Hirdetés
Cikkajánló
Hirdetés
Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.
14 hozzászólás
Ez van!
Itt elveszik a kedved a termeléstől, mert már a szart is leltároztatják. Kintről, meg közben az ellenőrizetlen szart is be engedik hozni.
1 biztos.
NAGY LÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ, ILL. ZSÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ VAN A PÓRNÉP ZABÁLTATÁSÁBAN.
Persze csak azokéban akiknél l-apu-l az eurrooooooo....
Válasz #11. hozzászólásra
Sok biozöldség= sok-sok biogáz
Válasz #10. hozzászólásra
Ződeket fogok beszéni, xarni, ..........
Válasz #9. hozzászólásra
Tudod mi lesz ha sok zőcséget zabálsz?????
Válasz #8. hozzászólásra
Zabálom rendesen megkell hagyni...
De higítom pár mázsa bijooval évente...
Bijoo zőccség...
Bijoo gyümőcs...
Bijoo libamáj...
....................
Halál a műszarokra!!!!!!
A bijoo semlegesíti! heheheeeheheeeeee
Válasz #7. hozzászólásra
Szokjátok már a sok MŰŰŰŰSZART vidéki pajtásaim????
Mikorra fogunk rászokni teljesen?
Hány év?????
Vagy már rajta vunk??????
(MŰSZAR = MŰKAJA csak a gy. kedvéért)
Rokon volt kint fogathajtó bajnokságon Németországban.Hatalmas vacsorát rendeztek nekik, amiről kiderült hogy több mint felét porból állítják elő. Állítólag észre sem lehet venni a különbséget. Pedig ő tényleg az igazi házi ízeken nevelkedett paraszt ember és nem érezte az ételeken a különbséget. Minden instant volt, még a túró is, amiből a lepényt csinálták. Mondván, hogy az eredeti tejtermék annyira drága, hogy nem éri meg megvenni nekik.
Egyik ismerősöm árul házi tojást is egyebek mellett. Ökör városi víkendes vett tőle kolbászt sonkát.... ismerős kínálta neki a tojást is... erre a hadibarom azt mondta hogy ő nem szereti a házi tojást mert az tyúksegges, ő csak GYÁRI tojást vesz.
Válasz #3. hozzászólásra
Mi esszük a világ szemetét, nem az afrikaiak akik a gyökereket rágják. Nem sorolnám azon boltok nevét ahol külterületi csomagoló üzemekben készült "magyar élelmiszer"-t árulnak. Természetesen csak csomagolnak, így bújtatják köntösbe a szemetet :(
Válasz #2. hozzászólásra
Írországban pedig arra panaszkodnak, hogy a krumpli Ciprusról jön. Pedig náluk (északabbra) csak a krumpli terem meg mint haszonnövény, még is importálják..
Az árverseny nem minden...
Mi piacon vesszük a házitojást, akkor is ha látunk egy szupermarket hirdetést, hogy náluk egy forintal olcsóbb.
Válasz #1. hozzászólásra
Na ezért tartunk mi a telepen 30-40 tyúkot. Oda egy kínai sem tojik. :) A párizsit meg már 15 éve nem eszem pont az ilyen dolgok miatt. Csak a házi kolbász... :)
Mai téma volt a Kossuth Rádióban:
Külsőleg megtévesztésig hasonlít az a műtojás az igazira, amelyet tömegesen gyártanak Kínában – számolt be egy hongkongi újság. A műtojások egyelőre nem juthatnak el hazánkba. Ellentétben a szintén nagy tételben termelt szójával és a génkezelt változatával, ami az egyik leggyakoribb – káros anyagokat is tartalmazó - élelmiszer-alapanyag.
A mechanikusan előállított kínai műtojások a megtévesztésig hasonlítanak az igazira. A hamis tojás 75 százalék vízből, 14 százalék fehérjéből és 11 százaléknyi zsírból áll. A hibája viszont, hogy nincsenek meg benne a tojásra jellemző ásványi anyagok és vitaminok, és nem rendelkezik az eredeti tojás szerkezetével sem. A kínai élelmiszerbiztonsági hatóságok már bezártak egy hamis tojást gyártó céget a tulajdonost pedig megbüntették. Noha ez az ország adja a világ tojástermelésének 40 százalékát, szakértők szerint egyelőre nem jut el hazánkba a műtojás – tudatta közrádió.
Ellentétben a szójával - az élelmiszer-gyártás egyik, ám teljesen szükségtelen és felesleges alapanyagával -, ami hazánkban is igen elterjedt. Ángyán József, a Szent István Egyetem professzora, a MAGOSZ képviselője elmondta a közrádiónak, hogy az itthoni szója nem manipulált, ám a behozott, illetve a külföldi élelmiszerekkel együtt beérkező szója korántsem biztos, hogy nem génkezelt. A szakértő elmondásából kiderül, a hozzánk, vagyis az élelmiszereinkbe bekerülő - főként Dél-Amerikából érkező - alapanyag az, ami még a totális gyomirtó-szereket is kibírja. A professzor szerint ezek génmódosított fajták, a gyomirtót egyedül ez a fajta szója bírja ki. Nyilván ennek maradványai ott vannak a szójában, csak közömbösíteni tudja ezt maga a szója – vélte Ángyán. Így, a felhalmozódott növényirtószerek miatt az egészségre is káros lehet a növény.
[Forrás: OrientPress Hírügynökség]
Reméljük nem ez lesz a magyar élelmiszeripari termékek újabb silány minőségű versenytársa.