Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kukorica terményárak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- New Holland traktorok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Ügyfélkapu-problémák új
- Vadkártérítés új
- Talajvizsgálat és tápanyag-gazdálkodási terv új
- Műtrágya árak új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Milyen támogatásokra számíthat a juhágazat?
Jövőre emelkedik az anyajuhtartás támogatására fordítható összeg.
Sajtóközlemény
254 hozzászólás
Válasz lipcsikgabor #153. hozzászólásáraEgy fél, egy sör.
Válasz R Sándor #152. hozzászólásáraVisszavettem 0.8mm-re és így működik!!!
Köszönöm!
Válasz lipcsikgabor #151. hozzászólásáraA nyomlapos 3 csavarnal csökkensd az értéket már nem emlékszem mert mikor kiütközik onnantól nyitja a másik tarcsat mert lehet csak le van tapadva.
Válasz R Sándor #150. hozzászólásáraKöszönöm az ötletet!
Ha jól emlékszem 2,5mm re (kiengedve) és 0.8ra (félkuplungnál) kellett állítani. Miyen értéket javasolsz helyettük?
Vedd kisebbre a gyári hezagtol a 3 csavart és úgy próbáld ki
Válasz Szabolcsi1 #131. hozzászólásáraSajnos úgy néz ki nemm a lábamban van a hiba.
Hiába nyomom tövig nem bontja a tlt-t. Beállítottam az előírt hézagokat, mert jóval nagyobbak voltak az előírásnál, de így sem tudok járó motornál tlt-t kapcsolni. Tárcsa csere lesz, vagy van még más ötletetek?
Gyári méretű kerekek maradnak. Ahogy írtátok is picit sok bele a 180 le. Szépen kell bánni vele de viszont ha ugyan azokkal a munka eszközökkel használom mint eddig nem szabadna széthullani a váltónak.
Válasz R Sándor #146. hozzászólására
há azokat is felturbózzák a rába motorokkal de az alá alá vágnak két nagy gumit a farát lesúlyozzák megy mint a golyó
Válasz Mihály #145. hozzászólásáraEgy kis füstöt el kellesz venni a motortol és elvileg akkor kisebb az esélye hogy szetszed valamit.Nekem is volt zt-m , mondjuk tényleg gyenge volt bele az IFA motor csak nyöszorgött elcsereltem egy T-150- re , az már legalább bírt menni!!!
Válasz R Sándor #144. hozzászólásáraJa igen a kerék előtt a váltó vajon mit fog hozzá szólni
Válasz Mihály #143. hozzászólásáraSzerintem jobb ha nem tesz alá szélesebb kerekeket mert a zt váltója nem a T-150- esé hogy sokkal többet bír mint a gyári motor,oszt majd nehogy meg elljen!!
Válasz urbo9 #136. hozzászólására Csak naiv érdeklődő vagyok 180 motor nem lesz nagy a 100 lovas gépbe s lefogja tudni adni mennyivel szélesebb kerekeket raksz alá stb kis felvilágítás rám férne
Válasz urbo9 #140. hozzászólásáraköszi megleltem a hirdetést
Válasz urbo9 #140. hozzászólásáraha nem titkos egy elérhetőséget tudnál adni , vagy hol hirdetik , és azt szeretném kérdezni belehet inditani vagy már kivan szerelve a motor
Válasz mjm #139. hozzászólásáraDévaványárol hoztam még 1 motor van neki
Válasz urbo9 #138. hozzászólásáraköszi , várom a képeket
Válasz mjm #137. hozzászólására350eft. ha van a közeletekbe kamion bontó biztos van nekik
Válasz urbo9 #136. hozzászólásáramennyiért és hol tudtál motort beszerezni
Válasz mjm #135. hozzászólásáraÉn jövőhéten kezdem be építeni küldök képet róla majd.
Válasz urbo9 #134. hozzászólásáranem válasz , én is arra lennék kíváncsi milyen motort lehet beépíteni az ifa motor helyére
?
Sziasztok!épített már valaki Renault milinder 180 as teherautó motort zt 303asba?
Válasz Szabolcsi1 #131. hozzászólásáraKöszönöm!
Azt hittem benyomtam, de ezek szerint nem nyomtam tövig
Válasz Gepi #130. hozzászólásáraPont írni akartam, hogy németül találtam egész jó leírást, csak a hidraulika rész nincs benne.
Belinkelem, hátha hasznos lehet valakinek:
https://www.ddr-landmaschinen.de/lexikon/lex_zt300.htm
Ha eltudod küldeni valamilyen digitális formátumban, azért hálás lennék.
Az emailcimem:lipcsikgabor@citromail.hu
Válasz lipcsikgabor #129. hozzászólásáraHeló a kuplungot be kell nyomni így lehet kapcsolni kettő kuplungtárcsa van benne 1-gyik a kardán másik a sebesség tárcsája előbb a sebváltót oldja ha egészen be nyomod akkor a kardánt .
Válasz lipcsikgabor #129. hozzászólásáraNekem van hozzá német nyelvű gépkönyvem.
Sziasztok!
Vettem egy szép állapotú 303-ast, de nekem teljesen új ez a típus.
Próbáltam keresni a neten Magyar használati utasítást, de nem találok.
Tudtok benne segíteni?
Előző gazda minimálisan használta, nem nagyon tud segíteni.
A másik traktoromon a tlt-nek van egy külön kar, amivel finoman rá tudom engedni a meghajtást indításnál. Ezen nem látok ilyesmit, hogy oldjátok meg, hogy finoman induljon a tlt?
Járó motornál lehet a tlt-t, ki be kapcsolni valahogy? A kis karral ami a fordulatot állítja, úgy látom, csak kivenni lehet a meghajtást menet közben, visszafelé nem megy, nem erőltetem.
A hidraulika is jóval több lehetőséget tartogat az általam megszokottnál úgy látom :) erről is szeretnék tájékozódni, ha tudtok segíteni benne?
Köszönöm, előre is!
Válasz Magister #127. hozzászólásárainkabb marad
Válasz sanyi179 #126. hozzászólásáraÉn egy t16-ost adok érte..
zt 303 csere mtz re valakit èrdekel
Válasz Peku39 #123. hozzászólásárahelyesbítve : ztalkatresz@gmail.com cimen érdeklődj
Válasz Peku39 #123. hozzászólásáraZTalkatresz@gmail.com cimen érdeklődj
Sziasztok.Zt 303-as váltólyát szeretném rendbe tenni.Tudtok valakit aki esetleg ezzel foglakozik?Vagy alkatrész téren tudna segiteni?
Válasz döhönc #121. hozzászólásáraMotrelore huzás, fülke levétel váltó fedél levétel sok fotó készítés a vissza szereléshez . szükség lessz egy nagyméretü zégerfogó készletre
,tisztaság tiszta váltóolaj
Az elsőhajtás tengelyét kell kiszerelnem a sebváltóból,lemaródott a bordázat róla.Segítséget kérnék,mi a célszerű munkamenet?
Köszön, rendes Tőled, már szereztem kettőt is.
Igaz, egyiket beszereléskor sikerült összetörni, a másikat már csak nézegetni merem, mert amíg nem nyúlok hozzá, egyben marad.
Válasz dobos Mihály #113. hozzászólásáraElőfordulhat, hogy akad a telepen. Küldj méretet s megnézem. Messze vagyok de postaköltségért oda adom szívesen.
Válasz Peku39 #114. hozzászólásáraNálam van alkatrész ztalkatresz@gmail.com
Válasz Peku39 #116. hozzászólásáraAkkor ha a belső része korrekt karmantyúzd,ha nem, engedni kell a 48-ból,amit a felfogatás enged olyat keress minél nagyobb átmérővel/munkahenger/,fékbetétet szegecselhetsz illetve ragasztathatsz is.
Válasz sanyi1965 #115. hozzászólásáraSzét van szerelve.Voltam is boltokba,de nem tudtak adni hozzá.Azt hittem hogy az ifáé jó lesz,sajna tévedttem.
Válasz Peku39 #114. hozzászólásáraMikor kiszerelted akkor menj vele a boltba,én vagy 15 éve az ELAN kft-től vettem amit kellett.Amennyire vissza tudok emlékezni nem stimmelt a Roburral,hisz ahhoz mindig-minden volt itthon.Ja és az hogy fel lehet rá csavarozni nem elég,munkahossz-átmérő-főfékhenger kompatibilitás NDK-s gépeknél figyelni kell ezekre.
Üdv urak!Egy kis segitség kellene Zt-303 fékmunkahengert honnan tudnám esetleg beszerezni,tud valaki boltot esetleg?Roburé tényleg jó lenne hozzá?Esetleg a fékbetét is?
Keresek Fortschritt zt kisfűlkéshez oldalsó fűlkeüveget. Lehetőleg Bács-Kiskun, vagy Csongrád megye déli részén.
Válasz Lala5995 #111. hozzászólásáraA módositottnak elől a főtengelynél van a szervoszivattyúja. De a váltón is volt az átmenetnél.Ha ilyan a szivattyúd- van kenés. Ha az uj tipusu szivattyú van rajt, amely a 323-on is van, akkor is nézd meg! Egy a témához kapcsolódó oldal, ahol lapozhatsz. Ott is irtak erről.
Válasz »#2647 Mancs | 2014-11-10 21:59:54 Irt ide!https://www.agroinform.hu/forum?act=showTopic&tid=811&order=created&page=53
Válasz Peku39 #110. hozzászólásáraA leirás szerint nem! De minden előfordulhat! A szivattyút nézd meg, hova megy cső!?
Amennyiben a váltóba is csatlakozik cső, és onnan is megy a szivattyúhoz- van kényszerkenése. A vezérlőtömbre megy a szivattyútól 2 cső. Egy vastagon kap olajat a tartályból, ha nincs kényszerkenése a váltónak!
Válasz Lala5995 #107. hozzászólásáraÉrtem,és köszönöm!Az enyém 43286 ebbe akkor már nem a szivattyú olajozza a váltót?
Köszönöm!
Fogom keresni.
Válasz dobos Mihály #103. hozzászólásáraigen forgalmazok Zt alkatrészeket
ztalkatresz@gmail.com email cimen megtalál
MG-Elán Kft
Válasz Lala5995 #106. hozzászólásáraAlvázszám függő: * A 42772 alvázszámmal kezdve a sebességváltó kenésére nincs szükség a 4 literes szivattyúhoz. (nyomás helyett - fröccsenő kenés)
Válasz Peku39 #105. hozzászólásáraAmennyiben van a váltóban szivattyu, akkor jó lenne a 80-as. De Valószinüleg a tiédben szóróolajzással keni a csapágyakat. Hidegben nehezebb lesz a váltás. De más gond nem lesz.
Válasz Lala5995 #101. hozzászólásáraNekem van itthon Hykomol 80w90-es olaj azt szerinted belemerjem önteni?Vagy az sürű bele?