi járművekre:
• magajáró mezőgazdasági és erdészeti betakarító gépek (arató-cséplő gépek, szecskázó gépek, cukorrépa betakarító gépek, zöldségbetakarító gépek, szőlőkombájnok, fakombájnok és erdészeti kiközelítők)
• magajáró műtrágya- és szervestrágya szóró gépek,
• a magajáró permetezőgépek,
• a speciális magajáró eszközhordozó alvázak,
• a mezőgazdasági tevékenységre alkalmazandó magajáró rakodógép,
amely tervezési sebessége szerint 25 km/óránál gyorsabb sebességgel haladni nem képes, vagy amelynek megengedett legnagyobb sebességét a típusbizonyítvány, vagy a közlekedési hatóság 25 km/ óra értékben határozta meg.

Ezek közül melyik fedi le a traktort???smile confusedsmile confusedsmile confused És az okmányiroda szerintem nem közlekedési hatóság, hogy meghatározhassa a max haladási sebességet. smile rolleyes

Nincs profilkép
#541 Józsi1963
2014-09-03 20:19:41

Válasz #541. hozzászólásra
A "gyengébbek" kedvéért segítek tisztelt uram!A traktor az nem meghatározott rendelet szerinti fogalom.Az vagy mezőgazdasági vontató (fekete rendszám) , vagy lassú jármű (piros rendszám). A zöldrendszámos gép lassú jármű kategória, ez az amire régen azt írták hogy munkagép, ezért lett a kezdő betűje "M". Nem tartom magam nagyon öregnek még, így aztán emlékszem, hogy milyen gépekre volt ráírva ez, és a rendőrök, KPM-ek minden probléma nélkül engedték ezeket közlekedni.Na ezek kiváltására lett a zöld rendszám. Én soha nem állítottam hogy UAZ, Csepel, stb rendszámozható zöldre, tőlem ilyet nem hallott, így aztán tudom hogy melyik személy, és melyik teherautó.smile thumbupcool

#540 (Claastra)
2014-09-03 17:46:52

Válasz #540. hozzászólásra

Mert az mezőgazdasági vontató és az rendszámköteles (piros fekete) a gyengébbek kedvéért,olvasd végig a törvényt ,becsukatnám az összes okmányirodást aki nem a törvény szerint jár el a csepel az teherautó,az uaz személyautó a jd 8300 az mezőgazdasági vontató

Nincs profilkép
#539 Józsi1963
2014-09-03 17:20:44

Válasz #539. hozzászólásra
Miért is nem??????? Indokolja meg, mert ez így egy könnyelmű és félrevezető válasz.

#537 medikus
2014-09-03 14:14:48

Válasz #537. hozzászólásra
Akkor csak még egy kérdés,hogy akadékoskodjak.Tehát amelyik traktor nem vontatva,hanem függesztve viszi magán bármelyik talajmunkáló eszközt,eszközhordozónak minősíthető?

Nincs profilkép
#536 Józsi1963
2014-09-03 08:24:31

Válasz #536. hozzászólásra
Tisztelt uram!Én tényleg segíteni akarok, és minden amit ide leírok az nem kamu.Viszont nem szeretem azt ha valakik nem szakmai alapon írogatnak és másokat bántanak.Egy ikerkerekes traktor nem gépjármű, tehát akkor nem tartozik a gépjárművekről szóló rendelet alá.Ezek után, mivel ezt már a rendelet alapján, és a mostani előírások alapján nem lehet vizsgáztatni kell hozni egy kompromisszumot, ami a következő.A meglévő dokumentumai alapján elindítunk egy zöldrendszám igénylést mezőgazdasági eszközhordozó kategóriára, hiszen mivel nem vontat, csak munkagépeket visz ez addig csak eszközhordozó.Ha többet megy sebeségileg mint 25 km/ óra, akkor az okmányiroda az ideiglenes forgalomba tartási engedélybe bejegyzi hogy Vmax - 25 km/h, ezt mind mind törvényesen teszik meg.Itt nincs emberek megvétele, nincs mutyizás.Az ön gépét pedig mi bármikor beíratjuk a meglévő rendszáma alá egy óra alatt ha elküldi a megfelelő papírokat amiket kérünk.Amennyiben nem hiszi el ezeket akkor van egy zöldrendszámot lekérdező zala nevű zöld szám ahol telefonon felvilágosítást adnak arról kinek van hivatalosan bejegyzett rendszáma.

#535 medikus
2014-09-03 07:38:06

Válasz #535. hozzászólásra
Mivel bántottalak meg?Becsületes eljárásról,és segítségről beszélsz egy ikerkerekes traktor ügyében.Csak arra lettem volna kíváncsi,hogy (becsületesen) hogy intézel rá rendszámot!!Szeretnék okosodni,hogy ne hülyeségeket beszéljek!Tudod itt felénk nem mennek az ilyen dolgok.Még a meglévő rendszámomat sem írják rá,másik gépre,becsületből!

Nincs profilkép
#534 Józsi1963
2014-09-03 07:08:13

Válasz #533. hozzászólásra
Tisztelt uram!Ha maga tőlem kérdezi hogy a traktor milyen kategória, akkor miért nem az orvoslással foglalkozik, miért itt írogat hülyeségeket, és más becsületesen megélni akaró embereket bánt?smile thumbup

#533 csoppika
2014-09-02 23:16:31

Válasz #533. hozzászólásra
Persze, forgalomba helyezik, ha hamisítanak hozzá egy '99 előtti adásvételit... Vagy megfelelő emisszió értéket produkáló motort építenek be...

#532 medikus
2014-09-02 20:43:51

Válasz #530. hozzászólásra
És a traktor,milyen kategóriába sorolható,a meglévő jogszabályban?Magajáró eszközhordozó,vagy az is mint mind ami nem kaphat rendszámot,erdészeti kiközelítő?Szerintem a jogszabály világosan leírja ezeket.Különben meg a papír nélküli traktort is forgalomba helyezik,és nem zöld rendszámmal!!!smile thumbup

Nincs profilkép
#531 Józsi1963
2014-09-02 20:41:36

Válasz #531. hozzászólásra

Így van uram. Trükközni pedig nem szabad, ezek nem játékszerek és nem is kerülhet olyan gépre ami nem szerepel a megfelelő rendeletben. Azért vannak az országunkon belül eltérések a fogalmak értelmezésében, de a rendeletben szereplő dokumentumokat ha benyújtjuk akkor az okmányirodás nem bírálhatja felül a beadott anyagokat, nem a kénye kedve szerint adja ki vagy sem.smile thumbupcool

Nincs profilkép
#530 ÖregDömperes
2014-09-02 20:25:04

Válasz #530. hozzászólásra

Igy igaz.De csak az arra jogosult gép kaphat zöldet.
Ha másképp van az csak trükközéssel megy.
Mint oly sok minden.

Nincs profilkép
#529 Józsi1963
2014-09-01 20:52:01

Válasz #529. hozzászólásra
Tisztelt Uram! A zöld rendszám is rendszám, nem?Ha egy gép már nem tudja a mostani előírások szerinti forgalomba helyezéshez szükséges motor emissziós értékeket akkor azt már nem lehet forgalomba helyezni sem piros sem fekete rendszámra. Így marad a zöld, hogy egyáltalán közlekedni tudjanak vele., ki tudjanak menni közútra, hiszen csak egyedi azonosítóval ellátott gépek mehetnek közúton.

#528 medikus
2014-09-01 19:31:43

Válasz #528. hozzászólásra
Hogy jársz el becsületesen traktornál? Eleve rendszám köteles,piros,vagy fekete,attól függ hány kilovattos!!Miért nincs minden traktoron zöld rendszám?Azért mert nem az jár rá!smile thumbup

Nincs profilkép
#527 Józsi1963
2014-09-01 14:34:56

Válasz #510. hozzászólásra
Tisztelt "heki"!Nagyon jó a meglátása, ez így van, senkit sem kell megvenni mint egyesek írják, csak becsületesen kell eljárni.

Nincs profilkép
#526 Józsi1963
2014-09-01 14:32:20

Válasz #520. hozzászólásra
Üdvözlöm!Ezt a gépet újból zöld rendszámra kell vizsgáztatni, mivel azt nem lehet eladni a géppel, az személyre szól.

Nincs profilkép
#525 Józsi1963
2014-09-01 14:30:16

Amennyiben valakit érdekel a zöld rendszám akkor szívesen segítek.Sajna itt vannak akik nagyon sok "okos"dolgot írnak, csak egy a baj hogy szakmailag fogalmuk sincs dolgokhoz, ezért aztán tévedésbe sodorják azokat akik becsülettel rendszámot szeretnének a gépeikre.

Nincs profilkép
#524 Józsi1963
2014-09-01 14:27:30

Válasz #493. hozzászólásra

Üdvözlöm!Mi megtudjuk csinálni a zöld rendszámot.keressen privátban telefonon.309370432

#523 jani6
2014-08-31 18:43:52

Válasz #523. hozzászólásra Adásvételi,műszaki leírás- paraméterekkel !
smile hammer

#522 domi 106
2014-08-31 18:21:16

Van egy 106 os dominátorom van reg számom még mi kell hozá zöld rendszámhoz?

#521 ..MZ/X..
2014-08-30 14:01:23

Válasz #520. hozzászólásra

Próbáld meg az okmányban lekérdezni motor-alvázszám alapján. Hátha nincs benne a nyilvántartásban. Ha benne van akkor meg vagy próbálsz zöldet szerezni vagy marad papír nélkül.

#520 ..MZ/X..
2014-08-30 13:59:52

Válasz #516. hozzászólásra

Röviden és tömören sehogy. LINK
Őszintén meg is mondom, hogy nem is gond, ha ez így is marad. Minket sz*patnak miatta mikor normálisan, amire kitalálták arra használjuk.
Ha el is tudod intézni akkor is bele lehet futni a bajba ugyanis kijárnak ellenőrizni. De ha közúton megfognak vele akkor is leveszik.

#519 csoppika
2014-08-30 13:22:28

Sziasztok!
Szerintetek egy most zöld rendszámos T-150-est ha megvesz az ember, mit lehet csinálni rendszám ügyileg? '99 előtti papírozás halott, mivel az előző tulaj, ugye biztosítást kötött, meg zöld rsz-mal használta is...smile sweatdrop

#518 jamo
2014-07-17 20:38:34

Válasz #513. hozzászólásra

smile hammerKombájnra és teleszlóposra egy hónapja intéztem el. 19500ft az okmányirodába csekken meg biztosítás alianznál 9300ért. Mindkét gépről gépkönyv amiben benne vannak a műszaki adatai (max haladási sebességet nézték leginkább, hogy benne legyen). Regisztrációs igazolás. És egy hét alatt a kezemben volt.

Most az alianz szívat mert amikor kézhez kaptam a rendszámot meg indítási naplót akkor bevittem hozzájuk, hogy javítsák az adatokat és küldjenek egy olyan fedezet igazolást amin helyen szereplenek. Ez egy hónapja volt de azóta se kaptam semmit, tegnap telefonon megreklamáltam és semmit se tudtak mondani. smile hammersmile hammersmile hammersmile thumbdown

Nincs profilkép
#517 david1109
2014-07-17 20:36:16

Válasz #517. hozzászólásra

Zöldet hogy tudnék rá kapni?

#516 ..MZ/X..
2014-07-17 19:12:28

Válasz #516. hozzászólásra

Mindkettő a megyei NKH-nál lesz. Viszont így zöldet nem kapsz rá.smile nonono

Nincs profilkép
#515 david1109
2014-07-17 18:18:24

Üdv mindenkinek!

Én Csepel 344-re szeretnék zöldrendszámot intézni. Ma voltam az Egri okmányirodában és ott mondták, hogy kéne szereznem gépkönyvet vagy típusbizonyítványt vagy műszaki adatlapot. A csepelhez csak adásvételi szerződésem van. Hol tudnék beszerezni típusbizonyítvány vagy műszaki adatlapot?

#514 (Claastra)
2014-07-16 11:02:21

Válasz #514. hozzászólásra

Nálunk az Uazost elkapták,kiközelítőre volt papirja ,de akkor rakottan nem mehetne az úton 300e volt a bünti,végülis a rendőrön múlik,a pirosrendszámos IFá-k is eltüntek a körmyéken

#513 (Claastra)
2014-07-16 10:57:22

Válasz #513. hozzászólásra

Ebben pótkocsi és traktor lehetőségét nem látom,speciális mezőgazdasági eszköthordozóra fogják rá,

Nincs profilkép
#512 Matyi50
2014-07-16 10:42:56

"A lassú járművek egy konkrétan meghatározott körére kiterjedően zöld színű M betűjelű ideiglenes forgalmi rendszámtábla adható.

Az M betűjelű ideiglenes rendszámtábla nem a járműhöz kötődik, hanem a jármű üzembentartójához, aki (amely) az engedélyezési eljárást követően jogot szerez arra, hogy az általa üzemeltetett járműre (járművekre) a kiadott rendszámot felszerelhesse a közúti forgalomban való részvétel céljából.

Az érintett járművek köre:

* a magajáró mezőgazdasági és erdészeti betakarító gépek (arató-cséplő gépek, szecskázó gépek, cukorrépa betakarító gépek, zöldségbetakarító gépek, szőlőkombájnok, fakombájnok és erdészeti kiközelítők);
* a magajáró műtrágya- és szervestrágya szóró gépek;
* a magajáró permetezőgépek;
* a speciális magajáró eszközhordozó alvázak;
* a mezőgazdasági tevékenységre alkalmazandó magajáró rakodógép,
* amely tervezési sebessége szerint 25 km/óránál gyorsabb sebességgel haladni nem képes, illetve amelynek megengedett legnagyobb sebességét a típusbizonyítvány, illetőleg a közlekedési hatóság 25 km/óra értékben határozta meg.

Engedélyezési eljárás:
Feltételek:

* a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által kiadott külön jogszabályban meghatározott regisztrációs igazolás (regisztrációs szám),
* a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szerződés igazolása,
* az ügyfél nyilatkozata a felvenni kívánt ideiglenes rendszámtáblák, valamint az ilyen rendszámtáblára kötelezett járművek darabszámára, azok gyártmányára, típusára és egyedi azonosító adataira (alvázszám) vonatkozóan,
* az ügyfél nyilatkozata az M betűjelű ideiglenes rendszámtáblával közúton használni kívánt mezőgazdasági erőgép(ek) biztonságos és szabályos közlekedésre való alkalmasságáról

Az M betűjelű ideiglenes rendszámtábla jogosítottja köteles a közúti forgalomban részvételkor a mezőgazdasági erőgépen a rendszámtáblát jól látható módon elhelyezni, valamint az indítási napló rovatait tényszerűen kitölteni.

Az M betűjelű ideiglenes rendszámtáblával ellátott jármű vezetője a közúti közlekedés során köteles igazolni az ideiglenes forgalomban tartási engedéllyel és az indítási naplóval a rendszámtábla használatának jogszerűségét, valamint a külön jogszabályban meghatározottak szerint a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás fennállását.

Az M betűjelű ideiglenes forgalmi rendszámtáblához ideiglenes forgalomban tartási engedélyt ad ki a közlekedési igazgatási hatóság, mely a kiállításától számított három évig érvényes. A közlekedési igazgatási hatóság az indítási naplóba, annak hitelesítésével egyidejűleg bejegyzi az M betűjelű ideiglenes rendszámtáblával használni kívánt járművek fajtáját, gyártmányát, típusát, egyedi azonosító jelét (alvázszámát).

A forgalomban tartási engedély érvényességi ideje - új rendszámtábla kiadása nélkül - három évente cserével hosszabbítható a rendszámtábla használatára való jogosultság fennállásának igazolásával egyidejűleg.

Fontos, hogy az M betűjelű ideiglenes rendszámtáblát csak az indítási naplóban bejegyzett járműre lehet felszerelni

A mezőgazdasági vontatmánnyal a közúti forgalomban hatósági engedély és jelzés, illetve ideiglenes forgalomban tartási engedély nélkül lehet részt venni.

Mezőgazdasági vontatmány az olyan pótkocsinak nem minősülő vontatott munkagép, amely - a működéséhez szükséges eszközök szállítását kivéve - teherszállításra nem alkalmas, és amelyet a közúti forgalomban mezőgazdasági vontatóval, lassú járművel vagy mezőgazdasági erőgéppel vontatnak."

#511 medikus
2014-07-16 09:54:59

Válasz #511. hozzászólásra
Ahány ház annyi szokás!!Az biztos,hogy itt Bács megyében szó szerint értelmezik a rendeletet.Zöld rendszámot nem adnak se traktorra,se pótkocsira.Amire adnák ahhoz meg beszerezhetetlenek az okmányok.Itt nincs másolt gépkönyv,se fénymásolat,se CD!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Figyelem! Az Ügyfélkapu megszűnése hatással lesz a Nébih szakrendszereire is
Figyelem! Az Ügyfélkapu megszűnése hatással lesz a Nébih szakrendszereire is
Minden érintett mielőbb aktiválja a két megmaradó azonosítási lehetőség...
A növények által kibocsátott illatanyagok felhasználhatóak a növényvédelemben
A növények által kibocsátott illatanyagok felhasználhatóak a növényvédelemben
A megtámadott növény illatanyagokkal figyelmezteti a környezetében lévő más...
C-komplex BIO lombtrágya,  növénykondicionáló,  ÖKOLÓGIAI GAZDÁLKODÁSBAN FELHASZNÁLHATÓ
C-komplex BIO lombtrágya,...

980 Ft

RZ-3 szárzúzó keresek!
RZ-3 szárzúzó keresek!

10 Ft

Szerves trágyaszoró
Szerves trágyaszoró

460.000 Ft

Eladó magyartarka vemhes üsző
Eladó magyartarka vemhes üsző

580.000 Ft

Minden jog fenntartva.